Beatrice Mask

Pelle Tamleht 13:34 5 Mar 2013

Apropå REVA har nu internet tagit fram en pappersmask för de papperslösa.

Äntligen kan du åka kommunalt utan paranoia eller ångest! Låt ingen döma dig för hur du ser ut eller jaga dig på grund av din annorlunda accent. Med nya Beatrice Mask undankommer du varje misstänksam ordningsman. 

Läs mer och ladda ner pdf här

Gilla:
upp
67 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Central Perk öppnar i New York

Pelle Tamleht 13:56 28 Aug 2014

Grattis Friends-lovers, nu öppnar det tidigare fiktiva caféet Central Perk i New York! Caféet öppnar i samband med seriens tjugoårsjubileum och kommer bland annat att erbjuda sina besökare att sitta i den autentiska orangea soffan. Som om detta inte vore nog kommer även kaffet att vara gratis.

Central Perk kommer att ligga på 199 Lafayette Street på nedre Manhattan och hålla öppet mellan den 17 september till den 18 oktober. 

Gilla:
upp
6 röster

Facebook genomskådar klickfiskeri

Pelle Tamleht 11:09 28 Aug 2014


Ledsen klickfisk.

Julafton kom tidigt i år. Inte nog med att Facebook förbjudit likebelöningar, nu tar de även action mot klickfiskeri - detta otyg jag rapporterat om tidigare. Siten kommer enligt egen utsago att prioritera ner poster med rubriker som fiskar efter klick utan att egentligen avslöja innehållet bakom länken.


Förbjuden klickfisk.

Jag vet inte hur ni känner, men siten börjar mer och mer kännas som en dräglig plats att återvända till. Vill ni veta mer om exakt hur Facebook avgör vad som är klickfiskeri kan ni läsa vidare här.

Gilla:
upp
8 röster

Polarpriset

Pelle Tamleht 10:56 27 Aug 2014

Festade till det med Kungen, Kronprinsessan och Chris O'Neil igår under festligheterna i först Konserthuset och sedan Spegelsalen. Först hittade jag emellertid Queen Kristin som uppenbarligen har större vana av fotominer än jag. 

Själva konserten blev dessvärre något avslagen då pristagaren Chuck Berry på grund av hälsoskäl inte kunde delta. Den andra pristagaren Peter Sellars stod emellertid för kvällens bästa tal/pepp.

Det tände dock till hyfsat i sista numret som var ett supermedley där Maria Andersson, Nisse Hellberg, Kim Cesarion, Kajsa Grytt och Dregen tolkade Chuck.

Därefter tänkte jag vara "smart" och smita ut först av alla för att hamna först i garderobskön. Blev dock STOPPAD på grund av att Kungen skulle lämna byggnaden först. Resulterade såklart i att jag skamset fick stå och vänta vid ett litet rep medan resten av salongen stormade ut. 

Gilla:
upp
14 röster

Viktiga matdagar - september

Pelle Tamleht 16:07 25 Aug 2014

Många roliga och viktiga matdagar den kommande månaden. Ser personligen nog mest fram emot svampens dag, medan messmöret hamnar sist på min lista. 

2014-09-07 Svampens dag
2014-09-07 Ostrondagen
2014-09-11 Kebabens dag (extra kul då att Snack Bar hunnit öppna)
2014-09-19 Messmörets dag
2014-09-24 Skolmjölkens dag
2014-09-29 Kaffedagen

Gilla:
upp
12 röster

Snabbrecension av tre premiärer

Pelle Tamleht 11:45 19 Aug 2014

Gårdagen bjöd alltså på inte mindre än tre säsongspremiärer. Detta inom loppet av tre timmar, så ni förstår att jag hade det kämpigt i tv-soffan. Här följer en snabbrecension med mina första intryck ifrån det jag såg.

betyg: 5 IDOL
Ändå stark början för att vara ett tioårsjubileum, och det inledande framträdandet av den 15-åriga Emma var faktiskt ruggigt bra. Men var inte juryn ovanligt snälla i år? 

betyg: 3 Leifs Restaurang
Oklart om jag tycker att Mannerström "går igenom rutan". Hoppas mer på nästa veckas premiär av det EXAKT likadana programmet Arga Restaurangen med Anders Öfvergård.

betyg: 3 Paradise Hotel
Inte i närheten samma styrka i säsongsinledningen som förra året. Saknar precis som Kakan såväl Samir som Aina. Men det kanske tar sig, Kanske redan i kvällens avsnitt när de "nya killarna" gör entré. 

Forsättning följer...

Gilla:
upp
26 röster

Klickfisken - missa INTE detta!!!

Pelle Tamleht 15:25 18 Aug 2014

Noterar att även Sundsvalls Tidning har gett sig in i klickfiskeriet* som pågått på tok för länge i internets grundaste vatten**. Vem KAN liksom låta bli att skänka ett klick till st.nu för att veta vad Guy Hovland (!) fick på kroken? Nä, trodde väl det. Rubriksättarnas dragkamp når ständigt nya nivåer, här är ett axplock av den senaste månadens fångst.

* Pun intended.
** All puns intended.

 

Gilla:
upp
34 röster

Mina sämst spenderade 28 kronor

Pelle Tamleht 17:07 14 Aug 2014

Laddade ner framtidsappen Knock (KnockToUnlock) precis som enligt uppgift ska kunna låsa upp datorn genom att man knackar på mobilen. Betalade 28 kronor till App Store. Om den funkade?

Nej. Om mitt liv blev bättre? Absolut inte. Om jag ÖVERHUVUDTAGET kommer att komma in i min dator igen? Det återstår att se. Detta kräver en lista. 

Fem saker jag hellre lägger 28 kronor på än på Knock

1. Oliver (hatar oliver) 
2. En SL-resa till Ropsten (hatar Ropsten)
3. En stor stark på Nsee Bar
4. MC-parkering (har ingen MC)
5. Hundmat (äger ingen hund)

 

Gilla:
upp
22 röster

En av sommarens bättre bilder

Pelle Tamleht 10:11 14 Aug 2014

Internets kanske mest peppade bild just nu stod Elsa för precis i och med denna ögonblicksskildring från i torsdags. Pur glädje fångat i sitt crescendo. Det får även bli summeringen av mitt Way Out West, mer bilder från det hittar ni annars här

Även om det kan vara svårt att tro till en början är faktiskt även jag med på denna. Kolla noga. Den som hittar mig först får ett pris.

Gilla:
upp
17 röster