Babylon brinner

Hasan Ramic 15:32 16 Nov 2011

 
"You've got a hierarchy, haven't you?" Ann says. "It's the Emiratis at the top, then I'd say the British and other Westerners. Then I suppose it's the Filipinos, because they've got a bit more brains than the Indians. Then at the bottom you've got the Indians and all them lot."

Jag har alltid tyckt att det är någonting babyloniskt med Dubai. Den ohämmade girigheten, överflödet, det jättehöga tornet som aldrig tycks få ett slut. Det hela känns så fel på något sätt. Att bygga ett hyperkapitalistiskt luftslott mitt i öknen är som en karikatyr på vad det har blivit av en värld där konsumtion är religion.

Ghazal tipsade om den här artikeln på Facebook, och jag tycker att alla borde läsa den. Det vidrigaste med det hela är synen på människor som en handelsvara, något förbrukningsbart, som man kan nöta ut och slänga bort. Det är samma unkna och cyniska människosyn som har gjort att vi har saker som Carema i vår värld. 

Det enda positiva med artikeln är att skiten verkar vara på väg att kollapsa, och jag ser väldigt mycket fram emot en "arabisk vår" i Dubai, eller hela de Förenade Arabemiraten, fast här kommer det inte våras för araber, utan indier, fillipinos och etiopier. 

/H

 

Fler blogginlägg från Hasan Ramic