Veckans Musik

Hasan Ramic 21:13 19 Nov 2011

Hej, läsare, jag hoppas att ni uppskattar omstruktureringen av YKIH så här långt, fler ändringar och stående inslag tillkommer, bara jag löser logistiken. Anyways, fram tills nu har min blogg varit ett plotter av musikyoutube-klipp, och som ett led i omstruktureringen har jag valt att posta alla veckans musikrelaterade youtube-klipp i en post. Enjoy!

 


Fantsastisk island-pop/reggae/hiphop/rnb-crossover av Tammi Chynn. Det här är, åtminstone i min mening, den BRA sortens crossover. Olikt Russians plastiga hiphopplagiat, och Mavados Omarion-försök.


På tal om Russian så är det han som har produerat den här. Inget riktigt styrkebesked från Chan Dizzy som har haft ett om inte lysande, åtminstone okej år och pressat fram en hit med "No strage face". Jag hade i ärlighetens namn större förhoppningar på honom, men den här låten är nice, och för på något sätt tankarna till rytmer som "I wish" fast något upphottat.


I-Octane fortsätter äga det här året. Samma tema som vanligt, det är nån pojke som gör nåt som inte faller Octane i smaken, men Selassie-I är på hans sida och skyddar honom.


Syster Sol från Göteborg har släppet en ny video. Jag gillar inte Syrran på engelska så jättemycket, men den här är helt okej popreggae som har potential. Jag har ingen större koll om den snurrar på radio, men om nån musikläggare på P3 läser den här bloggen kan ni väl göra er själva en tjänst och lägga in den här i systemet om ni inte redan har gjort det.


Alltid fett med Cham. Nuff said!


Jag skulle kunna skriva en bok om hur mycket jag saknar Buju Banton, och jag tänker skriva åtminstone ett väldigt långt inlägg om honom i dancehallens A-B-C. Här gör Buju en av de många grejer han är extremt bra på - en rub-a-dub-duett med en sångerska. Free up Gargamel! Free up di General!


Veckans klassiker: Terry Ganzie på den klassiska "Cherry oh baby"-rytmen, den nerskalade Dave Kelly-versionen. Fantastisk deejay på en fantastisk rytm. Kanske inte den stösrta låten som har spelats in på den här, men definitivt en av de mest underskattade.

/H

Fler blogginlägg från Hasan Ramic