WHY DO THEY HATE US?

Rebecka 12:21 25 Apr 2012

(bild från http://www.foreignpolicy.com)

"The Arab uprisings may have been sparked by an Arab man -- Mohamed Bouazizi, the Tunisian street vendor who set himself on fire in desperation -- but they will be finished by Arab women."

"Amina Filali -- the 16-year-old Moroccan girl who drank poison after she was forced to marry, and beaten by, her rapist -- is our Bouazizi. Salwa el-Husseini, the first Egyptian woman to speak out against the "virginity tests"; Samira Ibrahim, the first one to sue; and Rasha Abdel Rahman, who testified alongside her -- they are our Bouazizis. We must not wait for them to die to become so. Manal al-Sharif, who spent nine days in jail for breaking her country's ban on women driving, is Saudi Arabia's Bouazizi. She is a one-woman revolutionary force who pushes against an ocean of misogyny.

Our political revolutions will not succeed unless they are accompanied by revolutions of thought -- social, sexual, and cultural revolutions that topple the Mubaraks in our minds as well as our bedrooms."

Läs Mona Eltahawy om kvinnohat, publicerat i Foreign Policy, Länk här.Gilla:
upp
53 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

4 kommentarer

 1. Bild för Maria
  Maria

  Denna artikel får mig att vilja ägna all min tid och styrka till att hjälpa kvinnor som saknar rättigheter. Om jag kunde skulle jag ge samtliga kvinnor i länder som behandlar sina kvinnliga medborgare på det här viset asyl till Sverige.

 2. Bild för Jan Karlsson
  Jan Karlsson

  Du har så rätt. Detta är det enda jag kan tänka mig att skänka pengar till. Egentligen skulle jag vilja göra mera än så men det är tydligen inte enkelt eftersom att jag är man. Har du något tips om vad jag kan göra så vill jag vara med.

  Jan Karlsson

 3. Bild för Craft29Flora
  Craft29Flora

  My site is important for my sales. So, it must got good page rank. I need to determine if it is good to utilize blog posting tools at <a href="http://topqualitybacklinks.com/blog_comments.htm">blog commenting service</a>. I do not know if that will aid my website. Could someone tell me something just about blog commenting firms? Thank you very much!

Boots ft. Beyoncé - Dreams

Rebecka 09:54 23 Apr 2014

Detta dök upp på internet precis innan jag gick och lade mig inatt. Supersöt, mysig och trånande låt. Väldigt dreamy. Och Boots är alltså den nya hemliga producenten och låtskrivaren som från ingenstans fanns med som låtskrivare/producent på runt 7 spår på Beyoncés senaste album. Han är ingen stor sångare men det vet ni ju en som är, och hon kommer in i slutet av låten.

 

PS. Beyoncés röst låter som guld spunnet av änglar som glittrar i solen.

Gilla:
upp
5 röster

Coconut oil

Rebecka 20:49 22 Apr 2014

 

Kokosolja är såååå sååå trendigt nu i den Goopifierade delen av världen, och naturligtvis har jag köpt en burk ekologisk kallpressad oraffinerad coconut oil. Vet inte om någon tänkt på den lilla texten som finns under namnet på min header, "Focus on perfect skin and breathe deeply"? Den kommer i alla fall från en site som handlade om det som kallas OCM - oil cleansing method, och som jag testade ett tag 2006 när jag plötsligt, efter ett liv skonat från finnar fick en massa mitt på kinderna. Det är en rengöringsmetod som används av dels hippies och no-pooare (såna som vägrar använda schampoo och "kemikalier" på kroppen) och dels av människor med problemhud som försöker hitta lösningar. Det går ut på att du tvättar ansiktet med en oljeblandning som ser lite olika ut beroende på din hudtyp, men till exempel castor oil (ricinolja, finns på apoteket som magmedicin...) och olivolja eller mandelolja. Jag höll inte på särskilt länge dock för det var otrooooligt tidskrävande, med flera minuter av varsam oljemassage och sedan skulle huden ångas med en liten tvättlapp och det funkar inte så bra när du kommer hem 05 att ligga och ånga ansiktet meditativt. Inte för mig iaf. Sen ska man inte heller underskatta den glamourösa delen av skönhetsrutiner, det känns alltid lyxigare med en produkt som har en "air" som påminner mer om Hollywood än gröna vågen. Hur som! jag har alltså hållt på och dabblat med oljor som återfuktare och rengöring från och till i flera år, och nu har jag testat kokosolja. Tänkte dela med mig! Jag har absolut inte ätit oljan, haft den i kaffet eller blandat den i en grön smoothie, för jag gör inga sådana, men boy oh boy har jag haft den över hela kroppen :P

Som ansiktstvätt: Svinbra, tar bort allt smink och det är skönt att massera ansiktet med den. Skölj med ljummet vatten efteråt tills du känner dig ren eller använd den som en "pre-cleanse" och tvätta med vanlig ansiktstvätt efteråt om du är rädd för olja, men var inte det. OBS ta ut linserna om du har.

Som ansiktskräm: Har läst så många trådar där folk hyllar olika oljor som återfuktare, och jag har testat oliv, raps, avokado, jojoba, mandel och nu kokos. Ingen av dem känns bra, det känns aldrig återfuktat efteråt för mig. Tummen ner.

Som nagel och handkräm:  Tummen ner, det blir samma effekt som i ansiktet, det känns inte fylligt och mjukt alls. Ett R.

Som kroppsolja: Japp. Japp. Fantastiskt. Hela kroppen blir mjuk som en vetedeg (ser ut som en vetedeg) och känns som silke.

Oljan är fast och vit i temperaturer under 23-25 c och kommer ofta i otympliga stora glasburkar som du köper i matbutiken. Jag ställde först in hela burken på toaletten, där den snabbt smälte och blev flytande sedan hällde jag över den i små plastflaskor och ställde dem mörkt och svalt. Toppen att ta ut flaskan och ha i jämte duschen, oljan smälter av värmen och är lätt att hantera när du kommer ut och är fuktig av vattnet. Det blir inte så mycket spill att halka omrking i då heller + är 100% mer hygieniskt.

Nu kan du lyssna på Kelis nya album Food samtidigt som du oljar in: Kelis – Food

Gilla:
upp
17 röster

HÄX

Rebecka 21:11 18 Apr 2014

Idag är det Långfredagen, en kristen sorgedag till minne av Jesus lidande, och en dag som länge inte tillät några uttryck för glädje. Barn fick inte leka, musiken skulle vara kristen och måltiderna skulle vara enkla. Jag minns alla äldre släktingars skräckhistorier om årets tråkigaste dag då man satt finklädd och uttråkad i en evighet. Det var faktiskt omöjligt att roa sig utanför hemmet om man skulle ha velat, fram till 1969 var det enligt lag förbjudet för nöjesetablissemang att ha öppet.

Samtidigt hos Satan pågår vilda festligheter på Blåkulla. Häxorna lämnar jorden på skärtorsdagen på kvast, plockar med sig några barn och flyger för att sexfesta i dagar med Satan och hans djävlar, allt enligt vittnesmålen under de rättegångar mot utpekade häxor som bedrevs under 1400-1700-talen och som ledde till att man avrättade hundratals människor.

Modern påsk i Sverige handlar för de flesta om att fira in våren och för dem med fast arbete – betald ledighet och ägg. Satans fester på Blåkulla låter idag mer som en festivalhelg med mat, dryck och sex än som något övernaturligt att akta sig för. Man vaknar och kroppen värker, maten man åt är borta och har blivit till hunger och de gåvor man fick under natten har blivit till spån – under bordet ligger djävulen och skrattar.  

Idag låter ”häxa” otroligt harmlöst, nästan lite gulligt och många som fascineras av magi och natur kallar sig själva häxor.  Vem blir kränkt och ledsen över att kallas häxa idag? Det finns också något lite bus-sexigt över ordet och du kan köpa en ”Sexig variant av en klassisk häx-klänning” på Buttericks för 299 kr, en klänning i lila glitter med kort utställd kjol och en nätt liten hatt att ha till. Häxan är en gullig popkulturell figur för det mesta.

Det sägs att de mest välkända häxorna i Sverige var Märet Jonsdotter, systrarna Anna och Britta Sippel och ”Kapten Elin” som alla utom Elin avrättades under häxjakten i Sverige. I ett sekulariserat land där man delar ut godis medan Jesus plågas på korset kanske häxorna kan få större plats i påskfirandet och vi kan skicka en tanke till Kapten Elin medan vi tar den där skööööna långpromenaden eller kokar ägg. Eller se om ”Häxorna i Eastwick, läsa Roald Dahls ”Häxorna” (var så rädd för den som liten), se om Sabrina Tonårshäxan och bära lila plagg.

Gilla:
upp
13 röster

LIFE

Rebecka 10:45 17 Apr 2014

En vecka i punkter

* Såg om Gilbert Grape, vilken dålig film!

* Lämnade in en hemtenta tre timmar innan deadline och hade inte panik under de sista timmarna av skrivande. Någon slags progress?

* Kan inte sluta lyssna på August Alsina – Kissin' On My Tattoos

* Strul med Moonlight Tobak

* Har åldrats för fem år på sju dagar

* Misstogs ändå för 18 (!?) på lokala baren B100 (öl 20kr)

* Glömde söka till att bli "Hela Sveriges sommarhallåa"

* Såg Captain America, är så glad att jag börjat älska actionfilm, men mår så illa av 3D? Var utbränd i två dagar efter

* PÅSK?! Whatever XOXO

Gilla:
upp
13 röster

Make love

Rebecka 20:44 4 Apr 2014

TGIF. Jag har knappt lyft ett finger under hela veckan men ändå kommer helgens lugn över mig varje fredag eftermiddag, näe - fredag vid lunchtid. Månadens krönika av mig i pappers-NG handlar om Broad city, läs den här!

Deadline var för nästan en månad sedan men tidningen kom ut i veckan. Om ni inte har sett Broad city än så kan ni ladda ner hela säsongen nu och sträcknjuta :)

Gilla:
upp
10 röster

Rebecca & Fiona i Portlandia

Rebecka 14:54 3 Apr 2014

Ser ni Portlandia? Jag började kolla ikapp säsong 4 igår kväll och hajade till när de här karaktärerna dök upp. Så likt Rebecca, Fiona och Tommie X? Är det möjligt att de är förlagan? Otroligt coolt i såfall :D Avsnittet heter "Ecoterrorists".

Gilla:
upp
15 röster

Dagens ris

Rebecka 21:57 2 Apr 2014

Bildkälla.

Det är väldigt oförskämt att regeringen vill höja snuspriset och göra snus dyrare än cigaretter, får vi ingen belöning alls för att vi inte röker längre? Säger som Marget "snus borde va gratis".

Mvh, stolt nikotinist

Gilla:
upp
11 röster