Prinsessan av transfransylvanien

Frans 22:48 23 Jan 2013

Här sitter jag och jobbar över på jobbet med en tiara på skallen. Because I'm worth it. Livet känns alltid lite bättre om man har en krona på huvudet. Man kan väl säga att den tynger ner min hjärna och gör så att jag inte fladdrar förbi med mina tankar. Typ. Eller inte. 

Gilla:
upp
22 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Säkraste platsen i Stockholm just nu

Frans 22:17 31 Aug 2014

Tidigare idag så tyckte vi att de som stängde in sig i Big Brother-huset var dumma i huvudet. Några timmar senare så konstaterades ett misstänkt fall av ebola i Stockholm, och plötsligt så känns Big Brother-huset som den säkraste platsen i stan att befinna sig på? Så går det när man fördömer dokusåpadeltagare! Typiskt att man måste ställa upp i Big Brother för att inte riskera att dö i ebola.

Nu kommer folk att ställa sig på kö för att få komma in i huset. Allt pekar mot att Big Brother-gänget förmodligen kommer att överleva oss alla. Tur att de verkar vara ett så vettigt gäng som kan föröka sig med varandra när alla vi andra har dött och utgöra grunden för den nya civilisationen. Känns som en stabil grund att bygga vidare på! 

 

Gilla:
upp
25 röster

Mindre jobb mer dokusåpa!

Frans 13:24 31 Aug 2014

Ikväll så är det premiär för Big Brother! Tanken som vi alla tänker är naturligtvis "Åh, ännu en dokusåpa att följa i höst utöver Paradise Hotel, det har jag verkligen tid för i mitt liv!". Jag vet inte hur jag ska hinna med det här, men jag antar att jag får prioritera bort jobb, vänner och annat överflödigt. Jag överväger nästan att rösta på Vänsterpartiet eftersom sex timmars arbetsdag är det enda som skulle kunna rädda mig just nu. Varför står det inte så på några valaffischer? "Mindre jobb - mer tid till dokusåpor!". Den nuvarande situationen är inte hållbar för någon. Vi måste ta ansvar för Sverige!

Nytt för i år i Big Brother är att produktionen görs tillsammans med Norge och att norska deltagare också kommer att vara med! Dokusåpor blir ju så mycket roligare när deltagarna pratar olika språk och inte kan förstå varandra. En annan fördel för deltagarna är att man numera kan bli hatad av TVÅ nationer istället för endast en, samt att man kan åka på DUBBELT så många barturnéer efteråt! 

Annars känns ju Big Brother ungefär som samma sak som Paradise Hotel med skillnaden att deltagarna är inlåsta i en ombyggd lagerlokal i Årsta istället för ett lyxhotell i Mexico. Billigt och bra för alla utom deltagarna, men de norska deltagarna får ju iallafall åka till Sverige.

Programmet sänds på Kanal 9 i år, en kanal som ingen någonsin har tittat på förutom den där gången då de sände en fotbollslandskamp 2011. Om jag skulle välja en plats där vi skulle kunna gömma allt kärnkraftsavfall utan att det skulle störa någon, så hade jag helt klart valt Kanal9. Ingen hade märkt något, och den här Big Brother-säsongen kommer förmodligen också att passera rätt obemärkt. Det känns ungefär lika intressant och fräscht som Idols tioårsjubileum.

Gilla:
upp
29 röster

En kväll på Kristallen

Frans 13:19 30 Aug 2014

Igår så var jag som sagt på KRISTALLEN med Greta, Hanna och Parisa!!! Nedan kommer en sammanfattning av min kväll.

18.00. Anländer till pressrummet ensam på Stockholmsmässan i Härliga Älvsjö. Tar för mig av vinet och hugger in på gratismaten. Vill inte slösa på mobilbatteriet så sitter med mitt vinglas och stirrar ut i tomma intet.

18.30. Pressansvarig hälsar välkommen och ba "Ser att ni alla tagit för er av mat och dryck!" och slänger en blick på mig.

18.50. Kenodragning på storbildsskärmen. Varken Hanna, Parisa eller Greta har dykt upp. Häller upp ännu ett glas vin.

19.15. Äntligen så dyker gummorna upp! Vi minglar med en reporter från gratismagasinet "Älskade Östermalm" som undrar om vi känner till några pristagare som bor på Östermalm?

20.00. Galan börjar. Agneta Sjödin spelar trummor och någon jojkar. Tveksam inledning på kvällen.

20.35. Lisa Kudrow dissar Alexander Bard via Skype. Nätmobbning på bästa sändningstid. Dålig stämning.

21.05. Vi bondar motvilligt med en pensionerad (?) reporter från tidningen Land som också befinner sig i pressrummet.

21.23. Petra Mede gör en Ice Bucket Challenge på Jenny Strömstedt. Jag konstaterar att detta måste vara höstens motsvarighet till Oscarsgalan-selfien i våras.

22.15. Tevesändningen är slut. Jag följer med Greta ut för att hon ska röka. Jag upptäcker att någon har fimpat på röda mattan och blir uppriktigt beklämd. Folk har verkligen ingen respekt för röda mattan längre.

22.45. Inne på efterfesten!! Alla tevekanaler har en egen bar. Till och med UR!!!

23.33. Efter att ha sett på Instagram att Edward Blom också är på plats på efterfesten så springer jag runt hela lokalen och letar. Allt jag vill är att ta en selfie med en kändis och sen åka hem.

00.01. Hittar Malin Åkerman. Hon får duga.

01.10. Har druckit lite för länge på Kanal5:s bekostnad.

01.25. Springer till sista pendeltåget hem. Jag var förmodligen den enda på hela Kristallen som inte tog taxi.

Gilla:
upp
45 röster

Inför Kristallen

Frans 14:57 29 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Ikväll ska jag på Kristallen! Vet fan inte hur det gick till men jag ska inte ifrågasätta något när det äntligen börjar gå bra. Ska visserligen dit i egenskap av press, men det är ingenting som jag talar högt om. Faktumet att jag inte blev inbjuden till Guldknappen i lördags är fortfarande ett öppet sår och något jag helst inte pratar om, så jag ska ta igen det ikväll istället. Tänkte sitta i pressrummet och twittra surt om Renée Nyberg och sen gå fram och kindpussas och säga att jag verkligen uppskattar TV3:s brännande samhällsjournalistik.

Kommer bli skitsur om Jessica Almenäs och jag dyker upp i en likadan klänning? Alltid ska hon envisas med att härmas. Hatar när det händer!

Hoppas på mycket härligt mingel ikväll, men vet inte vad jag ska förvänta mig? Mest känns ju Kristallen som en gala för folk som antingen är höga på kokain eller på sig själva, men jag ska gå dit med öppet sinne och komma med en avslöjande rapport sen med många osmickrande mobilbilder tagna med blixt.

Här är en bild på härliga Jessica som jag tog senast som vi sågs! Hon lånade min vardagsoutfit då som ni kan se. Ikväll är det äntligen dags igen!

Gilla:
upp
44 röster

Kikki Danielssons omvända karriärresa

Frans 22:03 28 Aug 2014

Ständigt aktuella och alltid lika härliga Kikki Danielsson har äntligen blivit klar för ett nytt teveprogram på TV4! Säger ni hiphop så säger jag Kikki Danielsson. Kanske kommer Kikki att göra en omvänd artistkarriär nu?

Det finns många exempel på hiphopare som gjort karriärresor och i viss mån bytt image och gått och blivit respekterade i bredare kretsar. Petter öppnar hamburgerresturang i Hornstull, Dogge Doggelito skriver krönikor om välfärd i Aftonbladet och Ken Ring blev folkkär (well, nästan iallafall) i Så Mycket Bättre. Kommer Kikki göra något liknande nu fast tvärtom? Från folkkär schlagersångerska boende i natursköna Bollnäs till hiphopare i Hässelby? Det är helt klart dags att någon gör en omvänd karriärresa för att balansera utvecklingen, och jag kan inte tänka mig någon bättre än Kikki!  

Jag tror att Kikki kommer få smak för en mer alternativ livs- och musikstil än den hon haft hittills, och då finns det ingenting som kan stoppa henne. Det är aldrig för sent att byta riktning i karriären, och hiphop känns faktiskt mer som en framtidsbransch än vad dragspelsschlager gör. Helt rätt Kikki! 

 

 

Gilla:
upp
46 röster

Paradise Hotel-Calle med en berguv

Frans 12:42 28 Aug 2014

Den här nyheten vaknade jag upp till imorse. Paradise Hotel-Calle krockade tydligen med en sällsynt "berguv" i Jönköping igår natt. Kort därefter passade han på att ta en bild med den döda berguven, för det är ju precis det man tänker på när man har varit med om en trafikolycka. Såhär såg den ut: 

Smakfull bild gubben! Märks att du har gjort en hel del modell för en dag-jobb med den där härliga posen. Du borde ha klätt av dig också och visat din vältränade kropp när du ändå höll på! I en intervju med GT förklarar Calle bilden såhär: 

"Jag ångrar inte bilden, men jag vill folk ska förstå att jag inte ler för att jag tycker det är roligt utan att jag är tagen av situationen. I obehagliga situationer kan jag skratta, jag hoppas att folk förstår det." 

Okej. Antar att vi alla hanterar obehagliga situationer på olika sätt, men jag är tveksam kring om det är sunt att ens krishantering består av att bränna av det bredaste leendet man har och ta en skön bild med något djur man precis har kört över med bilen. Jag vågar nog fastställa att det inte är sunt över huvud taget. "I obehagliga situationer kan jag skratta" är också ett citat som förmodligen hamnar på min lista över saker som inte är sunda. 

Man förväntar sig visserligen inte att Paradise Hotel-deltagare ska ta mogna beslut och agera förebilder för oss andra, men det här var så bisarrt att det inte ens skulle gå att ljuga ihop om man försökte. "Berguv" och "Paradise Hotel-deltagare" är ju inte direkt två ord man ser i samma mening speciellt ofta. 

Aja. Den folkkära berguven (Dalarnas landskapsdjur) har nu blivit förd till Stockholm för eventuell obduktion. Paradise Hotel har slukat sitt första dödsoffer. 

Gilla:
upp
56 röster

Förtidsröstning MUF-style

Frans 11:30 27 Aug 2014

Från och med idag så går det att förtidsrösta i riksdagsvalet! Jag berättar detta för er eftersom jag antar att ni som medborgare får merparten av er viktiga samhällsinformation genom mig och min blogg.

Tydligen så TÄLTADE flera medlemmar av Moderata Ungdomsförbundet i Nyköping utanför vallokalen natten till idag för att försäkra sig om att första rösten skulle bli en röst på Moderaterna. Någon borde kanske berätta för dem att det inte är den som röstar först som vinner, utan att det i slutändan faktiskt handlar om den som får flest röster sammanlagt. Riksdagsvalet är ju tyvärr inte som mellandagsrean eller en Lady Gaga-konsert.

Jag tycker så synd om ungdomarna som tältade utanför vallokalen i Nyköping i natt. Har de verkligen inget roligare för sig än att tälta för än en förtidsröstning? Går de inte på några konserter eller har några andra intressen? Det är jättefint att vara politiskt engagerad och det är beundransvärt på många sätt att folk över huvud taget orkar stå ute i valstugor ideellt, men att tälta för att förtidsrösta tycker jag är att gå till överdrift. Det är ju inte som att deras röst räknas mer bara för att den råkade komma in först.

Varför ställde de bara inte klockan tidigt på morgonen och åkte dit någon timme innan vallokalen öppnade istället? Var de rädda att någon annan skulle hinna före? Trodde de att kön skulle ringla lång till Nyköpings förtidsröstningslokal en kall onsdagsmorgon i slutet av augusti? Lyssnade de på Moderaternas vallåt "Vi och framtiden" hela natten? Så många frågor, så lite svar.

Gilla:
upp
45 röster

Brevfilmen

Frans 15:24 26 Aug 2014

I helgen var det premiär för "Brevfilmen" på SVT. SVT beskriver programmet som "Bullen fast för vuxna" , vilket inte säger mig speciellt mycket eftersom jag knappt kunde sitta upprätt då det sändes för tusen år sen. För er som också är födda efter 1890 så var iallafall Bullen ett ungdomsprogram med små filmer som handlade om ungdomars relationer och annat som hörde tonårslivet till där folk fick skriva in om sina problem. Breven dramatiserades sedan och blev små filmer som sedan diskuterades av en panel.

Jag har iallafall sett på första avsnittet av Brevfilmen, där det handlade om brännande relationsproblem så som: "Jag fes min partner på låret!" och "Jag har börjat hitta på saker för att kunna fly hemifrån". Samt att Carin da Silva måste gömma alla skor hon köper så att hennes kille inte ska se dem och bli sur. Ett typiskt Sex and the City-problem som jag är säker på att vi alla kan relatera till, jag menar vem har inte x antal Jimmy Choo-skor som ligger och skräpar i något skrymsle så att någon kille inte ska få syn på dem! Många äktenskap har krossats på grund av det!

Jag gillar faktiskt ändå programmet. Många lider i det tysta av partners som pruttar och det är bra att det diskuteras, men tycker att man lika gärna skulle kunna strunta i filmdelen och enbart kalla programmet för "Brev" istället. Det hade räckt med att enbart läsa upp breven eftersom det ändå bara blir buskis med en tre minuter lång pruttsketch. Det borde ju faktiskt gå att prata om mänskliga relationer på ett lättsamt och humoristiskt sätt utan att ha en lång pruttfilm först. Just nu känns programmet som en mix mellan humoristisk familjeunderhållning och barnförbjudet Fråga Olle-snusk, och jag vet inte vilken av de två stilarna som de är ute efter.

Nästa vecka är iallafall Linda Bengtzing gäst. Då blir det förmodligen mer buskis och härliga fräckisar som vi alla älskar.

Gilla:
upp
163 röster

Utskick från Kristdemokraterna

Frans 23:36 25 Aug 2014
Bjuder här på en present till alla er fotfetischister som tittar in och läser bloggen! Snart har jag mer hår på fötterna än vad jag har på huvudet. Jaja, sitter här på toa och löser ett härligt korsord som Kristdemokraterna har skickat ut till alla i kommunen. En riktigt bra valstrategi om ni frågar mig, för alla vet ju att en katastrofal opinionssiffra på bästa sätt räddas med ett korsordsutskick till samtliga väljare. Känner mig SÅ utvald när Göran pekar och ler med sin nya signaturpose. Förmodligen så säger han "Du kommer brinna i helvetet". Jag har ägnat hela kvällen till att leta efter dolda politiska budskap i korsordet, men utan resultat. Undrar mest vad det är för kokbok man vinner? Kanske en med Alliansens egna favoritrecept? Om den politiska karriären går åt helvete efter valet så kan man ju alltid bli kändiskock. Kanske är det det som Göran Hägglund har velat bli hela tiden?
Gilla:
upp
39 röster

Bildspecial: Estelles första dag på förskola

Frans 11:58 25 Aug 2014

För några timmar sedan så började prinsessan Estelle på förskola! Här kommer bilderna från denna minnesvärda dag. Just nu sitter hon förmodligen och äter en smakfullt komponerad trerättersmiddag tillsammans med de andra barnen på äkta Nobelfest-manér.

Estelle anländer till förskolan med stil iklädd höstens färger. En väldigt casual outfit, som hon kompenserar genom att i princip bli buren av sina föräldrar hela vägen fram till dörren som den diva hon är. Naturligtvis så bär hon inte heller sin Fjällräven-ryggsäck själv, då det inte är värdigt en framtida drottning att kånka runt på massa packning. På det sättet är Estelle en mer konservativ regent än Victoria.

Estelle är PRECIS som Ylva i Paradise Hotel på det sättet att hon har alla killar "wrapped around my finger", och i synnerhet pappa Daniel som vi ser här på bilden. Vem vet om hon gillar honom på riktigt eller om hon bara spelar spelet? Förr i tiden var det vanligt att kungligheter dödade varandra, tex. Nyköpings gästabud 1317 då kung Birger Magnusson fängslade sina bröder och lämnade dem till att svälta ihjäl i ett torn. Kommer något liknande att hända svenska kungafamiljen i framtiden?

Presskonferens första dagen på förskolan. Suck, aldrig en lugn stund. Estelle speglar sig i solljuset medan Victoria sköter kommunikationen med fansen. Det är i skrivande stund oklart vad ryggsäcken innehåller, men det är troligtvis partydroger och annat som kan behövas för att bli populär första dagen bland lekkamraterna.

Här har vi en bild på förskolan. Som ni ser på bilden så är det Sveriges första barnfria förskola! Härligt! Stentrappan som leder upp till dörren är perfekt att ramla ner för och slå ut en och annan framtand.

Gilla:
upp
72 röster