Kvinnliga karaktärer vi hatar

Parisa Amiri 17:16 29 Sep 2011

Innan ni ropar manshatare (förståeligt baserat på bloggens innehåll den senaste tiden) måste jag berätta att min lista på Kvinnliga karaktärer vi hatar har utökats.

Just nu utgörs den av dessa vidriga damer:

1. Jane Dolores Umbridge, Harry Potter och Fenixorden. Moralpanikande paragrafryttare. Ler samtidigt som elakheter sägs <- vanligt förekommande exempel på alldeles för uppenbar härskarteknik.

2. Nurse Ratched i Gökboet. Självbelåtna as.

3. Cersei Lannister, Game of Thrones. Vasastanstjej, som tidigare skrivet

4. Maryann Forrester, True Blood. Manipulativa fanskap.

5. Serena van der Woodsen, Gossip Girl. Nästa gång du biter dig i underläppen och mumlar fram något självömkande sätter jag en cap i ditt priviligerade, otacksamma, konstlade, sorry ass. 

6. Carrie Bradshaw, Sex and the City. Hate to break it to all of y'all, men Carrie är en karaktärslös, egocentrisk, ängslig och ytlig fjant. #teamaidan

7. Tina, Elaines rumskompis i Seinfeld. Det finns inte tillräckligt många bokstäver för den bokstavskombination du lider av. 

8. May Day, i Bond-filmen "Levande Måltavla". Du är för mycket att hantera. Under andra omständigheter hade vi kanske varit bästa vänner. Oskiljaktiga.

9. Styvmodern i Askungen. Klasskomplexhäxa. 

10. Libby Chessler, Sabrina Tonårshäxan. Åh nej, jag har inte glömt. 

 

Är som vanligt mottaglig, för att inte säga evigt tacksam, för tips.

Gilla:
upp
120 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

13 kommentarer

 1. Bild för Frida
  Frida
  Vem kan ha glömt Libby Chessler? Hatar na av hela mitt hjärta (endast lätt överdrift). Vill för övrigt bara säga att jag har insett att jag egentligen bara behöver den här bloggen, alla andra bloggar är numera överflödiga. Du är med andra ord en sjukt underhållande människa.
 2. Bild för Sandra
  Sandra
  Catherine Zeta Jones i High Fidelity! Karaktären Charlie. Elak jävel alltså.
 3. Bild för HanaPee
  HanaPee
  hhaahahahahahhahahahahahahahhaha
 4. Bild för Oscar
  Oscar
  Lily i how i met youre mother då? lyssnar inte på någon annan än sig själv
 5. Bild för Anna
  Anna
  JOEY FREAKIN POTTER! I Dawson's Creek. Tål henne inte.
 6. Bild för Poppy
  Poppy
  Men JA över Carrie Bradshaw!! Hennes koketterande när hon rufsar till håret på sig själv, hennes sjukt uttänkta gångstil, hennes SJÄLVUPPTAGENHET. För att inte tala om hennes högfrekvensskrik av fasa när det regnar på hennes frisyr. Det får mig att vilja skära av mig öronen.
 7. Bild för kantarellhora
  kantarellhora
  Alltså Carrie..... couldn't care less 'bout ya kan hon bara sluuuuta leka? så jävla jobbig när hon röker med och typ "ska röka snyggt"? och Maryann... aldrig varit så GLAD när någon dog i en serie som då. FY FAAAAN. Marnie i True Blood är ju också jävligt irriterande. ok en annan riktigt jobbig bitch är Lana i "En prinsessan dagbok", typ lite i samma stil som Libby.
 8. Bild för Olivia
  Olivia
  Du måste ju ogilla Valerie i Beverly Hills 90210? Hon är hemsk.
 9. Bild för gmu
  gmu
  Kai Winn i Star Trek: Deep Space Nine är annars den mest trovärdigt politkeräckliga populisthäxan jag sett på tv!
 10. Bild för Emilia P
  Emilia P
  Alltså, glädjerus när hon äntligen försvann ur serien. Störde mig nåt så överjävla mycke på när hon satte käppar i hjulen för Dexters mördande.
 11. Bild för Samuel
  Samuel
  När jag såg Gökboet så hejade jag på Nurse Ratched, bara för McMurphy var så vidrig! Hon ville ju bara ha lite ordning på sjukhuset, och han ville ha anarki och ta in sina prostituerade kompisar för att nån patient skulle bli av med oskulden! Håller med om de andra, särskilt Carrie, av det jag har sett av Sex and the city så är hon helt vidrig! Jag menar Samantha får cancer, Charlotte kan inte få barn och Miranda blir tvungen att ta hand om sin svärmor med typ alzheimers och vara advokat och mamma dessutom, men varje gång de träffas så ska de bara prata om Carrie och hennes killproblem! Egocentrisk jävel...
 12. Bild för Hanna
  Hanna

  Penny i Big Bang Theory! Korkad, krävande, nedlåtande, asjobbig!

 13. Bild för Parisa Amiri
  Parisa Amiri

  Hanna - Haha! Kan dock tycka att hon är skönt jordnära ibland. Men ofta: krävande, ja.

Emmys 2014! Highs (med hjälp av vaporizers) och lows (pga roterande röv)

Parisa Amiri 19:29 27 Aug 2014

Visst har ni inte tröttnat på att prata om Emmys än? Oavsett så kommer här lite löst prat!

En gala är ingen gala utan komponenterna Beyoncé och/eller Amy Poehler. 

Inga kompromisser gjorda här. 

Älskar hennes smug in i kameran där. PERFEKTION. Och Seth var den perfekta avvägningen mellan hysteriskt och harmlöst rolig! 

Sarah Silverman hånade både skamliga E!s mani-cam OCH den splitternya clutch cam (väskan snurrar runt framför en kamera) och skrämde skiten ur deras reporter genom att visa upp sin vaporizer i tv. 

Men först efter att hon försökt justera sina tuttar till jämnhöjd. Never change. 

Vilket uppsving för Weird Al Yankovic! Han fick uppdraget att göra remakes av seriernas ledmotiv som faktiskt handlar om vad serierna går ut på.

Mad Men om att Jon Hamm aldrig vunnit en Emmy, men han är ändå "Jon Freaking Hamm", Homelands om en fulgråtande kvinna som hånglar med terrorister, Scandals om Olivia Popes ständiga läppdarr vid oförklarlig upphetsning inför presidentduden (av lika oförklarliga skäl ackompanjerat av bara skinkor som accessoarer, denna slentrianmässiga fantasilöshet om hur man ska lyfta ett inslag).

Är förvånad att Modern Family inte fick en fetare känga? Med tanke på hur avskydda de är för sina sinnessjuka tittarsiffror och att de vinner år efter år. Älskade Game of Thrones om att ha en andrafavorit bland karaktärerna! Ifall den skulle bli bjuden på bröllop. 

Och George RR Martin, denna snuskgubbe, blev hetsad till att skriva klart sina böcker already. 

Inga fler våldtäktsscener bara. tack. 

Andy passade på att göra det bästa av sin Joffrey-dräkt! Saknar att tycka att han är rolig. Lägg ner polisserien. 

 

Billy Eichner! Denna gudomliga varelse gjorde entré som den svårtydde, men uppenbart koleriske Craig i Parks and Recs sjätte säsong. Här kör han en specialversion av sin For a Dollar-serie från Funny or Die och kör över milde Seth Meyers fullständigt. 

Detta behöver egentligen bakgrund....men det är starkt i sig. 

Än en gång har en kvinnlig röv blivit en så tydlig språngbräda för sexism! Lex Ushers rövskallning på Nicki Minaj på VMAs. Liksom stjärtarna i bodys under Als themesong-spoof fick Sofia Vergaras stjärt och kropp rotera på en piedestal för att HOTTA UPP segmentet där någon tråkig person från akademin skulle prata. 

Hurra för kvinnor, hörni? Släng in oss lite varstans och vi muntrar upp er med våra kroppar! 

Dock: fan ta varenda liten tweet och varenda liten nyhetsartikel som försökt throw shade på Sofia. Era idioter. 

På tal om Modern Family och det allmänt kända föraktet mot dem pga vad jag gissar är ohindrad framfart, eviga vinster osv. Notera Fred Armisens lilla nick där, "Ah, såklart", när Modern Familys Ty Burrell lekte överraskad över en vinst. Så bitter man orkar bli över något så väntat. Lika tillfälligt nedslående men omöjligt att göra något åt som att det regnar, är pissig uppkoppling på SJ, är slut på kaffe, man har tappat en macka som föll med smöret ner eller att en liten liten finne brutit ut på läpplinjen. 

Okej hörni, tack för den här stunden! 

Gilla:
upp
16 röster

Skandalbarometern VMAs 2014 - från harmlös kändisapplåd till skandalös rövskallning

Parisa Amiri 16:08 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vinnarna var så nedslående, irrelevanta och uppenbart styrda efter vilka gäster som kunde, nej, ville ta emot pris att vi bestämmer att vi skiter i att prata om dem. Vem skulle tvinga oss? De finns på andra ställen på internet om ni verkligen behöver veta. 

Så låt oss prata om vad vi egentligen bryr oss om? Det vill säga svala publikreaktioner, idiotiska påhitt på scen och övervintrade gubbkomiker som tar sig friheter. Rankat från glädjande skandaler till hopplösa skandaler!

betyg: 5 Ingen applåd har någonsin varit kändare! Känns som att de bidragande drivkrafterna (eller lack thereof) är både "Det här är mängden ansträngning jag tänker ödsla på det här" plus "Tror de att någonting kan få mig att sätta ner min drink just nu?". Avundsvärt och hedrande trots sin eventuella dryghet (vet ej vad det applåderas åt).  

betyg: 4 Haha åh, J Los förmåga att kombinera en antydan till ett side eye med stark misstänksamhet här...vet inte vad det är hon tittar på men är övertygad om att jag hade delat hennes reaktion. 

betyg: 3 Kardashians får otroligt mycket - välförtjänt - skit för att det här är vad de valde att göra under hyllningen till Ferguson. 

betyg: 2 Jim Carrey försökte rädda sig själv efter det misslyckade och osmakliga "Guess who's not getting ebola at Coachella"-skämtet med att börja...dansa runt med sin sjal och föll ner i diket. Omedelbar karma. 

Då slår vi fast att Jim Carreys tid som garanterat roligt inslag på galor är över. Är redan provocerad av Dum Dummare 2. 

betyg: 1 Vad. I. Helvete. 

Att först axla och sen skalla Nicki Minajs rumpa som rekvisita...Men vad annars kan man vänta sig av en man som spexar med sin gitarr?

Gilla:
upp
45 röster

Recap: Beyoncés 17 minuter långa medley på VMAs 2014 (feat. Blue Ivy)

Parisa Amiri 08:30 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vi kommer till vinnarna av diverse priser, andra framträdanden och annat som vi alla vet är lågprio och stadigt placerat i kategorin "Övrigt".

 

För vi alla vet vad nattens VMAs gick ut på. 

Beyoncé öppnade vad som skulle bli ett 17 minuter långt medley, alltså ett ytterligare bevis på who run the world, med Mine, utan Drake. Känns helt i enlighet med Beys devis "show not tell", då låten inleds med "talking about breakups and separations - are we even gonna make it" för att bemöta sommarens rykten. Men det var bara början. 

TACK! Kul att vi fick KOMMA! 

Hon brände av Haunted, No Angel och Jealous innan det blev för mycket att hantera. 

Showen startade på riktigt med Blow, turn that cherry oooouuuuut. Vet inte riktigt vad det betyder, men kan gissa och älskar att säga det så. 

Drunk in Love fick vi utan Jay-Z. Och vem saknade honom med det här substitutet?

Stolen/schäslongen vi minns och kommit att älska i Partition-videon, där hon rullar runt och glider fram. Nu fick den vara rekvisita till Rocket, kanske ännu bättre pga inledande orden "Let me sit this ass on you". 

Partition fick vad den förtjänade ändå, här framförd med well, sekundära stänger. 

Och ifall någon skulle få för sig att sätta ihop lite arga tweets om att Beyoncé skulle vara en dålig förebild? Show don't tell som sagt, under inledningen av Flawless med Chimamandas mäktiga ord rullandes i bakgrunden. 

Höll mig ganska länge, men när hon frågade oss "How y'all wake up this morning" samlades första tårarna i halsen. 

Den största stjärnan under Flawless satt dock inte på scen faktiskt, men front row:

BLUE IVY! Hon vaknade like this! Att hon pallade dyka upp, kommer vara evigt tacksam. 

Jay Zs chock här! Som att han först då upptäckte att Blue Ivy är meant for stardom tack vare hennes genpool. 

I slutet av hårda, tillfredställande Flawless klipptes nya versen in från remixen med Nicki Minaj, "Of course sometimes shit goes down when there's a billion dollars on a elevator". Case closed. 

Till klipp på Blue Ivy som bebis med Jay-Z under "Blue" borde de första tårarna komma. Annars får ni kolla upp det. 

Hon avslutade med XO (för Coldplay för mig) och tog upp alla dansare på scen som att de skulle tacka av efter sin konsert. Då äntligen joinades hon av sin familj. 

Blue bjöd på en svag vink till sina fans. 

Och klappade lite för sin mamma också. 

Försökte finta en puss men åkte på det. 

Efter en puss med Jay-Z (som fått all skvallerpress att gå "Ah, men dåså, då är det ju lugnt") och att Blue ropat "GO Mommy" i micken (!!!!) delade Jay Z ut Michael Jackson Vanguard Award till hennes med orden "The greatest living entertainer". 

Hade velat delta i "Beyoncé"-chanten från publiken som tog över efter det, hur regisserat det än var. Men visst verkade hon överväldigad på riktigt? 

Upplägget påminner lite om när Tina Knowles delade ut Millennium Award till henne efter gamechanger-showen med Who Run The World 2011, här. Fast då var inte Jay Z pappan med en hipp hatt som stod bredvid utan killen på VIP:en med solglasögon inomhus. 

 

OBS: Alla videos har raderats, säg till om ni hittar ett klipp så uppdaterar jag!

Gilla:
upp
46 röster

Inför VMAs 2014 - framträdanden och favoriter

Parisa Amiri 21:45 24 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Ett helt har gått sen vi utsattes för något som tyvärr inte går att ha osett. Det är alltså dags för VMAs igen!

Läste igenom min gif-späckade recap från förra året som såklart handlade till 90% om det onämnbara ovan, men också om en N*SYNC-reunion (försökte stava det rätt nu), ett rantfritt uppträdande av Kanye och andra once in a lifetime-upplevelser.

Ikväll kommer bland annat Sam Smith, Usher, Ariana Grande, Taylor Swift och andra jag kategoriserar under "övrigt" i livet stå på scen. 

De förmodat största höjdpunkterna:

Nicki uppträder tre gånger. Rövberikade Anaconda-videon får vara en försmak, en av dansarna blev biten av en orm under genrepet så det är väl en stark hint. Förutom det ser vi henne med "Bang bang" tillsammans med Ariana Grande och Jessie J och även med Usher. 

Iggy Azalea och Rita Ora. Vem kom på att para ihop de här två? Tack så mycket för min Instagram-feed de senaste dagarna!  

Beyoncé. Själv. Oroar mig redan för spekulationerna det kommer leda till. Men hoppas det tyder på att hon kommer köra Partition? Om hon skulle dra fram den där stolen från Drunk in Love med Jay-Z på Grammys skulle jag inte säga emot.

 

Det ska vinnas också, har valt ut min förhandsfavorit i varje kategori som vi bryr oss om.  

 • VIDEO OF THE YEAR

betyg: 6 Sia - Chandelier

Jimmy Kimmel har försökt härma videon, Lena Dunham har varit stand-in hos Seth Meyers. Men det är bara 11-åriga Maddie Ziegler från Dance Moms som ska ha äran för videon och förhoppningsvis priset ikväll.

Iggy Azalea ft. Charlie XCX - Fancy (Poäng för Cluess-remake!)

Beyoncé ft. Jay Z - Drunk In Love (den bästa fylledansen vi sett)

Pharrell - Happy

Miley Cyrus - Wrecking Ball

 • BEST HIP HOP

betyg: 6 Drake ft. Madjid Jordan - Hold On (We're Going Home)

En pinsamt mansreserverad kategori. För mig var Hold On mitt anthem för 2013 och håller fortfarande. 

Eminem - Bezerk

Childish Gambino - 3005 (älskar denna låt dock)

Kanye West - Black Skinhead (hade satt min imaginära peng på honom om det var Bound 2)

Wiz Khalifa - We The Boys

 • BEST MALE

betyg: 6 Pharrell - Happy

Vad kom först, låten eller hatten? De båda dominerade på ett överlägset och irriterande sätt. 

John Legend – All Of Me

Ed Sheeran ft. Pharrell – Sing

Sam Smith – Stay With Me

Eminem ft. Rihanna – Monster

 • BEST FEMALE

betyg: 6 Beyoncé - Partition

HEY MRS CARTER. Löjligt att de ens nominerade några andra? B-b-b-bow down. 

Iggy Azalea ft. Charli XCX – Fancy

Lorde – Royals

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – Problem

Katy Perry ft. Juicy J – Dark Horse

 • BEST POPbetyg: 6 Iggy Azalea ft. Charli XCX – Fancy

I - G - G - Y. Haha, är det här vad som räknas som "pop" nuförtiden? Då är jag game. 

Pharrell Williams – Happy

Jason Derulo ft. 2 Chainz – Talk Dirty

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – Problem

Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up

 

Alla nominerade finns här.

Gilla:
upp
50 röster

Veckans bästa upptäckt/starkaste lika som bär: Kristian Luuk är typ med i Game of Thrones

Parisa Amiri 13:01 24 Aug 2014

Nu hade den här bilden i sig kunnat vara veckans bästa upptäckt. Letade igenom Nöjesguiden-arkivet från 1994 efter en annan sak och ramlade över denna pärla, där Fredrik Lindström och Kristian Luuk - tidstypiskt blasé - har fått ta emot Stockholmspriset för programmet Hassan. I kategorin "Etermedia"! 

Om vi sliter blicken från Fredrik Lindströms förflutna med alla dess intryck och istället studerar Kristian Luuks 1994-jag blir en sak uppenbar. 

Tjugo år har verkligen gått. 

Och! Den där uppspärrade blicken i ett i övrigt milt ansikte, det försiktiga munskägget och varsamt framkammade håret har vi sett någon annanstans. Senare i tiden. 

REEK? LUUK? 

I värsta fall finns ju ett säkert sätt att avgöra. 

Gilla:
upp
50 röster

Höjden av konsumtionslycka: länsat Beyoncés shop!

Parisa Amiri 18:48 23 Aug 2014
Fick till slut - nästan två månader efter beställning - gå till posten och hämta ut ett lovande stort paket. Alla drömmar om ägandeskap slog in. Kommer bara inte våga bära Flawless-linnet bland folk pga rädsla för att oinsatta tror att det motsvarar de gamla mjukisbyxorna med "Sexy" på röven som vi (fan, okej, inte jag) hade i sexan. Är gladast för affischerna! Obs, ej i bild: svinmäktig mugg jag ska briljera med på möten.
Gilla:
upp
54 röster