Huvudmeny

De intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "tjejer" på Facebook - Del 1

Nanna Johansson 10:16 10 Oct 2012

I somras bloggade jag om de 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver "kvinnor" i sökfältet på Facebook. Redan då planerade jag att det skulle bli en inläggstrilogi ("kvinnor" --> "tjejer" --> "flickvän") men jag har inte fått tummen ur förrän nu. Den här gången provade jag alltså att söka på "tjejer" - och ta mig tusan om jag inte hittade så mycket intressant att jag tvingades dela upp resultatet i två inlägg. Det här är första delen. Nu kör vi!

Upphovsmannen till den här gruppen har en bra och två dåliga sidor. Bra: hen slår inte tjejer. Dåliga: hen slår killar. Och använder "tjej" som skällsord.

Va?

Närå skoja ba, jag fattar ju att det här är skitjobbigt. Där sitter man, en 17-årig gymnasiefilosof i slokhatt, och ställer stora frågor om Livet, Konsten och Rymden. Och så kommer någon dum liten tjej och bara: "va?" Typiskt dumma små tjejer att inte fatta ens prosalyrik eller omvärldsteorier. Till slut vill man bara ryta ifrån. "Nej", ryter man. "Vi slokhattar ska inte behöva ta sån här skit! Låt oss nu slippa det tyngande oket av dumma små tjejer! Låt oss stötta och trösta varandra i en Facebook-grupp!"

Men vääänta nu, jag tänker ju inte heller betala 30 kronor i månaden för att kolla på tjejer på snyggast.se. *går genast med i gruppen*

Inte för att vara den som är den, men det här är väl ändå en överreaktion? Visst blir man provocerad när man ser någon komma klafsande i såna där pösiga fynd-basketkängor som ser ut att en gång ha varit en lika vidrig beige pikétröja, men utrotning? Är ni säkra på att det inte bara är något ni säger i stundens hetta? Jag ser dessutom vissa praktiska problem med att utrota en grupp vars gemensamma nämnare är något så lättföränderligt som skosmak. Jag menar, när säkerhetspolisen kommer och knackar på dörren är det ju bara att man tar på sig sina snyggaste sneakers. Så byter man till foppatofflor när de gått ;PpPppPp

Härligt initiativ guys, men vad ska ni göra med informationen? Vad kommer ni kunna utläsa av att det blev flest killar eller tjejer i gruppen "Blir det flest killar eller tjejer i denna grupp?" Det enda jag kan komma på är att majoritetskönet har snäppet mer fritid än det andra.

SLUTA SKRYT!!!

(Jazz qidding)

Fördomsfull som jag är tänkte jag omedelbart: "Den här gruppens medlemmar måste vara mellan sju och tolv år gamla". Men det är ju verkligen att generalisera. Varför skulle inte, säg, en medelålders VD på ett mellansvenskt mjukvaruföretag kunna gilla "vi som hatar när tjejer nyps"? Fördomar är det fulaste som finns!

(Fortsättning följer inom kort...)

Fler blogginlägg från Nanna Johansson

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

27/11
Modellflickor
27/11
Två på resa - Helsingfors (med färjan)
27/11
Avicii klar för Summerburst
27/11
Diving, diving, diving
26/11
Producenten Clams Casino återvänder när A$AP Ferg släpper låt om Ferguson
26/11
Motsols
26/11
Samtidigt från Stockholms undre värld
26/11
Senaste fyndet
26/11
Gårdagen va kaoz
26/11
Tog mig en titt på Carolina Gynnings konst
26/11
Om esporten och sexistproblemet
26/11
Hashtangenten
26/11
Thailand rensat på solstolar
26/11
Navidad en México
26/11
Det blir en till säsong av Paradise Hotel
26/11
Fresher than you
26/11
LYSSNA: Little Jinder - Little Jinder
26/11
Thomas Ravelli: "Idag var d inspelning av årets Jullåt, "Hårda Paket"
25/11
Jag - en del av krögareliten
25/11
Berlinbästa
25/11
Jurassic World har fått en trailer och det är inte okej!
25/11
Årets julklapp 2014
25/11
Min nya favoritapp
25/11
Årets julklapp - ett aktivitetsband
25/11
Årets mest kackliga musikvideo (recap)
25/11
Röda mattan: AMAs 2014
25/11
Är närmre Lorelai än Rory i ålder nu
24/11
NYTT PODCASTAVSNITT: "57. En 15-åring filosoferar"
24/11
Kim Kardashians rumpa utnyttjas som mattelärare
24/11
Bostadskarriären
Meny