BAWSY

Soraya Hashim 12:43 19 Jan 2013

Hehe, min Nase är så skojig!! (BEHÖVER INGEN ANNAN PGA ROLIGAST SJÄLV)

Nu ska denna chei tvätta av gårdagens smink (hon stängde av oklar anledning Spybar för 7 timmar sedan.. JAG VAR JU PÅ VÄG HEM!) och sen göra sig redo för att spela skivor på Vardagsrummet ikväll. Kom och dansa med oss!

Kom bara ihåg att osa dig och dina snygga vänner så att ni kommer in!

Gilla:
upp
27 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Think McFly, think!

Soraya Hashim 16:33 31 Aug 2014

Drömde att jag var med i den här scenen i natt:

Skateboardade hela vägen till jobbet och var så jääävla cool! Känner mig dock ärligt talat lite mer som den här Marty McFly just nu:

Imorgon ska Aftonbladets webb-tv ha sin stora partiledardebatt och jag ska sitta och kommentera i ett uppsnack och eftersnack tillsammans med Daniel Breitholtz, Isabella Löwengrip och Robert Laul. Det blir säkert asfett, men när man ligger och luktar svett i fosterställning i soffan medan man kollar om Keeping up with the Kardashians från början så känns det så himla långt bort. Lol att nån ska sminka mig och locka mitt hår, ni få komma hit och bända mig ur mjukisbyxorna först. I dare you!

 

Gilla:
upp
15 röster

Det hemliga feministiska nätverket

Soraya Hashim 11:54 29 Aug 2014

Jobbar halvdag hemma idag och har inte ens börjat än. Igår skulle jag hitta på massa smarta bra och sociala saker efter jobbet så tog det bara stopp. Det var som en vägg som stod i vägen och skrek nej för fan nu går du hem och kollar på Buffy. Du får inte gör något annat.

Så jag köpte en påse chips till middag, lade mig i soffan och kollade ikapp Paradise Hotel och somnade runt 22-tiden. Den här stan är för kul.

På tal om Paradise Hotel, i onsdags var jag med i Partiprogrammet igen. Jag är med där ibland på experthyllan = en sitter och kommenterar det som händer i programmet. Himla soft roll. I alla fall, ett av ämnena var hur det kommer sig att så många feminister tittar på programmet. Aftonbladet hade passat på att skriva en artikel på ämnet med årets kanske roligaste rubrik:

SKRATTADE IHJÄL MIG!!!!

Aja, här är inslaget där Linnea berättar om hur hon ser på programmet, berättar om den ofalska, lojala hemliga gruppen och jag tydligen är 10 år yngre än vad jag är:

Gilla:
upp
11 röster

50 shades av svin i populärkulturen

Soraya Hashim 17:51 27 Aug 2014

Jag ska inte outa några namn, men för ett tag sedan sms:ade en kompis som jobbar på Ekot mig och frågade om jag ville kommentera trailern till 50 shades of Grey. Jag skrattade. Jättelänge. Jag skrattade nästan ihjäl mig. Nej, jag vill inte kommentera 50 shades-trailern. Och jag kan för mitt liv inte förstå varför Ekot trodde att det på något sätt är relevant att rapportera om trailern SJU HIMLA MÅNADER innan filmen har premiär. Inte när världen brinner.

Och trots att jag tycker allt detta, och trots att min bokklubb hade sin kortaste utvärdering av en bok någonsin om den: "Det är är det sämsta jag har läst i mitt liv. Så! Kan vi prata om nåt annat nu?" så vill jag prata lite om 50 shades. Där kom den!

Jag läste att det har gjorts en psykologisk studie på Michigan State Univeristy av 50 shades-böckernas effekt på kvinnorna som har läst dem. Kortfattat kan man säga att läsarna (i studien 650 stycken) var 25% mer sannolika att ha en partner som skriker, skäller eller svär åt dem. Det var också 34 % mer sannolikt att de hade partners som uppvisat stalkertendenser. Man kan inte riktigt visa att kvinnorna gör dessa partnerval på grund av att ha läst böckerna, men det man kan utgå ifrån är att om man redan har en sån partner så hjälper böckerna till att normalisera en bild av att det beteendet är okej. Jag är inte skitbra på statistik och jag vet inte vad det betyder att något "är mer sannolikt" - mer sannolikt än vad?

Men detta tycker jag är en sån intressant sak i populärkultur. Hur den normaliserar beteenden och dikterar så tydligt vad vi tycker är okej och inte. Jag skiter fullständigt i hur folk har sex med varandra så länge alla är med på det, det är inte det detta handlar om. Men det finns nåt så stört i mina ögon när en kontrollbeteende presenteras som sexigt och skyddande i relationen. Att Edward ses som så fin när han sitter och stirrar på Bella när hon sover i Twilight eller att Christian i 50 shades-böckerna kontrollerar Anastasia genom att bland annat hela tiden hålla koll på var hon är genom en dator och en telefon.

Det bäddas in i en sexuell och känslomässigt omtänksam kontext där det är del av leken, men really? Jag tänker på alla kvinnor jag känner som har blivit kontrollerade av sina partners på ett extremt osoft sätt, där de måste rapportera in var de är, vem de är med, vad de gör för att de vet att det blir "problem" annars.

Å andra sidan, ska vi ha en kontroll av vilken kultur som får finnas och inte? Nej, det verkar ju dumt. Jag önskar bara att det fanns fler alternativ tror jag. Det finns en del kultur som man kan ta del av och samtidigt vara avslappnad i att det inte finns nåt som kommer piss me off, men när man har läst och sett allt det - vad ska man göra då? Jag kan liksom läsa om Cirkelntrilogin till mina döddagar men sen då? Blir bara så trött på att vara ständigt förbannad och samtidigt veta att sekunden jag slappnar av kanske jag är del av hjärntvätten? Då kanske det här normaliseras för mig med? Och hur mycket har inte redan normaliserats för mig trots att jag försöker tänka på det hela tiden?

Men ska jag då inte ta del av populärkultur? Det är ju det jag tycker är roligast i världen! Och precis som resten av världen är populärkulturen patriarkal, sexistisk, homo- och transfob och rasistisk. Ska jag sitta i en källargrop och vänta på att nån virar ner lite feministisk porr i en korg flätad av ekologiskt material av rättvist betalda arbetarhänder med kollektivavtal? JAG VET INTE HUR JAG SKA GÖRA!!!!

Jag kommer in i det här tankevurporna då och då och nu är jag tydligen där igen.. Jag vet inte, hur tänker ni? Jag skulle verkligen vilja veta..

Gilla:
upp
29 röster

Ice bucket bla bla

Soraya Hashim 08:26 24 Aug 2014

MNÅÅÅÅÅÅHHHH ORKA EN TILL ICE BUCKET CHALLENGE-VIDEOOO!!!! kände jag men klickade ändå pga klockan var långt över midnatt och jag skulle jobba dagen efter så what the hell liksom.

Det jag har stört mig på med de här videosarna har handlat om att jag har kört flera svinrika kända människor säga nåt i stil med: Tjohej, jag ska göra den här utmaningen och antingen hälla isvatten på mig eller skänka hundra dollar till ALS-forskning. Man ba ?????? Hundra dollar? Det är toapapper för dig! Hur kan du inte skänka pengarna istället (även om jag sett två videos där Charlie Sheen (urgh!) och Patrick Stewart skänker jättemycket pengar istället)? Men men, det är ju också jag i ett nötskal. Party pooper.

Så dök i alla fall den här videon upp. Den är gjord av en kille som nyligen blivit diagnostiserad med ALS efter att ha varit rädd för just det hela sitt liv eftersom flera personer i hans familj har det. Och han sätter ord på varför de här filmerna är så viktiga, varför de visst spelar roll.

Spola fram till: 1.40

 

Gilla:
upp
17 röster

Kattvideofestival Oh meow God!

Soraya Hashim 15:19 20 Aug 2014

Detta är så sjukt! As in sjukt fantastiskt asbra spektakulärt!!!!

Södra teatern ska ha en kattvideofestival den 9 oktober där de visar kattvideos i 70 minuter. KATTVIDEOOOS I SJUTTIO MINUTER!!!!!

Jag är inte direkt tokigast i världen i kattvideos, men jag är tokig i tanken att nån startar en himla kattvideofestival. Det är genialt!

Utöver videosarna kommer de ha ett samtal om internetkattens roll i samhället - Dööööör!

..och sen ha en kattnattklubb. Vad är det ens?

Åh Södra teatern detta är för bra! Om nån vill gå med mig så kostar det 150 pix och 10% av intäkterna går till Stockholms katthem

Gilla:
upp
31 röster

Snarkar ihjäl mig

Soraya Hashim 18:50 16 Aug 2014

Såååååååååååååååå uttråkad på att vara sjuk nu! Asså när det är så trist att inte ens Buffy hjälper och kroppen är så trött på att ligga ner att det sticker i fötter och händer när man håller på att somna men man inte klarar att ens ställa sig upp. När man redan har lagt några timmar på att göra kul grejer med naglarna men överväger att ta bort och göra om bara för att ha nåt att göra. Är så bitter och ledsen över allt kul som händer i Stockholm precis just nu medan jag ligger hemma i min säng och leker Rorschachtest med näsdukar. Ja, jag är kroniskt FOMO-biten på gränsen till att vilja rada upp alla "vuxna" som säger att det är nyttigt att vara uttråkad och göra mitt med deras fejs.

Längtar till att börja jobba på måndag så att nåt händer (plus att jag ju faktiskt har världens roligaste jobb). Förresten, om ni inte hört när Seher var med i Klassresen så kan ni höra den här. Fatta mina kollegor - bara bäst i världen!!!

Gilla:
upp
41 röster

Rimlig översättning

Soraya Hashim 22:06 15 Aug 2014

Ligger hemma och är vrålsjuk efter wow. Och framför allt vråluttråkad. Har försökt jobba men orden flyter bara ihop. Började kolla om Vänner. Utöver hur jobbigt sexistisk, funkfobisk (den när Chandler dejtar en tjej med en benprotes), megahomofobisk och rasistisk den är (alltså häpnar av VARENDA avsnitt, inte ett enda är till exempel fritt från att killarna inte vill nudda varandra pga SÅJÄVLASTRAIGHTAGUDFÖRBJUDEOMNÅNSKULLETRONÅTANNAT!!! Och hur kul kan det va med killkompisar som ständigt kommenterar ens utseende och gör en påmind hela tiden om att allt de egentligen vill är att se en naken eller att de vill se en hångla med sina tjejkompisar pga deras fantasier? Hur kul kan det va att vara den killen?) så dök den här gamla goa översättningen upp. Hade glömt av den:

"Just once I wanna beat you when you can't blame it on the broken nose or the buzzer or the fact that you thought that you might be getting mono (körtelfeber)"

Gilla:
upp
27 röster

Finn 1 fel

Soraya Hashim 15:16 14 Aug 2014

Gick in på sf.se och den här dök upp och tog över skärmen. Ser ni missen?

Det var rätt lätt att fixa till:

Allt i sin ordning igen:

Puh, blev lite så här först:

Men nu känns allt bra igen. NORMALT liksom.

*hoppsastegar iväg*

 

Gilla:
upp
26 röster

Tbt

Soraya Hashim 12:20 14 Aug 2014

Under Way out west var vi några som pratade om drömbokningar till festivalen. En av mina drömmigaste är Lauryn Hill. Hittade ett klipp där hon som 13-åring är med i en talangjakt och blir utbuad (men till slut lyckas vända publiken).

Älskar hur hon bara kör på som att de är luft, men allvarligt - hur fan är man funtad när man buar ut en 13-åring? Och hur cool är man inte som 13-åring när man inte skiter på sig av skräck av en sån sak? Aja, gick ju inte asdåligt för henne till slut.

Gilla:
upp
24 röster