Comments & answers

Rebecka 22:26 20 Feb 2012

Tänkte svara på lite comments!!

Angelica:

alltså, hör dig _absolut_ om det strukturella osv etc, MEN: männen som nu faktiskt slår är HANDLANDE INDIVIDER och även om de/chris enligt lagens mening har "sonat sitt brott" (och där motsätter jag mig inte något nu, rättsväsendet må iofs brista ibland och bla bla, det där kan man säga vad man vill om, men med det sagt lämnar jag den rättsliga aspekten), eh ja, vart var jag? jo, även om chris brown sonat detta sitt brott, så: jag tycker inte att det är ett dugg orimligt att bojkotta mannen och inte välkomna honom in i "salongerna" igen. vad säger man egentligen när man låter honom/bokar honom för att spela i ett sammanhang som grammy awards, efter det han gjort? han är "artist och offentlig person" och vad han ges för utrymme i det offentliga/i detta sammanhang, det tycker jag är extremt viktigt att se till.

Självklart är männen som slår handlande individer, och de ska utan tvekan straffas. Min poäng var att män, precis som kvinnor måste förhålla sig till bilden av vad kvinnan "är", förhåller sig till normer om vad manlighet är. Och att det i de normerna finns massor av saker som uppmuntrar män att hantera konflikter med t ex våld, boys don't cry osv. Jag kan också till viss del hålla med om att en bojkott ibland är rimlig, men är mer intresserad av att diskutera hur länge och under vilka former? Jag tycker inte nödvändigtvis att man uppmuntrar hans våld mot Rihanna för att man belönar hans musikaliska prestationer. Sen tycker jag att det hade varit mycket mer intressant att prata om hur vi förhåller oss till de män i vår närhet som slår/begår sexbrott etc. Det är jättelätt att avfärda Chris Brown och andra random kändisar, vi kommer aldrig behöva möta dom. Men faktum är ju när att våldet är så utbrett som det är, så har vi alla någonslags erfarenhet av det. Det är ju pappor, söner, brorsor och pojkvänner som står för det.

En annan Fanny

Whitney sa själv i en intervju med Oprah att Bobby introducerade henne för droger och att dem missbrukade tillsammans. I deras förhållande styrda han över och misshandlade henne samt styrde in henne på drogernas väg så jag tycker man kan säga att han indirekt dödade henne,

Jag har själv sett den intervjun. Såg den innan jag skrev min text. Minns inte att hon sa att han specifikt introducerade henne för droger, men även om det var så, så väljer hon väl faktiskt aktivt själv om hon är sugen på att ta dem eller inte? Att resonera som du gör här tycker jag är att helt ta ifrån henne sitt eget handlingsutrymme.

J

apropå "näringsförbud" är det såklart också intressant att jämföra chris brown med hur andra våldsamma män behandlas, t.ex. charlie sheen. hur som helst tycker jag nog att de i allmänhet kommer allt för lätt undan... jag tror också att mycket av hatet mot brown har att göra med att han aldrig riktigt tagit ansvar för vad som hände (vilket man skulle kunna argumentera för att han inte behöver göra, antar jag...) utan distanserat sig från misshandeln genom att hänvisa till "the situation" o. dyl., samt ofta framställt sig själv som en underdog eller offer som alla hatar på av outgrundliga anledningar. han uppvisat liksom inte den attityd man förväntar sig av någon som arbetat igenom vad han gjort och jobbar för att undvika återfall.

Jag tror också att hatet mot Brown har mycket att göra med att han inte gjort en ordentlig avbön, han har väl överlag gett ett väldigt barnsligt och dumstolt intryck, så ja, absolut!

e

vad gäller chris brown så har han inte direkt visat nån ånger, som andra tidigare påpekat här, han beter sig rentav som en jäla douchebag. han skyller ständigt på andra omständigheter i intervjuer och har till och med insinuerat att rihanna fick skylla sig själv för att hon kaxade emot. du har rätt till din åsikt om hur brottslingar/våldtäktsmän ska få en andra chans, men jag tycker det är olyckligt att du tar upp chris brown som exempel, för han har i mitt tycke verkligen INTE gjort sig förtjänt av någon andra chans. än.

Har inga invändningar mot att Chris Brown verkar vara en douche, är helt med dig på det. Jag använde Chris Brown som exempel på hur diskussionen går för att jag upplever att folk gör det väldigt enkelt för sig, genom att prata om hur man bör agera mot kändisar, men ingen talar om hur vi förhåller oss till de män som begår samma brott, som vi alla har runt omkring oss. Sorry om jag varit otydlig. Sedan, som jag skrivit här ovan så tycker jag inte att man nödvändigtvis, för att man ger någon pris för sitt arbete, ställer sig bakom allt privatpersonen gjort i sitt liv.

Gilla:
upp
54 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för emelie
  emelie

  asbra! detta är så viktigt så då kan det vara värt att förtydliga såhär, även om jag tycker att din poäng framgick redan i första inlägget. dock i fallet chris brown tror jag att hans extremt vidriga beteende även efteråt går hand i hand med att folk faktiskt inte "satte ner foten" på riktigt, han fann nog ngn form av legitimitet i det. så en bojkott av honom är definitivt på sin plats tycker jag, även av honom som artist.

 2. Bild för L
  L

  Det är självklart att vi måste diskutera normer och jobba med att förändra de som bidrar till våld etc, uppenbarligen ja, tror alla med en minsta gnutta intellekt redan insett det - det är det enda som långsiktigt kan bidra till framgång i frågan, vi är medvetna om detta. Men vi behöver faktiskt inte, under tiden, dvs på ”väg mot det bättre”, nästan”offerstämpla” fullt medvetna och handlande män med komplett utvecklade hjärnor, som våldför sig på kvinnor. Jag förstår verkligen inte poängen med den här texten. Förstår inte vad som ska diskuteras så specifikt och manssolidariskt under såna här fall. Då i stort sett alla i hollywood belönas för mer än sina musikaliska prestationer, dvs även för sina personligheter, tycker jag det är självklart med omedelbar och bestående bojkott vid dessa typer av brott mot fysiskt svagare människor. Hans arbete består ju till 50 % av en image som han bygger upp tillsammans med sin musik. Denna image blir genast befläckad ur så många aspekter vid något så GROVT som misshandel, därav tycker jag det är mer än glasklart att bojkotta personen, dirr. Misshandeln är ju inte ”ett misstag” han begått, det är ett val han gjorde för 3 år sedan och som han bör sona för. Jag tror inte det är till någons fördel eller överhuvudtaget värdigt att diskutera beteendet som ett misstag, varken för ”oss” in process mot ett liv med färre normer, eller mot de misshandlade kvinnorna, SOM FAKTISKT BORDE VARA I FOKUS AS WE SPEAK. Det är ju inte så att han skadat sig själv med exempelvis droger etc, utan han har skadat en annan, relativt försvarslös människa och det bör ses som och pratas om som allt annat än ett ”misstag”. Tycker man glorifierar situationen när man antyder att det är viktigt att diskutera tidsramar inom vilka man ska förlåta dessa män pga att vi lever i dessa normer. Ja, vi bör som sagt jobba bort dessa normer men, man behöver definitivt inte förlåta ett sånt här beteende överhuvudtaget eller ha avseende för det. Han har skadat en människa, medvetet. Det handlar inte längre om en ”förebildsfråga”, utan han har våldfört sig mot en svagare individ. Varför ska han visas i TV-rutan, ever? En riktig slapinnadiface för kvinnor som är/ har varit utsatta. Är en bruten näsa inte tillräcklig för att få honom bojkottad? Är det inte allvarligt nog? Jag tycker man normaliserar hans beteende genom att inte bojkotta honom och ALLA ANDRA MISSHANDLANDE MÄN I VÅR EGEN NÄRHET.. Jag tror inte folk i allmänhet(de med intellekt) dömer Chris Brown annourlunda än sin misshandlande granne. Det kanske är din uppfattning....

  Sist men inte minst tycker jag även man bör nämna att man inte riktigt är färdigreflekterad kring ett sånt här ämne när man väljer att skriva om det i en blogg.
  Det är blodiga ansikten, brutna revben, punkterade lungor, våldtäkter och i värsta fall död vi talar om, varför ställa sig på männens sida?

  Länken nedan förklar lite vad jag menar om normaliseringen:
  http://www.buzzfeed.com/mjs538/horrible-reactions-to-chris-brown-at-the-...

 3. Bild för J
  J

  L: Du tog orden ur min mun, bra skrivet!

Boots ft. Beyoncé - Dreams

Rebecka 09:54 23 Apr 2014

Detta dök upp på internet precis innan jag gick och lade mig inatt. Supersöt, mysig och trånande låt. Väldigt dreamy. Och Boots är alltså den nya hemliga producenten och låtskrivaren som från ingenstans fanns med som låtskrivare/producent på runt 7 spår på Beyoncés senaste album. Han är ingen stor sångare men det vet ni ju en som är, och hon kommer in i slutet av låten.

 

PS. Beyoncés röst låter som guld spunnet av änglar som glittrar i solen.

Gilla:
upp
5 röster

Coconut oil

Rebecka 20:49 22 Apr 2014

 

Kokosolja är såååå sååå trendigt nu i den Goopifierade delen av världen, och naturligtvis har jag köpt en burk ekologisk kallpressad oraffinerad coconut oil. Vet inte om någon tänkt på den lilla texten som finns under namnet på min header, "Focus on perfect skin and breathe deeply"? Den kommer i alla fall från en site som handlade om det som kallas OCM - oil cleansing method, och som jag testade ett tag 2006 när jag plötsligt, efter ett liv skonat från finnar fick en massa mitt på kinderna. Det är en rengöringsmetod som används av dels hippies och no-pooare (såna som vägrar använda schampoo och "kemikalier" på kroppen) och dels av människor med problemhud som försöker hitta lösningar. Det går ut på att du tvättar ansiktet med en oljeblandning som ser lite olika ut beroende på din hudtyp, men till exempel castor oil (ricinolja, finns på apoteket som magmedicin...) och olivolja eller mandelolja. Jag höll inte på särskilt länge dock för det var otrooooligt tidskrävande, med flera minuter av varsam oljemassage och sedan skulle huden ångas med en liten tvättlapp och det funkar inte så bra när du kommer hem 05 att ligga och ånga ansiktet meditativt. Inte för mig iaf. Sen ska man inte heller underskatta den glamourösa delen av skönhetsrutiner, det känns alltid lyxigare med en produkt som har en "air" som påminner mer om Hollywood än gröna vågen. Hur som! jag har alltså hållt på och dabblat med oljor som återfuktare och rengöring från och till i flera år, och nu har jag testat kokosolja. Tänkte dela med mig! Jag har absolut inte ätit oljan, haft den i kaffet eller blandat den i en grön smoothie, för jag gör inga sådana, men boy oh boy har jag haft den över hela kroppen :P

Som ansiktstvätt: Svinbra, tar bort allt smink och det är skönt att massera ansiktet med den. Skölj med ljummet vatten efteråt tills du känner dig ren eller använd den som en "pre-cleanse" och tvätta med vanlig ansiktstvätt efteråt om du är rädd för olja, men var inte det. OBS ta ut linserna om du har.

Som ansiktskräm: Har läst så många trådar där folk hyllar olika oljor som återfuktare, och jag har testat oliv, raps, avokado, jojoba, mandel och nu kokos. Ingen av dem känns bra, det känns aldrig återfuktat efteråt för mig. Tummen ner.

Som nagel och handkräm:  Tummen ner, det blir samma effekt som i ansiktet, det känns inte fylligt och mjukt alls. Ett R.

Som kroppsolja: Japp. Japp. Fantastiskt. Hela kroppen blir mjuk som en vetedeg (ser ut som en vetedeg) och känns som silke.

Oljan är fast och vit i temperaturer under 23-25 c och kommer ofta i otympliga stora glasburkar som du köper i matbutiken. Jag ställde först in hela burken på toaletten, där den snabbt smälte och blev flytande sedan hällde jag över den i små plastflaskor och ställde dem mörkt och svalt. Toppen att ta ut flaskan och ha i jämte duschen, oljan smälter av värmen och är lätt att hantera när du kommer ut och är fuktig av vattnet. Det blir inte så mycket spill att halka omrking i då heller + är 100% mer hygieniskt.

Nu kan du lyssna på Kelis nya album Food samtidigt som du oljar in: Kelis – Food

Gilla:
upp
17 röster

HÄX

Rebecka 21:11 18 Apr 2014

Idag är det Långfredagen, en kristen sorgedag till minne av Jesus lidande, och en dag som länge inte tillät några uttryck för glädje. Barn fick inte leka, musiken skulle vara kristen och måltiderna skulle vara enkla. Jag minns alla äldre släktingars skräckhistorier om årets tråkigaste dag då man satt finklädd och uttråkad i en evighet. Det var faktiskt omöjligt att roa sig utanför hemmet om man skulle ha velat, fram till 1969 var det enligt lag förbjudet för nöjesetablissemang att ha öppet.

Samtidigt hos Satan pågår vilda festligheter på Blåkulla. Häxorna lämnar jorden på skärtorsdagen på kvast, plockar med sig några barn och flyger för att sexfesta i dagar med Satan och hans djävlar, allt enligt vittnesmålen under de rättegångar mot utpekade häxor som bedrevs under 1400-1700-talen och som ledde till att man avrättade hundratals människor.

Modern påsk i Sverige handlar för de flesta om att fira in våren och för dem med fast arbete – betald ledighet och ägg. Satans fester på Blåkulla låter idag mer som en festivalhelg med mat, dryck och sex än som något övernaturligt att akta sig för. Man vaknar och kroppen värker, maten man åt är borta och har blivit till hunger och de gåvor man fick under natten har blivit till spån – under bordet ligger djävulen och skrattar.  

Idag låter ”häxa” otroligt harmlöst, nästan lite gulligt och många som fascineras av magi och natur kallar sig själva häxor.  Vem blir kränkt och ledsen över att kallas häxa idag? Det finns också något lite bus-sexigt över ordet och du kan köpa en ”Sexig variant av en klassisk häx-klänning” på Buttericks för 299 kr, en klänning i lila glitter med kort utställd kjol och en nätt liten hatt att ha till. Häxan är en gullig popkulturell figur för det mesta.

Det sägs att de mest välkända häxorna i Sverige var Märet Jonsdotter, systrarna Anna och Britta Sippel och ”Kapten Elin” som alla utom Elin avrättades under häxjakten i Sverige. I ett sekulariserat land där man delar ut godis medan Jesus plågas på korset kanske häxorna kan få större plats i påskfirandet och vi kan skicka en tanke till Kapten Elin medan vi tar den där skööööna långpromenaden eller kokar ägg. Eller se om ”Häxorna i Eastwick, läsa Roald Dahls ”Häxorna” (var så rädd för den som liten), se om Sabrina Tonårshäxan och bära lila plagg.

Gilla:
upp
13 röster

LIFE

Rebecka 10:45 17 Apr 2014

En vecka i punkter

* Såg om Gilbert Grape, vilken dålig film!

* Lämnade in en hemtenta tre timmar innan deadline och hade inte panik under de sista timmarna av skrivande. Någon slags progress?

* Kan inte sluta lyssna på August Alsina – Kissin' On My Tattoos

* Strul med Moonlight Tobak

* Har åldrats för fem år på sju dagar

* Misstogs ändå för 18 (!?) på lokala baren B100 (öl 20kr)

* Glömde söka till att bli "Hela Sveriges sommarhallåa"

* Såg Captain America, är så glad att jag börjat älska actionfilm, men mår så illa av 3D? Var utbränd i två dagar efter

* PÅSK?! Whatever XOXO

Gilla:
upp
13 röster

Make love

Rebecka 20:44 4 Apr 2014

TGIF. Jag har knappt lyft ett finger under hela veckan men ändå kommer helgens lugn över mig varje fredag eftermiddag, näe - fredag vid lunchtid. Månadens krönika av mig i pappers-NG handlar om Broad city, läs den här!

Deadline var för nästan en månad sedan men tidningen kom ut i veckan. Om ni inte har sett Broad city än så kan ni ladda ner hela säsongen nu och sträcknjuta :)

Gilla:
upp
11 röster

Rebecca & Fiona i Portlandia

Rebecka 14:54 3 Apr 2014

Ser ni Portlandia? Jag började kolla ikapp säsong 4 igår kväll och hajade till när de här karaktärerna dök upp. Så likt Rebecca, Fiona och Tommie X? Är det möjligt att de är förlagan? Otroligt coolt i såfall :D Avsnittet heter "Ecoterrorists".

Gilla:
upp
15 röster

Dagens ris

Rebecka 21:57 2 Apr 2014

Bildkälla.

Det är väldigt oförskämt att regeringen vill höja snuspriset och göra snus dyrare än cigaretter, får vi ingen belöning alls för att vi inte röker längre? Säger som Marget "snus borde va gratis".

Mvh, stolt nikotinist

Gilla:
upp
11 röster