If I move too fast just let me know / 'Cause it means you move too slow

Maja Bredberg 12:07 18 Oct 2011

Jag har sett på Twitter att någon/några blev upprörda över citatet där jag konstaterar att jag har lätt för att bli gravid och att jag inte är ett fan av p-piller. På riktigt. Någon var till och med så rar att hon tog sig tiden att lista en rad andra skydd som samhället erbjuder för att undvika oönskad graviditet. Tack för upplysningen, det var vänligt. 
Nu råkar jag dock vara en grown ass woman som kan tänka själv och ta egna beslut, varför det kanske inte är helt omöjligt att jag har testat en del av de skydd som finns på marknaden? Ja, det KAN ju vara så, men låt oss för säkerhets skull gå igenom listan och kolla.

 
Kondom.
Ja, men detta har jag ju hört talas om. Bra grej. Dock kan det vara en rätt dyrköpt lösning för personer som lever i en relation i flera år och ligger med varandra så fort de får lust, eller är det bara jag som är sniken?
 
Mini-piller.
Har provat dessa, ja. Efter att vanliga p-piller inte funkade. Först blödde jag inte alls på typ ett år, tyckte att det var hur smutt som helst. (Extremt oansvarig inställning till sin egen kropp, jag vet. Men jag är ju periodvis lat.) Sedan blödde jag i tre månader på raken. Inte ens en förlossning har fått mig att blöda så mycket, så länge. Kom fram till slutsatsen att jag spontant tycker att det är obehagligt med saker som påverkar kroppen på det viset.
 
Spiral.
Det här har jag också testat! Jag älskar ju att gå till gynekologen, känner mig alltid så ompysslad och gullad med där. [Har förresten tips till er som tycker att det är obehagligt att gå till gynekologen: 1) Ha på er en klänning/kjol, på så vis slipper man känna sig helt konstigt avklädd till hälften och behöver bara dra upp lite tygsjok. 2) Glid ner superlångt i gynstolen - och slappna av. Detta fick jag lära mig av min mormor!] Spiralen satte i alla fall min goa barnmorska in på en torsdag, sedan störtblödde jag hela helgen - tänk er Carrie, och tog ut den på måndagen då den äventyrade mitt hälsotillstånd. Kul liten erfarenhet.
 
Pessar.
Stod sist på listan av skydd jag ville stoppa i min kropp, har inte hunnit prova det då jag haft en lugn tillvaro i avhållsamhet istället. Återkommer med recension om jag börjar knulla igen.
 
 
Så, för folk att låtsas som om det vore så jävla enkelt och självklart att alla hittar ett skydd som funkar bra för dem, det är en sådan bull stil. Sedan när har den här typen av fördömande gjort något som helst gott för det säkra sexet? För att inte tala om att moralisera över en annan kvinnas sexualitet – och i det här fallet även hennes moderskap – som är så osysterligt det någonsin kan bli. 
 
Men för all del, hoppas att ni sexualkritiker känner er duktiga nu och att ni kunde läsa detta klart och tydligt uppifrån den höga hästrygg ni sitter och balanserar på. Giddyup outta here nu.

 

Fler blogginlägg från Maja Bredberg