Med mera

Kakan 02:43 24 Jan 2013
Jag var oerhört glad för att dela ut pris till Linnea Henriksson. Hon är så gullig och varm och blev så glad!! Smart som jag är behöll jag vinnarkuvertet för att ge som gåva till Linnea! Nedan ett foto på överlämnandet i vimlet. Igår var jag på pp3 och jobbade i vanlig ordning, efter det åt vi en semmeltårta som Cassandra vunnit!! Sedan var det vidare som gäst hos Lotta Bromé! Det var kul och fräckt och många kränkta män hörde av sig och rasade. Kämpa på! Nu sitter jag i en bil på väg till Värmland med TV4-jobbet. Hejdå
Gilla:
upp
67 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för Ulrika
  Ulrika

  Vart i Värmland? Kan man se dig någonstans? :)

 2. Bild för Sophie Thomasson
  Sophie Thomasson

  Glad you´re not the boss;).

 3. Bild för Maria Lundström
  Maria Lundström

  Lyssnade på dig och Lotta Bromér! Älskade det du sa om fördomen att alla tjejer snackar skit om varann. Nej det gör vi inte! Men jag förstår varför en sådan fördom försöker hållas vid liv: för att vi kvinnor ska splittras. Annars kanske vi (gud förbjude) börjar tycka om varandra, organiserar oss och blir starka..... Too late!

Är Rebecca och Fiona bara söta ansikten?

Kakan 11:15 21 Apr 2014

Sitter på planet till Kiruna, för att jobba med min utställning just i denna stad. Den 26e juni har jag vernissage för min första stora soloutställning, som har arbetsnamnet "Jag Ska Begrava Dig", en historia om mäns våld mot kvinnor, om kvinnohatet som omsluter oss alla, vissa tyvärr mer än andra. Många många män använder sig av fysiskt och psykiskt våld i sina kärleksrelationer. Jag skulle säga att den manliga könsrollen uppmuntrar till våld, den rymmer ett bejakande av våld för att uppfylla manligheten. Det kan tyckas vara tvära kast men den sortens kvinnohat rymmer mycket, allt från våld till att förlöjliga och misstro kvinnor, inte minst vi som bär på en stark femininitet i form av utseende, kläder, kropp mm.

Jag slår upp Norwegians egna tidning och ser till min stora förtjusning att den innehåller ett reportage om Rebecca och Fiona, våra feministiska musikexporter som är albumaktuella. På ett spår, i en video uppmanar duon slakt av patriarkatet. Och alltid systerskap. Men att göra detta i pastellfärgat hår och korta kjolar är komplicerat, för vissa. Norwegians tidning har det mycket jobbigt och måste fråga sig själv rakt ut i ingressen; är duon mer än två söta ansikten? Och uppmanar "djärvt" att det KANSKE är dags att ta R&F på allvar! Really? I reportaget klargörs duons framgångar tydligt; en egen realityserie, förband till Robyn, Grammisvinnare 2012 (där duon dessutom vann över Avicii och SHM), och förutom att dom spelat på musikfestivalen Miami's Ultras största scen, är dom extremt framgångsrika dj's och musiker. Ändå förminskas R&F med att beskrivas genom deras utseende, med att långa lösnaglar och lösögonfransar, "shiny outfits" och "lipstick application" inte är ett smart sätt att vinna artistic cred. Vidare förklarar R&F senare i artikeln att deras stil är viktig för att den är kul och att dom tycker modeindustrin är korkad. Författaren beskriver en video med ironic lipstick pouts... och överlag är det ju uppenbart att R&F inte tas på allvar. Ironisk för vem?

Duon har haft en spikrak karriär. Sure, dom är vita och (i) heterosexuella (förhållanden). Dom är smala, vita kvinnor och kan leka med femininiteten på ett sätt som många inte kan. Men dom är kvinnor som självklart inte tas på allvar pga sitt kön och utseende. I reportaget understryks det att duon vill bli sedda för vad dom är, ändå verkar personen som författat detta inte lyssnat en sekund på dessa dj's, fokus ligger på hur knäppt det är att dom ser ut som dom gör, att det kanske inte är så konstigt att folk inte tar dom på allvar med sin crazey estetik. Varför i helvete skulle vi inte tagit Rebecca och Fiona på allvar tidigare? Få kvinnor har varit större förebilder för unga kvinnor i samtida Sverige. Av hela artikeln lämnas endast några få rader till att handla om musiken och den nya plattan. Jag är så trött på att r&f jämt pratas om som ett fenomen och inte musiker.

Generellt handlar inte detta om Rebecca och Fiona, utan manssamhällets syn på kvinnor och femininitet. Femininitet är hatat hos kvinnor och män, bögar (& straighta män) som bär en typiskt kvinnlig epitet reduceras till endast detta, och passar inte in i den manliga könsrollen, och får betala ett högt pris. För kvinnor är det annorlunda, där blir den dubbla bestraffningen tydlig. Damned if you do, damned if you don't. För att passa in i en traditionell (heterosexuell) könsroll för kvinnor måste du reproducera bilden av hur en KVINNA SKA VARA. Om du inte gör det kommer du straffas. Många queers upplever detta dagligen, även straighta kvinnor som tar ett kliv utanför normen. Rasifierade kvinnor och hbtq straffas beyond mycket hårdare eftersom normen dessutom är vit. Samtidigt är det feminina och kvinnliga något fult, svagt, känslosamt och ofta med inslag av den klassiska hysterikan. Allt i jämförelse med den traditionella manliga könsrollen som ju är normen, han är stark, rationell och vet vad han vill. Han står bredbent med sin heterosexuella kropp på jorden och är trygg, han tar hand om en kvinna och kanske några barn. Han ger en hård och obögig kram till sina mansvänner och tar en öl, pratar inte känslor. En manlig könsroll, inte alla män.

Tänk vad skönt om vi slutat hata kvinnor och vår könsroll. Tänk om lösnaglar på kvinnor, män, hen eller den inte hade några statusvärderingar. Tänk om jag inte hade behövt tjata. Aja nu måste jag det och kommer fortsätta.

Gilla:
upp
69 röster

En vanlig dag/Håll käften gubbjävel

Kakan 20:14 13 Apr 2014

En vanlig söndag. Jag har varit på loppis och ätit kakor och haft det härligt med mina vänninor. Gått hem och rättat tentor och planerat för min resa i veckan, facetimeat med min tjej. Livet går sin stilla gång och jag är en (hbtq)kvinna som liksom andra kvinnor tänker på saker fast jag inte vill tänka på dom. Tex min säkerhet, varje gång det är mörkt, eller om jag ska komma ut inför nya människor, ofta också manliga blickar mot min kropp. Jämt dessa jävla blickar och kommentarer.

Jag ringer min syrra när jag är ute och promenerar, hon berättar om hennes spelning i helgen (hon är också dj, so cool dessutom) där tre killar ställt sig och kollat på henne från och med hennes första låt och kvällen ut. Tittat på henne, kommenterat till varandra och tecknat till henne hela kvällen; bra, tummen upp, dåligt, tummen ner, sådär, nja, det e ok. Rätt framför henne, bara rätt upp och ner, tagit sig friheten att kommentera hennes spelande, hennes jobb en hel kväll. Tänk att drivet och viljan att vilja störa, trakassera och hetsa en kvinnlig dj en hel kväll, är större än att vilja dansa och hänga med sina vänner. Tänk att tre killar betalar för att gå in på en stor klubb där ett helt socialt liv sker, men väljer ändå att lägga ner några timmar på att kränka en 28-årig brud. Kikki är dj och har varit det ett tag, spelar så gott som varje helg på nån klubb i Malmö. Hon och jag delar erfarenheter av män som ska fram och skruva och tycka till, eller bara titta. Jag har spelat i 14 år, det slutar aldrig. Den manliga könsrollen är så fattig, fatta att män måste kränka kvinnor timme in och timme ut, året runt, hela tiden för att uppfylla innehållet i sin norm. 

Sen gick jag vidare, fortsatte prata med min syrra om den manliga blicken. Det är skönt att omge sig med feminister som delar ens verklighet och vardag, som kämpar för samma saker. Jag pratade om hur jag snart skulle gå in på en restaurang och beställa mat och att jag tyckte det var jobbigt, att jag va trött och inte pallade med mer manliga blickar. Att jag var trött på att jämt ha garden uppe och hur det sliter på mig (och andra), att jag inte slappnar av. Jag pratade om hur vanligt det är att förbereda mig på att bli sexualiserad och sedd som ett objekt, av män. Så gick jag in och beställde. När jag höll på att beställa kommer en man fram till mig och avbryter, ställer sig bredvid mig och frågar:

- Bor du här?

- Ja

- Du, ta inte illa upp men ja måste säga en sak!

Jag svarar:

- Om du börjar en mening så, ska du nog inte fortsätta den. Om du redan utgår från att jag kommer ta illa upp, eller om det finns en risk att jag gör det, säg ingenting.

- Jo men jag måste ju säga att du har ju verkligen den goaste rumpan av alla här inne!

(asså. DJ GRÄNSLÖS UP IN THIS PIZZERIA!). Jag svarar lugnt. Men informativt:

- Jaha. Jag gick ju inte fram till dig och frågade; vad tycker du om min kropp, vad tycker du om min rumpa? Om jag velat veta det, hade jag ju frågat dig det. Men jag gjorde ju inte det. Jag är inte intresserad av att veta vad du tycker om min kropp.

- Men du har ju en så go rumpa, jag måste bara säga det

- Men jag vill inte veta, jag är verkligen helt ointresserad av vad du tycker om min kropp

- Var kommer du ifrån? avbryter han mig.

- Det är inte det vi pratar om, vi pratar om att du inte ska kommentera min eller nån annan kvinnas kropp.

Härmar mig:

-"det är inte det vi pratar om..." Var e du ifrån?

- Vi pratar inte om det

- Lugna dig!

JAHA. Då ska jag LUGNA MIG. jaja. Hade detta varit tio år sedan hade jag inte lugnat mig, men nu var jag så lugn och fin och hade faktiskt inte en enda tanke på att nita skiten ur denna gubbjävel.

SLUTA FUCKIN KOMMENTERA MIN KROPP GUBBJÄVEL HÅLL KÄFT. HAR JAG FRÅGAT? SVAR NEGAGE!!!!!!

Sen tassade mannen ut ur sin sexistiska bekvämlighet, tillbaks till sina andra manliga vänner där en annan bekväm sexism snart skulle infinna sig, som inte drabbade honom, utan nån kvinna. Tänk att detta hände prick sekunden efter att jag pratat med min syster. En del skulle säkert säga, i god sexistisk ton, att detta är ett i-landsproblem, eller att jag ska vara glad när nån ger min kropp en komplimang. Eller klassikern, bär inte sådana kläder om du inte vill dra blickar till dig. Det är inte ett i-landsproblem, det är ett mansproblem. Att vi kvinnor inte får ha vår kropp ifred från män. Jag är så bottenlöst trött på detta. Allt från att kommentera våra kroppar, studera oss utifrån vilket kön vi tillhör, våldta oss, misshandla oss, ge oss sämre lön, listan är lång. Vi äger inte våra kroppar, vi har aldrig gjort det. Dom finns här för män att suga ut, knulla, slå på, kontrollera och göra till åtlöje. Var god och ta för er. Ni kommer ändå inte straffas. Nånsin. Käft.

Gilla:
upp
156 röster

Kakan <3 Baba Stiltz

Kakan 23:51 9 Apr 2014

baba.jpg

För snart två år sen bjöd jag in den här lilla gynnaren till PP3 och lät denna rennässanskonstnär förgylla hela etern. Eftersom jag själv tillhör den sorten tycker jag det är viktigt med spridning. Baba Stiltz kan ca allt när det kommer till musik, och kan han inte det, då spelar det ingen roll. För två år sen blev jag inbjuden till hans studentskiva.. ja redan då hade denna ungdom varit aktiv i några år. Fatta vad lyckligt lottade vi är som har Baba nära oss och hans musik bara ett klick bort. Asså verkligen bara ett jävla klick bort. Här e lite exempel. Ps han e såpass ödmjuk goding.

[embed]

[embed]

Jag vet att denna e gammal, men den e så fin och jag har lyssnat sönder den. 

Okej det var allt för mig och min kärlek till Baba. Sleep tight

Gilla:
upp
19 röster

I den bästa av tjejvärldar

Kakan 00:20 7 Apr 2014

pp460.jpg

hej nu är de dags för teater igen! Asså jag har liksom varit asrädd för teater, eller jag är det fortfarande. Jag tycker det är skitkonstigt hur människor pratar på scen, helt tydligt och överdrivet, men sen har jag liksom lärt mig att uppskatta vissa saker, och speciellt när det är gött och politisk, kanske tom roligt ibland.

Idag spelas "Radikal Vänskap" med Potato Potato på Storan i Göteborg:

I den bästa av tjejvärldar
En flickstorm har dragit in över miljonstaden och ingenting är sig likt. Allt DU trodde på har förändrats. Vi befinner oss i ett no mans land där det inte går att gå inomhus. Himlen har spruckit upp och ljuset skiner på flickorna. Allt är här och nu och samtidigt bortom. Bara det ineffektiva och okronologiska får plats.

På en strand leker tre aktörer med sitt aktörskap i värden, men går det att lita på intuition och visdom utanför sin egen personlighet? Hur känns det när allt inte är upp till en själv och vad händer när tanterna sjunger alla sanningar?

Tillsammans skapar de tre aktörerna andra omständigheter, eftersom radikal vänskap och drömmen om att vara nära är det väsentliga. Genom dans, färganalys, drömtydning, körsång, ASMR, tårar och basal omvårdnad undersöks en känslomässig logik som är större och viktigare än miljonstaden. Vi utgår från ett annat centrum och gestaltar en annan berättelse om livet.

Jag älskar ju kvinnoseparatism och sanerligen att prata om det, hela mitt examensarbete handlade ju om det. Vad det finns för koder, möjligheter och att slippa patriarkatet en stund. Så vad passar bättre än:

Samtal direkt efter föreställningen 

Under våren 2014 undersöker scenkonstkollektivet PotatoPotato femininiteters potential i konsten och livet! Detta för att hitta motaktioner till dagens kapitalistiska, linjära och effektiva samhälle. Vilka värden går förlorade i en maskulin erfarenhetsvärld? Kan lyssnande vara den coolaste egenskapen? Och hur viktiga är egentligen känslor? Vi vill skapa utopiska världar och framtidens feminism!

Deltagare
Kakan Hermansson, konstnär, feminist, programledare
Linda Forsell, regissör Potato Potato 
Tanya Charif, GUTs Angered. 
Samtalet leds av Johanna Palmström, chefredaktör tidskriften Bang. 
 

bild på mig. SKOJA.

Om ni bor i göteborg med omnejd så kom dit för bövelen, vi kommer få oss en fin föreställning och ett fint snack <3

let me paint yr neck

skarmavbild_2014-04-07_kl._00.11.44.png

 

 

Gilla:
upp
37 röster

tog en helt valfri lavett på kinden i lördags

Kakan 11:04 6 Apr 2014

Men snälla rara ni, ni MÅSTE gå och se Ett Uppror på teater tre. Aleksa Lundberg som regisserat pjäsen är ICKE dålig på detta. Det går inte att kalla sig feminist utan att kämpa för transpersoner. Tyvärr, a slap in the face men så är det. Vi är skyldiga att läsa på, känna till transpersoner historia och kamp för att kunna påstå att vi är feminister som kämpar för ett jämställt samhälle. Tro mig, det är absolut inte självklart i feministiska kretsar att kunskapen eller intresset finns, inte ens i hbtq-kretsar. Och om inte där, så verkligen inte i den "vanliga" världen.

Transpersoner är den grupp människor som utstår mest hat och kränkningar pga könstillhörighet, eller avsaknaden av kön, det finns ju intergender. När jag satt i publiken på premiären skrattade jag, grät (såklart dj gråtarn), blev så generad att jag gömde mig i den medföljande foldern, och viskade "förlåt" till Navid som jag tagit med mig. Men framför allt var jag stolt och kände min lilla tass knytas och sakta höjas i luften, för det där va en bit revolution. Visserligen på en liten scen, nånstans på söder, men fy fan vad historieskapande och gött! Gå och se den här uppsättningen, BUMS!!!!

uppror_for_webb_mindre.jpg

Ett uppror - The Transgender Version

Av Aleksa Lundberg och ensemblen
Ett teaterexperiment med mänskliga rättigheter i fokus.

Transpersoner står längst ned på samhällets hierkistege, och representeras sällan på film, teaterscener eller i den lokala matbutiken.
Staten vill fortfarande inte kompensera transsexuella som tvångssteriliserats vid juridiskt könsbyte.
Transpersoner som skaffar barn kan inte registreras som föräldrar ifall deras biologiska kön inte överensstämmer med det juridiska.

Listan kan göras lång.

"Ett uppror - The Transgender Version" är ett dramatiserat politiskt tal med inslag av scenisk gestaltning, koreografi och handbok i konsten att bli lesbisk.
Vi har den politiska lösningen för att skapa ett samhälle fritt från strukturen som förtrycker utifrån kön.

Gilla:
upp
27 röster

Till Emmy Matilda, om objektifiering och nakna kvinnokroppar igen och igen

Kakan 10:15 29 Mar 2014

EMMY MATILDA

 

Araki är en japansk fotograf som ofta använder sig av pornografiska och erotiska teman i sina bilden. Att kalla bondagebilden sexistisk är att förminska faktumet att kvinnor kan njuta av bondage - och att det är helt jävla OK. Hennes njutning är också uttryckt i bilden även om du inte kan se det Kakan, eftersom det finns många olika sexuella uttryck. Shibari (en specifik typ av japanskt bondage) är också en konstform och utan att veta något om dess historiska och kulturella referenser är det både etnocentriskt och sexuamoraliskt att avfärda fotografier av shibari som "kvinnoförtryck". Suck.

 

 

Emmy Matilda!

Jag tänkte på detta, ditt argument när jag gjorde detta fräcka och humoristiska blogginlägg. Din kritik är befogad och jag håller med. 

Det du måste tänka på är att jag har gått in på auktionssiter och fått dessa verk presenterade för mig rakt upp och ner, en efter en, nakna kvinnor en efter en efter en. Utan kontext och det är det som är kärnan i detta, det finns ingen bakgrund, det finns ingen historia på dessa snabba klick. DU VET att Araki är en japanska fotograf som använder sig av pornografiska teman i sina bilder. Du kan se bilden på det sätt du vill, med dina erfarenheter av porr och dina åsikter om porr. Det kan inte alla. Alla har inte en referens till shibari, vem sitter inne på det kulturella kapitalet för att veta om att den "konstformen"? Nä, alla tycker inte att porr och bondage är konst. Jag vet att det finns tusentals kvinnor som älskar bondage, jag är inte en motsträvande sexhatande feminist, tvärtom. Men jag tänker inte på mig själv, utan på andra, på kvinnor som har dåliga erfarenheter och framför allt på de som inte har några erfarenheter eller kunskaper alls. Och slutar rätten till kritik där, bara för att Araki är en konstnär som ofta använder sig av dessa teman? Wow, en till man som porträtterar kvinnor och deras sexualitet. DET är problemet i alla världar, den riktiga och i konstvärlden. 

Och framför allt tänker jag att den nakna kvinnokroppen ALLTID figurerar utan innehåll, kontext eller förklaring. Att dessa kroppar alltid är ett objekt. Den manliga blicken finns överallt, på stan, på bukowskis, auctionnet eller i sängkammaren. Jag tycker inte det finns en motsättning i att kritisera NORMEN av hur kvinnor porträtteras, och hur kvinnokroppen porträtterats rent konsthistoriskt. Och i detta sammanhang blir det svårt att skilja Araki från andra konstnärer, kvinnan från andra nakna kvinnor. Rakt upp och ner, naken och alltid till salu.

Gilla:
upp
57 röster

Hej, har ni lite sexistisk konst? Javisst, kom med här!

Kakan 00:55 26 Mar 2014

- Ja goddag, jo jag sökte ju efter lite sexistisk konst.

- Ja, men va kul! Är det nåt speciellt ni letar efter?

- Nä jag bara kollar rent allmänt.

- Här har vi en riktigt härlig, gammal klassiker. En Anders Zorn. Han är toppen på det där med vanlig vardagssexism. Titta här hur han bara överrraskat den här nakna kvinnan i vassen efter hennes bad. Härligt va? Tycker du inte han fångat hennes rädsla i ansiktet, bara genom en liten torrnål?!

skarmavbild_2014-01-04_kl._00.21.59.png

- Jo visst, den är fin och så. Men jag är nog ute efter nåt lite mer djärvt. Kanske mer modernt.

- Du tänker så. Låt mig kika.

skarmavbild_2014-03-25_kl._13.37.18.png

- Vad gillar du den här då? Hon har ju den där riktigt tomma blicken, det är det många som gillar idag märker vi. Sånna går dyrt nu på auktionshuset. Sen visar hon ju inte händerna heller. En riktigt passiv liten tjej det där.

- Nja. Asså jag hade nog tänkt mig ännu mer modernt. Plus hon är ju inte rakad.

- ok. Men vad tror du om denna då?

skarmavbild_2013-12-22_kl._23.19.50.png

- Titta va, vilken skönhet. Och hoppsan, bara i ett par trosor. Vem kunde ana.

- Jo, men här börjar det likna nåt. Har du några fler av honom?

- Absolut, titta här, här har vi en pigg tjej. Pigga och ungdomliga bröst. Dom ser nyfikna ut, som man ju gillar. Och här är det också nåt med blicken. Drogad eller bara uttråkad, haha, ja den som visste!

skarmavbild_2013-12-22_kl._23.19.29.png

- Nja... Alltså jag gillar stilen. Men hon känns... för påklädd på något sätt.

- Jo, men visst gör hon. Men titta här då.

skarmavbild_2013-12-22_kl._23.18.55.png

- Vilken fin tjej va? Och här tar hon ju av sig, men visar inte allt. Inte för horigt, nä precis. Man vill ju ha lite kvar att fantisera om eller vad säger du.

- Jag gillar blicken och leendet. Det syns ju att hon är kåt liksom. Men det är fortfarande lite för oskuldsfullt.

- Då tror jag att jag vet vad du letar efter.

skarmavbild_2013-12-22_kl._23.18.11.png

- Här har vi en tjej i samma serie. Det fantastiska här är ju att hon vänder bort huvudet. Som att hon kollar bort mot ett ställe dit hon aldrig kommer komma. Nä vet du, här ligger hon med sin underbara vita hud, tjejen är inte mer än 18, och bara din. Skönt att inte behöva se några stirrande ögon va? 

- Underbar!! Precis det där uttrycket vill jag ha, men jag känner inte det där lilla extra tyvärr.

- Vad tror du om denna då, kom precis in! Väldgt populärt med svarta, nakna kvinnor, exotiskt. Och äpplet va! Vilken symbolik!

 

skarmavbild_2013-10-30_kl._23.55.26.png

- Nä, hon är för långt bort, jag vill känna mig nära om jag ändå betalt för henne.

- Ok ok men då går jag ner på lagret. Kommer strax.

(det går sex minuter bara)

- Jo denna är faktiskt en av mina favoriter. Kom in för några månader sen, men pga priset är den svårsåld. Inga problem för dig visserligen.

skarmavbild_2014-02-10_kl._18.47.23.png

- Ja, hon är ju visserligen kurvig och det har jag hört är inne nu. Men en musicerande kvinna... nä, jag gillar inte aktiva kvinnor. Hon är vacker, visst, men min kvinna ska inte hålla på med musik. 

- Jag förstår, just det här med aktiv och passiv är ju verkligen en grundläggande lag inom attraktionens alla spel. Kvinnor är ju undergivna av naturen. Den här då? Den är ju så fantastisk, just samtida fotokonst slår ju stort nu. Och att hon inte ens har fått ett namn tycker jag är så underbart. "Bunden Kvinna". Kan det bli mer spännande? Härligt att ha i sovrummet och visa var skåpet ska stå.

skarmavbild_2013-10-30_kl._23.58.08.png

- Ja, den är stark, men jag har aldrig gillat blommor.

- Nä, det förstås. Det är tongivande i den här bilden det håller jag med om. Men om du gillar fotokonst kan jag tipsa om denna!skarmavbild_2013-12-22_kl._23.22.53.png

- Oj så grann. Vilken kvinna, knappt 15 fyllda va? Jag är mycket förtjust i denna sortens bild. Som liksom talar sitt egna språk. Inga frågor behöver ställas, alla förstår varför han är där, bakom, och hon sitter där naken och visar upp sin lilla flickekropp. Men jag är trots allt ute efter en lite mer samtida tror jag.

- Vad gillar du konsthantverk? Vi har denna läckra skulptur. Vad säger du, tolv cm naken dam på död tiger. Man ser hur hon riktigt njuter framför brasan innan jägaren ska komma och bestiga henne. 

skarmavbild_2014-02-10_kl._18.38.38.png

- Ja den är ovanlig det må jag säga, men brons har aldrig varit min grej. Du råkar inte ha... flera kvinnor på samma bild om du fattar vad jag menar..?

- Jojo! 

skarmavbild_2014-01-04_kl._20.54.41.png

- Fantastiskt! Men jag tänkte på en sak, nu när jag ändå är här, du har inte något lite mer rasistiskt? De vore ju så dumt att inte fråga när vi ändå tittar så noga.

- Kära vän, självfallet. Den här oljan är väl läcker va, raser som möts i vattnet brukar vi skämtsamt kalla den.

skarmavbild_2013-12-25_kl._13.26.48.png

- Den här lite för naivistisk. Hr du nåt mer, något skarpare?

- Då vill jag gärna dra upp detta, mitt ess! Tänk va; djungel, savann, Afrika, där möts det svarta paret, han är djurisk. Kraftfullt, inte sant? Och då är det så rättvist att en ryss målat den, som säkerligen varit där på safari och upplevt allt på riktigt.

skarmavbild_2013-11-26_kl._00.49.10.png

- Underbar. Verkligen stark, jag håller med. Men jag är nog ute efter nåt yngre. Kvinnan ser lite för gammal ut.

– Men gosse, tala ur skägget, varför sa du inte det tidigare? Här har vi henne. Ung som en nyponros, stängda ögon och nykläckta bröst. Och fortfarande det där lilla flickansiktet som vi gillar. Vad säger du, är du nöjd?

skarmavbild_2014-02-10_kl._18.45.14.png

- Ja, här har vi den. Rasism och sexism i ett, och så lite pedofili. Sammanfattar konsten i ett grafiskt blad. Underbar! Förresten. Du har inget bord?

- Jodå, jag slänger i det gratis!

skarmavbild_2014-02-10_kl._18.48.52.png

Gilla:
upp
96 röster

Koola och smarta studenter på Nyckelviken

Kakan 11:54 25 Mar 2014

Förra veckan jobbade jag på min gamla skola Nyckelviken på Lidingö. Jeeez Louise jag hatade att gå där.

Det var skitdyrt och kvaliteten på undervisningen var inte jättehög. Dessutom hade jag ångest varje dag över mitt liv. Men jag hade en lärare som jag älskade och som ställde massa krav på mig. 10 år senare återvänder jag som lärare och med hopp! Och jag va sååå imponerad! Uppgiften var att gestalta ett politiskt engagemang i keramik, vilket de hade gjort med råge! Att det helt randomly får plats med så många feminister, djurrättare och smarta personer i en och samma klass känns nästan omöjligt. Och dom här personerna är inte jättegamla. Men så smarta!

Studenternas arbete handlade bla om minkuppfödning och den tortyren minkarna lever i. En annan tjej tog upp olagliga aborter och gjorde ett fantastiskt stickkit med stickor och garn, med en tillhörande bok om ämnet, allt i keramik! Sexuella övergrepp, samhällets skuld vid våldtäkt och hatet mot Putin och OS avhandlades. Jag tyckte att systerskapet fanns i varenda redovisning. Till sist fikade vi med veganbullar och serverades the ur en thekanna som tog upp konflikten i Centralafrikanska republiken. Allt var smart, rörande och jag lärde mig massor. Diskussionerna var på hög nivå, jag kunde luta mig tillbaka och lyssna och bara njuta. Jag kände verkligen hopp inför framtiden, och att skolan utvecklats. Och min gamla favoritlärare som också är en grym konstnär, Cilla Darle jobbar som rektor där ett år nu. Här har vi en som gillar att bli förvånad. Jag alltså!

Gilla:
upp
58 röster

Se konst

Kakan 10:33 23 Mar 2014
Åk till Gustavsbergs konsthall och till Artipelag. Där visas två riktigt bra utställningar just nu. Gustavsberg visar som sig bör real konsthantverk. På artipelag visas samtida foto med bla min favoritfotograf Aida Cheheregosha I love her!!!!
Gilla:
upp
29 röster