Copy-smileyn är äntligen här

Tobias Boström 16:08 19 Sep 2012

Gillar du att hjälpa sjuka människor men vill komma vidare i karriären på ett skönt och roligt sätt? Sjukvård är inte bara liv och död, det kan också vara ett jävla skämt - som den här copysmileyn som hånglar upp dina ögon. Lämna de grå sjukhusen med sina vissna receptionsblommor och skrivbord i björkfaner bakom dig och kom till vårt spexiga bemanningsföretag. Ett ställe där till och med rubriker har ett hysteriskt inbyggt laugh track.

SMS-lån till ockerränta är inte bara tragiskt utan kan även vara lite sådär smiley-skönt. Vi vet ju hur det är *BLINKBLINK*: du har köpt syntetiska droger av män i midjelånga skinnjackor, dina kompisar har tröttnat på att låna ut pengar och nu är du i desperat behov av snabba cash för att inte din panna ska få oväntat besök av ett järnrör. “Tur att vi finns :)” liksom - vår copysmiley skrattar inte åt dig, utan med dig - av charmig medkänsla.

Om det inte räckte med en tokflinande textversion av en kapsejsad huvudfoting så har vi en avslappnad maskot. En röd tupp som spärrar upp ögonen som han just Scarface-dragit ett helt bord kola. Bara så du fattar hur sköna vi är.

Vad är bättre än en copysmiley? Två jävla copysmileys såklart!. “Varsågod SMILEY”, “Smart köp SMILEY” - du fattar vinken, mellan raderna skrattar vi tillsammans åt de låga priserna på vårt djurfoder. Att sedan övriga annonsen ser ut som den designas av en begåvningshandikappad 6-åring med motorikproblem tycker vi bara är en bonus. Om designen skrattar först, så skrattar copyn absolut sist.

Vad använder man för skiljetecken för att avsluta världens mest menlösa copy om en QR-kod? Punkt känns kanske lite stelt, utropstecknet för skrikigt - då passar copysmileyn som skoj-handen i filur-handsken. Fatta hur sköna vi är på vår boulebana, vi ber folk i tunnelbanan fråga varandra om teknik och tackar sedan på förhand - på ett roligt sätt. Känn hur texten verkligen gnäggfnissar dig rakt i ansiktet. Vi skulle gärna skrivit en ännu längre text men vår copywriter var tvungen att dra för han ska hugga fram tegelväggen i sitt kök och starta stand-up-klubb.

Gilla:
upp
185 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

7 kommentarer

 1. Bild för Slebbo
  Slebbo

  Ett stort steg för smileysarna, men tyvärr är det nog långt kvar tills vi ser dessa fantastiska krabater i lagtexter och dylikt. Men gosse vad jag längtar Ü

 2. Bild för Carin
  Carin

  Lustigt att du postar detta just idag, det är tydligens smileyns födelsedag. 30 år gammal blir den. Grattis osv

 3. Bild för Robert
  Robert

  Fantastiskt bra att den språkliga utvecklingen även nått ordnördarna :)

 4. Bild för Anna
  Anna

  Vet du Tobias, min begåvningshandikappade 6-åring, som visserligen inte har så väldigt svåra motorikproblem men ändå, gör snyggare saker än det där. Så fundera ett varv till över vem du förolämpar med den kommentaren, ok?

 5. Bild för m
  m

  Här känns det helt okej att slänga in ett lol..

 6. Bild för liljaybay
  liljaybay

  Sänka skatten för pensionärer med en femtiolapp i månaden :)

Recension: Valrörelsen (33:e säsongen)

Tobias Boström 21:17 10 Jul 2014

Eftersom det nu är uppehåll i valrörelsen tänkte jag passa på med en recension innan vi får se den rafflande upplösningen i höst.

Valrörelsen är en dramakomedi om en grupp etniska svenskar mitt i livet och deras kamp för kontrollen över en eka i Harpsund. Serien är nu inne på sin 33:e säsong sedan urpremiären 1911, och har alla möjligheter att blir lika långdragen som sin föregångare Tronföljden. Tänk er ett Dallas fast mindre doft av olja och fler partistrateger.

Denna säsong av valrörelsen är den mest hajpade på länge och har i media fått ett super-prefix. Trots en, ur svenskt mått mätt, större budget syns inte mycket av vare sig CGI eller hologram – största delen av pengarna verkar istället lagts på en svårbegriplig dialog samt bilder avsedda för spridning i sociala medier. 

Seriens två huvudantagonister är Fredrik, som vi känner igen från såväl säsong 31 som 32, och utmanaren Stefan, en före detta fackföreningsman som hatar folk som gillar att sova på mornarna. Även om maktkampen de två emellan är säsongens centrala tema så spänner handlingen över så vitt skilda områden som thunderclaps, Attefallshus, gruppselfies, la belle epoque och foodtrucks som ockuperar TV-studios.

Även om ansatsen finns där står Valrörelsen ofta och stampar på samma ställe, många delar känns som rena transportsträckor där vi åskådare inte lär oss något nytt. Vi ser den ena sidan skrika ”regeringsduglighet” medan den andra kontrar med att säga så lite som möjligt. Karaktärsfloran är också stundtals lite rörig, tänk Games of Thrones om den skulle vara skriven av en statligt anställd handläggare.

En del karaktärer känns heller inte trovärdiga, ta till exempel justitieministern Beatrice som i ena sekunden postar en satirartikel som den vore sann för att i nästa sekund stå och dansa till Sound of da police. Kom igen liksom!

Tycker också det var onödigt att ge skurken glasögon. Det är även förvirrande för tittarna att hans medarbetare hela tiden utesluts och försvinner ur serien, här hade det kunnat funka bättre med till exempel namnlösa stormtroopers.

Några delar av Valrörelsen funkar dock väldigt bra, till exempel twisten med Feministiskt Initiativ, Alliansen-peppen med den där härliga Peter Rylander (han borde få en spinn-off-show), när personer i gore-tex-jackor stödåt hamburgare på Max, terapisamtalen med Perris (catchphrasen: ”VEM var den där lilla killen?”) och hon Nuon-Maud (från tidigare säsonger!) som vägrade prata om annat än konstitutionen. Jag gillade även delarna när äldre nyhetsreportrar uttalar ”poll of polls”. 

Mid season-finalen med EU-valet kändes dock väldigt otydlig, vad handlade den ens om? Skulle man rösta ut folk ur landet? Gillade dock slutet när de dansade genom att enbart böja på knäna, härlig feel-good!

Överlag känns det som en väldigt ojämn säsong, jag förstod inte alls varför de plötsligt skulle åka på sommarläger och dricka rosé tillsammans. Antar att det var Peter Carnello som tvingade in det för det var produktplaceringsvänligt.

Manusarbetet känns ganska långrandigt och tråkigt, på snudd på triangulerat till döds. Hur gånger kan man egentligen låta karaktärerna säga ”överskottsmål” och ”samarbetsstrategi” utan att tittarna somnar. Framförallt hade man kunnat arbeta mer med debattbitarna – det måste kunna vara mer än att folk bråkar om hur man ska räkna. 

De är också tråkigt att de i tid och otid hänvisar i dialog till personer som karaktärerna träffat som håller med dem, vore det inte roligare att ge de personerna lite screen time?

Och för att vara helt ärlig känns inte riktigt ”vi tillsätter en utredning” som världens sexigaste berättartekniska knep. Ett plus är att kostymerna är trovärdiga och härligt norm core.

”Supervalrörelsen” är inte min favorit bland politiska dramakomedier, kvalitetsmässigt är det ljusår ifrån internationella publikfavoriter som valrörelsen i USA 2006. Men inte heller på närmare håll står den upp speciellt bra, danska Borgen hade till exempel ett betydligt rikare persongalleri. Komedidelarna funkar inte heller utan här borde man sneglat på svenska Solsidan – Ove är en betydligt bättre comic relief än Kent Persson.

Dock ska det bli spännande att se upplösningen, utan att spoila har jag hört att alla huvudkaraktärer kommer flytta in i små stugor på olika torg– en svensk verson av hobbitbyn helt enkelt.

Sammanfattningsvis: Säsongsupplösningen känns som make-it-or-break-it för den här ojämna berättelsen, ett riktigt spännande slut kan definitivt lyfta hela säsongen. Ska bli intressant att se vem som tar ansvar för årorna, och vilka som får simma efter näringslivsposter. 

Gilla:
upp
64 röster

VM-studion - the musical

Tobias Boström 15:46 23 Jun 2014
ANDRÉ POPS
Hej, jag är André
välkommen hit
till vår studio ovanför Copacabana
Här pratar vi om lag
Tyskland, Spanien,
Uruguay, Costa Rica, Holland, Ghana
Bredvid mig
här vid bordet
är experterna som rattar SVT-skutan
En riktig
dynamisk duo
som verkligen går igenom rutan
 
ERIK HAMRÉN
Jag heter Erik Hamrén
Jag är förbundskapten
 
DANIEL NANNSKOG
Jomenjusåatt – jag är Danne
Eriks bordsgranne
 
ANDRÉ POPS
Det var våra experter i matchande kostymer
Framförallt är de här för att de på ”varmt väder” kunde synonymer
Nu ska jag de i soffan introducera
Den är rakt bakom mig för någon blind denna studio möblera
 
DAVID FJÄLL
Ni kan inte gissa vad min dator har för varumärke
Jag har över äpplet satt ett klistermärke!
 
HENRIK BRANDÃO JÖNSSON
Familjepizza, domarsignaler!
Jag har på mig sandaler!
 
JOHANNA FRÄNDÉN
Så trött på att vara en del av denna sofftrion
Att behöva vara the voice of reason
Jag bör ständigt stå bredvid Nannskog
Vi hör ihop, som blaskig öl och vägkrog
 
ANDRÉ POPS
Och på tal om värmen kommer min följdfråga
Är det som att spela fotboll i en sal för Bikram yoga?
 
PRODUCENT (utanför bild)
Det här känns inte modernt, vi måste något tillföra
Kan någon hitta en foodtruck vi in kan köra?
 
ERIK HAMRÉN
Nu ska jag dela med mig av lite kunskap
Fotboll kan faktiskt vara en exakt vetenskap
Mål förändrar matcher, den som gör flest mål vinner
Bästa strategin är att sätta alla chanser som man hinner 
 
DANIEL NANNSKOG
Du är lika bra som expert som du är på att leda landslaget
Enda fördelen är att bredvid dig låter allt jag säger som värsta genidraget
 
ERIK HAMRÉN
Eftersom så många tycker jag är tråkig har jag tagit med mig något på inrådan
Här under bordet har jag lattjolajbanlådan
Gissa nu vad som ska bort…
 
ÖVRIGA I STUDION
Du
 
ERIK HAMRÉN
Va?
 
ÖVRIGA I STUDION
Inget vi sa 
Inget det va’
Heja Erik du är bäst
en riktig superexpert
Våra tungor slant
du är verkligen galant
 
ERIK HAMRÉN
Snälla skicka mig inte till soffan tillbaka
Jag ska mina framtida svar rannsaka
Saknar Sverige när man var snäll och tog hand om varann
Blev jätteglad om man 20 kg kaffe vann
Nu ska alla vara hårda och klaga 
Aftonbladet skäller ut mig, snart i egen bilaga
 
ANDRÉ POPS
Medan Erik ägnar sig åt självcensur
Tycker jag att vi kan diskutera vad det är för temperatur
 
DAVID FJÄLL
Jag vill inte se några moderna mätinstrument 
Vädrets storhet ligger i känslor och argument
Det är den mänskliga faktorn och misstag
Som gör att vi älskar värme och fotbollslag
 
ERIK HAMRÉN
Mikael Lustig är en spelare som klarar alla test
På tal om inget så knäppte jag själv idag min väst
 
HENRIK BRANDÃO JÖNSSON
Jag har köpt tidningen!
 
JOHANNA FRÄNDÉN
Nu orkar jag inte längre detta gnäll
Jag drar till stan och köper ännu en glasögonmodell
 
ANDRÉ POPS
Jag har gjort många misstag i min karriär
Varje dag sitter jag i sminkspegeln och svär
Varför tackade jag inte ja till erbjudandet från 4:an
Då hade det varit enkelt att betala hyran
Samtidigt som man med stolt nacke
Skulle få snackat fotboll med Hasse Backe
 
[ridå]
 
Gilla:
upp
77 röster

Liten parlör för Fredrik Reinfeldt (under Harpsundsmötet)

Tobias Boström 20:19 9 Jun 2014
U hoeft niet om uw eigen worst mee, we hebben grote pakketten Dennis hotdogs
(Ni behöver inte ta med egen korv, vi har storpack Dennis hotdogs)
 
Apologies for the crowd warmer, but Kent will be sad if he is not around.
(Ber om ursäkt för publikuppvärmaren, men Kent blir ledsen om han inte är med)
 
Ruhig Angela, müssen Sie nicht wieder sprechen, bis Sie präsentiert eine glaubwürdige Regierung Alternative
(Tyst Angela, du får inte prata igen förrän du presenterat ett trovärdigt regeringsalternativ)
 
Ik kan Harpsundsekan roeien zonder riemen, maar niet gescheiden van mijn vriend zonder tranen
(Jag kan ro Harpsundsekan utan åror, men inte skiljas från vännen min utan att fälla tårar)
 
If something does not work in your room, it's Göran Persson fault
(Om det är något som inte funkar i era rum så är det Göran Perssons fel)
 
Wenn Sie denken, die Einheimischen scheinen es dummkopf, denn sie haben in der wildwasserbahn Schule gegangen
(Om ni tycker lokalbefolkningen verkar långsam är det för de gått i flumskolan)
 
Mark, wat krijg ik als je terug Nuon?
(Mark, vad får jag om ni får tillbaka Nuon?)
 
It is left to the left of the left
(Det är vänstern till vänster om vänstern)
 
Setzen Sie sich in das Boot, ich bin ein Schlachtross
(Sitt ner i båten, jag är en stridshingst)
 
Ik heb ook Anders paardenstaart missen
(Jag saknar också Anders hästsvans)
 
 
 
 
Gilla:
upp
32 röster