Huvudmeny

Hur PK-eliten planerar att förstöra julen för er andra

Nanna Johansson 15:20 22 Dec 2012

Som alla tänkande svenskar räknat ut vid det här laget så har vi inom PK-eliten ett enda mål såhär i vintertider – att förstöra julen för vanligt fölk. Likt en kulturmarxistisk Grinchen planerar vi att störta firandet av er älskade högtid och förvandla de där mysiga, glöggdoftande dagarna runt den 24 december till något som mest liknar en askgrå, lysrörsupplyst vistelse i en sovjetisk mutterfabrik. 

Ni har redan börjat märka av det. Vi har bannlyst era pepparkaksgubbar, utövat påtryckningar mot Walt Disney och sett till att varenda liten kille snart kommer bära luciakrona. Men det är bara några av de förändringar vi har som mål att genomföra. Under kommande år träder även följande beslut i kraft:

- Tomten ersätts av det mer könsneutrala tomt-hen. Avbildningar av tomt-hen bör uppvisa både manligt och kvinnligt kodade kroppsattribut. Har tomt-hen skägg bör hen också ha bröst, et c. Vidare kräver vi att tomt-hens klassiska "ho ho ho" ersätts av det mindre kvinnoförnedrande "hej hej hej". Tomt-hen bör även vara asiat. Och rullstolsburen. Och bisexuell.

- Eftersom ordet hen är som kattmynta för oss PK-ivrare (källa: Aftonbladets kommentarsfält) slängs det in i ALLA julrelaterade sammanhang där det passar. Exempel: "julbock-hen", "de tre vise män-hen".

- Vi inför totalförbud mot sådant som julskinka och lutfisk. ALLT på julbordet måste bestå av tofu (även potatisen). Också julgodiset genomgår smärre förändringar. Smällkaramell ersätts av det mindre våldsamma "snällkaramell" (en godsak bestående av osötad tofu). Polkagris(-h)en kan ses som en uppmuntran att spjälka faktiska klövdjur och bör därför byta namn till "polkapolis", för att blidka alla oss vänsterextrema som mer än gärna biter huvudet av en snut. Även den bör, såklart, bestå av tofu.

- Alla julklappar som köps måste på förhand godkännas av PK-ministeriet. Godkända julklappar blir då t ex tofu.

- Då julgranen i sin nuvarande form kan misstas för en fallossymbol föreslår (läs: kräver) vi att den fortsättningsvis bara får existera uppochnervänd, för att snarare föra tankarna till ett riktigt buskigt sköte. Självfallet byter den i bestämd form namn till gran-hen.

- Den så kallade "Disneycensuren" var bara början – naturligtvis ska vi förbjudna HELA sändningen av Kalle Anka på julafton. I dess ställe kommer vi visa en svartvit snyftis om svårigheterna med att vara en aidssjuk tolvbarnsmor i en nepalesisk jeansfabrik.

- Jul(-h)en slutar helt att handla om Jesu födelse (för i ärlighetens namn: varför skulle någon vilja fira att en MAN fötts?). Istället firar vi att den 24 december också var datumet då kolonialistsvinet Vasco da Gama dog. Alternativt byter vi datum för julfirandet till 8 mars och låter julen slukas av årets viktigaste högtid – internationella kvinnodagen. Vi har inte bestämt oss än.

I år är sista året ni tillåts fira som ni vill, men redan från och med nästa år är det vi som regisserar era julaftnar. Observera att alla som inte ställer upp på nämnda förändringar kommer att förföljas, förlöjligas och eventuellt skjutas skithårt i huvudet.

God jul!

Lämna en kommentar, bild eller gif här

149 kommentarer

 1. Bild för David Bergkvist
  David Bergkvist

  Att tomthen är bisexuell är ju ytterst icke-PK:igt, då det ju antyder att det finns exakt två "kön" att vara attraherad av.

 2. Bild för Gnurr
  Gnurr

  Glöm att bisexuella skulle attraheras av två olika kön. Bi står numera för binärt sexuell alltså av eller på oavsett kön.

 3. Bild för David Bergkvist
  David Bergkvist

  Gnurr: det där är ju precis samma typ av uttalande som "men jag lägger ju ingen negativ värdering i ordet 'neger', så kan fortsätta att säga 'negerboll'". Det lär ju inte finnas en enda könsvariant person som köper det där argumentet.

 4. Bild för Lard
  Lard

  Internationella kvinnodag-hen heter det väl? ;)

 5. Bild för Jack Vreeswijk
  Jack Vreeswijk

  Haha..Underbart..Bästa på länge!!

 6. Bild för Gilbert Von Gumpertsson
  Gilbert Von Gumpertsson

  Om tomt-hen nu ska vara asiat å man inte ska ha stereotypiska mallar av saker å ting, hur kommer det då sig asiaten på bilden är typ kines? Är inte det orättvist mot alla andra folkgrupper i Asien då? Som exempelvis Araber, kurder, judar, indier, koreaner, och japaner osv?

  Ngt å tänka på ;P

 7. Bild för Gus
  Gus

  Det här var fett tråkigt

 8. Bild för Ylva
  Ylva

  åh, ditt geni Nanna!!!

 9. Bild för Sara
  Sara

  Så himla bra skrivet!

 10. Bild för Karinericsson
  Karinericsson

  Hahahaha, tack för dagens godaste skratt! :)

 11. Bild för Alf
  Alf

  Skittråkigt skrivet och ointelligent humor.

 12. Bild för Jossa
  Jossa

  Totalt humorlöst.. suck..

 13. Bild för Pär
  Pär

  Japp, de hade rätt. Jorden undergång VAR igår... ;)
  Tack för gott skratt, riktigt roligt och bra! :D

 14. Bild för Jeol
  Jeol

  Du är kul du Alf

 15. Bild för S
  S

  Alltså så bra!

 16. Bild för Polack-hen
  Polack-hen

  Som polack blir jag fruktansvärt stött av "polkagris-hen". Som alla vet är polka på polska helt enkelt en polska. Att någon har mage att sätta efterledet gris på detta är en uppenbar skymf mot mitt polska påbrå. Färger på nämnda polkagris? Vitt och rött. Hur pk-ivrig är du egentligen? Lika mycket som tyskarna 1939 uppenbarligen!

 17. Bild för Helena Conricus
  Helena Conricus

  Håller med, good shit! =) Till er som motargumenterar detta. Go play some solitaire russian roulette with bullets in all chambers!! Artikeln är väl ändå humor baserat. Try to pull your heads out of your asses!! Thank you!! :)P

 18. Bild för Anna
  Anna

  Skrattade så jag grät, på bussen! Briljant!

 19. Bild för Jörgen Stiernborg
  Jörgen Stiernborg

  Sagolik. Ett gott skratt förlänger ansiktet.

 20. Bild för Kapt-hen Stofil
  Kapt-hen Stofil

  Upptäckte ett stavfel i slutet av näst sista stycket. Det ska såklart vara "vi har inte bestämt oss hen"

 21. Bild för Åsa
  Åsa

  Självklart!!! Det låter ju underbart :-D

 22. Bild för Polack-hen
  Polack-hen

  Förlåt. Det skulle ändras till polkapolis. Det förändrar inte sakfrågan. Bort med färger och förled nu!!

 23. Bild för Peter
  Peter

  Julen har väl aldrig handlat om jesu födelse? Jul har funnits i Sverige långt innan kristendomen kom dit

 24. Bild för Kurtan
  Kurtan

  Hahaha, så jävla bra!

 25. Bild för Sven Egon
  Sven Egon

  födits...

 26. Bild för Kränkt-polack-hen.2
  Kränkt-polack-hen.2

  Nanna for President! För då har vi störtat kung-(h)en.

 27. Bild för Helen Lindholm
  Helen Lindholm

  Äntligen! Som jag har väntat på att någon ska ta tag i detta!! Har redan vänt på gran-hen och skinkan är utslängd på gatan utanför. Eftersom vi inte känner någon lämplig tomt-hen som löste jag julklappsproblemet med att elda upp alla julklapparna. Nästa år ska jag vara bättre förberedd!
  God Jul!
  PS/När ska vi göra något åt påsk-hen? Har hört att ett lämpligare objekt att fira då är att det faktiskt var i den tiden man uppfann ordet hen!

 28. Bild för Henpolska
  Henpolska

  Polack-hen, word! Hela min uppväxt i Sverige är traumatiserad av dessa polkagrisar!

 29. Bild för Rob
  Rob

  ^^ äntligen!

 30. Bild för Kalle
  Kalle

  Förföljs och förlöjligas gör ju alla som inte håller med PK-eliten.. Sen brukar de anklagas vara neofacister med eller SD-sympatisörer med om än de är aldrig så vänster.. Allt gör att PK-elitens karriärer, bidrag, pensioner och löner inte ska äventyras

 31. Bild för K-M
  K-M

  Jag älskar dig!

 32. Bild för Anneli
  Anneli

  Åh fantastiskt! Mer tofu på julbordet!
  Du är så grymt jävla rolig!

 33. Bild för Kajsa Hansson
  Kajsa Hansson

  Du är ett geni nanna! Det är allt för sällan jag trillar på sånna här bra grejer!

 34. Bild för Uffe Akermo
  Uffe Akermo

  Ha ha... Nöjesguiden behövs om sanning-hen ska fram! Vaknaste journalisterna i landet.

 35. Bild för Erik Larsson
  Erik Larsson

  Klockrent! Here we go!

 36. Bild för arbetare
  arbetare

  Kalle: buhu ska du inte krama Andes Breivik så du får lite tröst.

 37. Bild för Ekox
  Ekox

  Åh jag har varit så PK hela året - hoppas tomthen kommer till mig med kanel-tofu inslaget i oblekt brunpapper!

 38. Bild för Billy
  Billy

  Fortsätt håna bara :D

  Ligger inte SD på nästan 10% nu?
  Testa håna mer och anklaga folk för att vara rasister ^^

 39. Bild för Anna
  Anna

  Oj oj oj... så mycket okunskap som ligger till grund för den här "roliga" texten.
  Jag skrattar också men inte med er utan åt er...

 40. Bild för Lolipophen
  Lolipophen

  Nu ska vi alla icke-PK rasister tvinga er alla PK att titta på en gammal bandad version av Kalle Anka där den svarta dockan, den blonda och judedockan fortfarande finns kvar. Sen ska vi tvinga er att äta julbord med grisfötter i gele och sill och vi ska tvinga er att sitta i tomtens knä. Och det kommer vara en sån där riktigt äckelgubbtomte med skrumpen gubbtomtekuk som sticker er i era feminazistiska benhårda stjärtar. Vi kommer tvinga er att äta bruna, brända, rasistiska pepparkaksgubbar och plåga er med en blond blåögd lucia som sjunger ultranazistiska svenska julsånger av typen "gläns över sjö och strand". Vi kommer tvinga er att äta Kinapuffar och Nogger black och sedan kommer vi kalla er för en hon om ni är en hon och han ifall ni är en han. Och sedan kommer vi tvinga alla kvinnor att stå vid spisen och föda barn och alla män kommer tvingas att bli bilmekaniker. Sen avslutningsvis så kommer ni tvingas läsa Tintin i Kongo, Lilla Hjärtat och om Pippis pappa. Efter all denna hjärntvätt kommer ni vara så veka i sinnet så ni kommer gå ut på stan och slentrianheila och börja snickra på gaskammarna.

  Eftersom att vi båda använder oss utav sarkasmen och ironin som verktyg så utgår jag från att du förstår att mitt inlägg, likt ditt, dryper utav detta och inte tar det för någonting annat än vad det är, just ironi och sarkasm.

  Trevlig Vinterfest på dig! (jag hade tänkt skriva god istället för trevlig men god är ju engelskans ord för gud och jag ville inte förolämpa några muslimer.)

  PS. rememeber, sarkasm och ironi - används även utav oss som itne tillhör PK-eliten ;)

 41. Bild för Ellet
  Ellet

  Älskart. God jul på er!

 42. Bild för Mattias Westermark
  Mattias Westermark

  Hurra! Bäst är alla som gnäller över ironin!

 43. Bild för Glader
  Glader

  Hej Nanna, du som gillar mångkultur, varför bor du inte i Rosengård?

  Förövrigt, SD 2014!

 44. Bild för Glader
  Glader

  Hej Nanna, du som gillar mångkultur, varför bor du inte i Rosengård?

  Förövrigt, SD 2014!

 45. Bild för Lotet
  Lotet

  Såg det här först nu, härliga kommentarer. Tack alla för humor och att ingen bryr sig - God Jul, är pepparkak-hen!

 46. Bild för Rrose Sélavy
  Rrose Sélavy

  Tomten kan inte knulla manliga/kvinnliga kön för det reproddar den heterosexuella matrisens två grundpelare!!!!! Tomthen ska naturligtvis vara ASEXUELL och om Tomthön blir kåt i brallan ska hön knulla personer med ickedefinierbara könstillhörigheter och sexualiteter!!!
  Hur tänker du eg, människa!?
  Och en asiat kan inte vara tomthe eftersom Asien med Kina i spetsen redan är en stormakt som håller USA och Europa om deras könsförtryckande kolonialistballar. Kina är redan en normativ makt som svenska och andra företagare i västvärlden ser upp till. Makten är GUL! inte vit, längre.
  Har du gått i skola, alls!? Gå om nian i Bromölla och gör om! SNORUNGE!

 47. Bild för Rrose Sélavy
  Rrose Sélavy

  Glader, vi kickade ut´hen från förorthen eftersom vi inte gillar pryda små lillgamla svennebananer. för efter kaffet vill vi ha små rara kvinnor, rajraj rajraj raj!

 48. Bild för Andreas Rocksén
  Andreas Rocksén

  Nej nu jävlar! Jag gillar inte hur PK-eliten håller på. Värsta sharia. Tomt-hen går väl att leva med, men jag vill inte vända på granen. Och så tycker jag inte att nån ska skjutas i huvudet. Det känns otrevligt.

 49. Bild för Chris
  Chris

  This. This made my day. Skrattade så att jag grät! Tack för den här posten XD!!

 50. Bild för Anders Westermark
  Anders Westermark

  Haha, Nanna! Roligaste är kommentarerna, som inte hittar nåt att roas av. Hysteriskt!

 51. Bild för Xinge
  Xinge

  Hahaha, vet inte hur ja kom in på Din sida men det här sulle ha publicerats i DN, så sjukt bra humor!

 52. Bild för Dr. Dave
  Dr. Dave

  Underbar text! Men du menar väl "Vi har inte bestämt oss hen" ändå?

 53. Bild för Tyra Blomster
  Tyra Blomster

  hahhahahahahahahahaha

 54. Bild för torparn
  torparn

  Enormt träffsäker satir om PK-tokerierna -- för mer lysande satir, se affes statistikblogg...

 55. Bild för Malin
  Malin

  Nanna!!! Bästa jag läst på länge!!!! Tack!

 56. Bild för Skalman
  Skalman

  Ser att det är 55 kommentarer. Tänker "Jaha, rassarna har hittat hit". Läste kommentarerna, blev inte besviken.

  Skit i alla rövhål som längtar tillbaka till 30-talet och kör på! Du är bäst!

 57. Bild för Emelie
  Emelie

  Bra skrivet! självklart delat på facebook så fler humorlösa personer (än dessa i kommentarsfältet till detta inlägg) kan ta del av detta och blir griniga, och jag får mig ett gott skratt av dumma facebookskomentarer!

 58. Bild för Ida
  Ida

  Är sånt här kul? Har aldrig fattat vitsen med dessa hundratals fantasilösa bloggar.

 59. Bild för Sandra
  Sandra

  Hen jul Nanna, du är så jävla bra! Bäst!

 60. Bild för Tvångssteriliserade Robin mot hormonplåster mot testosteron
  Tvångssteriliserade Robin mot hormonplåster mot testosteron

  Att vara rasistisk mot asiater är väll lika politiskt korrekt som att vara rasistisk mot vita män?

 61. Bild för Schwarten
  Schwarten

  Jag har läst den här texten fem gånger idag och skrattat högt varje gång. Tomthen. SÅ JÄVLA GENIALISKT!
  BÄST!!!

 62. Bild för malla
  malla

  Fantastiskt roligt! Dock kan jag ej komma på om texten är skriven av någon som är för eller emot PK. Själv är jag ingen beundrare, så jag väljer att göra den text till ett ironiserande över alla PK där ute. God jul o tack för underhållning en

 63. Bild för Mikael
  Mikael

  Kul och se att några reaktionärer ("liberaler") hittat hit till kommentatorsfältet och gör det de är bäst på: gnälla.

 64. Bild för M A
  M A

  Heelt underbart! Skrattade så jag snyftade...

 65. Bild för H-T
  H-T

  För att satir ska fungerar ska det vara skruvat och ganska långt från verkligheten, De flesta exempel i denna text känns faktiskt realistiska och tänkbara i det kulturmarxistiska Sverige. Hela texten blir därför snarare skrämmande än rolig.

 66. Bild för Mogge
  Mogge

  Ganska värdelöst när människan själv inte har ett uns av självinsikt... Nanna, när du väl inser hurpass dum du är - kom ihåg att vi inte kommer att döma dig - självklart kan ju någon som är såpass beroende av andras godkännande inte uttrycka på något annat sätt än att lägga ribban ännu lägre för alla motsägelsefulla SD-hatare. Resten av Norden och Europa skrattar åt dig och "informationen" som skjuter ut munnen på er likt min ändtarm när jag var på semester i Mexiko.

 67. Bild för Kulturmarxist-Enligt-Dig-Förstås
  Kulturmarxist-Enligt-Dig-Förstås

  Inte ens roligt. Men som väntat av en vit kvinna som ser helt nerdekad ut med en cigg i munnen och infantil mössa på det tomma huvudet.

 68. Bild för Henke
  Henke

  Snyggt jobbat, Nanna!
  Oerhört träffsäker satir över dwn swnaste tidens pseudo-händelser såsom "pepparkaksgubbe-debatten" m.m.
  Hur mitt i prick din krönika är illustreras ganska tydligt av vissa kommentatorer som hittat hit också. Som vanligt i brist på motargument hänfaller de åt personliga påhopp på skribenten. Ynkligt, säger jag till dom, samtidigt som jag säger "Keep up the good work" till Nanna!

  God Jul!

 69. Bild för Kallt
  Kallt

  Varför bisexuell? Det implicerar att det finns ett binärt könsystem. Testa att göra tomten pansexuell isället.

 70. Bild för Agnes
  Agnes

  Kommentarerna var nästan lika underhållande som din text, Nanna. Som många andra vrålar jag av garv och sen fnittrade hysteriskt över vissa kommentarer.
  Må Hen-stjärnan lysa klart i jul-(h)enatten över dig! XD

 71. Bild för Glenn
  Glenn

  Helt rätt. Roten till det onda.

 72. Bild för PK-ELIT
  PK-ELIT

  Det är hysteriskt roligt hur vissa här i kommentarsfältet talar om "det kulturmarxistiska Sverige" och en maktfullkomlig "PK-elit" som om dessa fantasifoster faktiskt är en del av deras verklighetsbeskrivning. Tragiskt hur sånt kan få genomslag om det upprepas tillräckligt många gånger.

  För övrigt, KOMMUNISM 2013!!!

 73. Bild för Ama
  Ama

  Åh vad glad jag blev av den här!

 74. Bild för Goretex
  Goretex

  Sjukt rasistiskt att anta att en asiat är per automatik en Kines med sneda ögon.
  Aj då, sjukt rasistiskt av mig där att anta att en Kines är en hen med sneda ögon och ett visst utseende.
  Så jag anser här med att alla människor skall se neutrala ut, en grå massa helt enkelt likt "Neutral People" i serien Futurama!

 75. Bild för Erika
  Erika

  Jag gillar tofu.

 76. Bild för Goretex
  Goretex

  "I'm dreaming of a whiiiiite christmas...."

 77. Bild för Bropp
  Bropp

  Det intressantaste nu blir väl alla humorlösa jävlar som kommer mailbomba Nanna med diverse hotfulla och sexistiska meddelanden ända in till påska

 78. Bild för Carl
  Carl

  Om det inte hade varit så att det du skriver om är så nära sanningen att satiren nästan försvinner så hade texten varit ganska rolig.

  PK-maffians främsta vapen idag är att genom olika makt och härskartekniker försöka förnedra, förlöjliga och marginalisera alla avvikande åsikter så att dessa tystnar. Trots att det tog lång tid så har människor över hela den industrialiserade världen börjat vakna, reagera och agera.

  De flesta av oss tycker inte att kött är ont, vi gillar såvel traditionellt tomtefirande som chanuka som valfri annan helgforg så länge som vi ges möjligheten att välja på vilka vilkor vi vill delta, vi gillar mångfald på samma sätt men ;
  vi accepterar inte längre att vi skall leva efter den minsta gemensamma nämnaren där ingen kan känna sig kränkt, särskilt inte om det innebär att vi får ett minoritetsstyre där pk-maffian tagit sig tolkningsföreträde och gjort sig till representanter för personer som varken känner till deras existens eller delar deras värderingar. Vill vill och vi kommer att leva i ett mångkulturellt samhälle med EN lag och många privata kulturer.

  Varför? Vi är flest inom alla kulturer, etniciteter, kön och utbildningsnivåer vilket gör att vi dominerar alla politiska sammanhang.

  Eftersom jag raljerar i kommentaren till en raljant blog så kan jag ju tillägga att vi dominerar såväl det ekonomiska livet som samhällets våldsmonopol bestående av väktare, poliser och militär. Därför.."Come at us and make our day" ;)

  God Jul!!! (Jajamen, den komersiella judeokristna sorten med inslag av syd, central och nordeuropeisk kultur samt hedna traditioner.)

 79. Bild för Ester
  Ester

  Åh, så underbar.

 80. Bild för rebecka
  rebecka

  Snön ligger vit på taken. Endast rasist-hen är naken.

  Förresten Carl, kött är inte ont. Det är dött.
  Det gör däremot ont (på grisen) och på er när ni ska klämma ut det igen någon gång runt nyår.

 81. Bild för Tess
  Tess

  Hahahhaha :-D Roligt! Hoppas en del kan läsa detta och fatta hur överdrivet de reagerat. Men du förresten... jul fanns i Sverige före kristendomen så man kan fira det utan att fira födelsen av en man som hette Jesus ;-) Då firar man vintersolståndet istället.

 82. Bild för rövbert
  rövbert

  haha, sug på kuk-hen

 83. Bild för pk-maffian
  pk-maffian

  Helt enkelt skitkul! Och så visionärt.......

 84. Bild för Ausgeflippt
  Ausgeflippt

  ha ha ha! Underbart!

 85. Bild för Lasse
  Lasse

  Se länk.

 86. Bild för Mona
  Mona

  Tack för den trevliga bildbakgrunden som påpekar att det är onödigt att KÖPA en massa julklappar. Man kan LÅNA böcker, filmer, spel och en massa annat kul på biblioteket och lämna tillbaka efter jul så slipper man ha så mycket drällande hemma.

 87. Bild för BeeP
  BeeP

  Garvade så jag grät lol; bra skit, Nanna! Roligast är ändå alla de som HELT missat poängen i kommentarsfältet, oavsett politiska sympatier - det finns inget att vara indignerad eller upprörd över...det är humor, dimwits! :D Go Jul!

 88. Bild för Tomten
  Tomten

  Ähh snart blir det fan gaskammare på er hela högen.

 89. Bild för J.R.
  J.R.

  Ever got the feeling you've been cheated?

 90. Bild för Mimmi
  Mimmi

  Hej kul i all ära Nanna, men hoppas att det är mer sarkasm än något annat i din text. Har inte folk från alla läger rätt att ha en åsikt även om sådant som majoriteten tycker är "helig" tradition? Är det inte mer givande att resonera sig framåt än baktala folk?

 91. Bild för Clark
  Clark

  Inte julbock-hen för bocken är ju den manliga geten, det får allt bli julget-hen. :)

  GOD JUL NANNA!!!

 92. Bild för J.R.
  J.R.

  Jag är så trött på båda sidorna i såna här debatter nu. Snälla låt oss slippa det här under 2013.

  God Jul alla

 93. Bild för Carro
  Carro

  Heja Nanna som är lika briljant som vanligt!

 94. Bild för Mirage
  Mirage

  Härnäst kommer du försöka slå i oss att du skojar.

 95. Bild för IS
  IS

  Tycker vi firar Yule istället för Jul. Bort med det judeokristna!

 96. Bild för Kenneth Humor
  Kenneth Humor

  Kan bara inte bestämma mig för om det är du eller cigaretten som är häftigast.

 97. Bild för Gabriella
  Gabriella

  Glöm inte att den svartvita snyftisen ska vara i form av stillbilder och med henlig berättarröst. Minns 70-talets barnprogram. Och för att fira den första kinesiska översättningen av Steinbecks "The Grapes of Wrath", som blev "Dom arga russinen", så ska vi givetvis ha små jävla arga russin i vörtbrödet av - tofu.

 98. Bild för DrH
  DrH

  Borde inte granen helt ersättas av den mer PK (h)enbusken:-)?

 99. Bild för Henna
  Henna

  Ahahaha! Kul artikel, men ännu mer skratt lockade de humorlösa, halvdöda kommentarerna efteråt. Är så himla glad över att jag kan skratta, har distans. Det gör mitt liv hjärtligt och kul. God kul!

 100. Bild för Null
  Null

  Det är verkligen så! Död åt PK, låt folk göra som de själva vill istället <3

 101. Bild för danne
  danne

  musse är också svart...
  dvärgarna framstår som efterblivna och korkade, snövit der ut som en jude....

 102. Bild för Lisa
  Lisa

  Du är ett geni, Nanna!

 103. Bild för Hån-hön
  Hån-hön

  Genialiskt att människor skriver som kommentar att de inte tyckte det var kul alls. Ungefär som små barn som hela tiden måste säga att de pruttade. OJ!! Nemmen halledosingen, tyckte du det var tjååkigt? Jahaa, uuhuhu vad intjessant att du tjyckte det... bluggibluggi

 104. Bild för Karin S
  Karin S

  Ännu en briljant krönika. Härligt! Keep up the good work sister!

 105. Bild för billie
  billie

  hahahahahahhahaHAHAHA nanna jag älskar dej

 106. Bild för Lars Johansson
  Lars Johansson

  Vad är PK...? Pensionärskartellen?

 107. Bild för adolfhenler
  adolfhenler

  Helt jävla värdelöst. Detta är i paritet med kiss- och bajshumor. Verkligen smaklöst och snorkrystat. Dags att gå vidare istället för att elda på med någon slags översittarhumor. Ja, för världen måste ses genom en medial sanning. Detta gav bara en bitter eftersmak och ett illamående.

 108. Bild för Jesper Roth
  Jesper Roth

  Ni menade väl internationella kvinnodag-hen? En dag då man beskyller personer med manliga (socialt konstruerade) kön med manliga attribut för att orsaka all världens smärta och där personer med samma socialt konstruerade kön men med både manliga och kvinnliga (alternativt och undantagsvis endast manliga) attribut öppet ursäktar sig för sin existens och samtidigt försäkrar allmänheten (och särskilt personer med en påtvingad kvinnlig könskonstruktion) om att de alltid tagit avstånd från icke jämlik behandling mellan könen (gränser konstruerade av ondskefulla krafter i samhället - personer av manligt kön med mestadels manliga attribut). Bara för att direkt direkt ursäkta sig för användningen av ordet kön. En ord-konstruktion skapad för att förtrycka, stympa och förminska.

  Samtidigt blixtrar en tanke till. Trots en vilja av smält smör, stompad king edwardpotatis och mellanmjölk så biter sig den fast. Hur kan det i Sverige fortfarande finnas orättvisor mellan de icke-existerande könen? Varför är det alltid personer med kvinnligt attribut som beter sig elakast mot andra med kvinnlig attribut när de borde stå varandra närmast och i gemenskapen under den sociala konstruktionens monstruösa tyngd, ryggdunka fram sina jämlikar? Var det inte hen av det socialt konstruerade kvinnliga könet som man ville skulle få bättre löner, högre positioner och större makt i samhället? Varför försöker hen då undergräva sina egna syskhen?

  I en värld av orättvisor och missförstånd, maktmissbruk och masskommunikation, youtube och xvideos, barfotalöpning och laktosintolerans, järnrörspolitik och fiscal cliffs, finns det då inte plats för en enkel, ogenomtänkt fråga? Trots att jag i min medfödda och oförtjänat säkra position ibland könsöverhet, när andra mindre lyckligt lottade, genom år av orättvisor fått möta öden värre än obedövade omskärelser i öknen och låga sjuksköterskelöner, i min vildaste fantasi inte kan förstå vad som det kvinnliga könet har uppplevt (och fortfarande upplever) i vår sjuka värld, så kan jag inte rå för att klia på den sårskorpa till tanke som satt sig på min ärriga och undermåliga hjärnbark.

  Tänk om hälften av Sveriges befolkning med ett medfött och påtvingat kvinnligt kön hade börjat ryggdunkat varandra framåt istället för att försöka döda den påhittade konkurrensen, hur hade vårt samhälle då sett ut?

 109. Bild för Palma
  Palma

  Så bra!
  Humor är inte rasisternas starka sida, kan man konstatera när man läser deras kommentarer!
  Kör hårt snart ere sommar igen!
  Gott Nytt år föresten!
  RS 2014!!!

 110. Bild för Frida
  Frida

  HAHA!

  Fast assåe. Nu tycker jag du var lite väl hård mot tofu :(

 111. Bild för Malin
  Malin

  Alltså jag fattar att det är satir men måste ändå... om det var ett seriöst förslag skulle man väl kunna äta något annat än just tofu? Om vi ska tänka på miljön alltså. Typ spenat eller blandat ekologiskt bladgrönt? Är mitt förslag.

 112. Bild för Inanna
  Inanna

  Men HERREGUD(INNA)!

  Vet du inte hur genmanipulerade sojabönorna i tofu är?!

  ;)

 113. Bild för velikie luki
  velikie luki

  Jag tyckte "krönikan" var tråkig. Är jag rasist då ?

 114. Bild för Palma
  Palma

  Nä VELIKIE LUKI, du har bara humor som en rasist!

 115. Bild för Nora Eliasson
  Nora Eliasson

  Skrattade ihjäl mig lite. Tack bästa, bästa Nanna!

 116. Bild för Alexandhen
  Alexandhen

  Det är roligt eftersom det är sant, även om det dock är överdrivet

 117. Bild för Peter
  Peter

  "PS. rememeber, sarkasm och ironi - används även utav oss som itne tillhör PK-eliten ;)"

  Jodå, dock oftast dels som na-na-na-jag-gör-samma-tillbaka och dels rätt intetsägande.
  Men alla kan ju inte vara roliga! En är värd mycket ändå.

 118. Bild för jack
  jack

  Bitch please (obs, inte menat som en patriarkal härskarteknik): genusplogning, förslag om sittkissande, "problematisering" av mäns skrevande i kollektivtrafiken, trumpeten som genussymbol, byta ut barnböcker mot könsneutrala diton, pepparkaksdebatten etc etc.

  Satir funkar inte lika bra när verkligheten överträffar dikten, just sayin.

 119. Bild för Vanish
  Vanish

  Jag som vit heterosexuell man i lägre vuxenåldern finner mig absolut inte kränkt utav denna nya ordning utan är beredd att ställa upp och kämpa för detta!

 120. Bild för Chiraz
  Chiraz

  Hehe, jag garvar, men samtidigt ett nervöst garv eftersom fler av dessa galenskaper säkert redan förekommer i galna pk-människors huvuden. Så länge de aldrig blir verklighet kan jag dock skratta gott åt dem :-)

 121. Bild för Markus
  Markus

  Skratta ni, men JAG har seriösa planer på att förstöra julen för ALLA!

 122. Bild för Andreas
  Andreas

  Roligt för att det är sant...

 123. Bild för Martin
  Martin

  Fast förutom att det är för mycket på en gång ("rullstolsburen asiat") är det ju rätt precis så här en hyfsad andel av svensk media och akademi håller på. Det var inte de "vita kränkta männen" som började tjafsa om negerbollar, Tin-Tin och Barna Hedenhös kolonialism, utan ni. Och vart och ett av de fallen är ju precis lika löjliga som de ironiska förslag som framförs här. Så om inte artikeln är ett ovanligt skarpt exempel på självinsikt, förstår jag inte riktigt vem den driver med.

 124. Bild för Oscar
  Oscar

  :') :') :')

 125. Bild för SvenskvikingKrigare43
  SvenskvikingKrigare43

  VAKNA SVERIGE, PK-STASI HAR AVSLÖJAT SIN SANNA AGENDA.

 126. Bild för Camilla Grepe
  Camilla Grepe

  Dessutom låter vi inte skolan indoktrinera ungarna i gudstjänster med SvK, varpå päronen bryter ihop över att det tidigare så behändigt outsourceade kulturarvs-traderandet fortsättningsvis måste hanteras inom familjen. Fan, vad jobbigt det blev!!

 127. Bild för Lars Svensson
  Lars Svensson

  Zzzz...ganska lamt försök!

 128. Bild för Max Mackhé
  Max Mackhé

  Genilat! :D

 129. Bild för Vasaplatsen
  Vasaplatsen

  God Jul Kuk

 130. Bild för Imbe sillen
  Imbe sillen

  Men julsnapsen ger ni fan i ...

 131. Bild för Per D Svensk
  Per D Svensk

  Det låter som en Jul anpassad efter islam och eftersom ni är ena riktiga islamkramare så är vi inte förvånade. För övrigt funkade inte ironin speciellt bra

 132. Bild för Anti-PK
  Anti-PK

  Skitlöjligt och pisstråkigt.

 133. Bild för Micke
  Micke

  Efter att ha läst kände jag mig plötsligt väldigt, väldigt vuxen.
  Jag kommer inte tillbaka.

 134. Bild för Davidiot
  Davidiot

  Det här var ju fantastiskt och hen-synslöst.

 135. Bild för Michael
  Michael

  Alltså. om det hade varit ironi hade det kanske varit kul.

 136. Bild för Dr. Mij Nosseka
  Dr. Mij Nosseka

  I egenskap av ordförande för Östasiatiska förbundet för avskaffandet av Kentucky och likväl ”asiat”, så känner jag mig manad att besvara artikeln. Författaren av artikeln kränker mig personligen genom att öppna upp för flyktingströmmar av ”människor” från Kentucky. Nu kanske folk undrar sig hur jag menar. Det kanske jag kunde ha gjort också. Tyvärr så är detta hemligtstämplat. Det jag säga är jag är mycket kränkt, och har dåliga föraningar. Var kommer Sverige vara om 20 år? Kommer julen komma att förvandlas till veritabla golden showers för de som gillar Per Morberg? Kommer Kalle Anka ersättas av slagsmål mellan Camilla Läckberg och Lisa Förare Winbladh? Eller kommer julen bli en konstinstallation av Anna Odell? Kommer dans runt julgranen bytas ut mot gruppsex med håriga hippies? Det är det jag är orolig för. Ni kallar det för nöje, men var på er vakt! Nöjesguiden nöjer sig inte bara med att finna nöje i att förstöra fina Shintohögtider som julen för sitt eget höga nöje, utan de är emot svensk-östasiatiska kulturvärden i stort. Till sist vill jag rätta er. Individen på bilden är min syster, och hon är inte bisexuell, utan en vanlig sexturist och försäljare av rullstolar bygda av Play-Doh™. Detta är ett typexempel på det systematiskt kränkande av henne som person som gång på gång yttrar sig i kränkande artiklar. Nej du Nanna, du får ta och nanna. p.s. Christian ”The Falcon” Falk och Gordon Cyrus håller förmodligen med mig.

 137. Bild för Atli
  Atli

  Kan vi inte bara kalla det här för kvantum-julen? Allt samtidigt, helst Tofu.

 138. Bild för Stefanie
  Stefanie

  Alltså... Detta inlägg var inte ens lite roligt... Helt extremt skittråkigt.. Varför läste jag det? Jag förlorade 3 min av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka. Och ja, jag var ändå tvungen att skriva detta, blev nästan lite arg...

 139. Bild för steff
  steff

  Ironi eller ej. Jag kommer aldrig säga Hen utan Han och Hon eftersom det är precis det vi är. Och jag kommer aldrig ha bröst på tomten av den enkla orsaken att tomten är en man och inte har kvinnobröst. Jag kommer även fortsättningsvis sålla bort all feministisk tramspropaganda som vi hjärntvättas med dagligen i det här samhället. Jättesynd om kvinnor som har så dålig lön. Men låt oss tala tyst om alla vårdnadstvister som uppstår för att kvinnor enligt lag får ensam vårdnad om barnet ifall mannen inte är gift eller bor ihop med den kvinna han får barn ihop med. Inte fan ska män få vårda sina egna barn. Barn är kvinnors ägodelar. Jättesynd om kvinnor som har små bröst. Men låt oss gärna tala om mäns storlek på penis, så ofta vi kan. Jättesynd om alla kvinnor som känner sån press över utseende och allt dom ska vara och göra. För män känner säkert ingen press över att dom ska ha ett bra jobb, fin bostad, fin bil, fet plåbok, stor penis, sixpack på magen etc osv. Och det är såklart bara män själva som skapat dessa ideal, inte kvinnor, kvinnor är helt oskyldiga i sammanhanget. Som alltid. Och förresten slår man en man, då heter det misshandel. Slår man en kvinna är det kvinnomisshandel. Att slå en man är helt okej. För män kan slåss. Precis alla män. Och alla män kan ju försvara sig men det kan ju faktiskt inte kvinnor. Samhället och könsroller, det kan man se ur många perspektiv.

 140. Bild för JohannaH
  JohannaH

  Så jävla bra! Texten är klockren. Och jag hoppas du ignorerar alla obildade rötägg som kommenterar.

 141. Bild för Tintin
  Tintin

  Jag skrattar, och förstår att det är meningen. Men nervöst frågar jag mig om jag ska skratta:
  - Åt ironin i texten. "PK-eliten" finns ju inte! Den är ett konspiratoriskt påhitt av kränkta vita män. Till skillnad från "patriarkatet" och "näthatarna".
  - Av glädje åt avsaknaden av ironi i texten. Äntligen tar någon itu med det svenska julfirandets nazistiska byk.
  - Åt driften med PK-eliten. Förslagen som förs fram i texten är en snäll parodi på kulturskribenter, sådana här dumheter kommer de aldrig att föreslå.Till och med de själva har kommit på att Nogger Black-affären och pepparkaksprotesten var lite krystade.
  Hur ska jag tycka, för att inte vara vare sig näthatare eller Sverigedemokrat? Tills jag får besked tassar jag vidare genom livet med en försiktig känsla av skam och skuld.

 142. Bild för Niklas....
  Niklas....

  Det här var ju förbannat roligt, men det får man väl inte säga i det här landet längre...

 143. Bild för Mats
  Mats

  Menar du inte "de tre vise hennen"? :D

 144. Bild för Peter
  Peter

  Det är ju Islam ni är så rädda att kränka, det är därför kyrkan/julsånger/lucia avvecklas mer och mer för varje år. Det nämde du inget om i din krönika? Feghet eller skygglappar???

 145. Bild för Hanna
  Hanna

  "Det nämde du inget om i din krönika" hahahaha

 146. Bild för Peter
  Peter

  Jag önskar så att allt var taget ur luften och att inte en människa tänkte i de här banorna.
  För varje skrattanfall fällde jag också en tår.
  Kan inte pk-facisterna hålla sig för sig själva och låta oss andra va?

 147. Bild för Kalle Anka
  Kalle Anka

  Exakt....så är/blir det i framtiden.....Fy

 148. Bild för Pelle
  Pelle

  Ge-ni-alt! :D

Fler blogginlägg från Nanna Johansson

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

1/11
RIP
31/10
Att sopsortera hos någon annan är inte kul
31/10
Feast your eyes! Och...mind. Amy Poehlers AMAA!
31/10
Gästblogg: En lista med alla listor
31/10
staycore lanseringsfest!!!!!!!!!
31/10
Din ultimata guide till RBMA Weekender 2014
31/10
Folkets val till Halloween
31/10
Rösta bort folkomröstarna
31/10
Jag är Sims
31/10
Förslag på halloweenutklädnad
31/10
Undra när vi ska lämna tillbaka den här hunden vi lånat
31/10
1987 gör åter dansant melanokoli bättre än alla med Bomb
31/10
Systembolagets öppettider allhelgonahelgen
31/10
Fältstudier på Press Stop
31/10
Den lille mannen strikes again
31/10
Findus Imam
30/10
Best of BT
30/10
Filmer jag sett på sistone: lösnäsor och skogsväsen
30/10
LYSSNA: SKAPARNA # 10 LISA NILSSON
30/10
En lyckad lunch på Cevicherian
30/10
Låt er beröras av T-Pain utan auto-tune
30/10
kvinnan som talar med hästar
30/10
Boktips: Triologin om kråkflickan
30/10
Anita Sarkeesian på The Colbert Report
30/10
jag <3 amie
30/10
En modenyhet som glömdes bort
30/10
Missa inte nya Nöjesguiden!
30/10
VIDEOPREMIÄR: Finess - Innan stjärnorna faller med J-Riz & Dida
30/10
Håååååår
30/10
Har du spelat bingo någon gång i Colombia?
Meny