Ryan Gosling och skitfilmen Drive

Peter Morath 15:27 22 Nov 2011

Trogna läsare vet att jag älskar Ryan Gosling. Att jag tycker att han är världens mest fantastiska människa. Trots att jag aldrig har träffat honom eller någonsin kommer att göra det. Ryan Gosling, för helvete, med dina vackra ögon ser jag ljuset, som mina blinda ögon inte skönjer. På dina vingar flyger jag som fågeln, du är min sol och min ros et cetera. 

Låt oss vara ärliga. Allt Ryan Gosling gör är perfekt. Några exempel:

Blue Valentine är en utsökt välspelad, brutalt romantisk tragedi. Om du inte ens lyckades pressa fram en liiiten, liten tår till den här filmen är du psykopat. Och totalt smaklös. 

Att han inte kammade hem den där jävla Oscarn för Half Nelson är för mig obegripligt. Incomprehensible. Unverständlich. Jag greppar det bara inte. Men jag har ju gått VIDARE i livet, jag TÄNKER inte på det här varje dag, men ni hajar. 

Vem kan spela rollen som kristen byfåne som utvecklar en tveksam relation med en upplåsbar docka och liksom komma undan med det? Till och med göra det till en riktigt bra film? Ryan Gosling, förstås. Dicaprio hade fallit platt. Liksom Ed Norton. 

Ryan Gosling. Det är sannerligen något speciellt med den mannen. Men så såg jag den här filmen igår:

Det har varit mycket snack om den. Folk frågar efter filmtips på Facebook, precis ALLA skriker "DRIVE, SE DRIVE!!", den har 8.2 på IMDB och har blivit höjd till skyarna av de främsta recensenterna. 

Jag ska inte spoila något, så oroa er inte. Men jag vill bara säga att den suger. Jag vill säga att allmänhetens mottagande av filmen Drive bara är ytterligare ett bevis på att 9 av 10 är idioter. Filmen är så sanslöst intetsägande, seg och irriterande. Den säger mig precis ingenting. Ryan Gosling är apatisk filmen igenom, övriga skådespelare är rakt igenom kassa och soundtracket är bara... dåligt. 

Det här är jobbigt för mig. Det ska jag inte sticka under stol med. Men jag måste låta det passera. Jag kan inte börja leta efter en ny Hollywood-favorit bara sådär. Det har jag inte tid med. Eller jo det har jag men det ska jag inte behöva göra. Jag får helt enkelt kolla på Blue Valentine igen och minnas varför Ryan Gosling är en av vår tids största skådespelare. Och "avsluta prenumerationen" (som om jag någonsin VALT att prenumerera?) på alla dessa männsker på Facebook som hävdar att den här filmen är bra. 

Fler blogginlägg från Peter Morath