Camilla testar: Ansiktsbehandling med C-vitamin

Camilla 19:04 14 May 2010

 

I onsdags var jag och testade en ny ansiktsbehandling som precis lanserats i Sverige, på kliniken Skincare Clinic på söder. Det är det amerikanska medicinska hudvårdsmärket Image Skincare som används vid behandlingen "4 Layer Facelift". Det låter som en anti-age behandling, men handlar mest om att snabbt fräscha upp huden och  "dra ihop" den, som en slags askungekur, och fungerar därför även för min ålder. I ansiktsbehandlingen användes vitamin C, glykolsyra och aktiva enzymer som ökar cellförnyelsen och som stramar upp, ger en klarar lyster och drar ihop porerna.

Jag var skeptisk innan, eftersom man oftast inte ser resultat av ansiktsbehandlingar direkt, men måste säga att det här var en mycket annorlunda upplevelse från vanliga ansiktsbehandlingar. Behandlingen var mycket kortare, cirka 40 minuter, och mycket mer effektiv. Det var inte en avkopplande upplevelse med massor av massage och extra saker, utan man kom in, fick alla olika steg förklarade och genomförda proffsigt och snabbt, och efter fyrtio minuter var huden i toppform.

Eftersom det inte är en rengörande behandling så blir man inte röd eller svullen, utan snarare redo för en kväll på stan. Helas huden känns åtstramad, det är nästan svårt att rynka pannan, men inte som torr och stramande utan bara som man tänker sig att botox känns. Alltså en perfekt behandling för att bli extra snygg inför ett speciellt tillfälle, eller för dig som har bra hud och inte behöver djuprengörande behandlingar. Dock är det ingen behandling för dig som vill bli extra ompysslad, lyssna på spamusik och få massage, då passar det bättre med en klassisk ansiktsbehandling.

Med mig från kliniken fick jag vitamin C-serumet som återfuktar och skyddar mot yttre påverkan, fyllt av antioxidanter och skyddande ämnen. Jag köpte även med mig en handkräm med solskyddsfaktor, som är perfekt att ha under sommarhalvåret eftersom man alltid glömmer att smörja in händerna - och det är där åldern syns tydligast (ni har väl sätt Madonnas händer? Googla annars!)

Någon dag tidigare köpte jag även Kiehl's dagkräm med solskyddsfaktor, som åker på varje dag under sommaren. Ju mer man lär sig om skönhet och hudvård, ju mer förstår man hur skadligt det är med för mycket sol, och hur mycket fortare man åldras när man inte skyddar huden.

Behandlingen jag testade kostar 600 kr och gjordes här.

Fler blogginlägg från Camilla

09
aug
NEWS!
07
aug
SEQUINS
06
aug
SATURDAY
06
aug
SUMMER BEAUTY
05
aug
Högtryck
04
aug
Sardinien del 2
04
aug
Onsdag
03
aug
Sardinien del 1
03
aug
Många bäckar små
02
aug
Barcelona
01
aug
20110731
31
jul
Skymning
31
jul
Barcelona 110730
29
jul
Green & Blue
28
jul
Tot bé