Scrolla ner för att komma till sajten

De intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "tjejer" på Facebook - Del 1

Nanna Johansson 10:16 10 Oct 2012

I somras bloggade jag om de 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver "kvinnor" i sökfältet på Facebook. Redan då planerade jag att det skulle bli en inläggstrilogi ("kvinnor" --> "tjejer" --> "flickvän") men jag har inte fått tummen ur förrän nu. Den här gången provade jag alltså att söka på "tjejer" - och ta mig tusan om jag inte hittade så mycket intressant att jag tvingades dela upp resultatet i två inlägg. Det här är första delen. Nu kör vi!

Upphovsmannen till den här gruppen har en bra och två dåliga sidor. Bra: hen slår inte tjejer. Dåliga: hen slår killar. Och använder "tjej" som skällsord.

Va?

Närå skoja ba, jag fattar ju att det här är skitjobbigt. Där sitter man, en 17-årig gymnasiefilosof i slokhatt, och ställer stora frågor om Livet, Konsten och Rymden. Och så kommer någon dum liten tjej och bara: "va?" Typiskt dumma små tjejer att inte fatta ens prosalyrik eller omvärldsteorier. Till slut vill man bara ryta ifrån. "Nej", ryter man. "Vi slokhattar ska inte behöva ta sån här skit! Låt oss nu slippa det tyngande oket av dumma små tjejer! Låt oss stötta och trösta varandra i en Facebook-grupp!"

Men vääänta nu, jag tänker ju inte heller betala 30 kronor i månaden för att kolla på tjejer på snyggast.se. *går genast med i gruppen*

Inte för att vara den som är den, men det här är väl ändå en överreaktion? Visst blir man provocerad när man ser någon komma klafsande i såna där pösiga fynd-basketkängor som ser ut att en gång ha varit en lika vidrig beige pikétröja, men utrotning? Är ni säkra på att det inte bara är något ni säger i stundens hetta? Jag ser dessutom vissa praktiska problem med att utrota en grupp vars gemensamma nämnare är något så lättföränderligt som skosmak. Jag menar, när säkerhetspolisen kommer och knackar på dörren är det ju bara att man tar på sig sina snyggaste sneakers. Så byter man till foppatofflor när de gått ;PpPppPp

Härligt initiativ guys, men vad ska ni göra med informationen? Vad kommer ni kunna utläsa av att det blev flest killar eller tjejer i gruppen "Blir det flest killar eller tjejer i denna grupp?" Det enda jag kan komma på är att majoritetskönet har snäppet mer fritid än det andra.

SLUTA SKRYT!!!

(Jazz qidding)

Fördomsfull som jag är tänkte jag omedelbart: "Den här gruppens medlemmar måste vara mellan sju och tolv år gamla". Men det är ju verkligen att generalisera. Varför skulle inte, säg, en medelålders VD på ett mellansvenskt mjukvaruföretag kunna gilla "vi som hatar när tjejer nyps"? Fördomar är det fulaste som finns!

(Fortsättning följer inom kort...)

Lämna en kommentar, bild eller gif här

9 kommentarer

 1. Bild för Calleism
  Calleism

  Jag har hittills stenvägrat att gå med i Facebook för det verkar så jävla trist men nu förstår jag att jag har haft fel hela tiden, det här är ju alldeles alldeles underbart!
  Fejjan - here I come!

  (Ja, och du är bara bäst, liksom. Basåattduvet.)

 2. Bild för anna
  anna

  VÄNTAR otåligt på del 2 av detta inlägg. Så JÄVLA kul!!!

 3. Bild för mikebike
  mikebike

  Extremt roligt. Brrr... jag skämsryser å deras vägnar. Undrar hur stolt man känner sig som initiativtagare till en sådan fantastisk grupp. Jag skulle inte bli förvånad om det är samma personer som ligger bakom flera av de här grupperna, som de som försöker förolämpa mig genom att kalla mig PK när jag kritiserar Bo Hansson på ett ganska onyanserat sätt.

 4. Bild för Hen hensson
  Hen hensson

  Haha! Du är sjukt rolig... Kan du inte göra en där du söker på "invandrare"?

 5. Bild för Millan
  Millan

  hahahah!

 6. Bild för Mr A
  Mr A

  Ja du.

  Dags för nästa bloggare att raljera över folk som läser bloginlägg som handlar om vad man kan hitta på facebook.
  Som om facebook hade varit något vackert och fint.
  Facebook ÄR en åsiktsbajsgryta. Jag blir inte förvånad det minsta vad än för skit det går att hitta där.

  Än en gång glad för att jag har lagt mitt fb konto på is.

 7. Bild för Mr A
  Mr A

  Ja du.

  Dags för nästa bloggare att raljera över folk som läser bloginlägg som handlar om vad man kan hitta på facebook.
  Som om facebook hade varit något vackert och fint.
  Facebook ÄR en åsiktsbajsgryta. Jag blir inte förvånad det minsta vad än för skit det går att hitta där.

  Än en gång glad för att jag har lagt mitt fb konto på is.

 8. Bild för jez
  jez

  Det här gjorde min dag! Du är för fan bäst.

Fler blogginlägg från Nanna Johansson

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

20/9
Idag intog jag ett kafé
20/9
Så mycket bra på en och samma gång
20/9
Jag är den jag är
20/9
Ribbing slår till igen
20/9
Moschino SS15
20/9
Idag blir jag 26
20/9
Mina sprattliga ben vill inte riktigt sova
20/9
ÖNSKELISTA mitt i natta
19/9
Zhala - I'm in love
19/9
Singelsläpp: Nadya är mer än Sveriges M.I.A. när hon tar sig an rasismen
19/9
Aftonbladet Plus fast i teveformat
19/9
Skandal!!
19/9
Beatrice Elis nya låt
19/9
Maximal pattfaktor på Tokyo Game Show
19/9
Det är en fråga om tidsuppfattning
19/9
De fetaste händelserna från musikveckan: Bonos nya plan och paret Knowles/Carters album
19/9
Killinggänget förutspådde Sverigedemokraternas framgång
19/9
Snacka om bar
19/9
Förloraren
19/9
Släng dig i väggen Nobelfesten!
19/9
Tvåhandsgreppet
19/9
När jag började fläka ut insidan i morgontidning
19/9
Sveriges nya musikscen
18/9
Upp över mina öron
18/9
När en talar om Barbie:n vol2
18/9
Breaking Bad har en spansk remake och den är bättre än la metanfetamina azul
18/9
Parfym, weekends och Estelle Bernadotte
18/9
Valvakan - Nöjesguidens stora prisgala och begravning av Supervalåret
18/9
Andrej(a) - The Documentary
18/9
En gång i tiden var jag Latikbergs Robert Wells