Prinsessan av transfransylvanien

Transfrans 22:48 23 Jan 2013

Här sitter jag och jobbar över på jobbet med en tiara på skallen. Because I'm worth it. Livet känns alltid lite bättre om man har en krona på huvudet. Man kan väl säga att den tynger ner min hjärna och gör så att jag inte fladdrar förbi med mina tankar. Typ. Eller inte. 

Gilla:
upp
22 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 anledningar till att Big Brother är lösningen på alla samhällsproblem

Transfrans 11:13 24 Apr 2014

Idag blev det klart att Big Brother kommer tillbaka till svensk teve. Tidigare har man kanske sett Big Brother som en problematisk cancersvulst i samhället där det moraliska förfallet och outbildade ungdomars dåliga omdöme har fått fritt spelrum, men jag skulle vilja säga att Big Brother tvärtom är LÖSNINGEN på många av de problem som finns i Sverige idag! 

De mest troliga anledningarna till att det blir en ny Big Brother-säsong är att:

1. Få bukt med ungdomsarbetslösheten

Det är en satsning från politiskt håll! Genom att låsa in massa unga människor i ett hus och därmed ge dem en värdig sysselsättning slipper de dra runt och vara en belastning för staten. Nu kan de istället vara med och bidra till bruttonationalprodukten genom att locka folk till att köpa Big Brother 24/7-abonnemang och konsumera stora mängder kondomer. Alla vinner på det! 

2. Råda bot på bostadsbristen i Stockholm

Vet ni hur många ungdomar som får plats i ett Big Brother-hus? VÄLDIGT många! Det är bara att tränga in så många som möjligt i väntan på att byggandet av billiga hyresrätter kommer igång år 2025. Jag tycker att varje svensk TV-kanal borde ta sitt samhällsansvar och ha MINST en dokusåpa där unga människor får någonstans att bo under en längre tid. Det är ju det minsta de kan göra för att dra sitt strå till stacken i dessa svåra tider. 

3. Substitut för att göra praktik på ett företag, ett sorts lärlingssystem

Man får vara med och visa vad man går för, och om man är tillräckligt rolig och kåt och "tar för sig" så kanske man får en framtida karriär inom branschen och blir Carolina Gynning och får sälja fula tavlor. Det måste vara från Big Brother som politikerna fick inspirationen till lärlingssystemet från början! 

Nytt för i år är iallafall att prissumman har blivit höjd till EN MILJON KRONOR! Känns rimligt. 500.000 kronor var ju i ärlighetens namn lite snålt om man ser till inflationen och de stigande råvarupriserna. Helt rätt tycker jag. I höst så får vi se resultatet på Kanal 9. 

Gilla:
upp
20 röster

Fruktstund

Transfrans 20:06 23 Apr 2014
Måste sluta kalla min afterwork-sangria i solen för "fruktstund"? Precis som på mellanstadiet! Ja alltså inte sangrian, men frukten. Nu har jag börjat mitt nya, hälsosamma liv! Måste erkänna att det är väldigt praktiskt att få all frukt och grönt man behöver i en behändig drink för hur ska man annars hitta tid till att sitta och tugga på något äpple i ens stressade storstadsliv? Man vill ju inte vara något freak på tunnelbanan som sitter med ryggsäck och ett äpple i käften. Då är det bättre med en kanna sangria lite då och då tycker jag. Vissa dricker smoothies och proteinshakes, men jag föredrar sangria för att få i mig alla näringsämnen jag behöver.
Gilla:
upp
22 röster

Sanna Nielsen krossar ett grishjärta

Transfrans 07:52 23 Apr 2014

Snart så är det Eurovision igen, och för att fira detta så har Sanna Nielsen gjort en musikvideo till "Undo" där hon "krossar riktiga grishjärtan" enligt Expressen. Hennes egen kommentar till detta är följande:

"Det ska kännas 'don't mess with me' liksom. Videon ska förstärka den styrkekänsla som jag känner att låten har. Det är mycket konstiga saker som händer, men väldigt häftiga saker".

Jag förstår att Sanna Nielsen vill tuffa till sig lite grann och ba "Jag är Sveriges Miley Cyrus med en svår låt som låter precis som Wrecking Ball!", men jag kan känna att det är lite väl handlingskraftigt att krossa frysta grishjärtan bara för att bevisa något. Du behöver ju inte överdriva, Sanna... Hade det inte räckt med att ha på sig någon riktigt fräsig Kappahl-outfit och rufsa till håret litegrann för att bevisa vilken "bad girl" du är trots att du spenderat halva ditt liv med att sjunga för pensionärer i kyrkor under julen? Eller kanske vara med i "Gör om mig!" i Go' Kväll på SVT2 och få en ny, fräck stil? Du hade ju inte behövt blanda in massa döda djur.

Dock så måste man ju erkänna att det finns få saker som skriker "JAG HAR INTE KOMMIT ÖVER DIG!" mer än att vrålandes krossa ett grishjärta i frustration? Pax för att aldrig någonsin dumpa Sanna Nielsen.

Gilla:
upp
23 röster

Estelles vänskapskrets

Transfrans 18:21 22 Apr 2014

Nu blir det här andra inlägget idag där jag nämner Estelle, MEN JAG BRYR MIG INTE!!! *besatt bortom all rimlig gräns*

Igår hade iallafall Expressens hovreporter Johan T Lindwall en frågestund om kungafamiljen, och en läsare ställde frågan om Estelle har kontakt med några andra barn, varpå Johan konstaterar att Estelle har "en stor krets av kompisar". Vilka är egentligen dessa? Hur ser Estelles sociala liv ut? Finns det någon struktur och några beteendemönster som kan urskiljas? Brunch med girlsen varje söndag där de diskuterar lördagens galna utekväll på Under Bron? Weekendresor till Barcelona och Paris med de bästa? Powerwalks i Hagaparken med matchande träningsskor? Vill veta allt! Om Filippa Reinfeldt kan ha en galen instagram så borde Estelle inte vara sämre. 

Undrar om Estelle nätverkar tillräckligt mycket. Är hon med på Linkedin ännu? Även om hon inte kommer att ha någon karriär på grund av att hon ärver sin titel så kan det ju vara bra att visa att man finns. Blondinbellas Gillis har ju redan t.ex startat en fabrik i Indien där hans jämnåriga gästarbetare från Bangladesh tillverkar Ralph Lauren-pikéer för spädbarn. 

Det sändes ju en dokumentär om Haga Slott på SVT igår där Daniel Westling talade ut om livet och Estelle, och så här sa Daniel om Estelles uppväxt: 

"Visst vi är priviligerade, men känslan av att växa upp i ett radhus i Ockelbo och det här... jag tror inte det är någon skillnad för Estelle". 

Visst. Ingen större skillnad att växa upp i ett gustavianskt slott med en park på 7.8 hektar än att växa upp i ett enplansradhus i Ockelbo. Petitesser, Daniel! 

Gilla:
upp
40 röster

Real housewives of Solna

Transfrans 07:56 22 Apr 2014

Ännu en dag i mitt glamourösa hemmafruliv! Vaknar upp svettig i mina lakan av egyptisk bomull som en nerdrogad bög-Cleopatra av att solen skiner in och porerna gör en solhälsning. Sen blir det yoga i en timme på bästa mattan och en riktigt härlig Special K-frukost (healthy!) som jag äter hängandes upp och ner i taket med flingor som fastnar mellan tänderna och glittrar gyllenbrunt i solen.

Har kommit fram till att jag skulle vara en bra real housewife? Väldigt mycket drama i mitt bostadsområde faktiskt. Känner hur grannarnas dömande näsor trycks mot fönsterglasen när jag går från Coop med mitt 24-pack toapapper och hoppas att ingen ser mig (men egentligen njuter jag), och när man träffar vänner på trottoaren och kindpussas skrattande och låter våra dyra metrosexuella manbags para sig med varandra. Nu fattas det bara att jag skaffar ett husdjur som t.ex Gunilla Perssons katt "Tusse" från Svenska Hollywoodfruar för att fullborda min look. Alternativt att jag skaffar mig en ledarhund eftersom jag älskar att vara passiv och följa efter andra.

Undrar vad resten av min Real Housewives of Solna-dag gömmer i sitt sköte? Kanske en *play date* med Victoria och Estelle ute på Haga så att vi kan jämföra varandras solbrännor efter påskhelgen? Tror dock att Estelle har fuskat med bronzer som vanligt, men mig lurar hon inte med sitt tandlösa leende. Hoppas bara att det inte slutar med att vi båda kommer dit i samma outfit som senast?

 

Gilla:
upp
28 röster

Min egen hudvårdsserie

Transfrans 12:58 21 Apr 2014

Jag har gjort en liten *trendspaning* och har kommit fram till att det är inne med NATURLIG hudvård just nu. Spännande. Själv så använder jag dock så mycket artificiella ingredienser som möjligt (ungefär som med mat, ju fler E-ämnen desto godare!), men det kanske är dags att byta spår nu?

Ibland funderar jag på varför jag inte har fått en egen hudvårdsserie än? Jag som älskar hud i alla dess former! Har lite olika idéer för vilka produkter som jag skulle vilja ha i mitt sortiment.

1: Ett ansiktsvatten gjort på vattnet som räkorna badar i när man köper dem i burk. Skänker lyster och en marin touch till huden. Räkvattnet får oss att relatera till havet och tar med oss på en resa till saltstänkta klippor varje morgon vid applicering. Det skulle kunna kosta ungefär 3500 kronor.

2: En ansiktsmask gjord på dipsås. Perfekt för när man ska ha en diva night. Man applicerar rikligt med Holiday-dip över hela ansiktet och tvättar bort den genom att doppa chips i sitt eget ansikte när man känner sig klar. Inget behöver gå till spillo. 

3: En exfolierande cleanser gjord på rester från en brunch. Nu kan du ta med dig den lyxiga brunchkänslan med dig hem och uppleva den varje morgon och kväll i samband med rengöring av ditt ansikte. Len kaviar blandas med knäckebrödspartiklar som tränger in i huden och rengör på djupet.

4: En kroppspray gjord på grillat kött, bearnaisesås och folköl. Den perfekta doftsättaren att spruta på huden under sommaren. Perfekt om man inte har några vänner men ändå vill lukta grillfest hela dagarna så att folk ska tro man har ett liv.

5: Ett serum gjort på kända personers tårar från Så Mycket Bättre. Den ultimata merchandisingprodukten med det bästa från TV4. Låt ansiktet bada i Carolas tårar och känn hur kraften från Kristus slätar ut din hy.

Gilla:
upp
35 röster

Påskeskum

Transfrans 20:30 20 Apr 2014
Tystnaden som uppstår när man får en påse påskeskum? Ser faktiskt påskeskum mer som ett HÅN än som en gåva. De bleka färgerna, gulan som påminner om en pestsjuk persons hud och det rosa som påminner om en gris på väg till slakt. Då kan man lika gärna skita i allt och ställa in påsken. Vi har ju alla varit där och upplevt den där stela stämningen när någon ba "AH ÖPPNA PÅSEN OCH ÄT" och man ba "HEHEHE det här ska jag spara till ett senare tillfälle, mums!" och man stoppar ner en häxkvast i munnen för att kunna kräkas. Om ni frågar mig så är påskskum nästan värre än att laga valfritt recept från Pernilla Wahlgrens bok om julmat.
Gilla:
upp
25 röster

Aftonbladets påskchatt

Transfrans 09:30 20 Apr 2014
Aftonbladet har naturligtvis en "påskchatt" där deras läsare får "påskprata om precis vad som helst". Jag vet inte vad som skiljer ett påskprat från ett vanligt prat, men det har iallafall varit konstant dålig stämning där varje gång som jag har tittat in. Antingen så har hela familjen legat kräksjuk och spytt i påskäggen eller så är man ensam för att hela släkten är "död eller helt ointresserad av att ses". "Maria" verkar dock ha tagit släktingarnas barn som gisslan och försöker använda det som utpressning för att ses men misslyckas ändå? Typiskt.
Gilla:
upp
43 röster

Dagen då acne blev en sensation

Transfrans 14:28 18 Apr 2014

Jag har inte riktigt hunnit kommentera veckans Blondinbella-inlägg! Alltså den videobloggen där hon ba "Jag har acne!" och alla ba "ÅHHHH BELLA DU ÄR SÅ STARK SOM VÅGAR ERKÄNNA DETTA, HELT OTROLIGT, TÄNK ATT ÄVEN BLOGGARE KAN HA ACNE OCH INTE ÄR PERFEKTA!". Man ba zzzzz.... 

Missförstå mig rätt nu. Jag har också haft acne under i princip hela min tonårstid och får fortfarande finnar lite då och då även om det värsta är över. Det suger och är skitjobbigt och man ville döda alla man kände som ba "Asså jag har ALDRIG haft finnar, eller typ kanske en gång, men den försvann efter en dag:)". Jag känner igen mig i Blondinbella skriver och tycker att det är bra att hon gör det, men det jag inte förstår är varför alla tycker att det är någon sorts revolutionerande upptäckt de inte hade någon aning om tidigare?

Det kan ju inte direkt komma som någon överraskning att även Blondinbella får finnar men att hon sminkar över dem precis som cirka alla andra tjejer i Sverige? Är det verkligen en anledning till att få vara med i Nyhetsmorgon? Man ba BREAKING NEWS, MÅNGA KÄNDISAR HAR FINNAR MEN SMINKAR ÖVER DEM! 

Folk kommenterar hennes blogg och är "galet imponerade" över att hon vågar visa upp ett ansikte med finnar, andra "gråter av lycka" och är "otroligt chockad och enormt glad på samma gång"  och tycker att det är "helt fantastiskt" att hon också har finnar. Är ni dumma i huvudet eller? Hur kan det komma som en ÖVERRASKNING  att en ung person har finnar när det är hur naturligt som helst? Tror folk verkligen att kända personer vaknar upp helt perfekta varje morgon? 

Snart kommer väl någon känd person göra en videoblogg och ba "JAG HAR MENS!" och alla kommer tappa hakan och ba "ÄÄEEH, det här hade jag ALDRIG kunnat drömma om, bloggare och kändisar är som oss vanliga människor, så otroligt starkt av hen att erkänna detta!"

Det är ju sjukt att folk tycker det är "starkt" att erkänna att man har finnar när det är något som ALLA mer eller mindre har haft? Jag förstår inte varför folk höjer Blondinbella till skyarna för att hon erkänner något som är precis lika normalt som att gå på toa eller äta mat. Det är ju det som är det riktiga problemet. Jag är glad över att Blondinbella gjorde inlägget och tror säkert att det hjälper jättemånga, men vi måste sluta behandla ett erkännande om att man har acne som en revolutionerande upptäckt. Typ som om att hon skulle ha uppfunnit ett botemedel mot HIV, löst världens matbrist samt Palestina-frågan på en och samma gång. 

Gilla:
upp
84 röster

Påsk med Transfrans

Transfrans 22:21 17 Apr 2014

Ni kanske undrar vad jag gör i påsk?!?!? Väldigt befogad fråga. Eftersom korset jag beställt via Ellos postorder ännu inte har kommit fram så att jag kan spikas upp en gång för alla, så sitter jag här och nätdejtar lite i skenet från mikrovågsugnen. Många killar som skriver "glad stjärttorsdag" och annat jätteroligt. 

Ska jobba hela påsken. Det är skönt för man tjänar jättemycket OB-pengar PLUS får en ursäkt så att man slipper åka hem och hälsa på "släkt" och "vänner" och annat påfrestande. Ser bara fördelar med detta. Trodde förresten jag mötte ett helt gäng med påskkärringar i tunnelbanan men det var bara några översminkade 14-åringar som skulle på fest i Hjulsta och som skrek jättehögt för att driva djävulen ur varandra. 

Påsken är dock en av mina favorithögtider! Under påsken kan jag vara mig själv och äta precis lika mycket godis som jag gör annars bara det att ingen dömer mig eller tycker att det är oroväckande. Har väl alltid sett påsk lite som ett förstadie till diabetes. 

Har köpt påskgodis för en hel trebarnsfamilj och ska äta upp ALLT själv, men det är det ju ingen som behöver veta. Ville dock gardera mig lite när jag köpte det så jag skojade lite med kassörskan och ba "Ja du vet, BARN äter så himla mycket godis under påsken!" och himlade med ögonen. Tror att hon gick på det. Jag skulle vara SÅ bra i Teen Mom på MTV om jag var med där? 

Gilla:
upp
41 röster