Huvudmeny

Män, så här undviker ni att våldta kvinnor

Parisa Amiri 15:57 12 Jun 2012

"8 TIPS TILL DIG FÖR ATT UNDVIKA VÅLDTÄKT

Gå inte ut ensam, ha med dig en kompis eller dina föräldrar om du i alla fall måste gå ut. 
• Ring polisens journummer om frestelsen blir för stark och gå gärna med mobilen i handen så att du snabbt kan ringa en vän eller dina föräldrar. 
• Var inte ensam med tjejer och försöka låta bli att attackera ensamma tjejer
• Tänk på att alla former av ovälkommen beröring, t.ex. stoppa en hand under en kvinnas kjol, är att betrakta som ett övergrepp. Även om det sker i tunnelbanan. 
Undvik att dricka alkohol och om du ändå gör det, se till att göra det hemma, med personer som kan hindra dig från att våldta. 
• Gå inte in i en relation med en tjej förrän du är helt säker på att du inte kommer att våldta henne. 
• Sök hjälp om du märker att du har svårt att låta bli att våldta eller har lätt att gå över gränsen. 
Undvik miljöer där kvinnor vistas och du riskerar att våldta dem så som restauranger och klubbar, tvättstugor och vindar, parker och skogspartier. Undvik också centrum och hemmamiljöer."

TACK Hanna-Karin Grensman som visar var ansvaret och skulden för våldtäkter faktiskt ligger genom detta geniala: vända på de uppmaningar kvinnor får för att inte uppmuntra män. Fyfan. 

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för linn
  linn

  hennes text är helt underbar!

 2. Bild för Hanna Fridén
  Hanna Fridén

  Ja, det här är en bra text. Första gången jag såg den gå runt på internet var när jag var 13 och hade en hemsida, samma lista som går runt iaf en gång om året. Varje gång folk ser den för första gången brukar folk hoppa till och tycka: "Shit, vad bra!" Därför kan jag tycka att det är lite synd att den bara går i cykler (även om det är bättre än att den dör ut, då nya personer ser den varje gång) utan jag skulle vilja se den på en mer uppmärksammad permanent plats. Jag antar att ett av de större skälen till varför detta inte hänt är för att den är rätt gammal, och det finns någon principsak mot "gamla" saker (dum principgrej). Det bör man ju ändra på, för den är ett klokt tankeexperiment.

 3. Bild för Mustafa
  Mustafa

  Rätt åt kvinnor som våldtas.

Fler blogginlägg från Parisa Amiri

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

Meny