Huvudmeny

Jag är Hugo Rask

Nanna Johansson 02:55 25 Oct 2014

Jag är Roy Andersson. Det är jag som är Hugo Rask i Lena Anderssons roman "Egenmäktigt förfarande". Det är dags att ta bladet från munnen, för jag tror att jag talar för alla killar som bara vill Skapa när jag säger:

Måste Lena Andersson vara så brudig? Alltså seriöst, måste hon vara så krävande, kvävande? Herregud, jag har väl annat att göra än att vara en "royboy" åt alla kvinnor som springer efter mig. Jag gör Stor Film. Min nya heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". (Undertitel som inte fick plats: "Sen kom en tjejduva och störde honom med kärleks-SMS".)

Fler exempel på Spännande Saker jag gör: 1) Tänker Avancerade Tankar. 2) Dricker lite vin i ateljén. 3) Äter franska delikatesser. Dagsfärska baguetter som jag slukar i en enda tugga. Mörsar in dem på tvären tills ansiktet liknar en rugbyboll. Ja, vadå då? Vi killar håller på med sådana saker. Det enda vi inte håller på med är känslor (eller som jag så skämtsamt brukar kalla dem: "menslor").

Har jag förresten sagt att min nya film heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, och hux flux kom Lena Andersson och beskrev hans geni i en roman"?

Nej, jag är inte intresserad av att läsa den där boken, "Allsmäktig filmskapare" eller vad den nu hette. Den lockar mig inte! Dessutom har jag så god fantasi att jag utan problem kan föreställa mig vad det står: "Där låg han, stark som ett sjölejon, vacker som en renässansmålning i morgonljus, et c." Men det var kul för henne att hon fick Augustpriset. Duktigt! Fast vi får inte glömma vem priset är uppkallat efter. Tror du att den killen svarade på SMS inom loppet av en timme? Nä, just det. Lite får man faktiskt offra för Konsten (t ex tjejer). Det fattar hon ju egentligen, Lena. När hon är analytiska Lena och inte buhuhu!-drömprinsen-vill-inte-bli-ihop-med-mig-Lena. 

Fan att alla brudar alltid blir kära i mig :( :( :(

Nä men hon är ju skarp, det får man ge henne. Synd bara att hon måste vara så jävla needy. Som en hundvalp som nån råkat stänga in i en bil mitt i högsommaren. Bara stirrar på en med stora ögon och flämtande tunga, kräver uppmärksamhet. Förebrår en för att man går förbi, visslande, svingande dagens DN, på väg mot nya spännande filmprojekt. 

Vad hände med den härligt knulliga stämningen? När blev allt så komplicerat? Vad vill ni kvinnor ha av mig? Det finns inte tillräckligt av The Royster för att det ska räcka åt alla!

For the record har även JAG vunnit priser. Fem (5) guldbaggar hittills. Fler är på väg, det känner jag när jag slickar på fingret och håller upp det i vinden/rövhålet.

Jag är Hugo Rask. Jag är Roy Andersson. Jag gör egensinniga, konstnärliga filmer. Ni missar väl inte min nya? Den heter "En duva satt i en bil och berättade att han är huvudperson i en bok som han inte orkat läsa".

Bokmässan

Nanna Johansson 09:37 25 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Då var det dags för bokmässan igen. Jag kommer som vanligt att sitta i Galagomontern och signera (fredag kl 16 och lördag kl 12) samt ha lite seminarier och sånt. Hinner inte skriva ut hela schemat pga måste med ett tåg.

Men hur som haver: På mässan kommer man att kunna införskaffa min splitter nya Skönhetskalender, med tips och trix för hur man blir en allmänt snygg och lyckad människa. Här är ett smakprov ur den:

 

Brådskande höstmeddelande till alla tjejer

Nanna Johansson 12:49 6 Sep 2014

Ni kanske trodde att sommaren var den årstid som innebar mest krav, med all kroppshets som den för med sig. Men tro inte att ni slipper undan bara för att det blivit lite kallare!

Det här är vad som gäller i höst:

- Varje tjej måste lägga en supernaturlig makeup och iklä sig en nästan löjligt gullig kappa.

- Varje tjej måste äga minst ett par bedårande gummistövlar och minst en gång skutta livsbejakande i en vattenpöl.

- Varje tjej måste vid minst ett tillfälle under hösten sitta på ett supermysigt café med händerna kupade runt en (överdrivet) ångande tekopp.

- Varje tjej måste inleda minst ett heteroförhållande med en äldre man med kulturellt kapital och/eller ribbstickad kofta. Minst en gång måste hon bli bjuden på hans specialitet "smörstekta kantareller". (Rätten avsmakas med fördel direkt från träsleven i ett rustikt kök.)

- Varje tjej måste vid minst ett tillfälle stå och se drömmande ut under ett träd och tänka supernäpna hösttankar såsom:

- DESSUTOM måste varje tjej göra detta.

De som av någon anledning misslyckas med att leva upp till de här kraven blir bannlysta från alla sammanhang där typiska hösttjejer figurerar, t.ex. Ellos-kataloger, instagram och mansgeniers prosa.

Hej.

På G

Nanna Johansson 12:23 2 May 2014

Tänkte passa på att skamlöst puffa för några jag-relaterade grejer som kommer dyka upp under sommarhalvåret.

Först kommer det en fortsättning på semisuccén Quizza med P3, en frågesport i radio som jag och Kringlan Svensson programleder. Säsongsstart nån gång i juni.

Sen kommer jag att teckna en ny seriekalender för Galago, den här gången på temat skönhet.

Och därutöver har jag skrivit en roman tillsammans med nämnda Kringlan, Drottningen av Rottnevik. Den kommer lagom till bokmässan (tror jag) och handlar om så aparta saker som socialdemokrati, Hollywood, småstadsliv, storhetsvansinne och ond bråd död. 

Det var allt som ligger i pipen. Vill man se mig göra debut i mediet "rörlig bild" kan man göra det här.

Häj häj så länge!

Den kreativa medelklassen

Nanna Johansson 10:08 27 Apr 2014

Den kreativa medelklassen (ej att förväxla med den icke-kreativa medelklassen, som bor i typ radhus) är den allra härligaste samhällsklassen! I alla fall om man ska tro marknaden. Jag menar, varför skulle DKM annars vara den grupp som oftast porträtteras när det ska säljas saker?

Källa reklam är alla i den kreativa medelklassen lyckade, lyckliga och skönt avslappnade. Det låter väl åtråvärt? Men hur vet du ifall du själv tillhör den kreativa medelklassen? Gör det här testet!

Ser du dig själv som "lekfull"? (Ja/Nej)

Har du en syateljé/musikstudio/whatever i ditt hem? (Ja/Nej)

Äger du så mycket böcker att din bokhylla kräver en stege? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt kök med frukt? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt vardagsrum med levande (och/eller trendigt uppstoppade) djur? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt vardagsrum med barn (och/eller barns saker)? (Ja/Nej)

Är du superbekväm med att vara barfota på bild? (Ja/Nej)

Jobbar du överlag ganska hårt med att se avslappnad ut på bild? (Ja/Nej)

Har du yrkesfärdigheter som inte skulle öka dina överlevnadschanser på en öde ö? (Ja/Nej)

Och slutligen...

När Fredrik Lindström använder ordet "vi", känner du dig inkluderad? (Ja/Nej)

Om du svarat ja på hälften eller fler av frågorna tillhör du med största sannolikhet den kreativa medelklassen.

Grattis till att vara marknadens lilla kelgris!

Senaste inlägg från Nanna Johansson

Nanna Johansson

Prenumerera: RSS-flöde

Jag heter Nanna Johansson och jobbar som serietecknare och krönikör i Malmö. Har även lånat ut min späda pojkröst till Tankesmedjan i P3 och skrivit skämt för olika TV-program. 

Mina serier finns att köpa/låna i bokform och heter då: "Välkommen till din psykos", "Mig blir du snart kär i" och "Fulheten".

PS: Följ mig skitagärna på Twitter. @Dom_tvingar_mig.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny