Angående artikeln i Dagens Media igår.

Margret Atladottir 23:31 8 Jun 2011

Igår skrev Dagens Media en artikel apropå Damon Rastis inlägg där han beskriver en pågående konflikt mellan honom och Group Locomotives. Felaktiga påståenden som bland annat att vi "raderat" Damons inlägg, eller blivit "hotade" av F12:s advokater förekom i artikeln, vilket jag följaktligen bett DM att korrigera.

Som ansvarig utgivare måste man ständigt ställa sig kritisk till innehållet i det som publiceras, och gränsen mellan yttrandefrihet vad som till exempel i detta fall kan uppfattas som förtal kan vara hårfin. Beslutet att tillfälligt avpublicera inlägget fattades på dessa grunder egenhändigt utav mig, då jag upplevde ett behov av juridisk rådgivning. Nöjesguiden och F12/Group Locomotives har fram till dags dato haft givande samarbeten. Mot bakgrund av denna incident har F12 dock valt att avsluta alla dessa med omedelbar verkan vilket vi självklart beklagar från Nöjesguidens sida.

Nöjesguiden har flertalet bloggare knutna till sig, och deras åsikter och berättelser är naturligtvis deras egna, och så kommer det alltid att vara. Bloggar ställer högre krav på läsarens förmåga till källkritik, men är viktiga för att kunna skapa debatter. Gällande de efterföljande debatter de aktuella inläggen fört med sig, som exempelvis krograsism som samhällsproblem, anser vi absolut att det är positivt att de förs. Jämställdhet och rättvisa, klassmässig som etnicitetsmässig är någonting vi definitivt brinner för som redaktion.

Fler blogginlägg från Margret Atladottir