Från min fitty till din:

Soraya Hashim 17:00 10 Nov 2012

Igår drog Camilla med mig på någon form av bloggevent och det slutade med att jag stod och predikade om världens bästa grej för henne som jag måste berätta för er också.

Vi måste prata om menskoppen.

Menskoppen är ca det bästa som har hänt min fitty. Och det är skittrist att just allt det som är bra med menskoppen också är det som gör att inte så många känner till den. Ingen tjänar egentligen några pengar på att sälja dem eftersom de håller upp till 10-15 år till skillnad från de uttorkande, miljöovänliga helvetes blöjbindorna och kaktustampongerna. Därför är det heller inga storföretag som säljer dem = inte så mycket pengar att göra snygg och påkostad reklam = de har fått lite av en flumstämpel. Ni fattar.

Det enda jobbiga med en menskopp är att den kan vara lite knixig att föra in och ta ut i början, men när man väl fattar hur man gör så är de så himla himla bra. De funkar så att de har små små hål längst upp vid kanten som skapar ett vakuum och därför håller den upp sig själv inuti fitty, man behöver alltså inte hålla upp den själv med musklerna om en säger. Eftersom menskoppen inte är uttorkande på något sätt, den är ju bara en behållare, så är den världsbäst för oss som har känsliga slemhinnor eller har lätt för att få svampinfektioner. Grejen är att menskoppen är gjord av medicinsk silikon och därför fastnar inga bakterier på den och den absorberar ingenting = inga förändringar i fitty.

En menskopp kostar ca 300-400 kr och håller som sagt väldigt länge. Om du tömmer koppen och ska föra in den igen sköljer du bara av den med vatten. När du är klar med månadens mens rengör du den antingen genom att koka den eller som jag gör: köpa klortabletter och bryta ner en fjärdedel i ett glas vatten och låta koppen ligga i ett dygn. Man kan bada med menskopp, träna, sova och göra allt man kan med en tampong, den läcker inte och släpper inte in något heller. Och om man ska resa så behöver man inte ha med sig mer än själva koppen och ev klortabletterna, inga andra förpackningar. Plus de tre bästa sakerna med koppen:

1. Man behöver bara tömma och skölja den var 12:e timme. Alltså det är det jag HATAR med att ha mens, att det är så bökigt och tar tid och man måste hålla på att byta och joxa. Här behöver man bara göra det två gånger om dagen (bara det förtjänar en slomo-high five).

2. Man fattar hur ens kropp funkar på insidan på ett (för mig) helt nytt sätt.

3. Det är ascoolt att hälla ut blodet ur koppen ner i toan och se hur mycket det var, vilken färg osv. Igen - man fattar hur ens egen kropp funkar!

Okej, så om vi tar den enda nackdelen, att den är lite knepig att föra in och ut i början innan man får till tekniken:

Man viker koppen, för in den och vrider runt den lite för att säkerställa att den har vecklats ut och sitter på plats. Alternativt för man in ett finger bredvid den och drar runt ett varv runt koppen för att kolla att den är på plats. Den ska sitta långt ner i fitty men inte kännas. Det kan hjälpa att blöta koppen innan man för in den, då glider den in lite lättare.

Det finns en massa olika sätt att vika koppen:

Här är även en praktisk liten film om vikningar:

Det finns fler filmer på youtube om ni vill kolla runt. OBS! Bli inte skraja för det där skaftet längst ner på koppen. Den kan man klippa ner efter att man har testat sin kopp i början så att den inte sticker ut när koppen sitter inne.

Ni ser, det är inte så värst svårt egentligen.. I alla fall. Jag älskar menskoppen, den är så himla himla bra och har gjort min fitty så otroligt mycket gladare. Man kan köpa koppen på flera olika sajter, bland annat LadyCup och Menskoppen, det är även där jag har lånat de pedagogiska bilderna. På båda hemsidorna hittar du fler tips på hur man kan göra med koppens användande och rengöring med mer plus se vilken storlek du ska ha beroende på om du har fött barn, hur gammal du är osv.

Gilla:
upp
152 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

35 kommentarer

 1. Bild för anna
  anna

  helt enig. det bästa 279 kronorna jag spenderat. mensjoxet är ett minne blott. bara att komma i håg att ha med sig koppen när man vet att det börjar närma sig men sen fixar man fan allt: långresor i mindre utvecklade toalettländer (läs ombord 2:a klass tåg i indien), badsemestrar, tokfyllor, djupsömn och har aldrig varit så bekväm vid oralsex under mensen som med koppen. dock tycker jag det funkar med grundlig rengöring i form av tvål och vatten men det är kanske jag som tar för lätt på det.

 2. Bild för Katrin
  Katrin

  Den finns tydligen att köpa på Appteket Hjärtat nu för tiden också!!

 3. Bild för mattlo
  mattlo

  Ja, hurra hurra för menskoppen! <3

 4. Bild för Tove
  Tove

  Hur får man ut den utan att spilla?

 5. Bild för Matilda Flodin
  Matilda Flodin

  MeLuna går att beställa för 100-200 kr om man har tight om cash på meluna.eu .

 6. Bild för La Linda
  La Linda

  Tack för det här inlägget. Både för informationen och för att du tar bort lite av tabun att prata om mens. Jag tror precis du sålde in en kopp till mig! :)

 7. Bild för Kakan
  Kakan

  Älskling joon jag har fundert påpass länge på detta blogginlägget och nu gjorde du det så bra!!!!! TACK och menskopp for life!!

 8. Bild för Frida
  Frida

  Svar till Tove: Man lär sig ganska snabbt hur man ska hålla den/vinkla den för att inte spilla.

  Till alla andra: KÖP!!! Önskar jag hade vetat om detta och köpt den när jag var yngre, gud så mycket ångest och krångel (och PENGAR) jag sparat. Vill knappt tänka på det ens.

 9. Bild för Isabelle Lundqvist
  Isabelle Lundqvist

  Ett fett jäkla word på det. Så mycket bättre mitt liv har blivit det senaste året sen jag köpte min kopp.

 10. Bild för JD
  JD

  Men alltså funkar detta verkligen om man blöder mycket? Den ser så tiny ut! 12 timmar... jag tvivlar lite. Erfarenheter någon?

 11. Bild för Isabelle Lundqvist
  Isabelle Lundqvist

  JD: Jag har riklig mens och tömmer den snarare var 7-8:e timme eller så än var tolfte, (under de första dagarna när det blöder mest, sen ca var tolfte när det lugnar ner sig), men till skillnad från när jag använde tamponger/bindor har jag på över ett år aldrig nånsin behövt oroa mig för att det ska blöda igenom. Bara lugna gatan.

 12. Bild för Veronica
  Veronica

  Det finns en kopp för alla, oavsett hur lite/mkt du blöder eller ålder mm.
  Basic fakta: http://sv.wikipedia.org/wiki/Menskopp
  Ni hittar även nyttig info på: www.ladycup.se
  Vill ni ställa frågor mer privat så svarar vi direkt på alla mejl: ladycupsverige@gmail.com
  Vi blir så glada när ni hör av er - detta är ju vad varje blödande är värd - en bekymmersfi mens!
  Lycka till
  Kramar Veronica
  LadyCup Sverige

 13. Bild för Annelie, menskoppen.se
  Annelie, menskoppen.se

  Det finns idag över 30 olika menskoppsmärken i världen och många av dem säljs i Sverige.
  Sedan 2008 informerar vi om och säljer olika menskoppar, och vi är inte knutna till bara ett märke.
  Vi provar kontinuerligt nya koppar och har erfarenhet av att sälja och ge råd kring många olika sorters.
  Informationen på menskoppen. se är baserad på vår samlade information under dessa år och i kommentarstrådarna finns mycket information från användare och nyfikna samt svar från oss.
  Om du vill ha generella råd kring val och användande av menskoppar, maila annelie@menskoppen.se

 14. Bild för Annelie, menskoppen.se
  Annelie, menskoppen.se

  Fråga 1 från dig här ovanför:
  Hur får man ut den utan att spilla?

  Svar:
  Det är inte så svårt, eftersom du tar ut koppen i samma vinkel som slidan. Men du får räkna med att det är lite nytt att lära från början, men att du snabbt kommer in i det nya.

  Fråga 2 från här ovanför:
  Men alltså funkar detta verkligen om man blöder mycket?
  Svar:
  Det finns som sagt över 30 olika menskoppsmärken i världen. De flesta koppar finns i en eller två olika storlekar, men det finns även märken som finns i fyra olika storlekar, så menskoppar finns för både de som blöder mycket och lite. Generellt när du blöder mycket, så behöver du en stor kopp, men det finns undantag som ålder och kanske t ex vestibulit som gör att du kanske ändå behöver en lite mindre kopp.
  När du hittar en kopp som du gillar, maila den som säljer den och fråga om råd!

  Hälsningar
  Annelie, menskoppen.se

 15. Bild för Anna
  Anna

  ÅH!! Äntligen! Jag har använt menskopp sen jag var fjorton, och varit frälst från första stund! Jag kunde ju såklart inte hålla käften i början, och berättade om menkoppen för alla jag stötte på, vilket resulterade i en hel del konstiga blickar och dåliga skämt. Menskopp var äckligt, konstigt, oförståligt.

  Och tja, det är väll klart, varför ska man använda något som en liten stirrig tjej skriker om när man kan använda något som det görs en massa påkostade reklamer om med fräscha brudar och blåa vätskor? Men att det inte gjorts några sådana reklamer om menskoppen, man tjänar inga pengar på den. Och stora företag som OB och libress gör ju allt för att visa att det inte finns något annat alternativ än att trycka upp mängder av blekt och besprutad bomull i fittan varje månad, eller att ha sådan i trosorna så det känns som man har blöja. Skolböckerna vi fick under sexualkunskapen i nian var sponsrade av just de företagen. Lätt för någon att förstå att det finns ett bättre alternativ liksom.

  Blev så himla lycklig när jag såg att apoteket hjärtat tagit in menskoppen Lunette. Nu börjar menkoppsrevolutionen på riktigt tänkte jag. Och nu detta inlägg. Fortsätt predika, jag hoppas att alla får veta hur mycket lättare livet kan bli!

 16. Bild för hanna
  hanna

  Var köpte du den? Jag vill också ha en fin rosa!!

 17. Bild för Malin
  Malin

  Ja, menskopp är typ det bästa som hänt mig i konsumtionsväg! Och inte behöver man vara skraj inte, det är ju bara att öva några gånger på hur man sätter in den. Dra er till minnes hur det var att lära er sätta in tampong precis när ni fått mens #1 och det klarade ni ju? Att lära sig menskopp sedan i vuxen ålder eller med lite menserfarenhet är hundramiljoner gånger lättare. Puss

 18. Bild för Annat,
  Annat,

  En sak som man kan göra mycket bättre med menskopp än med tampong är att ha sex. Till skillnad från när man använder tampong så osar inte fittan av bomullskemikalier blandat med blod, urin, annat äckel, utan är precis som vanligt bara att det finns en kopp innanför som innehåller blod. Förlåt att jag sprider neggiga vibbar av tampongsex, men jag förstod inte förrän jag började använda menskopp (7 år sedan) hur illa tamponger luktade, för jag trodde att det var själva mensen som luktade så. Dessutom: när koppen inte är helt full går det att penetrera försiktigt med olika mindre saker utan att den läcker.

 19. Bild för Eija
  Eija

  Den är ju Lunette från Finland som finns på Apotek Hjärtat, båda ofärgad och purpurfärgad. www.lunette.com/se
  Trevligare mens för våra svenska systrar! :)

 20. Bild för Sara
  Sara

  Menskopp är utan tvekan bra skit. Men den passar inte alla, jag får svamp när jag använder menskopp. För mig funkar naturtampong bättre.

 21. Bild för Marie
  Marie

  Ja heja Menskopp! Jag blöder rikligt ett par dagar och tömmer då koppen oftare. Ibland när det är riktig vårflod kompletterar jag med ett tunt trosskydd de dagar då jag vet att jag kommer få svårt att tömma ofta (och får ofta svamp på köpet).

  Alla tonårstjejer borde få en menskopp hemskickad. De allra flesta slipper svamp och tänk vad många bindor och tamponger miljön (och reningsverken) slipper!

 22. Bild för JD
  JD

  Tack alla snälla för svar, det här verkar ju lovande!

 23. Bild för Lisa
  Lisa

  Min kopp är definitivt ett av mina bästa köp nånsin. Jag har en blå från Lunette ( http://lunette.com/index.php?id=18 här är en länk!). Jag tömmer min 2-5 ggr/dygn beroende på när i min cykel det är.

  Jag brukade ha jättemycket problem med svampinfektioner, men inte längre. Har haft EN sen jag började med kopp för två år sen. Man kan ha på salva på själva koppen innan man för in den, så går det över ganska fort.
  Har man problem med införandet kan man använda vattenbaserat glidmedel, typ Klick. Då går det hur lätt som helst. :)

  Hoppas att fler börjar med kopp, man sparar pengar (i längden) och man känner sig fräsch. OCH man är miljövänlig! Hurra för kopp! :D

 24. Bild för Petunia
  Petunia

  Hej! Tack för en väldigt sprudlande och inspirerande artikel. Jag hade knappt hunnit läsa färdigt innan jag fylld av eufori klickade hem mitt alldeles egna lilla exemplar. Jag tänkte ta tillfället i akt att komplettera med lite information som artikelförfattaren glömt att nämna.

  --> När du för första gången ska ta ut din menskopp kommer du till din förvåning att upptäcka att den sitter fast. Inte sådär som att det är lite trögt att få ut den, utan den sitter fast. Nu har eventuellt artikelförfattaren en väldigt rymlig fitty, och med rymlig menar jag stor nog att utan större åthävor parkera en kanot i den, men för oss andra med normalbegåvade fittys så sitter den fast. Det beror på att det skapas vacuum när koppens kanter sluter tätt mot slidväggarna. Lösningen är att få vacuumet att släppa genom att få koppen att lossna lite i kanten så att luft kommer in.
  --> Här kommer nästa stora överraskning: Det går inte. När du övergått från att försöka lossa den med dina fingrar till att använda diverse redskap (tro mig, du kommer att hamna där) uppstår nästa problem: Dina hårt prövade slidväggar börjar svullna. Vid det här laget har du sannolikt börjat gråta, men misströsta inte. I manualen finner man råd: "Slappna av". Jag tänker inte ens börja diskutera ironin i detta råd.
  --> Nu återstår två alternativ: Kontakta din gynekolog (ahahahaa ha ha) eller dra ut den. Eftersom du i desperation kommer att välja det sistnämnda kommer du nu att upptäcka nästa egenhet: Den går inte att greppa (om du inte har en kanotparkereingsfitty). När du efter att faktiskt fått tag i den med lämpligt redskap (tro mig, du kommer att hamna där) är det bara att bita ihop och försöka hantera smärtan. Dina grannar kommer ev att tro att du föder barn därinne eftersom du "krystar lätt" (ironi igen) samtidigt som du gråtstönar medan du långsamt sliter ut koppen ur din fitty.
  --> När du väl fått ut den vill jag skänka dig ett lugnande ord: Fittyn har ett fantastiskt läkkött. Såren kommer att försvinna på nolltid. Du ska heller inte vara orolig om du råkar bajsa på dig lite medan du krystar och sliter; du är förhoppningsvis i ett badrum. Utrymmet är anpassat för detta. What else? Pja, hade du inte hemorrojder innan kan det hända att du har det efter att du slitit ut din menskopp. Inget att skämmas för, det är många som har hemorrojder. Det finns utmärkta salvor på apoteket. Jag förväntar mig också att det som känns som en förändrad anatomi inne i fittyn bara är svullnad. För det vore ju förargligt att ha sugkoppat sig till ett begynnande framfall.

  Pja, det var väl vad min fitty ville ha sagt till din fitty. Så tack för tipset om denna guds gåva till kvinnan. Tack. Verkligen.

 25. Bild för Kristina
  Kristina

  Petunia, du har inte blandat ihop menskoppen med en sån där sugkopp som man rensar avloppen med?

 26. Bild för Petunia
  Petunia

  Kristina, jag har kollat och dubbelkollat. Enligt beskrivningen är det otvetydigt en menskopp. Jag tror iofs att den skulle fungera fantastiskt som avloppsrensare, vid tillfälle kanske jag rent av provar. Det är ju inte som att den kommer att komma i närheten av mina genitalier igen.

 27. Bild för Julia
  Julia

  Petunia - DIN TON? Herre

 28. Bild för Soraya Hashim
  Soraya Hashim

  Petunia: Jag läste din kommentar igår när den kom in och... Fan jag blir så jävla sur på din ton! Jag vill hjälpa dig och ge dig fler tips och så pga jag fattar att man får panik innan man fått in tekniken och jag har varit med om liknande i början, men just nu är jag bara förbannad.

  Jag har skrivit ett blogginlägg om ett alternativ till bindor och tamponger. Det funkar skitbra för mig och många andra, men visst - det är knepigt i början innan man förstår hur den ska sitta osv och det har jag varit tydlig med och hänvisat till andra jättebra hemsidor med mer detaljerade råd och beskrivningar. Det var svårt för de flesta när de provade tamponger första gången också. Inte fan lackade man då ur på den som tipsat om dem och börja förnedra dem?

  Det finns säkert många i det här kommentarsfältet som gärna ger dig massa råd, men fucking skärp din ton i så fall.

   

 29. Bild för Désirée
  Désirée

  Jag köpte en menskopp från märket Ruby Cup i höstas utan att ha använt mig av annat än tamponger och bindor tidigare och har inga som helst problem med att ta ut den och tömma den nu! När man köper deras menskopp går pengarna till ett projekt som delar ut menskoppar till tjejer som inte har råd med mensskydd i Kenya. Mår bra av att använda mig av ett miljövänligare alternativ samtidigt som jag ger tjejer som tvingas stanna hemma från skolan/jobbet när de har mens eller använder sig av exempelvis bark, eller tidningspapper under mensen. Har förståelse för att det är lite tricky att lära sig i början dock tycker jag det är ett mycket bättre alternativ för mig (som är student med begränsad budget) än tamponger. Man kan ju köpa en för att ha som alternativ till en tampong eller binda med, kostar inte så hemskt mycket i förhållande till hur mycket man sparar och hur mycket man ger tillbaks till miljön, eller till tjejer utan samma lyxiga möjligheter som oss. Tack Soraya för att du bidrar till att uppmärksamma "the conversation about menstruation". :-) // Désirée , Ruby Cup webshop: http://ruby.because.dk/ Facebook: https://www.facebook.com/RubyCup?fref=ts

 30. Bild för Julia
  Julia

  Fick hem min menskopp strax efter jul och jag längtar efter att få prova den vid nästa mens! Hoppas den funkar för mig och att jag slipper lägga pengar på bindor och tamponger igen! :)

 31. Bild för bluesun
  bluesun

  Måste bara skriva ett litet tack! Jag hade länge funderat på att köpa en menskopp, men det blev liksom inte av. Sen trillade jag in på denna blogg, och det fick mig faktiskt att beställa en. Använt den i ett par månader nu och är så sjukt nöjd! Ett av mina bästa köp, definitivt. Lite knepigt att få ut typ de två-tre första gångerna innan jag fattade exakt hur man gör, sen har det inte varit några problem alls. Så tack igen! :)

 32. Bild för Snurran
  Snurran

  Tycker det är kalas att du tipsar om kopp!
  Själv är jag en sån där flummare som haft kopp sen 2008 eller så när jag hörde talas om koppar först. (=
  Tillhör en äldre generation men det hade sparat mej mkt lidande under skoltiden att ha en kopp istället.
  Jag blöder rikligt men med en stor kopp behöver jag åtminstone bara tömma säg 4 ggr när det är som värst.
  Och resterande dar kan jag göra som de flesta - tömma morgon och kväll - det är allt!
  Så underbart. Äntligen frihet även under lingondagarna.

Kattvideofestival Oh meow God!

Soraya Hashim 15:19 20 Aug 2014

Detta är så sjukt! As in sjukt fantastiskt asbra spektakulärt!!!!

Södra teatern ska ha en kattvideofestival den 9 oktober där de visar kattvideos i 70 minuter. KATTVIDEOOOS I SJUTTIO MINUTER!!!!!

Jag är inte direkt tokigast i världen i kattvideos, men jag är tokig i tanken att nån startar en himla kattvideofestival. Det är genialt!

Utöver videosarna kommer de ha ett samtal om internetkattens roll i samhället - Dööööör!

..och sen ha en kattnattklubb. Vad är det ens?

Åh Södra teatern detta är för bra! Om nån vill gå med mig så kostar det 150 pix och 10% av intäkterna går till Stockholms katthem

Gilla:
upp
16 röster

Snarkar ihjäl mig

Soraya Hashim 18:50 16 Aug 2014

Såååååååååååååååå uttråkad på att vara sjuk nu! Asså när det är så trist att inte ens Buffy hjälper och kroppen är så trött på att ligga ner att det sticker i fötter och händer när man håller på att somna men man inte klarar att ens ställa sig upp. När man redan har lagt några timmar på att göra kul grejer med naglarna men överväger att ta bort och göra om bara för att ha nåt att göra. Är så bitter och ledsen över allt kul som händer i Stockholm precis just nu medan jag ligger hemma i min säng och leker Rorschachtest med näsdukar. Ja, jag är kroniskt FOMO-biten på gränsen till att vilja rada upp alla "vuxna" som säger att det är nyttigt att vara uttråkad och göra mitt med deras fejs.

Längtar till att börja jobba på måndag så att nåt händer (plus att jag ju faktiskt har världens roligaste jobb). Förresten, om ni inte hört när Seher var med i Klassresen så kan ni höra den här. Fatta mina kollegor - bara bäst i världen!!!

Gilla:
upp
25 röster

Rimlig översättning

Soraya Hashim 22:06 15 Aug 2014

Ligger hemma och är vrålsjuk efter wow. Och framför allt vråluttråkad. Har försökt jobba men orden flyter bara ihop. Började kolla om Vänner. Utöver hur jobbigt sexistisk, funkfobisk (den när Chandler dejtar en tjej med en benprotes), megahomofobisk och rasistisk den är (alltså häpnar av VARENDA avsnitt, inte ett enda är till exempel fritt från att killarna inte vill nudda varandra pga SÅJÄVLASTRAIGHTAGUDFÖRBJUDEOMNÅNSKULLETRONÅTANNAT!!! Och hur kul kan det va med killkompisar som ständigt kommenterar ens utseende och gör en påmind hela tiden om att allt de egentligen vill är att se en naken eller att de vill se en hångla med sina tjejkompisar pga deras fantasier? Hur kul kan det va att vara den killen?) så dök den här gamla goa översättningen upp. Hade glömt av den:

"Just once I wanna beat you when you can't blame it on the broken nose or the buzzer or the fact that you thought that you might be getting mono (körtelfeber)"

Gilla:
upp
22 röster

Finn 1 fel

Soraya Hashim 15:16 14 Aug 2014

Gick in på sf.se och den här dök upp och tog över skärmen. Ser ni missen?

Det var rätt lätt att fixa till:

Allt i sin ordning igen:

Puh, blev lite så här först:

Men nu känns allt bra igen. NORMALT liksom.

*hoppsastegar iväg*

 

Gilla:
upp
22 röster

Tbt

Soraya Hashim 12:20 14 Aug 2014

Under Way out west var vi några som pratade om drömbokningar till festivalen. En av mina drömmigaste är Lauryn Hill. Hittade ett klipp där hon som 13-åring är med i en talangjakt och blir utbuad (men till slut lyckas vända publiken).

Älskar hur hon bara kör på som att de är luft, men allvarligt - hur fan är man funtad när man buar ut en 13-åring? Och hur cool är man inte som 13-åring när man inte skiter på sig av skräck av en sån sak? Aja, gick ju inte asdåligt för henne till slut.

Gilla:
upp
18 röster

Robin Williams

Soraya Hashim 03:01 12 Aug 2014

Robin Williams är död. Det verkar som att han har tagit sitt liv. Fan, jävla usla värld där vi inte pratar mer om depressioner och där människor måste lägga den lilla kraft de har på att hålla upp fasader.

Jag har ju nämnt ca örtitusen gånger hur populärkulturella gubbar har varit helt nödvändiga att ty mig till under min uppväxt pga hade ingen egen farsa = kan ej hantera när de dör. Robin Williams var en stor del av det. Ett av mina tidigaste barndomsminnen är hur mamma jämt sa Nano Nano från Mork and Mindy för att muntra upp mig.

Eller hur den här fula bilden var den jag valde när videobutiken hade utförsäljning av filmaffischer för att jag tyckte så mycket om honom. Vilken ca 10-åring har den på väggen i sitt flickrum. Jag.

Hur jag brukade drömma om den här perfekta matscenen i Hook (åh Rufio!)

Hur mitt aldrig sinande Pierce Brosnan-hat kommer från Mrs. Doubtfire

uääh

Hur detta var ca hela anledningen till att jag redan i sexan visste att jag ville berätta om saker och har fortsatt att på ett eller annat sätt stå framför folk och prata resten av mitt liv

Åh fy fan. Pissiga pissvärld vad det här är trist.

Ta hand om varandra plz.

Gilla:
upp
23 röster

Ladies first

Soraya Hashim 19:06 9 Aug 2014

Den här konserten var värd alla konserter jag har missat på alla festivaler någonsin. Revolution Poetrys del var värd alla förminskande statusuppdateringar någonsin om hur de som känner sig exkluderade och utsatta av Outkastkonserten igår bara är "okunniga". Tänker så ofta att jag inte pallar, att min enorma tröttma tar över min lust att kriga. Men så kommer dessa tjejer och ger mig en smäll på käften och säger -Fan heller! Res dig upp, vi är inte klara här! Så jag ställer mig upp, ruskar av mig och bränner på igen. Tack tack tack alla som har varit involverade i det här projektet och till er som behöver den där käftsmällen, kolla in Revolution Poetry. De tjejerna kommer att förändra allt.Skickat från min DeLorean

Gilla:
upp
38 röster

Snarkade ihjäl

Soraya Hashim 00:09 9 Aug 2014
Det är så ooooobeskrivligt jävla deppigt att ett band man gillar så himla mycket visar sig vara de tröttaste sexisttråkmånsarna på länge. Under Outkasts spelning var det en sån snarkig mängd bilder på nakna tjejer i bakgrunden (hej vad zpennande att hon tar av sig trosan, nämen oj har tjejer rövar? Faan va coolt!!!) att jag blev helt ledsen. Jag gillar ju verkligen dem!! Efter ett tag sa Andre 3000 "kan jag få upp lite snygga tjejer" och sen körde han helt väntat Hey Ya! medan tjejerna dansade på. Och jag somna ihjäl. Ååååh jag somna ihjäl. Hejdå.
Gilla:
upp
37 röster