Beatrice Mask

Pelle Tamleht 13:34 5 Mar 2013

Apropå REVA har nu internet tagit fram en pappersmask för de papperslösa.

Äntligen kan du åka kommunalt utan paranoia eller ångest! Låt ingen döma dig för hur du ser ut eller jaga dig på grund av din annorlunda accent. Med nya Beatrice Mask undankommer du varje misstänksam ordningsman. 

Läs mer och ladda ner pdf här

Gilla:
upp
67 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Recension: Big Brother 2014

Pelle Tamleht 10:07 1 Sep 2014

Igår började till alla tv-tittares stora förvåning årets säsong av Big Brother. Varför förvåning? För att exakt ingen jag pratade med under gårdagen hade en SUSNING om att programmet hade börjat (det drog igång online något tidigare med omröstningar kring de som bodde i "boxen"). Kanske har alla marknadsföringsåtgärder koncentrerats till Norge, kanske har alla trailers gått på "kanal 9" (lol). Men klart är iaf att den "mest påkostade säsongen någonsin" hade tjänat på lite mer synlighet. 

Big Brother 2014 är alltså en samproduktion mellan Sverige och Norge, vilket medför bieffekter som delade programledarskap och deltagare från båda länderna. I övrigt är det mesta sig väldigt likt. Här följer en första snabbrecension med premiärprogrammet som underlag. 

Programledare
betyg: 3 Adam Alsing är 100% men det delade ansvaret gör inte formatet rättvisa. Det blir uppstyckat och man längtar så innerligt efter att Gry ska komma in och ställa allt tillrätta. 

Deltagare
betyg: 2 ExtrEEEmt homogen grupp i år. Förutom att hälften är från Norge känns de som att de sågs under castingen till Paradise Hotel 2012. 

Huset
betyg: 5 Större än någonsin, och dubbla pooler. Som bäddat för fest. 

Livestreamen
betyg: 1 Under all kritik. Det var i stort sett omöjligt att följa programmet via bigbrother.se, som för övrigt ligger nere i skrivande stund. 

Helhetsintryck
betyg: 2 Besviken, tyvärr. Men kommer jag att titta? Ja.


Inlägget innehåller inga klipp från programmet eller bilder på deltagarna pga att bigbrother.se inte är tillgänglig för tillfället. Premiärprogrammet ligger dock på kanal9play.se åtminstone för tillfället.

Gilla:
upp
21 röster

Central Perk öppnar i New York

Pelle Tamleht 13:56 28 Aug 2014

Grattis Friends-lovers, nu öppnar det tidigare fiktiva caféet Central Perk i New York! Caféet öppnar i samband med seriens tjugoårsjubileum och kommer bland annat att erbjuda sina besökare att sitta i den autentiska orangea soffan. Som om detta inte vore nog kommer även kaffet att vara gratis.

Central Perk kommer att ligga på 199 Lafayette Street på nedre Manhattan och hålla öppet mellan den 17 september till den 18 oktober. 

Gilla:
upp
34 röster

Facebook genomskådar klickfiskeri

Pelle Tamleht 11:09 28 Aug 2014


Ledsen klickfisk.

Julafton kom tidigt i år. Inte nog med att Facebook förbjudit likebelöningar, nu tar de även action mot klickfiskeri - detta otyg jag rapporterat om tidigare. Siten kommer enligt egen utsago att prioritera ner poster med rubriker som fiskar efter klick utan att egentligen avslöja innehållet bakom länken.


Förbjuden klickfisk.

Jag vet inte hur ni känner, men siten börjar mer och mer kännas som en dräglig plats att återvända till. Vill ni veta mer om exakt hur Facebook avgör vad som är klickfiskeri kan ni läsa vidare här.

Gilla:
upp
28 röster

Polarpriset

Pelle Tamleht 10:56 27 Aug 2014

Festade till det med Kungen, Kronprinsessan och Chris O'Neil igår under festligheterna i först Konserthuset och sedan Spegelsalen. Först hittade jag emellertid Queen Kristin som uppenbarligen har större vana av fotominer än jag. 

Själva konserten blev dessvärre något avslagen då pristagaren Chuck Berry på grund av hälsoskäl inte kunde delta. Den andra pristagaren Peter Sellars stod emellertid för kvällens bästa tal/pepp.

Det tände dock till hyfsat i sista numret som var ett supermedley där Maria Andersson, Nisse Hellberg, Kim Cesarion, Kajsa Grytt och Dregen tolkade Chuck.

Därefter tänkte jag vara "smart" och smita ut först av alla för att hamna först i garderobskön. Blev dock STOPPAD på grund av att Kungen skulle lämna byggnaden först. Resulterade såklart i att jag skamset fick stå och vänta vid ett litet rep medan resten av salongen stormade ut. 

Gilla:
upp
25 röster

Viktiga matdagar - september

Pelle Tamleht 16:07 25 Aug 2014

Många roliga och viktiga matdagar den kommande månaden. Ser personligen nog mest fram emot svampens dag, medan messmöret hamnar sist på min lista. 

2014-09-07 Svampens dag
2014-09-07 Ostrondagen
2014-09-11 Kebabens dag (extra kul då att Snack Bar hunnit öppna)
2014-09-19 Messmörets dag
2014-09-24 Skolmjölkens dag
2014-09-29 Kaffedagen

Gilla:
upp
21 röster