Comments & answers

Rebecka 22:26 20 Feb 2012

Tänkte svara på lite comments!!

Angelica:

alltså, hör dig _absolut_ om det strukturella osv etc, MEN: männen som nu faktiskt slår är HANDLANDE INDIVIDER och även om de/chris enligt lagens mening har "sonat sitt brott" (och där motsätter jag mig inte något nu, rättsväsendet må iofs brista ibland och bla bla, det där kan man säga vad man vill om, men med det sagt lämnar jag den rättsliga aspekten), eh ja, vart var jag? jo, även om chris brown sonat detta sitt brott, så: jag tycker inte att det är ett dugg orimligt att bojkotta mannen och inte välkomna honom in i "salongerna" igen. vad säger man egentligen när man låter honom/bokar honom för att spela i ett sammanhang som grammy awards, efter det han gjort? han är "artist och offentlig person" och vad han ges för utrymme i det offentliga/i detta sammanhang, det tycker jag är extremt viktigt att se till.

Självklart är männen som slår handlande individer, och de ska utan tvekan straffas. Min poäng var att män, precis som kvinnor måste förhålla sig till bilden av vad kvinnan "är", förhåller sig till normer om vad manlighet är. Och att det i de normerna finns massor av saker som uppmuntrar män att hantera konflikter med t ex våld, boys don't cry osv. Jag kan också till viss del hålla med om att en bojkott ibland är rimlig, men är mer intresserad av att diskutera hur länge och under vilka former? Jag tycker inte nödvändigtvis att man uppmuntrar hans våld mot Rihanna för att man belönar hans musikaliska prestationer. Sen tycker jag att det hade varit mycket mer intressant att prata om hur vi förhåller oss till de män i vår närhet som slår/begår sexbrott etc. Det är jättelätt att avfärda Chris Brown och andra random kändisar, vi kommer aldrig behöva möta dom. Men faktum är ju när att våldet är så utbrett som det är, så har vi alla någonslags erfarenhet av det. Det är ju pappor, söner, brorsor och pojkvänner som står för det.

En annan Fanny

Whitney sa själv i en intervju med Oprah att Bobby introducerade henne för droger och att dem missbrukade tillsammans. I deras förhållande styrda han över och misshandlade henne samt styrde in henne på drogernas väg så jag tycker man kan säga att han indirekt dödade henne,

Jag har själv sett den intervjun. Såg den innan jag skrev min text. Minns inte att hon sa att han specifikt introducerade henne för droger, men även om det var så, så väljer hon väl faktiskt aktivt själv om hon är sugen på att ta dem eller inte? Att resonera som du gör här tycker jag är att helt ta ifrån henne sitt eget handlingsutrymme.

J

apropå "näringsförbud" är det såklart också intressant att jämföra chris brown med hur andra våldsamma män behandlas, t.ex. charlie sheen. hur som helst tycker jag nog att de i allmänhet kommer allt för lätt undan... jag tror också att mycket av hatet mot brown har att göra med att han aldrig riktigt tagit ansvar för vad som hände (vilket man skulle kunna argumentera för att han inte behöver göra, antar jag...) utan distanserat sig från misshandeln genom att hänvisa till "the situation" o. dyl., samt ofta framställt sig själv som en underdog eller offer som alla hatar på av outgrundliga anledningar. han uppvisat liksom inte den attityd man förväntar sig av någon som arbetat igenom vad han gjort och jobbar för att undvika återfall.

Jag tror också att hatet mot Brown har mycket att göra med att han inte gjort en ordentlig avbön, han har väl överlag gett ett väldigt barnsligt och dumstolt intryck, så ja, absolut!

e

vad gäller chris brown så har han inte direkt visat nån ånger, som andra tidigare påpekat här, han beter sig rentav som en jäla douchebag. han skyller ständigt på andra omständigheter i intervjuer och har till och med insinuerat att rihanna fick skylla sig själv för att hon kaxade emot. du har rätt till din åsikt om hur brottslingar/våldtäktsmän ska få en andra chans, men jag tycker det är olyckligt att du tar upp chris brown som exempel, för han har i mitt tycke verkligen INTE gjort sig förtjänt av någon andra chans. än.

Har inga invändningar mot att Chris Brown verkar vara en douche, är helt med dig på det. Jag använde Chris Brown som exempel på hur diskussionen går för att jag upplever att folk gör det väldigt enkelt för sig, genom att prata om hur man bör agera mot kändisar, men ingen talar om hur vi förhåller oss till de män som begår samma brott, som vi alla har runt omkring oss. Sorry om jag varit otydlig. Sedan, som jag skrivit här ovan så tycker jag inte att man nödvändigtvis, för att man ger någon pris för sitt arbete, ställer sig bakom allt privatpersonen gjort i sitt liv.

Gilla:
upp
54 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för emelie
  emelie

  asbra! detta är så viktigt så då kan det vara värt att förtydliga såhär, även om jag tycker att din poäng framgick redan i första inlägget. dock i fallet chris brown tror jag att hans extremt vidriga beteende även efteråt går hand i hand med att folk faktiskt inte "satte ner foten" på riktigt, han fann nog ngn form av legitimitet i det. så en bojkott av honom är definitivt på sin plats tycker jag, även av honom som artist.

 2. Bild för L
  L

  Det är självklart att vi måste diskutera normer och jobba med att förändra de som bidrar till våld etc, uppenbarligen ja, tror alla med en minsta gnutta intellekt redan insett det - det är det enda som långsiktigt kan bidra till framgång i frågan, vi är medvetna om detta. Men vi behöver faktiskt inte, under tiden, dvs på ”väg mot det bättre”, nästan”offerstämpla” fullt medvetna och handlande män med komplett utvecklade hjärnor, som våldför sig på kvinnor. Jag förstår verkligen inte poängen med den här texten. Förstår inte vad som ska diskuteras så specifikt och manssolidariskt under såna här fall. Då i stort sett alla i hollywood belönas för mer än sina musikaliska prestationer, dvs även för sina personligheter, tycker jag det är självklart med omedelbar och bestående bojkott vid dessa typer av brott mot fysiskt svagare människor. Hans arbete består ju till 50 % av en image som han bygger upp tillsammans med sin musik. Denna image blir genast befläckad ur så många aspekter vid något så GROVT som misshandel, därav tycker jag det är mer än glasklart att bojkotta personen, dirr. Misshandeln är ju inte ”ett misstag” han begått, det är ett val han gjorde för 3 år sedan och som han bör sona för. Jag tror inte det är till någons fördel eller överhuvudtaget värdigt att diskutera beteendet som ett misstag, varken för ”oss” in process mot ett liv med färre normer, eller mot de misshandlade kvinnorna, SOM FAKTISKT BORDE VARA I FOKUS AS WE SPEAK. Det är ju inte så att han skadat sig själv med exempelvis droger etc, utan han har skadat en annan, relativt försvarslös människa och det bör ses som och pratas om som allt annat än ett ”misstag”. Tycker man glorifierar situationen när man antyder att det är viktigt att diskutera tidsramar inom vilka man ska förlåta dessa män pga att vi lever i dessa normer. Ja, vi bör som sagt jobba bort dessa normer men, man behöver definitivt inte förlåta ett sånt här beteende överhuvudtaget eller ha avseende för det. Han har skadat en människa, medvetet. Det handlar inte längre om en ”förebildsfråga”, utan han har våldfört sig mot en svagare individ. Varför ska han visas i TV-rutan, ever? En riktig slapinnadiface för kvinnor som är/ har varit utsatta. Är en bruten näsa inte tillräcklig för att få honom bojkottad? Är det inte allvarligt nog? Jag tycker man normaliserar hans beteende genom att inte bojkotta honom och ALLA ANDRA MISSHANDLANDE MÄN I VÅR EGEN NÄRHET.. Jag tror inte folk i allmänhet(de med intellekt) dömer Chris Brown annourlunda än sin misshandlande granne. Det kanske är din uppfattning....

  Sist men inte minst tycker jag även man bör nämna att man inte riktigt är färdigreflekterad kring ett sånt här ämne när man väljer att skriva om det i en blogg.
  Det är blodiga ansikten, brutna revben, punkterade lungor, våldtäkter och i värsta fall död vi talar om, varför ställa sig på männens sida?

  Länken nedan förklar lite vad jag menar om normaliseringen:
  http://www.buzzfeed.com/mjs538/horrible-reactions-to-chris-brown-at-the-...

 3. Bild för J
  J

  L: Du tog orden ur min mun, bra skrivet!

Boats and hoes 2014

Rebecka 13:36 27 Aug 2014

Det är höstväder i Stockholm och regnet och den grå kuliss som nu kommer vara med oss fram till april är tillbaka. Rihannas instagram är fortfarande missing in action, men på twitter postar hon fortfarande bilder. Tur för oss, för nu är det nämligen tid för den årliga "Boats and hoes"-resan, då Riri med vänner åker lyxbåt, festar och flabbar. 

Njut! och om du inte gör det, följ hennes bästisar på insta: @LELEBOO_PHUCKU, @JENNNROSALES och @MDOLLAS11

Gilla:
upp
30 röster

NORTH WEST THE FUTURE

Rebecka 11:28 15 Aug 2014

En uttråkad men oengagerad kväll i juni låg jag och bläddrade genom Netflix på jakt efter något "lagom" att titta på. När jag känner för att bara ha på något i bakgrunden och slappa till för att känna mig mer aktiv när jag slösurfar (:D) brukar jag alltid välja realityserier, och nu valde jag att se Keeping up with the Kardashians, från början. Sedan såg jag allt Kardashian som fanns där, och sedan började jag ladda ner.Såg allt upp till säsong 8, då den där värmeböjan kom emellan.

Men hela min sommar har på något sätt ända handlat om Kardashians. Från LA till Miami och New York och genom hela vägen upp till A-listestatus i Kims Kardashians spel. Jag har lärt mig att min kamp för att nå toppen i Kims spel är väldigt lik hennes egen, förutom att jag aldrig läckt ett sextape så består vägen av fotograferingar för lokala magasin, ändlösa appearances på svintråkiga events och när det börjar gå bättre får jag vara talesperson för en energidryck. Det är manager Kris Jenners arbetslinje för att hålla sig aktuell som gäller, och Kim är den som framställs som besatt av sitt jobb (hon är också den enda som får en massa photoshoots så…).

Hur som helst; varken Kim eller Kanye har, trots vansinnig längtan, blivit riktigt accepterade av finmodebranschen, något som iaf Kanye talat mycket om under konserter och i intervjuer. Det är möjligt att Vogueomslaget har förändrat det något, men ännu bättre är att det finns en ny liten person att inte bara projicera drömmar på, men som också är tillräckligt avantgarde för den onda modebranschens gatekeepers.

-        It's never to early to care about fashion / Karl Lagerfeld.

-        Det är aldrig för tidigt att börja leva på sitt utseende / Kris Jenner school of life mvh älskar de sötaste barnen mest yuuum pengar.

Så är alltså North West 15 mån, den som får representera THE FUTURE under temat LEGENDS, i Carine Rotfields Fashion book no 5, i Chanel, diamanter och blöja.  

Vacker tuggleksak från Chanel. 

Om klanen Kardashian-Jenner hade varit bosatta i Sverige hade Kim Kardashian kallat sin familj för arbetare i intervjuer, på samma sätt som Ebba Von Sydow gjorde den där gången för hundra år sedan. Vi_arbetar_ju_hela_tiden!! Om Kimye/ Kris Jenner inte varit världstjärnor hade North varit med i Toddlers and tiaras och modellat blöjor och barnmat. 

Nu är det alltså dags för Kim att sätta allt hon lärt sig av Kris Jenner i arbete. Välkommen till A-listan North, men vad har du i väskan?

Gilla:
upp
42 röster

En dikt om IBS

Rebecka 18:19 17 Jul 2014

IBS

Generella kostråd

Regelbundenhet
lagom portioner
ät i lugn och ro
tugga ordentligt
var försiktig med fett, kryddor, kaffe och alkohol
om du röker eller snusar bör du överväga att sluta för magens skull

Vid problem med gaser
tugga med stängd mun
undvik kolsyrade drycker
undvik sötningsmedel
undvik att tugga tuggummi
undvik gasbildande livsmedel

Fiberrik mat är inte alltid gynnsamt

Mat som relativt ofta ger besvär enligt olika studier
mjölkprodukter
vetemjöl
kaffe/te
ägg
lök
ärtor
potatis
frukt
paprika
soja
fläskkött
Framförallt kolhydratrik föda och fett kan förvärra symtomen (men även kaffe, alkohol och starka kryddor)
Det kan vara en mängdfråga eller kombinationsfråga om ett födoämne ger symtom eller ej
Symtomfrihet vid kostförändringar är alltså inte detsamma som att ha en specifik överkänslighet

Gasbildande grönsaker och frukter
Kål: vitkål, brysselkål, broccoli, kålrot
Baljväxter: framförallt torkade ärter och bönor
Paprika
Svamp
lök
Fryst majs

Frukt framförallt omogna frukter
rått Äpple
rått Päron
torkad frukt
All frukt i måttlig mängd max 2 st per dag

Mindre gasbildande
sallad
skalad gurka, inlagd gurka
squash, succini
morot
tomat
avokado 
oliver
spenat
Konserverad majs 
kokt palsternacka
rödbetor
sparris
svartrot

Kokta frukter
Melon
Banan
Mjuka frukter såsom persika, aprikos, nektarin etc
ananas, 
citrusfrukter
Bär

Gilla:
upp
35 röster

Penthouse north

Rebecka 14:25 3 Jul 2014

Ibland känns det som att de kanske två dokumentärer i kvartalet som jag ser på svtplay är de dyraste biobiljetterna jag någonsin köper. I förrgår kväll hade jag i alla fall lite tråkigt och internet var nere så jag kunde inte kolla på netflix i xboxet som vanligt. Med telefonen som modem hittade jag iaf dokumentären "Penthouse north" på svt.

Det är en film om den svenska modellen, skådespelerskan och designern Agneta Eckemyr som levt ett glamouröst liv i New York i typ 45 år. Penthouse north är en fantastisk våning på Manhattan med utsikt över Central Park vars hyreskontrakt Agneta fick ta över vid en skilsmässa för 40 år sedan. Från början känns det som att det kommer bli en glamourös tillbakablick, men ganska snart blir det istället väldigt skört och sorgligt om livet och ålderdom.

Penthouse north finns ute ett tag till på svtplay. Här finns den länk länk länk! Se den en regnig kväll.

Gilla:
upp
29 röster

ON THE RUN

Rebecka 16:09 26 Jun 2014

Ouuuuf nu är On the run tour igång, eller som Bossip.com kallar den "On the rocks tour" på grund av alla rykten om strul i äktenskapet mellan Beyoncé och Jay. Iaf, här kommer lite bilder och en video jag hittade från turnéstarten i Miami igår :) 

Biljetterna är svindyra, men du får se filmklipp från The Carters bröllop 2008 som får sägas vara minst sagt exklusiva - inte en tidning har fått tag på de bilderna fram tills nu. Är ni sugna på att åka till Paris i höst när turnén kommer dit? Jag blev det nu.

Älskar Bey i fisknät över ansiktet

Rumpirump

Och älskar denna underbara Versacebody + turban

Gilla:
upp
104 röster

Svensk Dam

Rebecka 12:24 24 Jun 2014

Fyfan vad mysigt nu när folk hittar massa gamla tidskrifter och veckotidningar i sommarstugorna och testar lyckan på tradera. Jag älskar att läsa gamla tidningar! Vann dessa två för 10 kr. Känns toppen.

Gilla:
upp
80 röster

Lyxfällan

Rebecka 14:51 23 Jun 2014

Har ni drabbats av den än, känslan av att nu är det över med allt? Den brukar komma till mig i början av juli men med lite hjälp från Aftonbladet och vädret så kom den redan i helgen. Spenderade gårdagen med att titta på riktig tablålagd tv hemma hos Tones syrra. Vi såg The Bachelorette, Spin city, Kardashians, Real Housewives och två avsnitt Lyxfällan. Fastnade lite i i just Lyxfällan.

I det första avsnittet fick vi möta en medelålders frånskild kvinna som efter en skilsmässa velat bo kvar i drömhuset (som dessutom var hennes ex föräldrahem? Så freaky) med sina tre barn och därför 1. ensam plötsligt ska betala för hela boendet och därför 2. obviously hamnar i en ekonomisk panik och 3. köper en svindyr maskin på avbetalning som hon tänker snabbt ska dra in extrapengar åt henne eftersom den lovar att "spränga bort fettceller med ultraljud". Och det funkade inte... men maskinen kostar 8000 i månaden och går inte att lämna tillbaka. Utöver det gjorde hon inga särskilt bisarra eller ovanliga ekonomiska dumheter. Men programledarna ägnar i stort sett hela programmet åt att berätta för henne hur jävla dum i huvudet hon är. I en sekvens leds hon in i ett mörklagt garage och får titta på först ett bildspel där dom klippt ut hennes huvud ur en bild och redigerat in ett stort frågetecken istället, sedan får hon klättra upp på en stege och hämta ett förseglat kuvert som hon öppnar och i det finns ett stort kort med texten "NAIV" på. 

I nästa program medverkar en ung barnfamilj från en småstad. Dom har två barn och är 25 år gamla. Deras månatliga inkomster är helt okej men ekonomin sabbas fullständigt av mannen i relationen som köper mängder av skit på kredit. Till exempel en dammsugare för 42 000 kr som ska betalas av på 12 år. Kvinnan i relationens största problem är enligt programmet att hon är "för kontrollerande" (uppenbarligen inte..?) och "köper för mycket godis. Mannens stora problem är "att han inte kan säga nej". Trots att han tagit otvivelaktigt sämre beslut än kvinnan i första programmet så slipper han helt den kölhalning som hon utsätts för.

Jo jag veeeet att hela programidén är grisig men i denna grisighet finns det ännu fler lager och lager av skit. 

Det fick mig också att tänka på hur många kvinnor som fullständigt fastnar i pissrelationer på grund av ekonomiska skäl och som också oftast går som de stora förlorarna ur skilsmässa och separationer eftersom ja dels alla klassiker som lägre lön, andel av föräldraledighet och deltidsjobb etc men också pga tar nästan alltid barnen medan mannen drar och betalar underhåll på vad är det, 1000 kr i månaden?

Nä ni. Mycket kan man inte påverka själv, men i den mån det går: stå alltid på kontraktet själv, stå i bostadskön, ta inte all vab och barnledighet etc, räkna aldrig med "forever" hur hemskt det än låter. Och köp aldrig drömhuset...

Psst. Det gäller såklart egentligen i alla kärleksrelationer med delad ekonomi, barn, hem etc.

Gilla:
upp
100 röster

Årets inofficiella VM-låt!

Rebecka 15:17 19 Jun 2014


ABC US News | ABC Celebrity News

Igår dök videon till Michelle Williams popgospel (inspirerad av en Nigeriansk hymn) "Say yes" upp, i vilken hon tillsammans med Beyoncé, Kelly och en stor folkfest dansar av lyckan bara jesus kärlek kan ge. Tror jag, jag är själv inte troende men jag känner helig avund när jag ser denna underbara video. Vill utse  "Say yes" med video till årets inofficiella VM-låt, för den är lika upplyftande som "Waka waka" fortfarande är. Plus: det SYNS att Kelly är extra nöjd med vad jesus beviljat henne det senaste, nygift och gravid skiiiiiiner hon verkligen i videon.

Såhär fint pratar Michelle förresten om hur det var att arbeta med Bey och Kelly igen:

It was so much fun. It was like we were little kids again. I have their back and they have mine. They have showed themselves to be loyal to me time after time.

:')

Gilla:
upp
92 röster