Prinsessan av transfransylvanien

Frans 22:48 23 Jan 2013

Här sitter jag och jobbar över på jobbet med en tiara på skallen. Because I'm worth it. Livet känns alltid lite bättre om man har en krona på huvudet. Man kan väl säga att den tynger ner min hjärna och gör så att jag inte fladdrar förbi med mina tankar. Typ. Eller inte. 

Gilla:
upp
22 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Dagens besvikna barnfamilj

Frans 09:27 1 Aug 2014

Ni vet hur det är. Man har sett fram emot att bada hela sommaren och betalat 1300 kronor i inträde till vattenlandet, men hinner knappt doppa fötterna innan ett öronbedövande bajslarm börjar tjuta över hela området. Hatar när det händer!

Frågan är ju dock vad alternativet är? Enligt artikeln så var det "avföring i ett större område av vattenlandskapet", och parkchefen har intygat att det måste ha varit "ett äldre barn" som gjort det. Skulle man då INTE stänga ner poolen och låta resten av gästerna bada i bajs? Hade det känts rimligare att betala 1300 kronor för att få bada i bajs än att inte få bada alls? Jag vet inte.

Familjen gjorde dock ett statement genom att INTE köpa mjukglass i nöjesparken efteråt. Ett handlingskraftigt ställningstagande som förtjänar all cred! Viktigt att bevisa sin makt som konsument.

 

Gilla:
upp
21 röster

Fyra år idag!!!

Frans 07:35 1 Aug 2014

Inte för att vara den som är den, men idag är det fyra år sen jag kom ut för min familj! Tihi. Egentligen så ville jag inte göra det för just dem, men jag ville samtidigt släpa hem massa killar utan att de skulle behöva undra så jag hade typ inget val. Sen var det bara att hångla loss med min 16-åriga trut! Utbudet var dock begränsat, och Gävle är ju inte direkt Norrlands San Francisco. Hade dessutom redan kommit ut för typ alla mina kompisar och det var lite jobbigt att undanhålla en så stor del av mig själv för personerna som jag bodde under samma tak som. Jag hade inte direkt någon lust att sitta och prata om kuk vid köksbordet, men det skulle ändå underlätta livet om de visste.

Jag hade sån ångest innan och ville bara få det gjort (ungefär som när man bokat en tvättid), så jag bestämde mig bara för en dag och att jag var tvungen att säga det just då för annars skulle det aldrig bli av. Första augusti kändes rimligt och lätt att komma ihåg, så jag bara sa det för att få det ur vägen.

Det var ju inte direkt som att himlen föll ner när jag sa det. Mina föräldrar var mest typ "Eh ja, kom med något nytt!, duuuuh", så det var inte direkt ett scoop jag hade kommit med. De kunde tyvärr inte sälja nyheten och bildrättigheterna till Hänt Extra. Tråkigt!

Är så glad över att jag kom ut när jag var 16! Mitt liv blev så mycket bättre! Åkte till London och köpte en rosa tröja på Abercrombie and Fitch bara för att jag kunde! Just i det ögonblicket så var det höjden av befrielse. Den var skitful men jag hade aldrig vågat ha rosa kläder tidigare eftersom jag var rädd folk skulle "misstänka" saker. De flesta visste förmodligen att jag var gay ändå, men det hade känts obekvämt att överdriva och dra ännu mer uppmärksamhet till mig.

Efteråt så slapp jag oroa mig för att säga bort mig hela tiden. Började åka till Stockholm stup i kvarten och fick äntligen ett eget sammanhang. Det var så mycket mer än bara en sexualitet. Klart att det finns massa annat förutom min sexualitet som också identifierar mig som människa, men det blev verkligen ett helt nytt liv efteråt.

Jaja. Jag har ju hunnit med en del under de här fyra åren. Om någon hade berättat för mitt 15-åriga jag vad jag skulle få uppleva så hade jag aldrig trott på det. Förhoppningsvis så blir de kommande fyra åren lika roliga. Sen blir jag säkert tunnhårig och spritfet, så jag får passa på att ha roligt nu innan chipstuttarna börjar växa till sig.

Gilla:
upp
40 röster

Spoilervarning

Frans 09:00 31 Jul 2014
Här är bilderna vi alla väntat på! Exklusivt material från nya IKEA-katalogen har läckt ut och Aftonbladet lägger in en "spoilervarning". Troligtvis så innehåller katalogen all information om hur det kommer gå i Game of Thrones och ALLA andra serier på teve just nu. Man undrar ju vilka andra spoilers som kommer avslöjas i katalogen? Hur kommer det gå för bokhyllan Billy och hans romans med Klippan-soffan, och hur ska det egentligen bli med Sultan-madrassen och dess olyckliga äktenskap med sängstommen? Snart vet vi!
Gilla:
upp
30 röster

Mitt danska alterego del 2

Frans 07:19 30 Jul 2014

Blir inte ens förvånad längre över mejlen jag får. Att jag hade ett danskt alterego som heter Sören kom som en överraskning även för mig till en början, men det är ju alltid kul att hitta någon ny sida av sig själv.

Hade verkligen ingen aning om vad de menade först så jag var tvungen att fråga, och då drog de fram ett gammalt blogginlägg på fem rader som jag skrev i mars. Hur ska jag kunna ha koll på allt skit jag spyr ur mig på daglig basis? Kan knappt hålla koll på vad jag skrev förra veckan, och nu måste jag dessutom oroa mig för vad mitt danska alterego Sören har ställt till med. Vem vet vad han får för sig efter lite pølse och några burkar Tuborg?

Sören valde att inte vara med i Karlavagnen igår. Han krävde att "Fly on the wings of love" med Olsen Brothers skulle spelas, men det ville P4 inte gå med på.

Mitt främsta danska alterego är dock drottningen själv. Bästa Margrethe! Hon tackar aldrig nej till en korv med bröd, och det gör inte jag heller.

Gilla:
upp
36 röster

SevenEleven-kapellet

Frans 11:24 29 Jul 2014

Läste att SevenEleven har ett eget kapell på Pride där man kan bli vigd. Spännande! Med tanke på hur dyrt det är att typ köpa med sig en fika därifrån så vill jag inte ens tänka på hur mycket det skulle kosta att gifta sig . Kanske man man få någon sorts kombinationsmeny med både vigsel, korv, och aloe vera-dryck att skåla i efter vigseln till ett förmånligt pris? Eller kanske en läskande slush? Kanske en "2 vigslar till priset av 1"-rabatt, där man får en helt främmande kille på köpet.

Det bästa skulle vara om man kunde få någon form av stämpelkort för alla äktenskap ungefär som de har med kaffet. Om man gift sig sex gånger så blir den sjunde vigseln gratis! Det blir ju faktiskt en hel del pengar när man räknar på det. 

Frågan är ju varför man skulle vilja gifta sig på SevenEleven över huvud taget? Personligen så hade jag helt klart valt Pressbyrån istället eftersom de har ett bättre tidningsutbud.

Gilla:
upp
34 röster

Hängmattemysteriet

Frans 22:55 27 Jul 2014

Har tänkt på en sak. Är det inte ett jävla tjat om hängmattor på somrarna? Vart man än går någonstans så är det någon som pratar om hur härligt det är att kasta ner sig i en hängmatta. Vissa hinner knappt gå upp på morgnarna innan de får en spasm och tvångsmässigt slänger ner sig själva i en sån. Man kan knappt öppna upp en tidning längre utan att någon tipsar om "skön sommarläsning till hängmattan". Så härligt är det faktiskt inte. '

Kvinnan på bilden ovan verkar till exempel ligga riktigt obekvämt. Med den där hållningen kommer hon bli sjukskriven för ryggskott under hela hösten. Huvudet ligger på en så låg höjd att en vild grävling skulle kunna attackera ansiktet med kort varsel. Handen har somnat av för längesen. Vet vi ens om kvinnan lever över huvud taget eller om hon är huvudperson i en sommardeckare och precis har blivit utsatt för ett brutalt mord i idyllisk miljö? Nä, precis! 

Vem har ens en hängmatta? Till att börja med så måste man ju äga inte bara ett, utan TVÅ träd för att ens ha förutsättningarna att köpa en? Så himla småborgerligt. Man kan lika gärna börja kalla altanen för "uterum" på en gång eller döpa om växthuset till orangeri när man ändå håller på. 

Hur bekvämt är det här egentligen? Ni har en skitstor trädgård men ändå så envisas ni med att sitta och trängas på ett litet tygstycke? Inte ens hunden slipper undan, och kan inte göra annat än att ropa på hjälp ut i tomma intet. Usch! 

Bild från mitt badrum. Nä jag bara skojar! Här har det spårat ur fullständigt. Komplettera med lite abstrakt konst också. 

Tittut! Kolla vad spexig och avslappnad jag är som ligger här mitt på blanka eftermiddagen! 

Vet inte vad ni känner, men är inte den här hängmattan lite FÖR smal för att någon ska tycka det är bekvämt? Hängmattetillverkarna måste sluta uppmuntra till anorexia och andra ätstörningar. Size zero-hängmattorna måste bort innan de förstör fler unga tjejers liv! 

Gilla:
upp
56 röster

Chipskonspiration

Frans 14:30 27 Jul 2014
Är lite nervös över OLW och deras slogan "Precis som Sourcream & Onion-chips ska smaka". Vad ska det annars smaka om man köper en sån påse? Man börjar ju undra. Känns som att OLW har börjat sälja falska Sourcream & Onion-chips? En otränad tunga känner inte skillnad, så det är möjligt att du den senaste månaden har ätit ett falskt chips utan att ens veta om det. Om man inte ens kan lita på att Sourcream & Onion-chips smakar Sourcream & Onion, vem kan man då lita på? Jag vet ingenting längre.
Gilla:
upp
26 röster

Aftonbladets sommarchatt

Frans 19:51 25 Jul 2014

Aftonbladet har haft en härlig "sommarchatt hela dagen där läsarna har fått skriva in och rådfråga landets skarpaste experter om allt som hör sommaren till! Dvs bråk med partnern, borrelia och det bästa vinet för under 100 kronor. Här kommer ett axplock av de bästa frågorna!

"Är så oerhört trött på min sambo och mitt familjeliv. Gör jag rätt i att lämna dem efter en gemensam resa? Som typ vår sista stora grej tillsammans? Funderat länge på att fly fältet men varje gång vi tvistat om det är det jag som vill vara kvar."

Hmmm... Ja, om ni trots allt har bokat en resa så är det ju tråkigt att göra slut innan ni åkt på den. Kanske du kan fly under själva resan istället? Säga att du ska gå på toa och sen aldrig komma tillbaka. Eller så kan du sluta vara en tönt och ha en dialog med din partner eller någon professionell utomstående istället för att ställa frågan till Eva Rusz i Aftonbladets sommarchatt. Men det är ju bara ett förslag från min sida! Kul ändå att du ser semesterresan som "vår sista stora grej" ungefär som att din familj är Rolling Stones på avskedsturné.

"Hej Eva, har du något bra tips om hur jag kan hjälpa till så min sambos sexlust ökar såhär under semestern? Har provat med middagar, blommor och städat. MVH Peter"

Vad förväntar du dig att få för svar här egentligen Peter? Antingen så har man väl lust att ha sex eller inte? Men vad fint av dig att du till och med har bemödat dig med att städa! Tjejer brukar bli jättekåta av att du utför grundläggande skyldigheter i hemmet.

"Perfekta festival vinet? Alltså ska vara gott när det legat i ett varmt tält i ett par dagar"

Varför skulle NÅGOT vin må bra av att ligga och koka i ett svettigt tält i ett par dagar? Amatör!

"Har alltid fascinerats av kräldjur likt krokodil. Hur grillar jag detta ovanliga kött?"

Eh...

"På min tid band man en burk Bullens pilsnerkorv runt grenröret på jänkarn. Då behövde man ingen grill"

TACK för detta ovärderliga raggartips!

Gilla:
upp
68 röster

Vi måste våga prata om Kettle

Frans 18:37 24 Jul 2014

Måste dela med mig av det trauma jag utsattes för idag på Ica. Jag blev vittne till att en 10-årig kille köpte en påse Kettle-chips. KETTLE!!! För er som inte vet vad det är så är det typ de dyraste chipsen i hela affären. De är så pretentiösa att de bara har "Sourcream & Chive" istället för Sourcream & Onion, och varje chips har blivit handkokat av någon skotsk alkoholiserad gubbe. Dess naturliga habitat är matvarubutiker i Stockholms innerstad, men går ibland även att hitta utanför tullarna på platser där folk tycker det är rimligt att betala ungefär 30 kronor för 150 gram chips.

Det är den sortens chips man köper om man är dollarmiljonär och behöver ett effektivt sätt att sätta sprätt på en förmögenhet, ungefär som att investera i fastigheter i London. Inget man köper om man är tio år gammal.

Inte för att vara sån, men när JAG var 10 år gammal så köpte jag Euroshoppers stora chokladkaka för 3.90:- på daglig basis. Grävde länge i byxfickorna med mina tjocka fingrar för att hitta några småmynt och slängde upp chokladkakan på rullbandet för att hetsäta den bakom en grusplan två minuter senare. Det var en kär gammal vana jag tyvärr var tvungen att sluta med när mitt ansikte förvandlades till en finnig krater, men jag är glad och tacksam över all den glädje som EuroShopper gav mig under uppväxten.

Vart är världen på väg någonstans egentligen? Vem kommer 10-åringen som köpte Kettle-chips att växa upp till när han blir äldre? Det är hemskt! Ville bara rycka påsen ur händerna på honom och slänga något från Ica Basic-sortimentet i hans ansikte.

Gilla:
upp
68 röster

Kramkalas

Frans 15:42 23 Jul 2014
Detta händer just nu på Facebook. Typisk sak som man hittar i vuxnas Facebook-flöden. Passar på att dela detta viktiga och inspirerande budskap till alla jag känner. Nu jäklar ska vi krama loss! Gilla sidan eller sk*t i det! "Cyberkram" osv!
Gilla:
upp
46 röster