Huvudmeny

Tintin på kulturhuset

Tobias Boström 10:19 25 Sep 2012

Lämna en kommentar, bild eller gif här

28 kommentarer

 1. Bild för Antisocialist
  Antisocialist

  Saknar ett bokbål och en Behrang Miri med kroksabel i bakgrunden.

 2. Bild för Férid
  Férid

  tintin-händelsen är sverige i ett nötskal: rasismen är på offensiven, antirasismen är på defensiven. sveriges framtid tillhör rasisterna, no doubt. de lyfter fram sina positioner överallt, förlöjligar all kritik, lyfter fram strunthändelser, mörklägger den verkliga rasismen. det övriga vita sverige, de förment antirasistiska vita, säger ifrån med halvhjärtade cyniska tweets, men mest för att stilla sitt dåliga samvete och hålla självbilden som "världens mest toleranta bullerby-land" intakt. ingen i det här landet bryr sig om rasismen, det är vad tintin-ståhejet visar. ingen tar den verkliga rasismen på allvar när den enda debatt som tillåts är den där antirasisterna redan har förlorat. samtidigt i andra delar av sverige: människor nekas jobb på grund av sin hudfärg, förföljs på flyktingfboenden, hotas av hundratusenhövdade lynchmobbar på nätet. inte ett knyst om det i bullerbypressen. nej, nu ska vi storma om tintin och mobilisera ännu ett juholt-drev mot ännu en patetisk antirasist som vill förstöra vårt stackars vackra bullerbyland. buhu. *kräks*

 3. Bild för morgan
  morgan

  när kommer tintin till kulturhuset

 4. Bild för martin
  martin

  Ferid, eller så kan du vända på det vilket är hur många upplever det; nämligen att det finns helt enkelt ingen rasism och trots alla vid det här laget hundratals miljoner skattekronor samt omåttlig ansträngning för att kunna hitta rasismen så blir det i ren desperation kinapuffar, barnböcker, glass, eller annat fullkomligt skrattretande av folket som tjänar pengar på antirasistindustrin. (Ungefär som när rabiata feminister desperat letar orättvisor, och det blir pedagogiska skylten Här Gårman...). Alla dessa är tydligen "tendenser" till fullblodsnazisterna osv osv osv. Trevligt dock att även du noterar att detta vansinne snart är över, jag tror också att alla skulle må bättre utan så kallade antirasisters konstanta tjööööt om raser.

 5. Bild för cissi
  cissi

  Ferid: hur är det med en motsatta rasismen mot svenska människor. Många utav invandrarna tycker så oerhört synd om sig själva istället för att göra något. De kommer från ett land där de inte ens får hälften utav möjligheterna serverade och kommer till Sverige som är möjligheternas land och gnäller. Ledsen, dina åsikter känns enbart meningslösa.

 6. Bild för Stefan Andersson
  Stefan Andersson

  Var inte Pippi Långstrump pappa Efraim Långstrumpl "negerkung" på söderhavsön Kurrekurreduttön?

 7. Bild för Abbe
  Abbe

  Måste säga att South Park-avsnittet Chef Goes Nanners är ganska klockrent. Eleverna blir tvingade att debattera ett eventuellt byte av flaggan då den visar fyra vita män som hänger en svart man. De börjar istället debattera dödsstraff då de inte ens tänkt på att det var olika raser. De såg enbart fyra män som hängde en femte. Även om detta kanske är ett extremfall så tycker jag det är typiskt för hur man letar rasism i t.ex glass om Martin nämner, eller "slavskandalen" på Hallands nation i Lund.

 8. Bild för StAffan Lindholm
  StAffan Lindholm

  Hr Miri är representant för minusvarianternas
  Revolution. Good luck

 9. Bild för Annie
  Annie

  Ville bara säga att du är så jävla bäst.
  Tja!

 10. Bild för Inte viktigt
  Inte viktigt

  @Cissi jag är född i Sydafrika och kom hit för snart 6 sex år sen!!! Inte FAN har jag fått något serverad på en silver fat!!!! Det jag har har jag kämPat för! Det är den fantastiska generalisering av att invandrare hade det "dåligt" där de kom ifrån! Mitt föräldrar hem låg på 300kvm, bi hade pool på 9 meter långt! Jag gick på privat skolor och mina föräldrar är vanligt arbetareklass!
  Jag har ALDRIG varit SÅ HÄR mycket utanför i hela mitt liv... Jag som kommer från världens näst mest rasistiska land!!!
  Vi i Sydafrika är i alla fall ärligt om det! Här ler Svensson Svensson med dig men skulle aldrig bjuda hem dig med din familj.... De är rädd du kommer dit med dina 15 syskon ( vilka ingen jag känner har)

  Nu tillbaka till TINTIN det hela handlar om EN BOK
  Tintin i Congo om ni kollar Wikipedia och LÄSER lite (istället gör babla om skit ni inte har en jävla aning om) skulle ni se att Helge själv erkänner att han hade fel i hans utgav i 1931 och den han skrev om 1946, detta är ingen historisk händelse han skriver om och Tintin kommer från Belgian in FAN från Sverige!!! Förstår inte riktigt hur detta bryter mot den svenska kultur!!!!!
  Det va inte som de tog bort Nils Holgersson.......

  LÄS WIKIPEDIA om Tintin i Congo!!!!

  Then you CAn Come back and open your mouth!! Och!!!!

  Möjligheters land..... Are you kidding Me?????
  If i was looking for the land of opportunities I would have gone to the states!!!!

 11. Bild för Roland Jonsson
  Roland Jonsson

  För helvete det är ju bara en gammal serieteckning. Skärp er antirasister,

 12. Bild för Piotr
  Piotr

  Ferid. Den s.k. "antirasistiska rörelsen" har sig själva att skylla. Många av dess anhängare har gått för långt. Och nu reagerar (äntligen) svenskarna. Sverige är faktiskt vårt land också, inte bara mångkulturalisternas. Sverige håller på att förstöras av världens största invandring av de mest svårintegrerade grupperna. Sverige har faktiskt en egen kultur och ett historiskt arv, trots att både bl a Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt sagt något annat. Vi som kallar oss etniska svenskar har faktiskt rätt till det land VÅRA förfäder byggt åt oss. Vi tänker inte ge upp det till miljoner invandrare från jordens alla hörn. Vi har ingen skyldighet till det. Vår skyldighet är att skapa ett Sverige som är bra för våra barn att växa upp i. Och den massiva mångkulturen som NI vill ersätta Sveriges kultur med hör inte hemma i den framtiden. Det är nog nu, vi säger ifrån och vi tänker inte backa denna gång. Vi är inte rädda för ert förtal och falska anklagelser längre.

 13. Bild för ANTI-EGALITÄR
  ANTI-EGALITÄR

  Har Behrang Miri hittat ett annat ställe att dränera stålar från? Varit rätt så tyst i Skåneregionen, så nu tar väl den mediekåta pajasen sin chans till att skina. Synd att det gick åt helt fel håll dock.

 14. Bild för seagull
  seagull

  lika barn leka bäst - både i tin tins värld som i den riktiga

 15. Bild för Anna
  Anna

  Jag måste säga att jag håller med Piotr här ovanför, om än bara lite halvt kanske. Jag känner mig bara mer och mer rotlös i Sverige. Vad håller vi på med, egentligen? Så ängsliga så vi vågar knappt andas. Väger varenda ord på tungan. Känns som det är det enda landet där en kille från Iran kan gå in och börja välja bort vilken litteratur landets Kulturhus ska innehålla. Vad har Behrang Miri för utbildning, till att börja med, som gör honom lämplig för jobbet?

 16. Bild för Sofia
  Sofia

  men herregud vem släppte in flashback?

 17. Bild för ANTI-EGALITÄR
  ANTI-EGALITÄR

  Sofia: Behrang, tack vare hans otroligt välgenomtänkta agering.

 18. Bild för Zoomeristen
  Zoomeristen

  Det är nog den nye Chefen som kom upp med denna ide' som bör tas bort,permanent.Helst ochså skickas iväg långt åt he---e så vi slipper höra något mer av vederbörande. Vad jag vill läsa -avgör jag,ingen annan !!

 19. Bild för Calle W
  Calle W

  @INTE VIKTIGT mfl. Fast nu har ju ALDRIG sorgebarnet Tintin i Kongo funnits i dessa hyllor, och gott är väl det. Det handlade om att på bisarra grunder rensa ut ALLA Tintin-böcker. Tintin i Tibet, Månen tur och retur, Castafiores juveler, Det hemliga vapnet - rubbet. Tack gode gud för att ledningen satte stopp för detta kulturfientliga och kontraproduktiva tönteri.

 20. Bild för Rob
  Rob

  Varför inte bara avsätta en egen hylla för rasistisk, sexistisk och homofobisk litteratur på Kulturhuset? Då blir det ju lättare att hitta för vissa och lättare att slippa för andra.

 21. Bild för Anna
  Anna

  Ja, som Calle W säger så var redan Tintin i Kongo borttagen. Det är ändå en av de sämsta Tintin-böckerna, så barn kan lika gärna läsa ett tjugotal andra som är bättre innan de kanske vill komplettera sitt Herge-läsande med den också.

  Att ta bort ALLA Tintin-böckerär däremot ganska idiotiskt, och därför undrar jag vad Behrang Miri har för utbildning som gör honom lämplig för sitt jobb?

  Sofia: Du ger för övrigt uttryck för samma översitteri som så många andra. "Vem släppte in flashback" jo för såna bönner vill du inte ha här, eller hur? Vi låtsas att de inte finns istället, så försvinner de?

 22. Bild för Åsa Härstedt
  Åsa Härstedt

  Är det inte dags att vi alla, rasister som antirasister, etniska svenskar som invandrare helt enkelt bara skärper till oss och höjer den intellektuella nivån på dessa diskussioner? Demokrati medför konfrontation och konfrontation medför i sin tur (i bästa fall) UTVECKLING.

 23. Bild för Greg
  Greg

  Who or what on earth has given Behrang the right to censor & remove ANY book that appears on the cultural centers shelf, and on what self proclaimed moral grounds. What other book may offend his judgement and be removed. On what moral ground does he claim to make that protects me and others from my own free thinking will and investigations. TinTin is hardly a philosophical read, does he feel that children are unable to diconnect reality - it seems that grown ups have a harder job of rational thought and maintaining fairness as set by his standard. Will he in all fairness now go through the entire collection of books at the Kulturehuset and remove all politically and socially provocative material. Will he also remove many of the books across the centuries for their content regadless of origins and contexts, whats next, Marx, Hitler, Hess, Andy Warhol, Machiavelli, Richard Dawkins and about a thousand others with provokative thinking - Oh and one last one why not remove, The Bible, a book laced with culturally colorful examples of persecution?
  How can a closed minded person who is unable to debate and discuss difficult topics able to work in a cultural center?

 24. Bild för Kent
  Kent

  Förslaget att censurera Tintin är intolerant, kontraproduktivt
  och djupt kränkande, både för mig och grundlagen.

  Leve Tintin! Leve Voltaire!

 25. Bild för jan
  jan

  Ferid,
  god natt!

Fler blogginlägg från Tobias Boström

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

25/10
Whatsupallihop med veckans kändisbarn
25/10
5 saker du som vit svensk kan klä ut dig till på halloween utan att vara rasist
25/10
Ji vs Gwen
25/10
Ingen får veta att jag fotar selfie
25/10
På besök i hembygden
25/10
Lördag med Lill-Babs
25/10
Grattis världen, hurra!
25/10
Jag är Hugo Rask
24/10
3 x rött
24/10
Förlåt för the never ending story (WANGxHM) vol.2 men...
24/10
Come away with me
24/10
Sex problem när jag ska måla naglarna (lista!)
24/10
En förmiddag i svt's kostymförråd
24/10
Gästinlägg av _kvinnlig_ gamer.
24/10
11 matvaror du inte ska stoppa i kylen
24/10
Konflikter och förtryckets fördelar som turist
24/10
Tre sätt att fucka ur i helgen
24/10
Jury duty
23/10
Det är bara elände.
23/10
Kan chihuahuor vara intelligenta?
23/10
The F-bomb
23/10
Estelles prästdebut
23/10
Detta med kondomer
23/10
Heråå
23/10
Är det här framtiden?
23/10
Tendensmannen
23/10
mens mens mens mens mens
23/10
Grattis på födelsedagen Kim Kardashian
23/10
Här är årets underligaste tillkännagivande av ett album
23/10
Sonár Stockholm presenterar sina första akter för 2015
Meny