Kvinnliga karaktärer vi hatar

Parisa Amiri 17:16 29 Sep 2011

Innan ni ropar manshatare (förståeligt baserat på bloggens innehåll den senaste tiden) måste jag berätta att min lista på Kvinnliga karaktärer vi hatar har utökats.

Just nu utgörs den av dessa vidriga damer:

1. Jane Dolores Umbridge, Harry Potter och Fenixorden. Moralpanikande paragrafryttare. Ler samtidigt som elakheter sägs <- vanligt förekommande exempel på alldeles för uppenbar härskarteknik.

2. Nurse Ratched i Gökboet. Självbelåtna as.

3. Cersei Lannister, Game of Thrones. Vasastanstjej, som tidigare skrivet

4. Maryann Forrester, True Blood. Manipulativa fanskap.

5. Serena van der Woodsen, Gossip Girl. Nästa gång du biter dig i underläppen och mumlar fram något självömkande sätter jag en cap i ditt priviligerade, otacksamma, konstlade, sorry ass. 

6. Carrie Bradshaw, Sex and the City. Hate to break it to all of y'all, men Carrie är en karaktärslös, egocentrisk, ängslig och ytlig fjant. #teamaidan

7. Tina, Elaines rumskompis i Seinfeld. Det finns inte tillräckligt många bokstäver för den bokstavskombination du lider av. 

8. May Day, i Bond-filmen "Levande Måltavla". Du är för mycket att hantera. Under andra omständigheter hade vi kanske varit bästa vänner. Oskiljaktiga.

9. Styvmodern i Askungen. Klasskomplexhäxa. 

10. Libby Chessler, Sabrina Tonårshäxan. Åh nej, jag har inte glömt. 

 

Är som vanligt mottaglig, för att inte säga evigt tacksam, för tips.

Gilla:
upp
120 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

13 kommentarer

 1. Bild för Frida
  Frida
  Vem kan ha glömt Libby Chessler? Hatar na av hela mitt hjärta (endast lätt överdrift). Vill för övrigt bara säga att jag har insett att jag egentligen bara behöver den här bloggen, alla andra bloggar är numera överflödiga. Du är med andra ord en sjukt underhållande människa.
 2. Bild för Sandra
  Sandra
  Catherine Zeta Jones i High Fidelity! Karaktären Charlie. Elak jävel alltså.
 3. Bild för HanaPee
  HanaPee
  hhaahahahahahhahahahahahahahhaha
 4. Bild för Oscar
  Oscar
  Lily i how i met youre mother då? lyssnar inte på någon annan än sig själv
 5. Bild för Anna
  Anna
  JOEY FREAKIN POTTER! I Dawson's Creek. Tål henne inte.
 6. Bild för Poppy
  Poppy
  Men JA över Carrie Bradshaw!! Hennes koketterande när hon rufsar till håret på sig själv, hennes sjukt uttänkta gångstil, hennes SJÄLVUPPTAGENHET. För att inte tala om hennes högfrekvensskrik av fasa när det regnar på hennes frisyr. Det får mig att vilja skära av mig öronen.
 7. Bild för kantarellhora
  kantarellhora
  Alltså Carrie..... couldn't care less 'bout ya kan hon bara sluuuuta leka? så jävla jobbig när hon röker med och typ "ska röka snyggt"? och Maryann... aldrig varit så GLAD när någon dog i en serie som då. FY FAAAAN. Marnie i True Blood är ju också jävligt irriterande. ok en annan riktigt jobbig bitch är Lana i "En prinsessan dagbok", typ lite i samma stil som Libby.
 8. Bild för Olivia
  Olivia
  Du måste ju ogilla Valerie i Beverly Hills 90210? Hon är hemsk.
 9. Bild för gmu
  gmu
  Kai Winn i Star Trek: Deep Space Nine är annars den mest trovärdigt politkeräckliga populisthäxan jag sett på tv!
 10. Bild för Emilia P
  Emilia P
  Alltså, glädjerus när hon äntligen försvann ur serien. Störde mig nåt så överjävla mycke på när hon satte käppar i hjulen för Dexters mördande.
 11. Bild för Samuel
  Samuel
  När jag såg Gökboet så hejade jag på Nurse Ratched, bara för McMurphy var så vidrig! Hon ville ju bara ha lite ordning på sjukhuset, och han ville ha anarki och ta in sina prostituerade kompisar för att nån patient skulle bli av med oskulden! Håller med om de andra, särskilt Carrie, av det jag har sett av Sex and the city så är hon helt vidrig! Jag menar Samantha får cancer, Charlotte kan inte få barn och Miranda blir tvungen att ta hand om sin svärmor med typ alzheimers och vara advokat och mamma dessutom, men varje gång de träffas så ska de bara prata om Carrie och hennes killproblem! Egocentrisk jävel...
 12. Bild för Hanna
  Hanna

  Penny i Big Bang Theory! Korkad, krävande, nedlåtande, asjobbig!

 13. Bild för Parisa Amiri
  Parisa Amiri

  Hanna - Haha! Kan dock tycka att hon är skönt jordnära ibland. Men ofta: krävande, ja.

Jetsettåg

Parisa Amiri 08:45 24 Jul 2014
Vaknade i måndags med lite kramp i magen. En timme senare när vi väntade på första tåget av sammanlagt sex olika joyrides som skulle ta oss till Florens (-ce?) låg jag kallsvettig och explosivt magsjuk på en bänk och grät. Uppsidor när det värsta tänkbara händer den dag man ska resa i tolv timmar: 1. Utsikten det vackraste jag sett. 2. Tittade på Sopranos hela vägen (med lurar pga skammen att någon skulle tro att det skedde bara för att vi skulle till Italien) och då också avsnittet där Tony åker till just Italien. 3. Fick vakna upp i Florens (-ce?). 4. Det fanns toaletter på alla tåg!
Gilla:
upp
16 röster

Provensalska nätter som dödar mig

Parisa Amiri 14:19 20 Jul 2014

Hej från ett vandrande lik. Nu blir ni översköljda med vykortsbilder här från La Ciotat men jag kommer att väga upp idyllen nu med att berätta om nätterna jag genomlider här. Förväntar mig absolut inget medlidande. Gärna coping methods dock.

Nationaldagsfirandet två dagar i rad var en sak. Den kortare mannen i ett par jeans så tajta att vi måste vara ärliga och kalla dem jeggings (med medföljande PTH) som vrålade ut covers med en range som sträckte sig från Prince till Blink 182 accepterade jag. Här tar jag upp (ganska mycket) yta i deras land, det vore fel och respektlöst att inte kunna tolerera att hela rummet skakar och att fönsterglasen skallrar till två på natten. Byinvånarnas inlärda grupprutin, som jag försökte härma under vinrus, kompenserade lite.

Samma sak sen med bröllopet där den generella bilden av fransmän äntligen uppenbarade sig, omöjligt svala, smala och chica. Aldrig sett sånt koncentrat av elitism på så liten yta. Härligt, helt okej.

Men den här skiten är daglig däremot:

Först och främst värmen. Jag är biologiskt designad för att kunna utstå extrem värme. Dagtid är jag hängiven tan mom men nattetid kan jag bortskämt tycka jättesynd om mig själv för att som trygghetsnarkoman behöva sova utan täcke och ändå dränkas i mitt eget svett.

Gatukatterna. Initialt kände jag min livmoder knyta sig pga för övriga obehagliga moderskänslor när en katt beklagade sig över att vara hungrig eller annat. Kunde säga att "det är mig de ropar på" och känna ögonen fyllas av emotionellt labila tårar. Nu suckar jag bara avtrubbat. Kanske skriker något rakt ut för att svara. 

E N lame ass impulsstyrd cikada skriker ut sin sexuella frustration 04:04. 

Meningslösa kyrkklockor i dubbel bemärkelse som slår helt osammanhängande och ologiskt. Vi bor dessutom i princip granne med kyrkan. Hur hjälper två tunga slag 04:37 mig? Övrigt om klockorna från inatt:

 • 05:00 - tre slag.
 • 05:02  - någon inser att den fuckat upp sin simpla uppgift helt enligt "You hade ONE JOB!"-principen och leverar fem slag
 • 05:30  - kyrkklockan slår en gång. Tydligen ska den slå en gång i halvtimmen också. 
 • 07:00 - sju slag. GRATTIS KLOCKPERSON!
 • 09:00 - sju slag. Ditt. Dumma. As. 
 • 09:02 - försöker komma undan med haveriet och slår därför FYRA slag. 
Gissar att kyrkpersonen är "kul att du har något att göra"-personen här. 

Inatt bjöds det  dessutom på åska med the occasional och piskande spöregn från 05:14. Kunde dra på mig täcket iaf.

05:35 passerar en lastbil fylld med skrikande höns som låter som cykeltutor långsamt förbi.

Fiket/baren nedanför ställer ut sin minimala uteservering så tidigt som 06 för att ingen fransos ska missa sin morgonpastis. Självklart vaknar de tidigt efter att ha sovit siesta OCH småfyllnat till flera gånger dagen innan.

Sopbilen kommer varenda jävla dag. Vet ni hur det låter när containern som innehåller ett franskt kvarters dagliga vinflaskor töms?

07:00 ett vattenfall släpps på precis utanför fönstret, var tvungen att titta ut och såg att en litenliten kran sprutade ut vatten med osannolik kraft över gatan av till synes ingen anledning. Det känns som timmar. 

Parisiskor som lämnar sitt mansion uppe på berget till frukosten för att plocka upp baguetter och croissanter på bageriet slänger igen tunga SUV-dörrar och klapprar bort och sen tillbaka igen i blingade flipflops. Skriker åt sina bortskämda barn. 

08 - lyckas somna igen. 

 

Obs: imorgon åker vi till Florens istället! Tack för tips. 

Gilla:
upp
41 röster

Vadå den här baguetten under min arm?

Parisa Amiri 19:00 18 Jul 2014
En ung societetstjej som måste ha åkt vilse från Monaco satt uttråkad vid rouletten och slängde marker på varje spel och jag misslyckades igen med att få vara någons lucky charm på casinot och få blåsa på tärningar. Övrig uppdatering: känner anklagande blickar över min idyllbesudlande närvaro. Och det är okej!
Gilla:
upp
35 röster

Har åkt till paradiset

Parisa Amiri 14:48 15 Jul 2014
Sydfrankrike, Tan Mom-territorium! Förutom laguner, havet, moules, rosé (1 euro glaset.........har inte druckit vatten sen jag kom hit) och annat semestertvång älskar jag Carrefour här. Birkenstock-priser som skulle få stockholmshipsters att gråta och personal på snabba inlines för att palla dra igenom deras Ullared.
Gilla:
upp
34 röster

Nöjesguidens valbevakning från Almedalen del 4 - Alexandra Pascalidou, Kawa Zolfagary och Henrik Torehammar

Parisa Amiri 11:09 10 Jul 2014

Dessa nyhetsankarminer made perfect gjorde ju ett sista framträdande under den fyra dagar långa spurt som var vår bevakning av Almedalen, med Kawa Zolfagary, Henrik Torehammar och Alexandra Pascalidou.

Jag vet inte om det var för att jag blev överväldigad av allt obehag som var vardag i Visby eller om jag bara hade tagit ut mig fullständigt när vi försökte sätta fingret på just det här under programmen men när jag kom hem var det som att jag drog ur sladden och gav mig själv några dagars semester från att behöva smälta allt. 

Fastän jag försökte påminna mig själv om att Almedalen är ett absurt koncentrat och att merparten av Sveriges befolkning faktiskt inte bär på hat mot sådana som jag var det svårt att värja sig när man var omringad. När jag frågade Alexandra om den mest anmärkningsvärda händelsen under veckan beskrev hon den hotfulla stämningen och den skrämmande utvecklingen.

Här finns hela programmet, där vi även dissikerade Åsa Romsons tal, återigen utsatte oss för synen där Beatrice Ask aningslöst dansar till "Sound of the Police" på Dj Battle:t (så svårt med specifik form här) och Torehammar beskrev Almedalen som ett upp och ner-vänt high school. 

Nöjesguidens valbevakning återvänder efter sommaren. 

<3

Gilla:
upp
33 röster

Nöjesguidens valbevakning från Almedalen - Åkessons kladdiga kladd, Rasism eller medmänsklighet och vita män!

Parisa Amiri 11:37 3 Jul 2014
Se alla artiklar om: 

Truten igång.

Fattar ni hur roligt det här är! Tydligen är det rätt många som kollar på programmet, blir så glad. 

Igår hade vi med stjärnorna Mireya Echeverría Quezada och Maria Ramnehill för att prata om en eventuell feministisk höst och om feminismen riskerar att bli elitistisk.

Men det var framförallt dags att recappa SD:s dag i showen och fokus blev såklart att reflektera över Jimmie Åkessons nyfunna flyktingkärlek och vid vilka tillfällen hans verkliga agenda visade sig under det EN TIMME långa talet. Ni behöver inte se det nu, för vi diskuterar de mest uppseendeväckande tillfällena här:

"Kan uppskatta andra delar av världen - I andra delar av världen" är kanske det mest upprörande jag hört från Jimmie Åkesson. Och det är inget skralt utbud. 

Vi kom också fram till vilket kladd Åkesson pratade om när han anklagade Löfven för att "kladda sitt kladdiga kladd"! Tack alla som var med och röstade! Vinnarnen blev "kladdet från när två sverigevänner gnuggar sig mot varandra tillräckligt länge". Lol. 

Rasism eller medmänsklighet-leken!

Jimmie ägnade en stor del av sitt tal till att utbilda publiken i vad som är rasism och vad som faktiskt är medmänsklighet - tydligen närbesläktade saker? Och svårt att avgöra! Men endast för ett parti såklart. Så vi gjorde en lek av det hela och använde några av SD:s gamla tilltag för att hjälpa till att lista ut vad som är vad. 

Tobias Boström i Visby-natten!

Vår underbara stjärnreporter gick ut på jakt efter vita män, tydligen supersällsynt i Almedalen detta år?

Gullar Elaine Eksvärd med Sverigedemokraterna?

En klassisk twitterstorm kom och gick när Elaine berömde Jimmie Åkessons retoriska förmåga i en konversation med SD-ledaren på twitter, ska hon som retorikkonsult inte kunna skilja på politik och retorik? Eller gick hon över gränsen? 

Vi tar även upp att Pia Sundhage och Erik Hamrén fotade sig med SDU, och deras vitt skilda kommentarer när det uppmärksammades (lol IGEN på Hamréns svar)!

Hela showen! Med ännu ett inslag där Boström undersöker hur det ser ut när politikerna äntligen får känna på bostadskrisen för första gången, när de ska fixa boende under Almedalen, om att Fuglesang nekades på Surfers, Dagens Niklas Svensson och mer!

SISTA DAGEN IDAG! Kommer sakna att ha en daglig livesändning att kunna yappa i. 

Gilla:
upp
45 röster