Lokaltidningspoesin

Pelle Tamleht 09:13 25 Jan 2013

Artikeln som jag refererar till i mitt förra inlägg har tydligen tagits bort. Lyckligtvis hade jag sparat en skärmdump till eftervärlden.

Gilla:
upp
42 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Snabbrecension av tre premiärer

Pelle Tamleht 11:45 19 Aug 2014

Gårdagen bjöd alltså på inte mindre än tre säsongspremiärer. Detta inom loppet av tre timmar, så ni förstår att jag hade det kämpigt i tv-soffan. Här följer en snabbrecension med mina första intryck ifrån det jag såg.

betyg: 5 IDOL
Ändå stark början för att vara ett tioårsjubileum, och det inledande framträdandet av den 15-åriga Emma var faktiskt ruggigt bra. Men var inte juryn ovanligt snälla i år? 

betyg: 3 Leifs Restaurang
Oklart om jag tycker att Mannerström "går igenom rutan". Hoppas mer på nästa veckas premiär av det EXAKT likadana programmet Arga Restaurangen med Anders Öfvergård.

betyg: 3 Paradise Hotel
Inte i närheten samma styrka i säsongsinledningen som förra året. Saknar precis som Kakan såväl Samir som Aina. Men det kanske tar sig, Kanske redan i kvällens avsnitt när de "nya killarna" gör entré. 

Forsättning följer...

Gilla:
upp
21 röster

Klickfisken - missa INTE detta!!!

Pelle Tamleht 15:25 18 Aug 2014

Noterar att även Sundsvalls Tidning har gett sig in i klickfiskeriet* som pågått på tok för länge i internets grundaste vatten**. Vem KAN liksom låta bli att skänka ett klick till st.nu för att veta vad Guy Hovland (!) fick på kroken? Nä, trodde väl det. Rubriksättarnas dragkamp når ständigt nya nivåer, här är ett axplock av den senaste månadens fångst.

* Pun intended.
** All puns intended.

 

Gilla:
upp
27 röster

Mina sämst spenderade 28 kronor

Pelle Tamleht 17:07 14 Aug 2014

Laddade ner framtidsappen Knock (KnockToUnlock) precis som enligt uppgift ska kunna låsa upp datorn genom att man knackar på mobilen. Betalade 28 kronor till App Store. Om den funkade?

Nej. Om mitt liv blev bättre? Absolut inte. Om jag ÖVERHUVUDTAGET kommer att komma in i min dator igen? Det återstår att se. Detta kräver en lista. 

Fem saker jag hellre lägger 28 kronor på än på Knock

1. Oliver (hatar oliver) 
2. En SL-resa till Ropsten (hatar Ropsten)
3. En stor stark på Nsee Bar
4. MC-parkering (har ingen MC)
5. Hundmat (äger ingen hund)

 

Gilla:
upp
21 röster

En av sommarens bättre bilder

Pelle Tamleht 10:11 14 Aug 2014

Internets kanske mest peppade bild just nu stod Elsa för precis i och med denna ögonblicksskildring från i torsdags. Pur glädje fångat i sitt crescendo. Det får även bli summeringen av mitt Way Out West, mer bilder från det hittar ni annars här

Även om det kan vara svårt att tro till en början är faktiskt även jag med på denna. Kolla noga. Den som hittar mig först får ett pris.

Gilla:
upp
16 röster

Facebook förbjuder likebelöningar

Pelle Tamleht 18:11 13 Aug 2014

Det finns bara ett ord jag kan säga i detta läge och det är ÄNTLIGEN. Facebook har precis släppt en uppdatering av sin policy och förbjuder i denna företag att belöna sina "fans" för likes. Även att "gömma" material bakom en like är numera förbjudet. Sidadministratörer och utvecklare måste anpassa sig till dessa ändringar före den 5 november i år, och riskerar annars att bli nedstängda. 

JÄVLAR vad här ska rapporteras nu. Gilla-dela-vinn-tävlingar BEWARE! 

Gilla:
upp
39 röster

Inför säsongspremiären av Paradise Hotel

Pelle Tamleht 13:04 11 Aug 2014


Bild lånad av Frans som faktiskt var på pressträffen.

Nu på måndag är det äntligen dags för säsongspremiären av Paradise Hotel. Missade tyvärr pressträffen i förra veckan pga Stockholmsveckan i Göteborgs, men min intuition säger mig att det blir ett liknande gäng som förra vändan. Bilden ovan styrker denna misstanke. 

För dig som behöver fräscha upp reglerna inför säsongsstarten rekommenderar jag min regelgenomgång från i vintras. Det kan omöjligen vara krångligare än så iallafall. 

I övrigt ses vi här under Paradise Hotel-taggen. Vad roligt vi ska ha!

Gilla:
upp
18 röster

Wow enligt mat

Pelle Tamleht 10:00 11 Aug 2014

En kort summering av den gångna helgen gör kanske sig bäst genom en kavalkad av matbilder. På vårt Hotell Nöjesguiden stod Zócalo för maten i form av burritos, givetvis med ett vegetariskt alternativ i linje med den närliggande festivalens hållning. Där intog jag torsdagens första mål mat. 

Därefter ett pit stop på väg in till festivalen. Vi stannade till på Hoze för en avsmakningsmeny på 8 bitar. Den kostade 300 kronor och gav väl mer som en lätt kittling i svalget än en mättnadskänsla som höll i sig. 

Det hanns även med ett besök i (en nedstängd) Feskekörka där restaurang Gabriel bjöd in till hedonistisk skaldjursbuffé på lokala läckerheter. 

Och det här är vad jag åt. 

Självklart hann vi även med två stopp på Yaki-da som trevligt nog erbjuder bordsservering långt in på småtimmarna. Som en bonus fick jag möjlighet att prova "göteborgs bästa chorizokorv" på avenyen. Pga batteritorsk finns dock inga bilder från denna höjdpunkt.

Allt som allt en lyckad mathelg. 

Gilla:
upp
17 röster

Go west

Pelle Tamleht 09:26 7 Aug 2014

Precis som cirka 90%* av Stockholms befolkning beger jag mig idag mot Göteborg och Way Out West. För andra året i rad öppnar vi nämligen Hotell Nöjesguiden på Scandic No.25. Dagsfester med namn som Savage Skulls, Joel Kinnaman och Johanna Beckman står på menyn – förutom att vi i år har gått all in på bekvämlighet. En jävligt bra hotellupplevelse helt enkelt. 

Men dagsfester och dylikt i all ära, det pågår ju faktiskt en festival också. Vi har satt ihop det ultimata Way Out West-schemat för dig som inte hunnit, orkat eller av andra anledningar kunnat göra ett själv. Håll till godo. 

På kvällen ses vi på Stay Out West, samt på Nöjesguidens Nattfester på Rubinen. Där håller bland annat Kakan, RMH och Style Of Eye hov. Dessa fester gör man bäst i att osa till och det gör du här för torsdag, fredag respektive lördag

That's all for now, vi ses om några timmar i Göteborg!

*Grov överdrift

Gilla:
upp
13 röster