Kim och Kanye: mina two cents.

Margret Atladottir 12:40 8 May 2012

Jonna Sima frågade mig om jag inte kunde skriva en analys av Kim Kardashian och Kanye Wests "relation" (märk väl citationstecknena). Och ja, visst kan jag väl det. Jag vill först lägga alla kort på borden: Jag tycker väldigt mycket om Kim. Och jag tycker väldigt mycket om Kanye. Jag tycker att båda två är genier, på olika sätt visserligen, men jag gillar dem var och en för sig.

Varför jag gillar Kim så mycket? Alltså jag ser mig själv i henne. Gud, det kanske låter helt stört, men jag är ärlig nu. Kim Kardashian är vacker, hon är förmögen (hahah okej dessa två grejer identifierar jag mig inte i direkt) och hon är framgångsrik. Hon jobbar mycket, hon driver jag vet inte hur många företag och såklart, sig själv som ett "varumärke". Alla har åsikter om henne, ALLA. De flesta människor som respekteras i samhället tycker att hon är trash. För att hon är känd för att vara känd. Lite som att man hatar Paris Hilton. Jag hatar ingen för att den är känd för att vara känd, det är beneath me. Men kul att ni kör.

Kim har problem med kärlekslivet. Inte så att hon inte kan hitta män, hon har varit gift två gånger. Andra gången i hela 72 dagar. Hon har haft långa förhållanden, hon var ihop med Reggie Bush on/off i massor med år innan hon gifte sig med vad hon trodde var Den Stora Kärleken, Kris Humphries. Hennes pojkvän i yngre år, Ray J, släppte ett sex tape som spreds för vinden (egentligen det som gjorde henne till ett household name i USA). Kanske något av det mest vidriga man kan göra mot någon. Ta det mest intima man kan dela med sin partner, och visa upp det för hela världen mot personens vilja.

Hon har helt enkelt blivit behandlad som skit av snubbar. Skål alla medsystrar som känner igen sig!

Det är även där jag känner igen mig hos Kim. Jag har inga problem egentligen, jag är begåvad, jag jobbar hårt (i princip hela tiden), folk "vet vem jag är" (<---LOL förlåt) och jag måste "ta" massa saker i och med det. Till exempel att det står på internet att jag är "en hejare på att suga kuk" (signatur: lantisjävel). Och massor med andra grejer. Äckligt jävla skitsnack, men också massor med hyllningar. Människor som tycker jag är en förebild och cool och det ena och det andra. Jag har inga problem att "träffa män" (<---LOL igen), jag har haft långa förhållanden, men de har alla gått i stöpet och det blir drama, konflikter och sorg.

Kanye West älskar jag för att han gör bra musik. Men också för att han är emo. Hans 808s & Heartbreak handlar uteslutande om hur mycket han hatar sitt ex, i autotune. Han har någon slags messiaskomplex. Alla vi som såg honom på Way out west blev påminda om detta, han höll något slags föredrag, typ livscoachade oss i publiken. Att han vet hur det är att vara missförstådd, behovet av att man ska kämpa och stå på sig. Att man kan bli vad man vill.

Jag tror inte att Kim och Kanye är kära i varandra. Alls. Jag tror att det är två brända jävlar som har nära till gråten som tycker OM varandra. Och kanske är det så det ska vara, att två emos finner varandra och bara accepterar att tja, vi får väl leva ihop. Båda två vet ju hur det är att vara känd, och de badar i flos. Det kommer aldrig att gå för någon av dem att träffa någon som är normal.

Jag tror faktiskt inte ens att de har sex.

Men de behöver varandra just nu.

Gilla:
upp
158 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

9 kommentarer

 1. Bild för Grannen
  Grannen

  Förlåt, men är det här skrivet på fyllan?

 2. Bild för Margret Atladottir
  Margret Atladottir

  grannen: nej, va tyvärr helt spiknykter när inlägget skrevs.

 3. Bild för Laban
  Laban

  Haha nice att jämföra sig själv med Kanye och Kim. Nöjesguido-rekord i brist på självdistans. Keep it up!

 4. Bild för alva
  alva

  hej margret!
  jag lyssnade på din värvet-intervju idag och vill bara hälsa att du är så himla fin och intressant och intelligent! tycker folk oftast delar med sig av allt dåligt de tycker om folk och håller det braiga för sig själv, när det är så lätt att ge beröm. ha en fin kväll!

 5. Bild för Vit, medelålders, arbetarklass och en vanlig man
  Vit, medelålders, arbetarklass och en vanlig man

  Men, hur går det för Grahn i ÖSK i år?

 6. Bild för emelie
  emelie

  varför har du gjort din twitter privat? :(((

 7. Bild för N
  N

  Har du fått höra att du har en lookalike i platinum hit? kanske bara var jag som såg den skiten igår på trean vad vet jag, men men... typ som project runway fast med låtskrivare istället för designers. Karen heter din lookie iaf!

 8. Bild för Suss
  Suss

  Tycker du har en underbar humor och verkar vara en extremt bra person Margret! Fortsätt skriva på det här sättet, skit fullständigt i alla distans- och humorlösa idioter som har mage att hacka (anonymt) på dig. Du utgör en otroligt bra förebild för många unga! Heja heja!

 9. Bild för Mimm
  Mimm

  Kanye west älskar sex och stora rumpor, att han skulle avstå från att ligga med Kim, skämt el? LOL

  Ps Man gillar inte Kim för att hon tjänar pengar på att säga korkade saker i tv, inte för att hon är känd för fel saker tex sexfilm.Ds

Hejdå!

Margret Atladottir 13:41 30 Apr 2013

Om du har plockat vårt senaste nummer (med Petra Mede på omslaget!) kanske du redan vet att jag ska sluta på Nöjesguiden. Det innebär också att jag slutar skriva den här bloggen. Så många avsked?!

Tack för att ni har läst min blogg! Vem vet vi kanske ses någon annanstans :)

Gilla:
upp
444 röster

Cheryl Cole: My story.

Margret Atladottir 15:42 19 Apr 2013

Som trogna fotLOL-läsare vet ni kanske att jag i tisdags var i London för att se Arsenal möta Everton på Emirates stadium. Det var en av de bästa upplevelserna jag varit med om. Ni kan läsa allt här. En annan bra grej var att jag på flygplatsen tjackade Cheryl Coles bok där hon berättar allt om sitt liv.

Var ska jag börja ens. Jag älskar Cheryl. Har gjort sedan hon var en Tweedy. Tycker Girls Aloud har haft ett par bra låtar också? Har däremot aldrig vetat jättemycket om hennes liv, bara det mest väsentliga: hon var Geordie-tjejen som vann en plats i Popstars: The rivals, blev superstjärna över en natt, gifte sig med Arsenal-spelaren (nu Chelsea dock ew) Ashley Cole och sedan har det varit en berg- och dalbana av skandaler fram till hon blev "the nation's sweetheart" i och med sin juryplats i X Factor UK.

Äktenskapet med Ashley får man veta XTREMT mycket om. Vad som verkade vara drömförhållandet och drömbröllopet (tror brudklänningen från Cavalli kostade 100 000 pund?) var ju såklart rena rama helvetet. Då Ashley visade sig vara Englands egen Tiger Woods med den ena otrohetsskandalen efter den andra:

Ja, alltså det där var förstås bara början. Det intressanta var ju att Cheryl inte visste vad hon skulle tro. För när kiss&tell-berättelserna började trilla in på The Suns redaktionsmöten var det inte direkt alla som var sanna... Eftersom Ashley förnekade alla förutom en. Cheryl stannade kvar, gav honom chans efter chans. Fram tills att hon fick nog. Tror det var en ny kvinna som trädde fram per dag under en period. Ashley Cole var även väldigt hatad i England då han lämnade Arsenal för rivalerna Chelsea. Och konspirationsteorierna luftas även i boken. Det gick rykten om att Arsenal-fans på högt uppsatta positioner i samhället gjorde sitt bästa för att förstöra Ashleys liv. Jösses.

Fan vilken kämpe. Gråter. När skilsmässan var klappad och klar fick Cheryls liv en helt ny vändning. Simon Cowell, som ju verkar vara nån slags helt galen person (en episk berättelse om hans femtioårsfest finns även att hämta), anställde henne som jurymedlem i supersuccéprogrammet X Factor UK och allt såg ut att vara toppen. Då går Cheryl och får malaria. Den svåraste sorten, dessutom. Och var vid en tidpunkt MINUTER från att dö. Ahhhh. Mirakulöst överlevde hon, kämpade på, och fick jobbet som domare när Simon Cowell lanserade X Factor i USA. Däremot visar sig Simon Cowell vara värsta svinet och efter att allt är lanserat och klart, Cheryl på plats i LA och gud vet vad, bestämmer han sig för att sparka henne. Finns han? ANYWHO. Läs boken. Den är nämligen skriven på Newcastle-dialekt. Underbart.

Gilla:
upp
496 röster

Veckans Odds – alternativa versionen.

Margret Atladottir 16:21 8 Apr 2013

Det råder viss förvirring kring vårt nya format här på nojesguiden.se Veckans Odds. Vår vän tillika spjuvern Kristofer Ahlström hade tydligen förväntat sig bevakning kring människor som heter Odd. Och absolut, det kan du faktiskt få. Låt oss börja med att prata om själva namnet Odd. Wikipedia säger såhär: Odd är ett fornnordiskt mansnamn (inget hen-namn alltså :C) som betyder spets eller udd. Isländska versionen av Odd är Oddur (LOL). Vill tillägga att jag faktiskt inte känner någon Oddur, men vi ska nog kunna skaka fram en eller två. Att prata om namnet Odd utan att nämna Sveriges egna Odd, Odd Spångberg, vore ju otänkbart. Så denna veckas Odd blir alltså, Odd Spångberg!

Odd Spångberg är bloggare och driver bloggen "The Odd Way" på mansportalen Colin.se. han är däremot mest känd som Blondinbellas fästman. Ledande inom Odd Spångberg-bevakning är helt klart Nyheter24. Föreslår att ni beger er dit för att läsa mer.

Vill även passa på att säga att det finns cirka 1300 män i Sverige vid namn Odd, så den här bloggserien ser ut att bli en långkörare.

Gilla:
upp
507 röster

Kvinnohatet del 923482.

Margret Atladottir 10:41 20 Mar 2013

Ni har läst om Steubenville-domen? Två unga "lovande" idrottstalanger i Steubenville, Ohio utförde en brutal våldtäkt på en sextonårig tjej. Ska försöka att inte äckla er allt för mycket, men de körde runt henne i sin bil från fest till fest medan hon var avdäckad. Våldtog henne, filmade och fotograferade allt för att sedan sprida på internet. Domen föll i dagarna, och det ska alltså nu inte finnas utrymme att ifrågasätta huruvida förövarna faktiskt var skyldiga. Men det verkar fortfarande finns en hel del människor som är osäkra på vem som egentligen har skuld i det här fallet. Frågan är om det hade låtit såhär ifall det var mord det rörde sig om? Förmodligen inte. Om våldtäktsmännen inte varit såkallade "lovande" idrottstalanger? Vem vet. Jag är så oerhört äcklad och förtvivlad och rasande över att läsa om det här att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Läs det här också, apropå denna medmänskliga kollaps vi bevittnar. Helt. Jävla. Fruktansvärt. Är vad det är.

Gilla:
upp
606 röster

De gör årets Ladies Night.

Margret Atladottir 15:12 12 Mar 2013

Okej så det blir David Lindgren, Thomas Järvheden, Tommy Ekman, Christer Sandelin, Lazee och Eric Saade som gör årets upplag av Ladies Night. Det betyder att vi inte hade rätt överhuvudtaget mina vänner. Såhär trodde ni:

Är jävligt chockad över Lazee. Inte så chockad över David Lindgren och Eric Saade (som jag älskar?! säg nu inte till nån). Medelchockad av Tommy Ekman och Christer Sandelin. Thomas Järvheden borde varit med i omröstningen. Men förlåt, visst blir man sugen på att se "vårt" Ladies Night med alla namn ovan? STYR UPP NÅGON, ALTERNATIVA LADIES NIGHT.

Förresten, ni hade några "others" som förslag. Lolade:

Gilla:
upp
626 röster