Min plåtningsupplevelse i gifar

Parisa Amiri 09:59 15 May 2012

Stylisten bad mig beskriva min stil. 

Fotografen bad mig vara "voluptuous, beautiful, sexy". 

Skulle "dansa lite casual".

"Variera poser"

Diverse kroppsdelar skulle...oljas in.

Fick frågan "har du verkligen så stora fötter?"

"Försök att inte sabba sminket när ni käkar"

Kort sagt: väldigt glad att vara tillbaka på kontoret idag. 

Gilla:
upp
47 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

1 kommentarer

  1. Bild för ilsevilse
    ilsevilse

    Gif nr 2 är verkligen en HEN, för jag fattar inte om det är en tjej eller kille!

Då åker vi strax mot livebevakning av Kristallen

Parisa Amiri 17:56 29 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Drömscenario för min fredag kväll:

Istället

Ska, sliten efter kräftskiva igår kväll OCH två timmars PP3, sätta mig på pendeln ut till Älvsjö och årets Kristallen. Jag och Greta har förhandstippat vilka vi tror och vilka som borde vinna priser ikväll. 

Kombinationen som får tv-chefer att utsöndra kroppsvätskor, bildningskomplex och womance på bästa sändningstid, här!

Följ oss på @nojesguiden på Twitter och Instagram för att följa vårt yappin om galan och vinnarna.

Obs: här hamnade hela liveskrivna recappen! Björn Kellmans peshmerga-tröja, Petra Medes storhet och mycket mer.

Gilla:
upp
36 röster

CR #5 - Beyoncé på omslaget (även i samma tidning: North West)

Parisa Amiri 11:11 29 Aug 2014

Har Beyoncé haft en enda aktualitetsfri dag de senaste åren? Hon vet hur man maxar under en och samma vecka när VMA-dominansen följs upp av omslaget till Carine Roitfelds CR Fashion Book #5, magasinet där vi såg en höggravid Kim Kardashian med sylt i ansiktet förra året. Nu delar hennes dotter North West magasinsutrymme med "The greatest living entertainer" - en underdrift om ni frågar mig - i blöja. Och är lite drygt ett år gammal. 

North Wests medverkan är inte i närheten av så provocerande som hennes och alla andra små flickors hål i öronen för örhängen. Behovet från föräldrar att så tidigt börja dekorera ett barn för att det råkar vara en flicka. Hur fan resonerar man då? Nu ska jag inte gå loss om det, utan vi ska titta på Beyoncés kluriga bilder, tagna av samma fotograf som filmade hennes artsy video till "Mine" med Drake!

Kan ni läsa texten? Gör allt ni kan för att kunna göra det,  dikten till Blue Ivy måste läsas, "For my daughter I dream a day when no one roots for others to fail, when we all mean what we say". 

Mattan av hår! Någonstans sitter E-Type och trånar. 

Spanar efter rubriker om "Accessoaren från Chanel som brädar alla andra". Inget än?

Skidmasken har fått en uppföljare! Det är väl bara att haka på. 

Gilla:
upp
45 röster

Cheap Monday har redan vunnit modeveckan

Parisa Amiri 17:57 28 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Om du ska modevecka (försöker lansera detta som ett användbart verb) är Cheap Monday ett måste. 

En stående sanning vi såg bekräftas igår igen när de bjöd in till visning på Forsgrénska på Medborgarplatsen - bara där var jag såld - där modellerna till Blink 182, Britney Spears och Shakira levde ut tonårsfantasin "bryta sig in i skolans pool efter stängning". All praise till gänget bakom, förutom eloge för en fantastisk kollektion är det nästan en större prestation att lyckas få till ett leende på den här publiken. Behövdes bara lite blöta modeller. 

Och här! Min nya drömklänning! Tubklänning i 2001-fulländat glitterdenim med dubbla sidoslitsar. 

Gilla:
upp
37 röster

Emmys 2014! Highs (med hjälp av vaporizers) och lows (pga roterande röv)

Parisa Amiri 19:29 27 Aug 2014

Visst har ni inte tröttnat på att prata om Emmys än? Oavsett så kommer här lite löst prat!

En gala är ingen gala utan komponenterna Beyoncé och/eller Amy Poehler. 

Inga kompromisser gjorda här. 

Älskar hennes smug in i kameran där. PERFEKTION. Och Seth var den perfekta avvägningen mellan hysteriskt och harmlöst rolig! 

Sarah Silverman hånade både skamliga E!s mani-cam OCH den splitternya clutch cam (väskan snurrar runt framför en kamera) och skrämde skiten ur deras reporter genom att visa upp sin vaporizer i tv. 

Men först efter att hon försökt justera sina tuttar till jämnhöjd. Never change. 

Vilket uppsving för Weird Al Yankovic! Han fick uppdraget att göra remakes av seriernas ledmotiv som faktiskt handlar om vad serierna går ut på.

Mad Men om att Jon Hamm aldrig vunnit en Emmy, men han är ändå "Jon Freaking Hamm", Homelands om en fulgråtande kvinna som hånglar med terrorister, Scandals om Olivia Popes ständiga läppdarr vid oförklarlig upphetsning inför presidentduden (av lika oförklarliga skäl ackompanjerat av bara skinkor som accessoarer, denna slentrianmässiga fantasilöshet om hur man ska lyfta ett inslag).

Är förvånad att Modern Family inte fick en fetare känga? Med tanke på hur avskydda de är för sina sinnessjuka tittarsiffror och att de vinner år efter år. Älskade Game of Thrones om att ha en andrafavorit bland karaktärerna! Ifall den skulle bli bjuden på bröllop. 

Och George RR Martin, denna snuskgubbe, blev hetsad till att skriva klart sina böcker already. 

Inga fler våldtäktsscener bara. tack. 

Andy passade på att göra det bästa av sin Joffrey-dräkt! Saknar att tycka att han är rolig. Lägg ner polisserien. 

 

Billy Eichner! Denna gudomliga varelse gjorde entré som den svårtydde, men uppenbart koleriske Craig i Parks and Recs sjätte säsong. Här kör han en specialversion av sin For a Dollar-serie från Funny or Die och kör över milde Seth Meyers fullständigt. 

Detta behöver egentligen bakgrund....men det är starkt i sig. 

Än en gång har en kvinnlig röv blivit en så tydlig språngbräda för sexism! Lex Ushers rövskallning på Nicki Minaj på VMAs. Liksom stjärtarna i bodys under Als themesong-spoof fick Sofia Vergaras stjärt och kropp rotera på en piedestal för att HOTTA UPP segmentet där någon tråkig person från akademin skulle prata. 

Hurra för kvinnor, hörni? Släng in oss lite varstans och vi muntrar upp er med våra kroppar! 

Dock: fan ta varenda liten tweet och varenda liten nyhetsartikel som försökt throw shade på Sofia. Era idioter. 

På tal om Modern Family och det allmänt kända föraktet mot dem pga vad jag gissar är ohindrad framfart, eviga vinster osv. Notera Fred Armisens lilla nick där, "Ah, såklart", när Modern Familys Ty Burrell lekte överraskad över en vinst. Så bitter man orkar bli över något så väntat. Lika tillfälligt nedslående men omöjligt att göra något åt som att det regnar, är pissig uppkoppling på SJ, är slut på kaffe, man har tappat en macka som föll med smöret ner eller att en liten liten finne brutit ut på läpplinjen. 

Okej hörni, tack för den här stunden! 

Gilla:
upp
57 röster

Skandalbarometern VMAs 2014 - från harmlös kändisapplåd till skandalös rövskallning

Parisa Amiri 16:08 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vinnarna var så nedslående, irrelevanta och uppenbart styrda efter vilka gäster som kunde, nej, ville ta emot pris att vi bestämmer att vi skiter i att prata om dem. Vem skulle tvinga oss? De finns på andra ställen på internet om ni verkligen behöver veta. 

Så låt oss prata om vad vi egentligen bryr oss om? Det vill säga svala publikreaktioner, idiotiska påhitt på scen och övervintrade gubbkomiker som tar sig friheter. Rankat från glädjande skandaler till hopplösa skandaler!

betyg: 5 Ingen applåd har någonsin varit kändare! Känns som att de bidragande drivkrafterna (eller lack thereof) är både "Det här är mängden ansträngning jag tänker ödsla på det här" plus "Tror de att någonting kan få mig att sätta ner min drink just nu?". Avundsvärt och hedrande trots sin eventuella dryghet (vet ej vad det applåderas åt).  

betyg: 4 Haha åh, J Los förmåga att kombinera en antydan till ett side eye med stark misstänksamhet här...vet inte vad det är hon tittar på men är övertygad om att jag hade delat hennes reaktion. 

betyg: 3 Kardashians får otroligt mycket - välförtjänt - skit för att det här är vad de valde att göra under hyllningen till Ferguson. 

betyg: 2 Jim Carrey försökte rädda sig själv efter det misslyckade och osmakliga "Guess who's not getting ebola at Coachella"-skämtet med att börja...dansa runt med sin sjal och föll ner i diket. Omedelbar karma. 

Då slår vi fast att Jim Carreys tid som garanterat roligt inslag på galor är över. Är redan provocerad av Dum Dummare 2. 

betyg: 1 Vad. I. Helvete. 

Att först axla och sen skalla Nicki Minajs rumpa som rekvisita...Men vad annars kan man vänta sig av en man som spexar med sin gitarr?

Gilla:
upp
75 röster

Recap: Beyoncés 17 minuter långa medley på VMAs 2014 (feat. Blue Ivy)

Parisa Amiri 08:30 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vi kommer till vinnarna av diverse priser, andra framträdanden och annat som vi alla vet är lågprio och stadigt placerat i kategorin "Övrigt".

 

För vi alla vet vad nattens VMAs gick ut på. 

Beyoncé öppnade vad som skulle bli ett 17 minuter långt medley, alltså ett ytterligare bevis på who run the world, med Mine, utan Drake. Känns helt i enlighet med Beys devis "show not tell", då låten inleds med "talking about breakups and separations - are we even gonna make it" för att bemöta sommarens rykten. Men det var bara början. 

TACK! Kul att vi fick KOMMA! 

Hon brände av Haunted, No Angel och Jealous innan det blev för mycket att hantera. 

Showen startade på riktigt med Blow, turn that cherry oooouuuuut. Vet inte riktigt vad det betyder, men kan gissa och älskar att säga det så. 

Drunk in Love fick vi utan Jay-Z. Och vem saknade honom med det här substitutet?

Stolen/schäslongen vi minns och kommit att älska i Partition-videon, där hon rullar runt och glider fram. Nu fick den vara rekvisita till Rocket, kanske ännu bättre pga inledande orden "Let me sit this ass on you". 

Partition fick vad den förtjänade ändå, här framförd med well, sekundära stänger. 

Och ifall någon skulle få för sig att sätta ihop lite arga tweets om att Beyoncé skulle vara en dålig förebild? Show don't tell som sagt, under inledningen av Flawless med Chimamandas mäktiga ord rullandes i bakgrunden. 

Höll mig ganska länge, men när hon frågade oss "How y'all wake up this morning" samlades första tårarna i halsen. 

Den största stjärnan under Flawless satt dock inte på scen faktiskt, men front row:

BLUE IVY! Hon vaknade like this! Att hon pallade dyka upp, kommer vara evigt tacksam. 

Jay Zs chock här! Som att han först då upptäckte att Blue Ivy är meant for stardom tack vare hennes genpool. 

I slutet av hårda, tillfredställande Flawless klipptes nya versen in från remixen med Nicki Minaj, "Of course sometimes shit goes down when there's a billion dollars on a elevator". Case closed. 

Till klipp på Blue Ivy som bebis med Jay-Z under "Blue" borde de första tårarna komma. Annars får ni kolla upp det. 

Hon avslutade med XO (för Coldplay för mig) och tog upp alla dansare på scen som att de skulle tacka av efter sin konsert. Då äntligen joinades hon av sin familj. 

Blue bjöd på en svag vink till sina fans. 

Och klappade lite för sin mamma också. 

Försökte finta en puss men åkte på det. 

Efter en puss med Jay-Z (som fått all skvallerpress att gå "Ah, men dåså, då är det ju lugnt") och att Blue ropat "GO Mommy" i micken (!!!!) delade Jay Z ut Michael Jackson Vanguard Award till hennes med orden "The greatest living entertainer". 

Hade velat delta i "Beyoncé"-chanten från publiken som tog över efter det, hur regisserat det än var. Men visst verkade hon överväldigad på riktigt? 

Upplägget påminner lite om när Tina Knowles delade ut Millennium Award till henne efter gamechanger-showen med Who Run The World 2011, här. Fast då var inte Jay Z pappan med en hipp hatt som stod bredvid utan killen på VIP:en med solglasögon inomhus. 

 

OBS: Alla videos har raderats, säg till om ni hittar ett klipp så uppdaterar jag!

Gilla:
upp
68 röster

Inför VMAs 2014 - framträdanden och favoriter

Parisa Amiri 21:45 24 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Ett helt har gått sen vi utsattes för något som tyvärr inte går att ha osett. Det är alltså dags för VMAs igen!

Läste igenom min gif-späckade recap från förra året som såklart handlade till 90% om det onämnbara ovan, men också om en N*SYNC-reunion (försökte stava det rätt nu), ett rantfritt uppträdande av Kanye och andra once in a lifetime-upplevelser.

Ikväll kommer bland annat Sam Smith, Usher, Ariana Grande, Taylor Swift och andra jag kategoriserar under "övrigt" i livet stå på scen. 

De förmodat största höjdpunkterna:

Nicki uppträder tre gånger. Rövberikade Anaconda-videon får vara en försmak, en av dansarna blev biten av en orm under genrepet så det är väl en stark hint. Förutom det ser vi henne med "Bang bang" tillsammans med Ariana Grande och Jessie J och även med Usher. 

Iggy Azalea och Rita Ora. Vem kom på att para ihop de här två? Tack så mycket för min Instagram-feed de senaste dagarna!  

Beyoncé. Själv. Oroar mig redan för spekulationerna det kommer leda till. Men hoppas det tyder på att hon kommer köra Partition? Om hon skulle dra fram den där stolen från Drunk in Love med Jay-Z på Grammys skulle jag inte säga emot.

 

Det ska vinnas också, har valt ut min förhandsfavorit i varje kategori som vi bryr oss om.  

  • VIDEO OF THE YEAR

betyg: 6 Sia - Chandelier

Jimmy Kimmel har försökt härma videon, Lena Dunham har varit stand-in hos Seth Meyers. Men det är bara 11-åriga Maddie Ziegler från Dance Moms som ska ha äran för videon och förhoppningsvis priset ikväll.

Iggy Azalea ft. Charlie XCX - Fancy (Poäng för Cluess-remake!)

Beyoncé ft. Jay Z - Drunk In Love (den bästa fylledansen vi sett)

Pharrell - Happy

Miley Cyrus - Wrecking Ball

  • BEST HIP HOP

betyg: 6 Drake ft. Madjid Jordan - Hold On (We're Going Home)

En pinsamt mansreserverad kategori. För mig var Hold On mitt anthem för 2013 och håller fortfarande. 

Eminem - Bezerk

Childish Gambino - 3005 (älskar denna låt dock)

Kanye West - Black Skinhead (hade satt min imaginära peng på honom om det var Bound 2)

Wiz Khalifa - We The Boys

  • BEST MALE

betyg: 6 Pharrell - Happy

Vad kom först, låten eller hatten? De båda dominerade på ett överlägset och irriterande sätt. 

John Legend – All Of Me

Ed Sheeran ft. Pharrell – Sing

Sam Smith – Stay With Me

Eminem ft. Rihanna – Monster

  • BEST FEMALE

betyg: 6 Beyoncé - Partition

HEY MRS CARTER. Löjligt att de ens nominerade några andra? B-b-b-bow down. 

Iggy Azalea ft. Charli XCX – Fancy

Lorde – Royals

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – Problem

Katy Perry ft. Juicy J – Dark Horse

  • BEST POPbetyg: 6 Iggy Azalea ft. Charli XCX – Fancy

I - G - G - Y. Haha, är det här vad som räknas som "pop" nuförtiden? Då är jag game. 

Pharrell Williams – Happy

Jason Derulo ft. 2 Chainz – Talk Dirty

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – Problem

Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up

 

Alla nominerade finns här.

Gilla:
upp
71 röster

Veckans bästa upptäckt/starkaste lika som bär: Kristian Luuk är typ med i Game of Thrones

Parisa Amiri 13:01 24 Aug 2014

Nu hade den här bilden i sig kunnat vara veckans bästa upptäckt. Letade igenom Nöjesguiden-arkivet från 1994 efter en annan sak och ramlade över denna pärla, där Fredrik Lindström och Kristian Luuk - tidstypiskt blasé - har fått ta emot Stockholmspriset för programmet Hassan. I kategorin "Etermedia"! 

Om vi sliter blicken från Fredrik Lindströms förflutna med alla dess intryck och istället studerar Kristian Luuks 1994-jag blir en sak uppenbar. 

Tjugo år har verkligen gått. 

Och! Den där uppspärrade blicken i ett i övrigt milt ansikte, det försiktiga munskägget och varsamt framkammade håret har vi sett någon annanstans. Senare i tiden. 

REEK? LUUK? 

I värsta fall finns ju ett säkert sätt att avgöra. 

Gilla:
upp
74 röster