Lite nya dancehallvideos

Hasan Ramic 16:35 16 May 2011

Det känns som att jag har skrivit om allt förutom dancehall på sistone, till mina läsares stora förtjusning, men vi ska inte glömma bort varför jag är här: Att sprida gospeln, uzimmi! Här kommer några nya videos for your enjoyment. 

En av förra årets bästa smörbomber, T'Nez - "Me she love" har äntligen fått sig en musikvideo. Bra yardie-budget på det hela, och kul med lite "handling" som inte är 1. Stå i klunga, 2. Stå i klunga och röka weed, 3. Vifta med pistoler, 4. Stå i klunga och vifta med pistoler.

 

 

Det kommer en tid varje år då T.O.K. försöker sopa det faktum att de är ett pojkband under mattan. Nu är det dags igen att ta fram badmanjackan och sjunga lite grovt om pistoler. De har värvat någon som heter "Sleepy Hollowtips" (fyndigt) som ska förse dem med lite draghjälp. Låten är aight, finns bättre cuts på "White label"-rytmen, men som transportsträcka i juggling duger den. Videon å andra sidan är epilepsiframkallande. Nej, det är inte fel på er internetuppkoppling, den hackar så.

 

 

Förra veckan släpptes videon till en av årets bästa dancehall-låter; Chan Dizzy - "Hello badmind". Återigen yardstyle budget och scenografi fast lite mer on the philosophical tip: duvir som flyger iväg, hundar som vaknar och Chan Dizzy som sjunger på en kykogård och grejer.

 

 

Förra veckan hade Millionm Stylez video till singeln "Jah is worthy" premiär på Internet. Jag är inte så jättemycket för det här Jah-snacket men låten är fin. Videon är sådär fint euroreggaevänlig i svartvitt med klotter, slitna hus och kort skärpdjup. Gillas.

 

 

Det sista är egentligen ingen musikvideo, men likförbannat chockerande. Vybz Kartel har gjort motsatsen till att klippa sig och förlängt sitt hår i ett försök att se ut som en korsning av en mopp och Michael Jackson.

 

 

/H

Fler blogginlägg från Hasan Ramic