Stripper booty and a rack like wow, brain like Berkeley

Maja Bredberg 18:20 7 Mar 2011

Jag är extreemt trött på den här debatten kring Kissie.
Jag är pro feminism, <3 jämställdhet och tummenuppar genustänk i största allmänhet, men jag fattar fan inte alla de riddare som rider ut till Kissie & Co:s (jag vet inte vad de andra tjejerna heter tyvärr) försvar. Eller varför jag som kvinna måste backa upp Kissie för att vara feministisk korrekt.
Hon är ju en idiot.
Av allt jag har kunnat förstå: en homofobisk rasist med rejält bekräftelsebehov. Det är inget som jag vill bli hopkopplad med eller stödja. Det är inget som jag vill behöva försvara för att vara systerligt solidarisk.

Det är sjukt oroväckande att en blogg med den typen av innehåll har så många besökare, ett medmänskligt bottenbetyg då vi vet att majoriteten av både ungar och vuxna som väljer att gå in där gör det för att kunna få fnysa och förfasas. Hur oskönt är inte det? Internetgamar som häckar över en tjej som skapat hela sin person kring Vecko-Revyns penntricket.
 
Det tilltvingade Kissieförsvaret blir till bakvänd könsdiskriminering. Helt plötsligt KAN VI INTE kritisera tjejer? Inte utan att automatiskt förvandlas till hondjävlar eller gubbslem som förtjänar en speciell plats i helvetet. Jag ställer inte upp på det. För mig blir det bara tröttsamt tydligt hur vi med dessa björntjänster begränsar kvinnor ytterligare. Att påstå att Kissie inte ska behöva ta ansvar för att aktivt sprida utseendehets, att mena att hon bara är ett symptom på problemet Janne Josefsson & Co (jag kan inte nämna alla inskränkta idiotgubbar vid namn tyvärr) - utan att inse att man då också återigen just gjort kvinnan till offret i sammanhanget. Det är... intressant.
 
Jag ser visserligen att just tjejer förväntas vara förebilder i större utsträckning än pojkar, och det är no doubt en skevhet i den fördelningen som måste balanseras upp. Men personligen är jag av åsikten att hedervärt leverne och moraliskt handlande är något som vi borde begära av typ: alla människor. Så lösningen i min värld är snarare att öka på kraven på herrsidan, som ligger hopplöst efter.
 
Jag hör att folk säger att det är bra att Kissie är ärlig med barnmatsbantning and what not, att hon åtminstone inte hycklar. Jaha. Jag visste inte att det var så enkelt att vifta bort hjärndött beteende. Att det okej så länge man berättar hur man gjorde det. Vilken logik. Går det att applicera på annat också? ”Japp, jag slog ihjäl henne med strykjärnet, sladden var inte ikopplad för det hade försvårat min arms räckvidd och jag siktade hela tiden på ögonhålorna med strykjärnstippen, mja, det var nog en rätt smärtsam död, MEN HEY, jag är ju åtminstone ärlig!”.
 
Alla dessa huvudlösa åsiktskryckor som tillverkas för att stödja upp kvinnan. Ja. Eller så har vi en tro på människan och låter henne gå/trilla själv istället. 

Fler blogginlägg från Maja Bredberg