Skogskyrkogården en oktobermorgon

Maja Bredberg 15:54 22 Oct 2011

Tidigt imorse åkte jag och pappa vår sedvanliga tur med bilen och diskuterade livet. Vi åkte, som så många gånger förr, förbi Skogskyrkogården då den råkar vara den kanske absolut bästa platsen i hela Stockholm.

Det här är min pappa! Och här ser ni ju klart och tydligt vem jag fått all bisterhet ifrån. Han ville inte alls bli fotad utan letade efter en gravsten som han hade sett förut som hade en massa artiklar på sig från något land i Sydamerika. Pappa var säker på att mannen som låg begraven var något slags radikal, någon viktig vänsterkämpe av något slag och att vi skulle hitta gravstenen och ta reda på hans namn. Det gjorde vi inte.

Jag hittade istället en brunn som jag tyckte väldigt mycket om. Och en gravsten tillhörande en gammal droskägare. Pappa hittade en sten i minneslunden som det stod "Var tog du vägen?" på som han tyckte var väldigt rolig. I övrigt avfärdade han hela begravningskulturen som mänsklig fåfänga. "När man är död är man död", som han uttryckte det. Men han kunde ändå inte hjälpa att bli lite imponerad av en abstrakt, trekantig gravsten som stod gömd under en tall.

Även jag fick feeling.  

Fler blogginlägg från Maja Bredberg