Gör din jävla plikt!

Amat Levin 18:08 14 Jan 2010

Alltså, seriöst. Har ni sett vad som händer i Haiti? I ett land där 80 procent av befolkningen lever i fattigdom, HIV är utbrett och hälften av alla människor saknar jobb har ytterligare en naturkatastrof gjort situationen värre. Vanligtvis är det orkaner, men nu är det en kraftig jordbävning som, för haitierna, gjort livet till lite mer av ett helvete.

Haiti är ett land som alltid varit i dåliga händer. Läste ett blogginlägg skrivit av någon äcklig jävel som tyckte att vi inte skulle skicka mat och hjälp, eftersom landets ledare gång på gång fuckar upp det. Jag hade helt allvarligt kunnat säga upp min bekantskap om den åsikten hade delats av någon av mina kompisar.
 
Jag behöver inte påpeka att runt 100 000 befaras döda – för som en diktator en gång i tiden sa: ”en enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik”. Det är svårt att beröras av löpsedlar och siffror. Men vi säger så här – om ett fattigt lands presidentpalats ligger i spillror, ja, då är situationen extrem.
 
Så skippa det där läppglanset, den där sjunde ölen för kvällen eller den där plusmenyn på McDonalds. Skänk ett par kronor till Läkare utan gränser, Röda korset eller valfri annan organisation som redan är på plats och gör en insats. Det är din plikt som medmänniska. Det är lätt för oss att säga att 50 spänn inte gör någon skillnad, men för den person pengarna går till kan det vara livsavgörande.

Fler blogginlägg från Amat Levin