Tintin på kulturhuset

Tobias Boström 10:19 25 Sep 2012

Gilla:
upp
216 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

28 kommentarer

 1. Bild för Antisocialist
  Antisocialist

  Saknar ett bokbål och en Behrang Miri med kroksabel i bakgrunden.

 2. Bild för Férid
  Férid

  tintin-händelsen är sverige i ett nötskal: rasismen är på offensiven, antirasismen är på defensiven. sveriges framtid tillhör rasisterna, no doubt. de lyfter fram sina positioner överallt, förlöjligar all kritik, lyfter fram strunthändelser, mörklägger den verkliga rasismen. det övriga vita sverige, de förment antirasistiska vita, säger ifrån med halvhjärtade cyniska tweets, men mest för att stilla sitt dåliga samvete och hålla självbilden som "världens mest toleranta bullerby-land" intakt. ingen i det här landet bryr sig om rasismen, det är vad tintin-ståhejet visar. ingen tar den verkliga rasismen på allvar när den enda debatt som tillåts är den där antirasisterna redan har förlorat. samtidigt i andra delar av sverige: människor nekas jobb på grund av sin hudfärg, förföljs på flyktingfboenden, hotas av hundratusenhövdade lynchmobbar på nätet. inte ett knyst om det i bullerbypressen. nej, nu ska vi storma om tintin och mobilisera ännu ett juholt-drev mot ännu en patetisk antirasist som vill förstöra vårt stackars vackra bullerbyland. buhu. *kräks*

 3. Bild för morgan
  morgan

  när kommer tintin till kulturhuset

 4. Bild för martin
  martin

  Ferid, eller så kan du vända på det vilket är hur många upplever det; nämligen att det finns helt enkelt ingen rasism och trots alla vid det här laget hundratals miljoner skattekronor samt omåttlig ansträngning för att kunna hitta rasismen så blir det i ren desperation kinapuffar, barnböcker, glass, eller annat fullkomligt skrattretande av folket som tjänar pengar på antirasistindustrin. (Ungefär som när rabiata feminister desperat letar orättvisor, och det blir pedagogiska skylten Här Gårman...). Alla dessa är tydligen "tendenser" till fullblodsnazisterna osv osv osv. Trevligt dock att även du noterar att detta vansinne snart är över, jag tror också att alla skulle må bättre utan så kallade antirasisters konstanta tjööööt om raser.

 5. Bild för cissi
  cissi

  Ferid: hur är det med en motsatta rasismen mot svenska människor. Många utav invandrarna tycker så oerhört synd om sig själva istället för att göra något. De kommer från ett land där de inte ens får hälften utav möjligheterna serverade och kommer till Sverige som är möjligheternas land och gnäller. Ledsen, dina åsikter känns enbart meningslösa.

 6. Bild för Stefan Andersson
  Stefan Andersson

  Var inte Pippi Långstrump pappa Efraim Långstrumpl "negerkung" på söderhavsön Kurrekurreduttön?

 7. Bild för Abbe
  Abbe

  Måste säga att South Park-avsnittet Chef Goes Nanners är ganska klockrent. Eleverna blir tvingade att debattera ett eventuellt byte av flaggan då den visar fyra vita män som hänger en svart man. De börjar istället debattera dödsstraff då de inte ens tänkt på att det var olika raser. De såg enbart fyra män som hängde en femte. Även om detta kanske är ett extremfall så tycker jag det är typiskt för hur man letar rasism i t.ex glass om Martin nämner, eller "slavskandalen" på Hallands nation i Lund.

 8. Bild för StAffan Lindholm
  StAffan Lindholm

  Hr Miri är representant för minusvarianternas
  Revolution. Good luck

 9. Bild för Annie
  Annie

  Ville bara säga att du är så jävla bäst.
  Tja!

 10. Bild för Inte viktigt
  Inte viktigt

  @Cissi jag är född i Sydafrika och kom hit för snart 6 sex år sen!!! Inte FAN har jag fått något serverad på en silver fat!!!! Det jag har har jag kämPat för! Det är den fantastiska generalisering av att invandrare hade det "dåligt" där de kom ifrån! Mitt föräldrar hem låg på 300kvm, bi hade pool på 9 meter långt! Jag gick på privat skolor och mina föräldrar är vanligt arbetareklass!
  Jag har ALDRIG varit SÅ HÄR mycket utanför i hela mitt liv... Jag som kommer från världens näst mest rasistiska land!!!
  Vi i Sydafrika är i alla fall ärligt om det! Här ler Svensson Svensson med dig men skulle aldrig bjuda hem dig med din familj.... De är rädd du kommer dit med dina 15 syskon ( vilka ingen jag känner har)

  Nu tillbaka till TINTIN det hela handlar om EN BOK
  Tintin i Congo om ni kollar Wikipedia och LÄSER lite (istället gör babla om skit ni inte har en jävla aning om) skulle ni se att Helge själv erkänner att han hade fel i hans utgav i 1931 och den han skrev om 1946, detta är ingen historisk händelse han skriver om och Tintin kommer från Belgian in FAN från Sverige!!! Förstår inte riktigt hur detta bryter mot den svenska kultur!!!!!
  Det va inte som de tog bort Nils Holgersson.......

  LÄS WIKIPEDIA om Tintin i Congo!!!!

  Then you CAn Come back and open your mouth!! Och!!!!

  Möjligheters land..... Are you kidding Me?????
  If i was looking for the land of opportunities I would have gone to the states!!!!

 11. Bild för Roland Jonsson
  Roland Jonsson

  För helvete det är ju bara en gammal serieteckning. Skärp er antirasister,

 12. Bild för Piotr
  Piotr

  Ferid. Den s.k. "antirasistiska rörelsen" har sig själva att skylla. Många av dess anhängare har gått för långt. Och nu reagerar (äntligen) svenskarna. Sverige är faktiskt vårt land också, inte bara mångkulturalisternas. Sverige håller på att förstöras av världens största invandring av de mest svårintegrerade grupperna. Sverige har faktiskt en egen kultur och ett historiskt arv, trots att både bl a Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt sagt något annat. Vi som kallar oss etniska svenskar har faktiskt rätt till det land VÅRA förfäder byggt åt oss. Vi tänker inte ge upp det till miljoner invandrare från jordens alla hörn. Vi har ingen skyldighet till det. Vår skyldighet är att skapa ett Sverige som är bra för våra barn att växa upp i. Och den massiva mångkulturen som NI vill ersätta Sveriges kultur med hör inte hemma i den framtiden. Det är nog nu, vi säger ifrån och vi tänker inte backa denna gång. Vi är inte rädda för ert förtal och falska anklagelser längre.

 13. Bild för ANTI-EGALITÄR
  ANTI-EGALITÄR

  Har Behrang Miri hittat ett annat ställe att dränera stålar från? Varit rätt så tyst i Skåneregionen, så nu tar väl den mediekåta pajasen sin chans till att skina. Synd att det gick åt helt fel håll dock.

 14. Bild för seagull
  seagull

  lika barn leka bäst - både i tin tins värld som i den riktiga

 15. Bild för Anna
  Anna

  Jag måste säga att jag håller med Piotr här ovanför, om än bara lite halvt kanske. Jag känner mig bara mer och mer rotlös i Sverige. Vad håller vi på med, egentligen? Så ängsliga så vi vågar knappt andas. Väger varenda ord på tungan. Känns som det är det enda landet där en kille från Iran kan gå in och börja välja bort vilken litteratur landets Kulturhus ska innehålla. Vad har Behrang Miri för utbildning, till att börja med, som gör honom lämplig för jobbet?

 16. Bild för Sofia
  Sofia

  men herregud vem släppte in flashback?

 17. Bild för ANTI-EGALITÄR
  ANTI-EGALITÄR

  Sofia: Behrang, tack vare hans otroligt välgenomtänkta agering.

 18. Bild för Zoomeristen
  Zoomeristen

  Det är nog den nye Chefen som kom upp med denna ide' som bör tas bort,permanent.Helst ochså skickas iväg långt åt he---e så vi slipper höra något mer av vederbörande. Vad jag vill läsa -avgör jag,ingen annan !!

 19. Bild för Calle W
  Calle W

  @INTE VIKTIGT mfl. Fast nu har ju ALDRIG sorgebarnet Tintin i Kongo funnits i dessa hyllor, och gott är väl det. Det handlade om att på bisarra grunder rensa ut ALLA Tintin-böcker. Tintin i Tibet, Månen tur och retur, Castafiores juveler, Det hemliga vapnet - rubbet. Tack gode gud för att ledningen satte stopp för detta kulturfientliga och kontraproduktiva tönteri.

 20. Bild för Rob
  Rob

  Varför inte bara avsätta en egen hylla för rasistisk, sexistisk och homofobisk litteratur på Kulturhuset? Då blir det ju lättare att hitta för vissa och lättare att slippa för andra.

 21. Bild för Anna
  Anna

  Ja, som Calle W säger så var redan Tintin i Kongo borttagen. Det är ändå en av de sämsta Tintin-böckerna, så barn kan lika gärna läsa ett tjugotal andra som är bättre innan de kanske vill komplettera sitt Herge-läsande med den också.

  Att ta bort ALLA Tintin-böckerär däremot ganska idiotiskt, och därför undrar jag vad Behrang Miri har för utbildning som gör honom lämplig för sitt jobb?

  Sofia: Du ger för övrigt uttryck för samma översitteri som så många andra. "Vem släppte in flashback" jo för såna bönner vill du inte ha här, eller hur? Vi låtsas att de inte finns istället, så försvinner de?

 22. Bild för Åsa Härstedt
  Åsa Härstedt

  Är det inte dags att vi alla, rasister som antirasister, etniska svenskar som invandrare helt enkelt bara skärper till oss och höjer den intellektuella nivån på dessa diskussioner? Demokrati medför konfrontation och konfrontation medför i sin tur (i bästa fall) UTVECKLING.

 23. Bild för Greg
  Greg

  Who or what on earth has given Behrang the right to censor & remove ANY book that appears on the cultural centers shelf, and on what self proclaimed moral grounds. What other book may offend his judgement and be removed. On what moral ground does he claim to make that protects me and others from my own free thinking will and investigations. TinTin is hardly a philosophical read, does he feel that children are unable to diconnect reality - it seems that grown ups have a harder job of rational thought and maintaining fairness as set by his standard. Will he in all fairness now go through the entire collection of books at the Kulturehuset and remove all politically and socially provocative material. Will he also remove many of the books across the centuries for their content regadless of origins and contexts, whats next, Marx, Hitler, Hess, Andy Warhol, Machiavelli, Richard Dawkins and about a thousand others with provokative thinking - Oh and one last one why not remove, The Bible, a book laced with culturally colorful examples of persecution?
  How can a closed minded person who is unable to debate and discuss difficult topics able to work in a cultural center?

 24. Bild för Kent
  Kent

  Förslaget att censurera Tintin är intolerant, kontraproduktivt
  och djupt kränkande, både för mig och grundlagen.

  Leve Tintin! Leve Voltaire!

 25. Bild för jan
  jan

  Ferid,
  god natt!

Recension: Valrörelsen (33:e säsongen)

Tobias Boström 21:17 10 Jul 2014

Eftersom det nu är uppehåll i valrörelsen tänkte jag passa på med en recension innan vi får se den rafflande upplösningen i höst.

Valrörelsen är en dramakomedi om en grupp etniska svenskar mitt i livet och deras kamp för kontrollen över en eka i Harpsund. Serien är nu inne på sin 33:e säsong sedan urpremiären 1911, och har alla möjligheter att blir lika långdragen som sin föregångare Tronföljden. Tänk er ett Dallas fast mindre doft av olja och fler partistrateger.

Denna säsong av valrörelsen är den mest hajpade på länge och har i media fått ett super-prefix. Trots en, ur svenskt mått mätt, större budget syns inte mycket av vare sig CGI eller hologram – största delen av pengarna verkar istället lagts på en svårbegriplig dialog samt bilder avsedda för spridning i sociala medier. 

Seriens två huvudantagonister är Fredrik, som vi känner igen från såväl säsong 31 som 32, och utmanaren Stefan, en före detta fackföreningsman som hatar folk som gillar att sova på mornarna. Även om maktkampen de två emellan är säsongens centrala tema så spänner handlingen över så vitt skilda områden som thunderclaps, Attefallshus, gruppselfies, la belle epoque och foodtrucks som ockuperar TV-studios.

Även om ansatsen finns där står Valrörelsen ofta och stampar på samma ställe, många delar känns som rena transportsträckor där vi åskådare inte lär oss något nytt. Vi ser den ena sidan skrika ”regeringsduglighet” medan den andra kontrar med att säga så lite som möjligt. Karaktärsfloran är också stundtals lite rörig, tänk Games of Thrones om den skulle vara skriven av en statligt anställd handläggare.

En del karaktärer känns heller inte trovärdiga, ta till exempel justitieministern Beatrice som i ena sekunden postar en satirartikel som den vore sann för att i nästa sekund stå och dansa till Sound of da police. Kom igen liksom!

Tycker också det var onödigt att ge skurken glasögon. Det är även förvirrande för tittarna att hans medarbetare hela tiden utesluts och försvinner ur serien, här hade det kunnat funka bättre med till exempel namnlösa stormtroopers.

Några delar av Valrörelsen funkar dock väldigt bra, till exempel twisten med Feministiskt Initiativ, Alliansen-peppen med den där härliga Peter Rylander (han borde få en spinn-off-show), när personer i gore-tex-jackor stödåt hamburgare på Max, terapisamtalen med Perris (catchphrasen: ”VEM var den där lilla killen?”) och hon Nuon-Maud (från tidigare säsonger!) som vägrade prata om annat än konstitutionen. Jag gillade även delarna när äldre nyhetsreportrar uttalar ”poll of polls”. 

Mid season-finalen med EU-valet kändes dock väldigt otydlig, vad handlade den ens om? Skulle man rösta ut folk ur landet? Gillade dock slutet när de dansade genom att enbart böja på knäna, härlig feel-good!

Överlag känns det som en väldigt ojämn säsong, jag förstod inte alls varför de plötsligt skulle åka på sommarläger och dricka rosé tillsammans. Antar att det var Peter Carnello som tvingade in det för det var produktplaceringsvänligt.

Manusarbetet känns ganska långrandigt och tråkigt, på snudd på triangulerat till döds. Hur gånger kan man egentligen låta karaktärerna säga ”överskottsmål” och ”samarbetsstrategi” utan att tittarna somnar. Framförallt hade man kunnat arbeta mer med debattbitarna – det måste kunna vara mer än att folk bråkar om hur man ska räkna. 

De är också tråkigt att de i tid och otid hänvisar i dialog till personer som karaktärerna träffat som håller med dem, vore det inte roligare att ge de personerna lite screen time?

Och för att vara helt ärlig känns inte riktigt ”vi tillsätter en utredning” som världens sexigaste berättartekniska knep. Ett plus är att kostymerna är trovärdiga och härligt norm core.

”Supervalrörelsen” är inte min favorit bland politiska dramakomedier, kvalitetsmässigt är det ljusår ifrån internationella publikfavoriter som valrörelsen i USA 2006. Men inte heller på närmare håll står den upp speciellt bra, danska Borgen hade till exempel ett betydligt rikare persongalleri. Komedidelarna funkar inte heller utan här borde man sneglat på svenska Solsidan – Ove är en betydligt bättre comic relief än Kent Persson.

Dock ska det bli spännande att se upplösningen, utan att spoila har jag hört att alla huvudkaraktärer kommer flytta in i små stugor på olika torg– en svensk verson av hobbitbyn helt enkelt.

Sammanfattningsvis: Säsongsupplösningen känns som make-it-or-break-it för den här ojämna berättelsen, ett riktigt spännande slut kan definitivt lyfta hela säsongen. Ska bli intressant att se vem som tar ansvar för årorna, och vilka som får simma efter näringslivsposter. 

Gilla:
upp
69 röster

VM-studion - the musical

Tobias Boström 15:46 23 Jun 2014
ANDRÉ POPS
Hej, jag är André
välkommen hit
till vår studio ovanför Copacabana
Här pratar vi om lag
Tyskland, Spanien,
Uruguay, Costa Rica, Holland, Ghana
Bredvid mig
här vid bordet
är experterna som rattar SVT-skutan
En riktig
dynamisk duo
som verkligen går igenom rutan
 
ERIK HAMRÉN
Jag heter Erik Hamrén
Jag är förbundskapten
 
DANIEL NANNSKOG
Jomenjusåatt – jag är Danne
Eriks bordsgranne
 
ANDRÉ POPS
Det var våra experter i matchande kostymer
Framförallt är de här för att de på ”varmt väder” kunde synonymer
Nu ska jag de i soffan introducera
Den är rakt bakom mig för någon blind denna studio möblera
 
DAVID FJÄLL
Ni kan inte gissa vad min dator har för varumärke
Jag har över äpplet satt ett klistermärke!
 
HENRIK BRANDÃO JÖNSSON
Familjepizza, domarsignaler!
Jag har på mig sandaler!
 
JOHANNA FRÄNDÉN
Så trött på att vara en del av denna sofftrion
Att behöva vara the voice of reason
Jag bör ständigt stå bredvid Nannskog
Vi hör ihop, som blaskig öl och vägkrog
 
ANDRÉ POPS
Och på tal om värmen kommer min följdfråga
Är det som att spela fotboll i en sal för Bikram yoga?
 
PRODUCENT (utanför bild)
Det här känns inte modernt, vi måste något tillföra
Kan någon hitta en foodtruck vi in kan köra?
 
ERIK HAMRÉN
Nu ska jag dela med mig av lite kunskap
Fotboll kan faktiskt vara en exakt vetenskap
Mål förändrar matcher, den som gör flest mål vinner
Bästa strategin är att sätta alla chanser som man hinner 
 
DANIEL NANNSKOG
Du är lika bra som expert som du är på att leda landslaget
Enda fördelen är att bredvid dig låter allt jag säger som värsta genidraget
 
ERIK HAMRÉN
Eftersom så många tycker jag är tråkig har jag tagit med mig något på inrådan
Här under bordet har jag lattjolajbanlådan
Gissa nu vad som ska bort…
 
ÖVRIGA I STUDION
Du
 
ERIK HAMRÉN
Va?
 
ÖVRIGA I STUDION
Inget vi sa 
Inget det va’
Heja Erik du är bäst
en riktig superexpert
Våra tungor slant
du är verkligen galant
 
ERIK HAMRÉN
Snälla skicka mig inte till soffan tillbaka
Jag ska mina framtida svar rannsaka
Saknar Sverige när man var snäll och tog hand om varann
Blev jätteglad om man 20 kg kaffe vann
Nu ska alla vara hårda och klaga 
Aftonbladet skäller ut mig, snart i egen bilaga
 
ANDRÉ POPS
Medan Erik ägnar sig åt självcensur
Tycker jag att vi kan diskutera vad det är för temperatur
 
DAVID FJÄLL
Jag vill inte se några moderna mätinstrument 
Vädrets storhet ligger i känslor och argument
Det är den mänskliga faktorn och misstag
Som gör att vi älskar värme och fotbollslag
 
ERIK HAMRÉN
Mikael Lustig är en spelare som klarar alla test
På tal om inget så knäppte jag själv idag min väst
 
HENRIK BRANDÃO JÖNSSON
Jag har köpt tidningen!
 
JOHANNA FRÄNDÉN
Nu orkar jag inte längre detta gnäll
Jag drar till stan och köper ännu en glasögonmodell
 
ANDRÉ POPS
Jag har gjort många misstag i min karriär
Varje dag sitter jag i sminkspegeln och svär
Varför tackade jag inte ja till erbjudandet från 4:an
Då hade det varit enkelt att betala hyran
Samtidigt som man med stolt nacke
Skulle få snackat fotboll med Hasse Backe
 
[ridå]
 
Gilla:
upp
77 röster

Liten parlör för Fredrik Reinfeldt (under Harpsundsmötet)

Tobias Boström 20:19 9 Jun 2014
U hoeft niet om uw eigen worst mee, we hebben grote pakketten Dennis hotdogs
(Ni behöver inte ta med egen korv, vi har storpack Dennis hotdogs)
 
Apologies for the crowd warmer, but Kent will be sad if he is not around.
(Ber om ursäkt för publikuppvärmaren, men Kent blir ledsen om han inte är med)
 
Ruhig Angela, müssen Sie nicht wieder sprechen, bis Sie präsentiert eine glaubwürdige Regierung Alternative
(Tyst Angela, du får inte prata igen förrän du presenterat ett trovärdigt regeringsalternativ)
 
Ik kan Harpsundsekan roeien zonder riemen, maar niet gescheiden van mijn vriend zonder tranen
(Jag kan ro Harpsundsekan utan åror, men inte skiljas från vännen min utan att fälla tårar)
 
If something does not work in your room, it's Göran Persson fault
(Om det är något som inte funkar i era rum så är det Göran Perssons fel)
 
Wenn Sie denken, die Einheimischen scheinen es dummkopf, denn sie haben in der wildwasserbahn Schule gegangen
(Om ni tycker lokalbefolkningen verkar långsam är det för de gått i flumskolan)
 
Mark, wat krijg ik als je terug Nuon?
(Mark, vad får jag om ni får tillbaka Nuon?)
 
It is left to the left of the left
(Det är vänstern till vänster om vänstern)
 
Setzen Sie sich in das Boot, ich bin ein Schlachtross
(Sitt ner i båten, jag är en stridshingst)
 
Ik heb ook Anders paardenstaart missen
(Jag saknar också Anders hästsvans)
 
 
 
 
Gilla:
upp
34 röster