Premiär för vår podcast #Nöjesgaten!

Parisa Amiri 21:30 2 May 2012

Visade den nya podcastbilden för C som sa att jag såg "full, mätt och tillfredsställd" ut. JAHAJA. Men det vackra med detta underbara medium är att det är helt icke-visuellt. Bara till min fördel. 

SÅ kära vänner, nu vill jag att ni lyssnar på premiäravsnittet av Margrets, min och Amats podcast #Nöjesgaten HÄR, denna gång om Obamas swag, Rihannas urspårning, hipstertätheten på Instagram, hatet mot "quirky", lyssnarämnet denna gång från Anders Timell och en liten, liten rant mot Niclas Wahlgren. En hel del lols, såklart.

Återkom med förslag på ämnen (ett ämne väljer ni läsare/lyssnare helt själva), gäster eller vad ni än vill. VET att ljudet var lite kackigt, det är löst till nästa inspelning. Sprid #Nöjesgaten nu! PUSS!

Gilla:
upp
24 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

1 kommentarer

 1. Bild för Ebba
  Ebba

  Gud vad spännande! Har höga förväntningar.

Jetsettåg

Parisa Amiri 08:45 24 Jul 2014
Vaknade i måndags med lite kramp i magen. En timme senare när vi väntade på första tåget av sammanlagt sex olika joyrides som skulle ta oss till Florens (-ce?) låg jag kallsvettig och explosivt magsjuk på en bänk och grät. Uppsidor när det värsta tänkbara händer den dag man ska resa i tolv timmar: 1. Utsikten det vackraste jag sett. 2. Tittade på Sopranos hela vägen (med lurar pga skammen att någon skulle tro att det skedde bara för att vi skulle till Italien) och då också avsnittet där Tony åker till just Italien. 3. Fick vakna upp i Florens (-ce?). 4. Det fanns toaletter på alla tåg!
Gilla:
upp
9 röster

Provensalska nätter som dödar mig

Parisa Amiri 14:19 20 Jul 2014

Hej från ett vandrande lik. Nu blir ni översköljda med vykortsbilder här från La Ciotat men jag kommer att väga upp idyllen nu med att berätta om nätterna jag genomlider här. Förväntar mig absolut inget medlidande. Gärna coping methods dock.

Nationaldagsfirandet två dagar i rad var en sak. Den kortare mannen i ett par jeans så tajta att vi måste vara ärliga och kalla dem jeggings (med medföljande PTH) som vrålade ut covers med en range som sträckte sig från Prince till Blink 182 accepterade jag. Här tar jag upp (ganska mycket) yta i deras land, det vore fel och respektlöst att inte kunna tolerera att hela rummet skakar och att fönsterglasen skallrar till två på natten. Byinvånarnas inlärda grupprutin, som jag försökte härma under vinrus, kompenserade lite.

Samma sak sen med bröllopet där den generella bilden av fransmän äntligen uppenbarade sig, omöjligt svala, smala och chica. Aldrig sett sånt koncentrat av elitism på så liten yta. Härligt, helt okej.

Men den här skiten är daglig däremot:

Först och främst värmen. Jag är biologiskt designad för att kunna utstå extrem värme. Dagtid är jag hängiven tan mom men nattetid kan jag bortskämt tycka jättesynd om mig själv för att som trygghetsnarkoman behöva sova utan täcke och ändå dränkas i mitt eget svett.

Gatukatterna. Initialt kände jag min livmoder knyta sig pga för övriga obehagliga moderskänslor när en katt beklagade sig över att vara hungrig eller annat. Kunde säga att "det är mig de ropar på" och känna ögonen fyllas av emotionellt labila tårar. Nu suckar jag bara avtrubbat. Kanske skriker något rakt ut för att svara. 

E N lame ass impulsstyrd cikada skriker ut sin sexuella frustration 04:04. 

Meningslösa kyrkklockor i dubbel bemärkelse som slår helt osammanhängande och ologiskt. Vi bor dessutom i princip granne med kyrkan. Hur hjälper två tunga slag 04:37 mig? Övrigt om klockorna från inatt:

 • 05:00 - tre slag.
 • 05:02  - någon inser att den fuckat upp sin simpla uppgift helt enligt "You hade ONE JOB!"-principen och leverar fem slag
 • 05:30  - kyrkklockan slår en gång. Tydligen ska den slå en gång i halvtimmen också. 
 • 07:00 - sju slag. GRATTIS KLOCKPERSON!
 • 09:00 - sju slag. Ditt. Dumma. As. 
 • 09:02 - försöker komma undan med haveriet och slår därför FYRA slag. 
Gissar att kyrkpersonen är "kul att du har något att göra"-personen här. 

Inatt bjöds det  dessutom på åska med the occasional och piskande spöregn från 05:14. Kunde dra på mig täcket iaf.

05:35 passerar en lastbil fylld med skrikande höns som låter som cykeltutor långsamt förbi.

Fiket/baren nedanför ställer ut sin minimala uteservering så tidigt som 06 för att ingen fransos ska missa sin morgonpastis. Självklart vaknar de tidigt efter att ha sovit siesta OCH småfyllnat till flera gånger dagen innan.

Sopbilen kommer varenda jävla dag. Vet ni hur det låter när containern som innehåller ett franskt kvarters dagliga vinflaskor töms?

07:00 ett vattenfall släpps på precis utanför fönstret, var tvungen att titta ut och såg att en litenliten kran sprutade ut vatten med osannolik kraft över gatan av till synes ingen anledning. Det känns som timmar. 

Parisiskor som lämnar sitt mansion uppe på berget till frukosten för att plocka upp baguetter och croissanter på bageriet slänger igen tunga SUV-dörrar och klapprar bort och sen tillbaka igen i blingade flipflops. Skriker åt sina bortskämda barn. 

08 - lyckas somna igen. 

 

Obs: imorgon åker vi till Florens istället! Tack för tips. 

Gilla:
upp
28 röster

Vadå den här baguetten under min arm?

Parisa Amiri 19:00 18 Jul 2014
En ung societetstjej som måste ha åkt vilse från Monaco satt uttråkad vid rouletten och slängde marker på varje spel och jag misslyckades igen med att få vara någons lucky charm på casinot och få blåsa på tärningar. Övrig uppdatering: känner anklagande blickar över min idyllbesudlande närvaro. Och det är okej!
Gilla:
upp
23 röster

Har åkt till paradiset

Parisa Amiri 14:48 15 Jul 2014
Sydfrankrike, Tan Mom-territorium! Förutom laguner, havet, moules, rosé (1 euro glaset.........har inte druckit vatten sen jag kom hit) och annat semestertvång älskar jag Carrefour här. Birkenstock-priser som skulle få stockholmshipsters att gråta och personal på snabba inlines för att palla dra igenom deras Ullared.
Gilla:
upp
22 röster

Nöjesguidens valbevakning från Almedalen del 4 - Alexandra Pascalidou, Kawa Zolfagary och Henrik Torehammar

Parisa Amiri 11:09 10 Jul 2014

Dessa nyhetsankarminer made perfect gjorde ju ett sista framträdande under den fyra dagar långa spurt som var vår bevakning av Almedalen, med Kawa Zolfagary, Henrik Torehammar och Alexandra Pascalidou.

Jag vet inte om det var för att jag blev överväldigad av allt obehag som var vardag i Visby eller om jag bara hade tagit ut mig fullständigt när vi försökte sätta fingret på just det här under programmen men när jag kom hem var det som att jag drog ur sladden och gav mig själv några dagars semester från att behöva smälta allt. 

Fastän jag försökte påminna mig själv om att Almedalen är ett absurt koncentrat och att merparten av Sveriges befolkning faktiskt inte bär på hat mot sådana som jag var det svårt att värja sig när man var omringad. När jag frågade Alexandra om den mest anmärkningsvärda händelsen under veckan beskrev hon den hotfulla stämningen och den skrämmande utvecklingen.

Här finns hela programmet, där vi även dissikerade Åsa Romsons tal, återigen utsatte oss för synen där Beatrice Ask aningslöst dansar till "Sound of the Police" på Dj Battle:t (så svårt med specifik form här) och Torehammar beskrev Almedalen som ett upp och ner-vänt high school. 

Nöjesguidens valbevakning återvänder efter sommaren. 

<3

Gilla:
upp
21 röster

Nöjesguidens valbevakning från Almedalen - Åkessons kladdiga kladd, Rasism eller medmänsklighet och vita män!

Parisa Amiri 11:37 3 Jul 2014
Se alla artiklar om: 

Truten igång.

Fattar ni hur roligt det här är! Tydligen är det rätt många som kollar på programmet, blir så glad. 

Igår hade vi med stjärnorna Mireya Echeverría Quezada och Maria Ramnehill för att prata om en eventuell feministisk höst och om feminismen riskerar att bli elitistisk.

Men det var framförallt dags att recappa SD:s dag i showen och fokus blev såklart att reflektera över Jimmie Åkessons nyfunna flyktingkärlek och vid vilka tillfällen hans verkliga agenda visade sig under det EN TIMME långa talet. Ni behöver inte se det nu, för vi diskuterar de mest uppseendeväckande tillfällena här:

"Kan uppskatta andra delar av världen - I andra delar av världen" är kanske det mest upprörande jag hört från Jimmie Åkesson. Och det är inget skralt utbud. 

Vi kom också fram till vilket kladd Åkesson pratade om när han anklagade Löfven för att "kladda sitt kladdiga kladd"! Tack alla som var med och röstade! Vinnarnen blev "kladdet från när två sverigevänner gnuggar sig mot varandra tillräckligt länge". Lol. 

Rasism eller medmänsklighet-leken!

Jimmie ägnade en stor del av sitt tal till att utbilda publiken i vad som är rasism och vad som faktiskt är medmänsklighet - tydligen närbesläktade saker? Och svårt att avgöra! Men endast för ett parti såklart. Så vi gjorde en lek av det hela och använde några av SD:s gamla tilltag för att hjälpa till att lista ut vad som är vad. 

Tobias Boström i Visby-natten!

Vår underbara stjärnreporter gick ut på jakt efter vita män, tydligen supersällsynt i Almedalen detta år?

Gullar Elaine Eksvärd med Sverigedemokraterna?

En klassisk twitterstorm kom och gick när Elaine berömde Jimmie Åkessons retoriska förmåga i en konversation med SD-ledaren på twitter, ska hon som retorikkonsult inte kunna skilja på politik och retorik? Eller gick hon över gränsen? 

Vi tar även upp att Pia Sundhage och Erik Hamrén fotade sig med SDU, och deras vitt skilda kommentarer när det uppmärksammades (lol IGEN på Hamréns svar)!

Hela showen! Med ännu ett inslag där Boström undersöker hur det ser ut när politikerna äntligen får känna på bostadskrisen för första gången, när de ska fixa boende under Almedalen, om att Fuglesang nekades på Surfers, Dagens Niklas Svensson och mer!

SISTA DAGEN IDAG! Kommer sakna att ha en daglig livesändning att kunna yappa i. 

Gilla:
upp
33 röster

Nöjesguidens valbevakning från Almedalen - andra programmet!

Parisa Amiri 14:36 2 Jul 2014
Se alla artiklar om: 

Älskar denna syn när jag går in på TV4 Play! Vet nog vad jag skulle klicka på (även om alternativet längst ner till höger också är lockande). Idag blir det storanalys av Jimmie Åkessons tal och då handlar såklart dagens omröstning om detta kladd han anklagar Stefan Löfven för att kladda med. Vi frågar er, vad är det för kladd? Jimmies iPad-manuskladd? Eller kladdet från två sverigevänner som gnuggat sig mot varandra?

In och rösta här, så läser vi upp resultaten i dagens program som sänds live kl 17.00. 

Igår hänfördes vi av Pirates of the Carribbean-låten som Göran Hägglund gjorde entré till, fick känna glädje i samband med den kapade Valfie-kampanjen, pratade om SD:s svettiga dag med avslöjanden om nazistkopplingar och FÖDSELN av det avgrundsvidriga ordet "nazifobi" som följd av det. 

VAD MÅTTAR JAG HÄR?! 

Utöver det pratade vi med Foujan Rouzbeh (Fi) och Linda Nordlund (LUF) om idén med öppna gränser och om det ens skulle funka rent praktiskt. Vi hade även Kommunals ordförande och Rashid Musa på plats för att prata om Kommunals "namnofobi"-kampanj och om de olika problemen som uppstått i den. 

PLUS. Plus. Vår lysande reporter Tobias Boström gav sig ut i natten och tog reda på om man är kung på dagen eller natten och om man kör järnrör eller helrör.  

ENJOY vårt signumguidande till allt som är Almedalen. 

Gilla:
upp
12 röster