konsumentvägledning

11 matvaror du inte ska stoppa i kylen

Pelle Tamleht 11:10 24 Oct 2014

Matsajten kokaihop har listat elva matvaror vi oftar förvarar i kylen men som inte borde bo där. Jag har hela listan. 

1. Bröd
Blir torrt.
 
2. Lök (och vitlök)
Torrt och svalt ja, kallt och fuktigt nej.
 
3. Potatis
Förvara torrt och svalt och mörkt, ej i kyl.
 
4. Avokado
Förvaras i rumstemperatur tills den mjuknar. 
 
5. Basilika 
Färska örter ska generellt förvaras i rumstemperatur. 
 
6. Tomater
Lägg hellre tomaterna i en skål på köksbänken och gärna tillsammans med bananer, då de "stimulerar mognaden av varandra".
 
7. Aubergine
12-15 °C är en bättre temperatur för dina äggplantor.
 
8. Oljor
Kylskåpet är alldeles för kallt. Runt 15 °C är en bra temperatur.
 
9. Honung
Världens äldsta honung var en bra bit över 5000 år gammal och, hör och häpna, ätbar!
 
10. Bananer
En kall banan är en ledsen banan.
 
11. Melon
Tappar smak i kylskåp. Tänk på det. 
Läs mer

Pelle Tamleht

Pelle är ungefär 33 år gammal. Förutom jobbet som webbchef på Nöjesguiden.se är han tidningens krogredaktör i Stockholm.

Här rättshavererar han om mat, dumheter i sociala medier, lokaltidningsscoop och annat som kittlar intressesmurfar under hakan.

Du kontaktar honom på pelle.tamleht@nojesguiden.se eller på twitter som @pelletamleht.

Har du feedback på innehållet? Säg det med respektfull ton i kommentarsfältet.

Sugen på att RSS:a Pelles blogg? Klicka här.

Pelle på Instagram:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla