Så mycket bättre - 2013

Pelle Tamleht 15:52 19 Dec 2012

Många av er som har läst min Så mycket bättre-rapportering under hösten har undrat vilka artister jag helst skulle vilja se i programmet under nästa säsong. Rasmus skrev om just precis detta häromdagen och utmanade också han mig att göra detsamma. På begäran har ni därför här nedan listan alla snart kommer att prata om.


Jocke Berg, Kent. 
Do I really need to explain? Karlns låtskatt är, enorm.

Ulke Psalma, Dia Psalma
Det har varit på tok för lite punk i programmet. 


Kajsa Grytt, Tant Strul

Det har varit på TOK för lite punk i programmet.

Joakim Thåström
Har bland annat gjort duett med Kajsa tidigare. Skulle kunna se en hel säsong bara med Thåströms låtar.

Agneta Fältskog
Undrar egentligen om det finns någon önskelista i världen hon INTE är med på.

Lykke Li
Det finns nog inte en enda låt jag inte skulle vilja höra henne göra.
 

Bubblare: 

'

Adam Olenius
Mest för hans sångröst, men lite för att det är en jävligt rolig bild. 
 

Gilla:
upp
116 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

4 kommentarer

 1. Bild för Tobias Norström
  Tobias Norström

  Saknar Duvchi och 6 tolkningar av Turtleduvs. Speciellt Orups "upphottade" version... 

 2. Bild för Pelle Tamleht
  Pelle Tamleht

  "De fick inte plats"

 3. Bild för johanna ludvigsen
  johanna ludvigsen

  och tänk torsten flinck!

 4. Bild för Muzak
  Muzak

  En uteslutande vit lista. Känns ju inte så representativt för den svenska musikscenen de senaste 20 åren.

Central Perk öppnar i New York

Pelle Tamleht 13:56 28 Aug 2014

Grattis Friends-lovers, nu öppnar det tidigare fiktiva caféet Central Perk i New York! Caféet öppnar i samband med seriens tjugoårsjubileum och kommer bland annat att erbjuda sina besökare att sitta i den autentiska orangea soffan. Som om detta inte vore nog kommer även kaffet att vara gratis.

Central Perk kommer att ligga på 199 Lafayette Street på nedre Manhattan och hålla öppet mellan den 17 september till den 18 oktober. 

Gilla:
upp
24 röster

Facebook genomskådar klickfiskeri

Pelle Tamleht 11:09 28 Aug 2014


Ledsen klickfisk.

Julafton kom tidigt i år. Inte nog med att Facebook förbjudit likebelöningar, nu tar de även action mot klickfiskeri - detta otyg jag rapporterat om tidigare. Siten kommer enligt egen utsago att prioritera ner poster med rubriker som fiskar efter klick utan att egentligen avslöja innehållet bakom länken.


Förbjuden klickfisk.

Jag vet inte hur ni känner, men siten börjar mer och mer kännas som en dräglig plats att återvända till. Vill ni veta mer om exakt hur Facebook avgör vad som är klickfiskeri kan ni läsa vidare här.

Gilla:
upp
17 röster

Polarpriset

Pelle Tamleht 10:56 27 Aug 2014

Festade till det med Kungen, Kronprinsessan och Chris O'Neil igår under festligheterna i först Konserthuset och sedan Spegelsalen. Först hittade jag emellertid Queen Kristin som uppenbarligen har större vana av fotominer än jag. 

Själva konserten blev dessvärre något avslagen då pristagaren Chuck Berry på grund av hälsoskäl inte kunde delta. Den andra pristagaren Peter Sellars stod emellertid för kvällens bästa tal/pepp.

Det tände dock till hyfsat i sista numret som var ett supermedley där Maria Andersson, Nisse Hellberg, Kim Cesarion, Kajsa Grytt och Dregen tolkade Chuck.

Därefter tänkte jag vara "smart" och smita ut först av alla för att hamna först i garderobskön. Blev dock STOPPAD på grund av att Kungen skulle lämna byggnaden först. Resulterade såklart i att jag skamset fick stå och vänta vid ett litet rep medan resten av salongen stormade ut. 

Gilla:
upp
19 röster

Viktiga matdagar - september

Pelle Tamleht 16:07 25 Aug 2014

Många roliga och viktiga matdagar den kommande månaden. Ser personligen nog mest fram emot svampens dag, medan messmöret hamnar sist på min lista. 

2014-09-07 Svampens dag
2014-09-07 Ostrondagen
2014-09-11 Kebabens dag (extra kul då att Snack Bar hunnit öppna)
2014-09-19 Messmörets dag
2014-09-24 Skolmjölkens dag
2014-09-29 Kaffedagen

Gilla:
upp
16 röster

Snabbrecension av tre premiärer

Pelle Tamleht 11:45 19 Aug 2014

Gårdagen bjöd alltså på inte mindre än tre säsongspremiärer. Detta inom loppet av tre timmar, så ni förstår att jag hade det kämpigt i tv-soffan. Här följer en snabbrecension med mina första intryck ifrån det jag såg.

betyg: 5 IDOL
Ändå stark början för att vara ett tioårsjubileum, och det inledande framträdandet av den 15-åriga Emma var faktiskt ruggigt bra. Men var inte juryn ovanligt snälla i år? 

betyg: 3 Leifs Restaurang
Oklart om jag tycker att Mannerström "går igenom rutan". Hoppas mer på nästa veckas premiär av det EXAKT likadana programmet Arga Restaurangen med Anders Öfvergård.

betyg: 3 Paradise Hotel
Inte i närheten samma styrka i säsongsinledningen som förra året. Saknar precis som Kakan såväl Samir som Aina. Men det kanske tar sig, Kanske redan i kvällens avsnitt när de "nya killarna" gör entré. 

Forsättning följer...

Gilla:
upp
30 röster