Saker som håller mig vaken om nätterna

Amat Levin 21:26 14 Jul 2011

Yonkers är fortfarande den bästa musikvideon jag har sett i år. Den har redan analyserats sönder så jag ska skona er vidare djupdykning, men ett faktum tål att upprepas – det som gör Yonkers extra fascinerande är att den är gjord med en begränsad budget. Det visar att bra idéer och kreativitet gör mer för en musikvideos kvalitet än storleken på plånboken.



Därför blir jag så full i skratt när jag ser Eric Saades video till Hearts in the Air. Här har vi någon som tyckte att det skulle vara jävigt fett att skicka Saade och J-Son till Miami. Och det är ju helt okej. Men sen räckte pengarna inte riktigt till och man nöjde sig att köpa in lite bilder från South Beach, filma i en stillastående privatjet och sedan låtsas att typ Bromma flygplats är Miamis. Kolla istället på:



Okej, okej, ni behöver inte påpeka det. Det är naturligtvis poänglöst att jämföra två så skilda artister och Saades publik köper säkert att han festar i ett Star Island-mansion när det i själva verket är en fin villa i någon närförort till Stockholm. Och Outta My Mind är väl inte heller något under av originalitet, även om den åtminstone sticker ut. Men poängen återstår. Saade lär ha en betydligt högre budget än Cory Gunz. Varför inte ta pengarna och göra något mer eget av det? Och om man vill att det ska se flashigt ut – varför inte inse sin begränsning och göra en jävigt flashig Stockholms-video? Varför vara så fixerad vid U-S-A att man tar en töntig genväg som är uppenbar för alla som har nått tonåren att se? Sånt här håller mig vaken om nätterna.

Fler blogginlägg från Amat Levin