Lokaltidningspoesin

Pelle Tamleht 09:13 25 Jan 2013

Artikeln som jag refererar till i mitt förra inlägg har tydligen tagits bort. Lyckligtvis hade jag sparat en skärmdump till eftervärlden.

Gilla:
upp
42 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Få ditt ansikte på rostmackan

Pelle Tamleht 21:14 17 Jul 2014

Det här är fanimej det bästa jag hört sedan jag började äta rostat bröd. Burnt Impressions (företaget som för en tid sedan lanserade Jesus-toasts) har släppt en ny brödrost som rostar in en bild på ditt ansikte i mackan. Brödrosten kommer i fem olika färger och kostar 75 dollar. Med tanke på att detta nu sprids som en löpeld över internet kan dock kötiden förmodligen vara hyfsat lång.

Gilla:
upp
12 röster

En svart eld

Pelle Tamleht 18:57 10 Jul 2014

Är som ni säkert vet på semester i matstaden San Sebastián. Bäst hittills är skojiga A Fuego Negro som lade an tonen med ett badkar fyllt av fläskconsommé och kikärtor. 

 

Fortsatte urstarkt med purjolök och palsternackspuré.

Gled in på lite minibläckisar och pytteräkor.


Skojade till det i form av en köttsallad med popcorn.

Lyfte smaklökarna med en waguyburgare och bananchips.

Och avslutade med en ledsen glass, där "tårarna" utgjordes av Amaretto. 

Vad detta kostade? Under 300 spänn per person. Jävla genistad detta är alltså. 

Gilla:
upp
10 röster

San Sebastián

Pelle Tamleht 20:19 7 Jul 2014

...here I come. You can't hide. I'm gonna fiiiiind you, and eat you slowly.

Det är alltså dags för matresa nummer två och denna gång står San Sebastián på dagordningen. Har ni tips på vad jag verkligen inte får missa? Hit me!

Gilla:
upp
5 röster

KPH, here I come

Pelle Tamleht 15:46 2 Jul 2014

You can't hide. I'm gonna fiiiiind you. And eat you slowly. Kickar i vanlig ordning igång den här paus i livet vi populärt kallar "semester" i favoritstaden Köpenhamn. Har bokat fem restauranger på tre dagar, men om ni har något tips som jag verkligen inte får missa - PLEASE hit me. 

Blir i vanlig ordning också en vända till Roskilde, håll utkik på Festivalbloggen för uppdatering där. 

Gilla:
upp
13 röster

Sparrismuseum

Pelle Tamleht 17:09 1 Jul 2014

Vad det här är? Tempurafriterad sparris. Var jag åt det? Spritmuseum. Hur det var? Gott. Hur var restaurangen i stort? Det får ni veta inom kort.

Gilla:
upp
10 röster

Det gillar vi att grilla

Pelle Tamleht 14:12 30 Jun 2014

Tidningen Mat har släppt rykande färsk statistik över svenskarnas grillvanor. Dessa livsmedel hamnade tio i topp över vad vi gillar att lägga på grillen. Noterar något förvånat att frukt lyser med sin frånvaro. Desto mer glädjande dock att 93% väljer att krydda själva medan endast 3% köper färdigkryddat.

Bästa grillmaten (enl tidningen Mats läsare):

  • Fläskkarré 24%
  • Kycklingfilé 20%
  • Fläskfilé 18%
  • Entrecôte 17%
  • Grillspett 17%
  • Lax 16%
  • Grönsaker 15%
  • Hamburgare 9%
  • Korv 8%
  • Biff 7%

och detta dricker vi till

  • Rött vin 31%
  • Vatten 12%
  • Rosévin 10%
  • Öl 9%
  • Läsk 6%
  • Vitt vin 5%
  • Cider 2%
  • Mjölk 1%
Gilla:
upp
4 röster