1kmloppis

Soraya Hashim 19:44 6 May 2012

Idag var det 1kmloppis längs med Karlbergsvägen. Cassandra ville vara där senast kvart i, vi kom dit typ tjugo över..

Mattias, Cassandra och Malmen mitt i gatan som var enda platsen där man inte fick andnöd av allt folk som trängdes på trottoarerna. Jag hittade en gråvit trenchcoat och ett grönt nagellack.

Vi träffade på Olle som är ihop med Sara som har arrangerat loppisen. Olle tar kort.

Efteråt gick vi fram och tillbaka längs med Rörstrandsgatan för att hitta platser på första bästa uteservering. Till slut bad vi om att få dela med några andra som hade rätt mycket plats över. Efter en stund sa de "alltså kan vi inte gå in och se om det finns andra platser, jag hör faktiskt inte vad du säger.." LOL!

Foto: Cassandra

Här bestämmer jag mig för att det är dags att testa en ny färg än "naturlig" på håret så jag gick till Åhléns med Malmen efteråt och köpte den enda toningen som inte var blond eller färgen jag redan har. Återkommer med resultat.

Gilla:
upp
40 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Varenda himla gång

Soraya Hashim 12:16 16 Apr 2014

Den när man i två dagar känt sig megasvullen, hatat alla sina kläder, avskytt sin kropp och varit helt säker på att man är på väg in i en djup depression och nånstans börjat accepterat att det kommer bli riktigt tufft ett par månader fram över och sen ba:

och sen:

Gilla:
upp
11 röster

Disneykaraktärer att ligga med

Soraya Hashim 10:23 15 Apr 2014

Döm mig inte nu, men en fråga som jag ständigt återkommer till är vilken Disneykaraktär man helst vill ligga med. Alltså egentligen är det en helt rimlig fråga, ni kanske bara inte ha fattat det ännu. Kolla bara:

Eller:

Eller:

Fast ännu bättre, kanske allra bäst:

Jag tycker huvudkaraktärerna är lite... eh inte min smak. Så min topp 5-lista är:

 

Plats nr 5:

Pongo/ Roger. Alltså egentligen inte, speciellt inte tråk-Roger, men de är så brittiska att jag tänker att detta är det närmsta jag kommer att få ligga med Sherlock Holmes sååå... Eh okej då?

 

Plats nr 4:

Behöver jag ens förklara? Denna mäktiga, förbannade, dubbelspelande, jävliga, hämndlystna, snikna ankhäxa MED MAGISKA KRAFTER. Magica de Hex, om jag vore anka skulle jag göra allt för att vara som hon. I andra hand göra allt för att ligga med henne.

 

Plats 3:

Pocahontas och Jasmine: Här går jag visserligen emot min egen idé om hur trista huvudkaraktärerna är, men.. Vad ska man säga. Jag behöver inte säga nåt va? Nä okej. *swoon*

 

Plats 2:

Ursula är allt det Magica De Hex är fast bara ännu elakare, ondare och farligare. Kan knappt föreställa mig ett one night stand med den här galningen. En skulle ha tappat rösten, förnedrats till småbitar och ändå vara rätt nöjd på sin walk of shame hem på stranden tänker jag?

 

På första plats:

Han har alltid och kommer alltid vara min nummer ett på ligglistan över Disneykaraktärer. Vet inte om det är de gröna ögonen, den svarta manen, attitydproblemen, Rikard Wolffs röst (med största sannolikhet, jag menar OMG!), kränkta syskonet-grejen eller vad. Men ja, där har ni det. Det ultimata beviset på hur trista jag tycker huvudkaraktärerna är: Jag vill ligga med Scar.

 

Okej så don't leave me hanging här efter att jag outat att jag vill ligga med lejon, bläckfiskar, hundar och ankor (när jag skrev ut nu det blev det.. eh.. ja). Vilken Disneykaraktär vill ni ligga med?

Gilla:
upp
23 röster

Världens bästa tips någonsin. NÅGONSIN!

Soraya Hashim 10:22 13 Apr 2014

Såg att Expressen gjort en Så här hittar du balla "dolda" funktioner på din iPhone-artikel:

 

Asså, No hate på Caps lock-knappen eller så men.. Jag kände inte att jag pinkade på mig av pepp direkt. SÅ här kommer istället ett iphone-knep jag kom på för några dagar sedan (ja alldeles själv!) som kommer förändra era liv, hehe:

 

MAN KAN KOPIERA IN GIFAR I SMS-KONVERSATIONER!!!!!!!!!!

betyg: 6 betyg: 6

Jag veeeeeeet!!! Det här fick mig på riktigt att skrika, hoppa, kissa på mig och dö i några sekunder!

Jag vet inte om det måste vara just iMessage-konversationer, men whatever - det funkar när det funkar och det är så kul! Som igår när jag pratade med Pauline om att jag ska till Mallis och frågade henne hur det gick hos frisören:

Ja, nu är ju det här en skärmdump så ni ser inte att de rörde sig:

Iiiih, så kul!!! Okej, hur gör man då? Jo, för att inte råka ut för detta (jättevanliga):


 

Så måste man (efter att man hittat gifen man vill ha på google bilder i telefonen) klicka på bilden så många ggr att man kommer till platsen där den ligger från början. Alltså tills du har de här två alternativen att välja på när du ska kopiera den:

Då väljer du kopiera och kopierar in gifen i din konversation:

 

TADAAA! och Varså himla goda för livsförändrande tips!

 

Gilla:
upp
29 röster

A-märkt filmhelg

Soraya Hashim 10:43 12 Apr 2014

Håll i er nu för här kommer helgens bästa tips:

Bio Rio (i Stockholm) har en liden filmfestival i helgen där de bara visar A-märkta filmer. A-märkta filmer är alltså filmer som klarar Bechdeltestet (filmen innehåller minst två namngivna kvinnliga karaktärer som vid minst ett tillfälle i filmen pratar med varandra om något annat än män <--- mer sällsynt än man kan tro!).

Den började såklart redan igår, men även om du ser det här nu så finns det mycket kvar att ta del av:

Lördag den 12 april

15.00 Film & samtal: Tusenstjärnorna och samtal med Feministisk Filmfasta - Zita
18.00 Film & samtal: The Battle of the Sexes i samarbete med Rättviseförmedlingen - Salong 4
20.00 Klubb & festligt: Femtastic  - Salong 4

Söndag den 13 april

11.00 Filmfrukost: The Virgin Suicides och samtal kring - Vad hade hon på sig? Arrangeras av Beyond Retro - Bio Rio
15.00 Paneldiskussion: Making Room for Women in Film - Bio Rio
18.00 Film: The Quiet Roar - Zita

 

Idag kommer jag vara där från Rättis och snacka lite kl 18 (<-- kom och säg hej!) och imorgon tänkte jag gå på filmfrukosten innan jag armbågar mig fram (med kärlek) på Vårloppisen.

Gilla:
upp
6 röster

Helgen sammanfattad

Soraya Hashim 19:42 6 Apr 2014

I en enda bild:

I en enda låt (har alla fattat hur fantastisk Sam Smith är nu när han fick uppträda på SNL och allt?):

I ett enda tv-program (Såg alla avsnitten i morse, bakis och känsligast på jorden = grät så mycket!!!):

I en enda film:

Har inte sett nån. Än. Är sugen på att se den här (men det säger jag varje gång jag ska välja en film eftersom dvd:n ligger precis vid min tv. Det har den gjort i snart ett halvår.. Å andra sidan är ju Paul Newman mitt största skrikobjekt i detta liv):

 

I en enda pryl:

Min dator. Trodde igår morse att den var försvunnen för evigt pga glömde den på Hornhuset (idiot!). Men den var av någon helt obegriplig anledning kvar. Bilden längst upp är så att säga en reaktionsbild efter telefonsamtalet till restaurangen.

I en enda mat:

Halloj glassbuffé!!!

I ett enda danssteg:

Det som jag snubblade på och gjorde att jag landade med ansiktet före i ett trägolv. Heh! Det var säkert snyggt ändå..

Gilla:
upp
9 röster

Nånting måste gå sönder

Soraya Hashim 10:04 2 Apr 2014

Jag såg Nånting måste gå sönder på bio i söndags och det tycker jag att ni också ska göra. Varenda en av er. Och nu är jag visserligen megapartisk här pga eeh, var i hop med en som är med i filmen fram tills för ungefär ett halvår sedan (hur kan det redan ha gått över ett halvår?) och liksom motläste repliker, diskuterade olika val, högläste ur boken på kvällarna och hade kostymbilden uppsatt på kylskåpet. Men, utan allt det - bara i sig självt så tyckte jag den var så stark. En sån pricksäker skildring av hur förjävla vidrigt det är att bli kär i någon när man inte vet om hen gillar en tillbaka. Ni vet precis där i början när man just har mötts och inte vet om personen ser en. Huuääh, blev helt illamående av den jobbiga känslan. Och samtidigt kastas man mellan det och det helt euforiska och dramatiska i de stunderna när det funkar. När man blir sedd.

Men en konstig sak, jag hörde på P1 häromdagen att en reporter frågade regissören Ester Martin Bergsmark varför Nånting måste gå sönder inte var en "vanlig" kärlekshistoria. Typ om en "vanlig" tjej som blir kär i en kille? Blev så jävla pro-vo-cerad av den frågan. Vad är det för fråga ens? Reporten fick i alla fall ett bra svar om att det här just är en av de vanligaste kärlekshistorierna, bara att just den berättelsen aldrig visas på film. Hur ofta är en förelskelse bara Hollywood-fluffig, fin och enkel egentligen? Det är inte lätt att börja gilla någon på riktigt. Mesta tiden ligger man ju bara och vrider sig i ångest och undrar om personen ens fattar hur rätt man är för varandra. Man tappar aptit och ältar detaljer och känner sig osäker och jävlig. Fy fan. Men mest fy fan för den där reporten (minns inte namnet). En annan bra sak med filmen (förutom fotot!!!! och självklart skådespeleriet osv) var musiken. Det var inte jättemycket musik utan ofta rätt tyst (eller var det bara så jag uppfattade det?), men dels var det helt ljuvligt att hela vägen hem nynna på Roxettes Fading like a flower tillsammans med mina kompisar på promenaden över Västerbron, gu vad bra Roxette är. Även Beatrice Elis cover på Ebba Gröns Flyktsoda var med. Och så var det den här låten som är med i trailern också:

Kan ej sluta lyssna!!!! Har bara hittat den på youtube, snälla nån som bestämmer: lägg den på Spotify så jag kan ha med den på min 2014-lista tack!

Gilla:
upp
8 röster