Huvudmeny

Hur PK-eliten planerar att förstöra julen för er andra

Nanna Johansson 15:20 22 Dec 2012

Som alla tänkande svenskar räknat ut vid det här laget så har vi inom PK-eliten ett enda mål såhär i vintertider – att förstöra julen för vanligt fölk. Likt en kulturmarxistisk Grinchen planerar vi att störta firandet av er älskade högtid och förvandla de där mysiga, glöggdoftande dagarna runt den 24 december till något som mest liknar en askgrå, lysrörsupplyst vistelse i en sovjetisk mutterfabrik. 

Ni har redan börjat märka av det. Vi har bannlyst era pepparkaksgubbar, utövat påtryckningar mot Walt Disney och sett till att varenda liten kille snart kommer bära luciakrona. Men det är bara några av de förändringar vi har som mål att genomföra. Under kommande år träder även följande beslut i kraft:

- Tomten ersätts av det mer könsneutrala tomt-hen. Avbildningar av tomt-hen bör uppvisa både manligt och kvinnligt kodade kroppsattribut. Har tomt-hen skägg bör hen också ha bröst, et c. Vidare kräver vi att tomt-hens klassiska "ho ho ho" ersätts av det mindre kvinnoförnedrande "hej hej hej". Tomt-hen bör även vara asiat. Och rullstolsburen. Och bisexuell.

- Eftersom ordet hen är som kattmynta för oss PK-ivrare (källa: Aftonbladets kommentarsfält) slängs det in i ALLA julrelaterade sammanhang där det passar. Exempel: "julbock-hen", "de tre vise män-hen".

- Vi inför totalförbud mot sådant som julskinka och lutfisk. ALLT på julbordet måste bestå av tofu (även potatisen). Också julgodiset genomgår smärre förändringar. Smällkaramell ersätts av det mindre våldsamma "snällkaramell" (en godsak bestående av osötad tofu). Polkagris(-h)en kan ses som en uppmuntran att spjälka faktiska klövdjur och bör därför byta namn till "polkapolis", för att blidka alla oss vänsterextrema som mer än gärna biter huvudet av en snut. Även den bör, såklart, bestå av tofu.

- Alla julklappar som köps måste på förhand godkännas av PK-ministeriet. Godkända julklappar blir då t ex tofu.

- Då julgranen i sin nuvarande form kan misstas för en fallossymbol föreslår (läs: kräver) vi att den fortsättningsvis bara får existera uppochnervänd, för att snarare föra tankarna till ett riktigt buskigt sköte. Självfallet byter den i bestämd form namn till gran-hen.

- Den så kallade "Disneycensuren" var bara början – naturligtvis ska vi förbjudna HELA sändningen av Kalle Anka på julafton. I dess ställe kommer vi visa en svartvit snyftis om svårigheterna med att vara en aidssjuk tolvbarnsmor i en nepalesisk jeansfabrik.

- Jul(-h)en slutar helt att handla om Jesu födelse (för i ärlighetens namn: varför skulle någon vilja fira att en MAN fötts?). Istället firar vi att den 24 december också var datumet då kolonialistsvinet Vasco da Gama dog. Alternativt byter vi datum för julfirandet till 8 mars och låter julen slukas av årets viktigaste högtid – internationella kvinnodagen. Vi har inte bestämt oss än.

I år är sista året ni tillåts fira som ni vill, men redan från och med nästa år är det vi som regisserar era julaftnar. Observera att alla som inte ställer upp på nämnda förändringar kommer att förföljas, förlöjligas och eventuellt skjutas skithårt i huvudet.

God jul!

Fler blogginlägg från Nanna Johansson

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

19/12
Dirty Dancing, och känslorna som kommer med.
19/12
Julmys med Estelle
19/12
Jul på jobbä!
18/12
Var rädd att jag skulle vilja ha fler barn
18/12
LYSSNA: SKAPARNA JULSPECIAL MED ALICE BAH KUNHKE
18/12
100 frågor om Zäta: del 9
18/12
Hudson Mohawke presenterar The Rap Monument — världens längsta raplåt!
18/12
Gör om siten på en dag
18/12
Facebook vs Kakan 4-0
18/12
100 frågor om Soraya Hashim: Del 4
18/12
Modekalendern
18/12
Göteborgsdemokraternas valmanifest
18/12
Hackerattack och terrorhot sätter stopp för The Interview — vad blir konsekvenserna?
18/12
Dom Jävlarna
17/12
Var på Babben-inspelning och det var inte som jag föreställt mig
17/12
Är denna parodi det mest värdiga slut podcasten Serial kan få?
17/12
Vill ju ändå säga hej
17/12
TÄVLING: vinn en iPhone 5S + skal från 3Details!
17/12
Elisabet Höglund har fått sparken - del 2
17/12
LYSSNA: Album i slutet av december
17/12
Det sista av Kakan :(
17/12
Rustie har en ny remix för årets fyverkerier!
17/12
Extra valet – the movie!
17/12
Paradise Hotel - FINALEN!!!
17/12
Rihanna blir Creative Director och ambassadör för PUMA
17/12
PODCAST: Avsnitt 78 är här!!!
17/12
Se när Kendrick Lamar framför en ny låt hos Colbert
17/12
Sorry, men det är tungt nu
17/12
This is the Pinkprint
17/12
Dagens plus och minus samt BONUS
Meny