Ett uns av skam

Pontus Tenggren 14:40 26 Apr 2012

Varje vecka skickar Parisa ut besöksstatistik för bloggarna här på Nöjesguiden. Jag skämdes lite å mina egna vägnar när jag såg att min statistik ser rätt risig ut. Men skriver man inte så läser ingen. Det är sedan gammalt. Efter helgen lovar jag bot och bättring.

Gilla:
upp
30 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Drinks are not even cheap here

Pontus Tenggren 02:36 19 Aug 2013
Fuision Bar är där det händer. Gamla och unga slåss om platserna i den runda baren där varje plats förädlats med en slot machine. Och här sitter jag alltså, röker taggar och sörplar gin tonics; precis som det var tänkt. Ikväll drar Mike, Chris, Diego, Zac och jag ner på byn. Bulgariskt står på menyn. Should be pretty awesome.
Gilla:
upp
15 röster

Till Vegas med Tenggren dag 2

Pontus Tenggren 20:06 18 Aug 2013
Dag två, som egentligen är dag ett, inleds med mästarfrukost. Efter drygt 30 minuters intensivt letande hittar jag ett passande hak för mina behov. Det är naturligtvis snuskigt att inleda dagen på detta sätt, men when in Rome. Idag ligger temperaturen på 39 grader så jag ligger på mitt rum och väntar på att Diego ska ringa. Jag har varit utomhus, men fastslog snabbt att inomhus är bättre eftersom ac är praxis här på the Venetian.Den här bilden är tagen inomhus i Las Vegas; inte utomhus i Venedig. Visst kan Las Vegas avfördas som osmakligt och plastigt. Ett ställe man åker till för att spendera de pengar man samlat ihop under ett år. Här är alla lika mycket värda, oavsett om du har jättedyra Brooks brothers-kostymer eller om du sportar Bermudashorts och bar överkropp. Kvinnorna är mest klädda i galaklänningar, eller för stranden. Klädkoder jobbar man inte med här. För så länge du spenderar pengar så är du en vinnare och alla vinnare är välkomna.
Gilla:
upp
21 röster

Till Vegas med Tenggren

Pontus Tenggren 00:42 18 Aug 2013
image.jpeg


Tenggren befinner sig på resande fot. Just nu sitter han av tid på LAX i väntan på försenat plan till Las Vegas.

Min dag börjar klockan 04 och inleds med macka, öl och väntan. Vid gaten på Schipol är den STORA t-shirten med lång ärm och rockabillyskjorta  mer påtaglig än på någon annan plats jag någonsin varit på tidigare. Så även om flyget inte tar mig direkt till Vegas så märks det att det är dit vi är på väg.

Jag flyger över obskyra platser. Vad vet du om Mexican Hat? Och då snackar vi inte låten med samma namn. Genom fönstret ser jag bara öken.
Gilla:
upp
21 röster

Tenggren's Thursday Tape Toss-Up V

Pontus Tenggren 08:40 15 Aug 2013

The Old Documentary from Daniel Sewell on Vimeo.

Idag blir det inga tapes, men väl en timme dokumentärfilm. Du såg honom på Way Out West och du älskade det. I oktober släpper Danny Brown sitt sedan länge hett eftertraktade "debutalbum" Old. Jag råkar veta redan nu att det kommer att ligga i topp på min årsbästalista. Jag älskar Danny Brown om möjligt ännu mer efter den här dokumentären på 55 minuter. Han åker buss, har visioner och skiter i.

Gilla:
upp
20 röster

SPORT!

Pontus Tenggren 22:56 25 Jul 2013

betyg: 1 Hmpf...  Precis så känns det. Ett billigt skitmål som förstör så mycket för så många. Sverige gjorde det så bra under hela em och så tar det slut på ett så snöpligt sätt. Ett billigt skitmål och Tyskland är vidare. Trots den sura sortin så får Pias landslag att mig att tro på en repris av sommaren '94. Men i tjejernas fall så kanske ett brons inte gör någon sommar. Hur som, ni är så jävla bra!

  Inte alls så bra däremot, är IFK Göteborg. Som trots nästintill perfekt lottning i kvalet till Europa League inte lyckades ta sig ut i finrummet i år heller. Om vi var dåliga eller bara hade otur vet jag inte. Men om man inte gör mål när läge bjuds så vinner man inte. Det är sedan gammalt. Så vad fan är problemet? Det här lär ju analyseras fram och tillbaka den närmaste tiden av folk med mer insyn och förståelse för spelet än mig. Men jag tror att jag vet vad det handlar om: tempus. Vi spelar i imperfekt och futurum, men struntar högaktningsfullt i presens. Vi fokuserar på det som var; '82 och '87, YEAH! Nittiotalet! Istället för att gå ut och spela boll, ha roligt och njuta av stunden så ligger fokus på att vi någon dag, inom en förhoppningsvis inte allt för avlägsen framtid, ska vara med de stora drakarna och kicka boll igen. Min önskan är att vi struntar i att skruva upp förväntningarna och ambitionerna till elva och fokuserar på att vara här och nu. Inte tänka på vad vi en gång var, eller vad vi vill vara. Kanske är jag blåögd och naiv. Förmodligen, ja. Men något måste göras. Det kanske är ett fall för Pia, rent ut sagt.

  Förlåt mig, Blåvitt, men att längta efter framgångar som uteblir är tröttsamt, pinsamt och oerhört smärtsamt. Jag kommer alltid att finnas vid din sida, men jag hoppas du förstår att det gör ont ibland. Vi ses på söndag. Må väl tills dess.

Gilla:
upp
51 röster

Sunkist

Pontus Tenggren 14:27 10 Jul 2013
På semestern ägnar jag mycket tid åt att utföra gamla traditionella semesteraktiviteter. Solbränna är en sådan. Många hävdar att solens strålar är farliga och orsakar till exempel hudcancer, något jag inte på något sätt betvivlar med tanke på hur kroppens största organ kliar och svider efter en dag i skärgården. Men på sommaren vill jag att det syns att jag har lite ledigt, så jag smörjer in mig med solkräm för att mota fan i grind. Benen är svårast att sola. Mina spiror är instängda i selvagedenim större delen av året gör att de får inte andas lika mycket som andra spiror. De är trötta och bleka, och i vattnet tar de en nästan genomskinlig grön ton. Detta avhjälps med hjälp av så kallade shorts. Mitt största problem har varit den oskrivna regeln rörande shorts på vuxna män i storstadsmiljö. Den har jag motvilligt brutit mot vid ett par tillfällen redan vilket har gjort mina ben lite mer kulörta och svidande röda. Det här innebär att mina ben kommer vara sprudlande och fulla och liv en bra bit in i hösten. Varför berättar jag då det här? Jo, för att du som läser ska vara på det klara med att jag är medveten om mitt regelbrott. Så när du ser mig rulla barnvagn iför shorts vet du att jag vet att det inte är helt okej. Men att jag gör det i kulturens namn.
Gilla:
upp
37 röster

Tenggren's Thursday Tape Toss-Up IV

Pontus Tenggren 10:25 5 Jul 2013

Good Kid, m.A.A.d City var i stort sett fulländad. Svårt att hitta några ben i det släppet överhuvudtaget. Känn på Bitch Don't Kill My Vibe med Gaga på hooken. Den saknar släpigheten, men hon gör den rättvisa på alla sätt och vis.

Men nu till torsdagens göromål. Joey Bada$$ släppte ett efterlängtat tape som är lika mycket framtid som det är golden age-hiphop. Se upp för Joey, kompisar. Summer Knights kommer att ta stora delar av er sommar i anspråk. Om inte; gör om, gör rätt.

Action Bronson har under de senaste säsongerna varit en av de artister som släppt bäst material. Senast, smått fantastiska Saaab Stories. Men Action Bronson hade inte varit den artist han är idag om det inte hade varit för Queens-bon och Smart Crew-medlemmen Meyhem Lauren. Under 2012 släppte han två vassa tapes. Likt Bronson berör Meyhem ämnen som mat och dryck, och jaget. Inte sällan över knarkiga beats signerade Harry Fraud. Ladda ner Respect the Fly Shit och Mandatory Brunch Meetings.

Nu drar jag på semester i ett par dagar. Tills nästa gång, arrividerci, kompisar!

Gilla:
upp
29 röster

Pappablogg

Pontus Tenggren 11:03 4 Jul 2013
En av fördelarna med att vara förälder är att kunna slå sig ner på en bänk när kompis har somnat och hetsspela fem liv Candy Crush. Den friska luften ger god sömn till trött barn och jag utför lite smartare drag.
Gilla:
upp
38 röster

Khalil Nova

Pontus Tenggren 23:53 1 Jul 2013

Minns du när vi försökte dansa till Spaceghostpurrps långsamma och skruvade funk? Det var väl en eller två somrar sedan. Det var omöjligt eftersom den nästan gick baklänges. Nu har jag hittat någon som är ännu långsammare. Han kallar sig för Khalil Nova och är från Atlanta. Lean i grundvattnet, så att säga. Det här är musik för de sista två timmarna. Det är inte nödvändigtvis det bästa du någonsin hört, men det är likförbannat ett intressant soundtrack för tidiga söndagsmorgnar.

Nya Varvet någon? 

Gilla:
upp
34 röster