De 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "flickvän" på Facebook

Nanna Johansson 14:33 7 Dec 2012

Efter succén De 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "kvinnor" på Facebook, och de lite mindre (läs: mycket mindre) virala "tjejer"-sökningarna del ett och två, kommer här det tredje och sista inlägget i denna sökordstrilogi. Den här gången fördjupar vi oss i vad Facebook-användarna har att säga om flickvänner. Hoppa in! *pekar mot folkabuss med destination Crazy Fun Land*

Plats 10:

Det första jag undrar är vad man egentligen diskuterar på den här sidan. Men min undran överskuggas snabbt av en gnagande oro för att nätverket "Alla vi som har flickvänner med stora bröst" är lite för löst. Jag menar, kittet som binder samman deras vänskap är ju inte direkt jättestarkt. Vad händer till exempel om en medlem plötsligt dumpas av sin storbystade flickvän och träffar en A-kupa? Förlorar hen kontakten med sina "Alla vi som har flickvänner med stora bröst"-vänner? Blir hen utfryst ur pattfie-partnernas gemenskap, likt en Simba som stöts ut ur lejonflocken? Det får bara inte hända :(

Plats 9:

Om Din Pojkvän Startade Gruppen "Om Din Flickvän Sa 'Det Är AIK Eller Mig' Skulle Du Sakna Henne Då?" Skulle Du Sakna Honom Då?

Plats 8:

Om detta inte bara syftar på gammalt hederligt nätdejtande så är det här det mest fantasieggande som skrivits på hela internet. Faktum är att jag slungas ut i ett svart, metafysiskt hål när jag försöker greppa innebörden. Tid och rum upphör att existera, jag hör ljudet av en melodi som aldrig spelats, jag känner ett starkt behov av att en äldre kille i sidbena ska förklara universums beskaffenhet för mig och himla med ögonen när jag fortfarande inte fattar. Den känslan.

Plats 7:

Guuu' va spännande med tävling – jag ÄLSKAR tävling! Men just den här måste jag ha missat. När gick den av stapeln? Och framför allt: vilken gren tävlades det i? Jag försöker liksom hitta ledtrådar i gruppnamnet men är lika hjälplöst förvirrad som om där stått "Real Madrid vs Björn Borg 1-0".

Plats 6:

Det här måste vara den mest ambitiösa sidan på hela Facebook. 1 miljoner saker liksom! 1 miljoner! Upphovsmannen till den här sidan har alltså inte bara gjort ett hästjobb på klassificeringsfronten, likt en heterorelationernas svar på Carl von Linné. Nä, hen måste dessutom ha tvingats tänka rejält jävla mycket utanför boxen för att få ihop till hela 1 miljoner (1 000 000er) tankar. Då duger ju inte bara de mest uppenbara tankarna en pojkvän tänker när han är med sin flickvän ("Jag är med min flickvän" / "Jag är en pojkvän" / "Jag tänker"). Nä, för denna uppgift krävs Advanced Creativity Skillz ("Kan man spjälka wolfram?" / "6 x 8 = 48" / "o_0"). Hatten av.

Plats 5:

Hej hederskulturdoftande svartsjuka! Vad kul att du letat dig in i sammanhang där det är kutym att "sitta i knät på varandra". Alltså högstadiet. Och vad kul att dina små sedlighetspoliser brinner så mycket för monogami att de till och med manifesterar det på Facebook. Great job there!

Plats 4:

Om den här sidan retar mig? Okej, guilty as charged. Men det är framför allt för att personen som startat sidan skriver "flickvännen", inte "min före detta flickvän". Det här är alltså ett förhållande som FORTFARANDE PÅGÅR. Ett förhållande där den ena parten går hem till sin flickvän, "öppnar" hennes BH och sedan försvinner som en skugga. Vad är det för liv, frågar jag mig. Vad är det för liv? (Och varför verkar 137 personer identifiera sig med det?)

Plats 3:

Ja, hahaha, jag förstår att det blir konstig stämning när man precis är på väg att stjäla smörkniv och tekoppar men plötsligt ertappas av sin tjej. Pinigt!

Plats 2:

Vid en första anblick verkar medlemmarna av de här olika grupperingarna vilja samma sak, men tittar man närmare inser man att inget kunde vara mer fel. Bara för att man vill "umgås" med flickvännen betyder det väl för helvete inte att man vill "mysa" med henne! Och vad är "umgås" förresten, kan man inte bara "vara" med varandra? Men även i "vara"-gänget hittar vi en splittring – en utbrytarfalang tycker bestämt att "vara" ska stavas "va".

Gruppen "Umgås med flickvänner vänner och min hund" är för de riktiga jävla finsmakarna. För att få vara med där ska man inte bara ha en flickvän, utan även vänner och hund. Frimurarorden har fan enklare inträdeskrav!

Plats 1:

Mmm. Låt oss tänka oss ett typiskt sammanhang där en flickvän har våtdräkt och snorkel på sig. Jag tänker osökt på havet, kanske en kurs för att ta dykarcertifikat. Låt oss nu tänka oss flickvännen i vattnet, där hon snorklar. Och sist men inte minst: låt oss föreställa oss den runkande pojkvännen som simmar bredvid.

Gilla:
upp
210 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

28 kommentarer

 1. Bild för caya
  caya

  mnåååh! det verkar ju så jävla svårt att simma & runka samtidigt. sitter han inte i en liten jolle och runkar tro?? nästan samma lika, och säkrare att starta facebookgrupp samtidigt.

 2. Bild för Tom Het
  Tom Het

  Gillar valet av versaler på ordet "OKEJ" istället för "inte" på plats 5.

 3. Bild för Saga
  Saga

  Haha, åh vad jag älskar din kommentar till trean! Och bilden jag fick i huvudet av ettan, haha!

 4. Bild för Rebecka A
  Rebecka A

  "Gick till flickvännen, öppna bh:n" osv osv osv - kategori: athlete. Huh?

 5. Bild för carn
  carn

  Alltså. Man kan säkert runka samtidigt om man tycker om att simma i cirklar... lite New Age över det hela! ;D

 6. Bild för Åsa
  Åsa

  Haha fantastiskt underhållande!

 7. Bild för Micke
  Micke

  "Kan man spjälka wolfram?"

  Dagens skratt. Tack för det =)

 8. Bild för Vitma
  Vitma

  Internet. Det bästa/sämsta som hänt mänskligheten.

 9. Bild för Zapp
  Zapp

  Plats 4: ";ppp" betyder typ munprutt, d.v.s. efter att ha öppnat behån dök han rakt ned och, ja, ni fattar. Alltså inte "sen drog jag" utan "sen drog jag ;ppp"

 10. Bild för Inkognitomannen
  Inkognitomannen

  Men vänta här.. Menar du att det här är de grupper som kommer upp när man söker på "Flickvän" på Facebook? Du kan ju inte mena det eftersom det inte stämmer, eller? Många av de här grupperna finns ju inte ens...

 11. Bild för Tusselover
  Tusselover

  Ännu en anledning att inte finnas med på Facebook!!

 12. Bild för Bolobolka
  Bolobolka

  Jag älskar att öppna min behå i trapphuset utanför flickvännen. Jag är förstås inte säker på om det är hans eller hennes flickvän, men det bortser jag ifrån. Jag föreställer mig att hon står och kniper med ögat vid kikhålet hela dagarna för att se om hennes pojkvän eller flickvän kommer snart. Det ögat som inte är närmast hålet, ni fattar. Har flickvännen fattat misstankar? Finns hon? Jag ringer på och drar igen kappan om mig i en enda svepande rörelse och frustar mig nerför trappan. Ibland kissar jag nästan på mig, så roligt är det.

 13. Bild för ...
  ...

  Neeeeej! De har lagt ner "Umgås med flickvännen vänner och min hund"!
  Jag gillar ju också att hänga med den där hunden'

 14. Bild för Cepe
  Cepe

  Femenazi strikes again, seriously, vem fan bryr sig om att det finns facebook-sidor som fruntimmer kan störa sig på, finns fruntimmer som jag kan störa mig på, låt oss radera dem för att herpderp offended.

 15. Bild för Trollet
  Trollet

  Cepe - din grumpyness made my day ;-)

 16. Bild för Ordpolisen
  Ordpolisen

  Fy för bövelen! Lär man sig inte stava i skolan längre? Öpnna bh:n?! Var den redan öppen, eller heter flickvännen "Öppna bh:n", som någon sorts indiannamn, typ "Spruckna gummit"? Det heter "öppnade bh:n"! Sedan gör det absolut ingenting om man ger F i att särskriva! Säger du "gummianka", så skriv "gummianka"! Inte "gummi" "anka"! Grrrr!

 17. Bild för Smeklitt
  Smeklitt

  Tänkte bara informera om att gruppen med hunden inte är en grupp utan ett "intresse", så har en person fyllt i det under intresse-kategorin, exempelvis ett barn som haxxat sig in på Facebook, så kan det komma upp som förslag om någon annan skriver början på det. Men det är ingen grupp som någon startat och värvat folk till.

 18. Bild för sara brännholm
  sara brännholm

  Du har så sjukt sköna inlägg. Inte bara att komma på att söka på det där utan också kommentarerna...wow

 19. Bild för Herp
  Herp

  Mycket morgonskratt här! En fundering bara - under punkt 6 förekommer en mening där ordet "upphovsman" ingår, en mening som följs av en mening där "hen" ingår. Vi får nog alla vara överens om att det är grabbar som startat de här grupperna ändå.

 20. Bild för Linda
  Linda

  Hahaha, älskar 3:an, du är grym!

 21. Bild för Kanyl
  Kanyl

  Väldigt rolig post! En fundering bara om plats nummer två: Det är inte så att gruppen "Va med flickvännen" är orienterad mot personer med en partner med nedsatt hörsel?

 22. Bild för Juseless
  Juseless

  Jag finner att många av dessa sidor präglats med en bit humor av den sarkastisk undertonen. Jag ser nu två riktningar från den käre skribenten som så tvunget tagit intresse i detta: Inkapabel att se den typ av humor vi just bevittnat eller ett fruktansvärt begär att få sin röst hörd i detta poänglösa inlägg.

 23. Bild för Titti
  Titti

  Men vad gör du, människa!? Tar du disken?!

 24. Bild för Linnea
  Linnea

  Genialt

 25. Bild för Rosselur
  Rosselur

  Man kan väl inte spjälka grundämnen heller. Tok-Fia.

 26. Bild för Ellen
  Ellen

  Alltså gud. Du är bäst. Helt fantastiskt kul.

 27. Bild för Tomas
  Tomas

  I "Plats 2" tror jag det är "nya" Ansiktsbok som råkat tappa bort kommatecken och frågetecken när de bestämde sig för att automatiskt göra grupper av allt man skrivit in under "intressen".

  Gruppens riktiga skall alltså vara "Va, med flickvännen?".

På G

Nanna Johansson 12:23 2 May 2014

Tänkte passa på att skamlöst puffa för några jag-relaterade grejer som kommer dyka upp under sommarhalvåret.

Först kommer det en fortsättning på semisuccén Quizza med P3, en frågesport i radio som jag och Kringlan Svensson programleder. Säsongsstart nån gång i juni.

Sen kommer jag att teckna en ny seriekalender för Galago, den här gången på temat skönhet.

Och därutöver har jag skrivit en roman tillsammans med nämnda Kringlan, Drottningen av Rottnevik. Den kommer lagom till bokmässan (tror jag) och handlar om så aparta saker som socialdemokrati, Hollywood, småstadsliv, storhetsvansinne och ond bråd död. 

Det var allt som ligger i pipen. Vill man se mig göra debut i mediet "rörlig bild" kan man göra det här.

Häj häj så länge!

Gilla:
upp
127 röster

Den kreativa medelklassen

Nanna Johansson 10:08 27 Apr 2014

Den kreativa medelklassen (ej att förväxla med den icke-kreativa medelklassen, som bor i typ radhus) är den allra härligaste samhällsklassen! I alla fall om man ska tro marknaden. Jag menar, varför skulle DKM annars vara den grupp som oftast porträtteras när det ska säljas saker?

Källa reklam är alla i den kreativa medelklassen lyckade, lyckliga och skönt avslappnade. Det låter väl åtråvärt? Men hur vet du ifall du själv tillhör den kreativa medelklassen? Gör det här testet!

Ser du dig själv som "lekfull"? (Ja/Nej)

Har du en syateljé/musikstudio/whatever i ditt hem? (Ja/Nej)

Äger du så mycket böcker att din bokhylla kräver en stege? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt kök med frukt? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt vardagsrum med levande (och/eller trendigt uppstoppade) djur? (Ja/Nej)

Smyckar du ditt vardagsrum med barn (och/eller barns saker)? (Ja/Nej)

Är du superbekväm med att vara barfota på bild? (Ja/Nej)

Jobbar du överlag ganska hårt med att se avslappnad ut på bild? (Ja/Nej)

Har du yrkesfärdigheter som inte skulle öka dina överlevnadschanser på en öde ö? (Ja/Nej)

Och slutligen...

När Fredrik Lindström använder ordet "vi", känner du dig inkluderad? (Ja/Nej)

Om du svarat ja på hälften eller fler av frågorna tillhör du med största sannolikhet den kreativa medelklassen.

Grattis till att vara marknadens lilla kelgris!

Gilla:
upp
378 röster

Så jävla skämmigt!

Nanna Johansson 13:59 19 Mar 2014

En svamp av arten skäggriska la ut en selfie på internet.

Reaktionerna från resten av naturen lät såklart inte vänta på sig.

Djur och växter ville veta:

1) Får svampar verkligen se ut hur som helst?

2) Varför rakar den sig inte bara?

(Vissa kände inte ens till att svampar kan HA hår!)

Efter en stund var hatet i full gång:

Skäggriskan fick ta emot hundratals hot. Men det fanns även de som stöttade den.

Flera arter som enligt normen ska vara hårlösa la upp egna bilder, som en solidarisk handling. Däribland hårigt bältdjur och arten "yeti crab".

Än har vi nog inte sett det sista av hårsvampgate.

Nu väntar vi med spänning på att SVT Debatt plockar upp ämnet.

Gilla:
upp
294 röster

Tema: Djur

Nanna Johansson 14:25 28 Feb 2014

Under mars månad kommer ni inte få läsa politiskt s.k. "tyck" på den här bloggen*, för jag kommer uteslutande ägna mig åt mitt andra stora intresse  djur (och till viss del natur)!

Den som hatar alla arter som inte är människan behöver alltså inte titta in här på en månad. Och för den som inte kan få nog av politiskt tyckande rekommenderas istället: resten av internet.

Tjing!

* = Det är ingen public service-anpassning eller så, utan bara att jag känner att jag åsiktat lite för mycket de senaste åren. Trött på mig själv, osv.

Gilla:
upp
158 röster

Fyra blogginlägg som aldrig blev av

Nanna Johansson 01:16 17 Feb 2014

Jag mjukstartar den nya bloggperioden med ett slags metainlägg. Kollade nämligen igenom min hårddisk och insåg att jag påbörjat flera blogginlägg som det aldrig blev något av. I vissa fall berodde det på tidsbrist, men i de flesta fall höll grundidéerna helt enkelt inte måttet. 

Tänkte gå igenom fyra av de här ofärdiga inläggen nu, så ha en skämskudde i beredskap.

1. Tänkt titel: "Hur jag önskar att Avpixlat var"

Det här skulle bli ett inlägg där jag saxade artiklar från Avpixlat och ändrade rasistiska nyckelord så att budskapen blev helt harmlösa. Skrattfest i teorin, men pissesvårt att få till i praktiken. Det här var det närmsta jag kom:

Betyg: 1,5/5

2. Tänkt titel: "Sökord: gubbar"

För något år sedan skrev jag en inläggstrilogi om vad man får upp om man söker på "kvinnor", "tjejer" och "flickvän" på Facebook. I ett svagt ögonblick tänkte jag komplettera de här tjejsökningarna genom att även söka på "gubbar" (och sedan jämföra resultaten). Men tyvärr blev det inte särskilt intressant. Det här var de enda anmärkningsvärda grejerna jag fick upp:

3. Tänkt titel: "Katt hjälper katt"

Facebook igen. Jag hittade sidan "Katt hjälper katt" (som i skrivande stund har 94,598 (!) likes). I korthet går konceptet ut på att läsare räddar tigerbeståndet genom att typ posta bilder på sina katter (om jag förstått det rätt). Det var den här annonsen som fångade min blick:

Är jag en av vadå? Var fjärde levande vild tiger eller en fadderkatt? (<--- Ungefär hur jag skulle ha formulerat det, om jag nu hade bloggat.)

När jag klickade in på själva sidan upptäckte jag ännu fler festligheter:

"Vägrar gå ur skålen tills jag räddat alla tigrar"

Ganska roligt: det absurda i tanken att katter skulle vara solidariska, och att de skulle manifestera denna solidaritet genom att sittstrejka i en skål. Också ganska roligt: den gravallvarliga svartvita katten som tittar fram och manar till aktion, likt en "your country needs you"-gubbe.

Roligt: att Lasse Kronér lyckats hitta en katt som ser slöare ut än vad han själv gör.

MEN varför blev det aldrig ett blogginlägg om katthjälparkatterna då? För att det kändes taskigt och onödigt att håna en sida som brinner för utrotningshotade djur. Så vilken tur att jag inte gjorde det...

4. Tänkt titel: "Vad styrelser borde lära av Spice Girls" (typ)

En dag slog det mig att bolagsstyrelser och andra homogena grupper skulle tjäna på att tillämpa det gamla Spice Girls-tricket "klä dig (och uppkalla dig efter) ett utmärkande personlighetsdrag".

Såhär: alla gubbar i valfri styrelse ser alltid identiska ut. Skillnaderna handlar på sin höjd om huruvida glasögonen är rundade eller fyrkantiga, eller om kostymen är havsblå eller gråblå. Min idé var att kräva att styrelsegubbsen skaffar en personlig klädstil, precis som Baby Spice, Scary Spice, Sporty Spice, etc.

För att illustrera det rimliga i mitt krav tänkte jag ta en bild på en 100 % manlig och vit styrelse...

... och hotta upp den genom att ge varje person en unik image, en accessoar som skiljer honom från mängden. 

Men mitt tålamod tröt tyvärr redan efter en gubbe.

Det här var allt jag tänkte visa. Hejdå för nu.

Gilla:
upp
179 röster

Hej igen alla raringar!

Nanna Johansson 18:31 6 Feb 2014

Efter att ha hängt på Politism i några månader är jag nu tillbaka på moderskeppet Nöjesguiden. I brist på andra bilder får vårt kära återseende illustreras av ett stämningsfullt möte mellan mig och min kompis katt:

Vill ni att jag ska blogga om något särskilt den närmsta tiden får ni gärna hojta till i kommentarsfältet, annars planerar jag att tuta på som vanligt (d.v.s. publicera inlägg i snigelfart). 

Puss! 

Gilla:
upp
247 röster