Med mera

Kakan 02:43 24 Jan 2013
Jag var oerhört glad för att dela ut pris till Linnea Henriksson. Hon är så gullig och varm och blev så glad!! Smart som jag är behöll jag vinnarkuvertet för att ge som gåva till Linnea! Nedan ett foto på överlämnandet i vimlet. Igår var jag på pp3 och jobbade i vanlig ordning, efter det åt vi en semmeltårta som Cassandra vunnit!! Sedan var det vidare som gäst hos Lotta Bromé! Det var kul och fräckt och många kränkta män hörde av sig och rasade. Kämpa på! Nu sitter jag i en bil på väg till Värmland med TV4-jobbet. Hejdå
Gilla:
upp
67 röster

om ni undrar

Kakan 08:25 22 Jul 2014

OM ni undrar vad jag gör i sommar;

ÄR LITE LEDIG, lyssnar och tar in detta på repeat:

00:53 Da TRUTH

tack det var allt

Gilla:
upp
20 röster

Feministisk filmsöndag tar EJ sommarlov!

Kakan 10:17 13 Jul 2014

Nu blir det lesbiskt! (who knew...)

När jag precis hade kommit ut fick jag en bok av en ny vän, Viktoria. Den heter Ficktjuven och jag frågade genast om den var lesbisk?! "Du får se!" sa hon, men jag fattade ju. Det känns som att jag skrivit om denna innan, men kanske om bokformatet. Ficktjuven är iaf den ultimata boken om en är intresserad av den vita överklassen i 1800-talets England. Sen kryddas historien av lesbianism och klassresa hit och dit, psykisk ohälsa, drama, sex och kärlek.

(no, we're just friends...)

11277317_gal.jpg
300fingersmith4.jpg

fsm.jpg

Trailern:

Sarah Waters har inte skrivit en bok, nonne nonne, hon har skrivit massa pangböcker. Förutom Ficktjuven har hon skrivit Kyssa Sammet som heter Tiping the Velvet på engelska. Ja Kyssa sammet förstår vi nog alla vad det betyder...

Hittar ingen bra trailer, men här e några goa bilder. Båda filmerna, eller serierna (om två avsnitt tror jag) är BBC-produktioner. Inte dåliga alls! För mig är lesbisk historia så himla viktigt, och detta är verkligen underhållande och intressant. och roligt. Asså victorian lezzies, strolling around. Tipping the Velvet är en historia om teatervärlden, också en klasskildring som Waters är jävligt vass på. Är du sugen, läs böckerna först, finns på både svenska och engelska. Jag har läst alla hennes böcker utom the nightwatch, den var för svår på engelska. Unna er!

2090388_l5.jpg
nan-and-kitty-mashers.jpg

mv5bmtu1ntqynjqxml5bml5banbnxkftztcwody0njqymq._v1_sy475_sx332_al_.jpg

 

Kram puss

Gilla:
upp
16 röster

Feministisk filmsöndag is on a roll!

Kakan 10:00 6 Jul 2014

Nu e det dags igen. Just nu ligger jag och solar vid en ekologisk pool i franska pyreenerna som ni vet. Äter kanske en ost, drcker ett dessertvin, gör 9 framåtvolter i poolen (det är mitt rekord på Lomma beach när jag var yngre...) och har semester. Men feminismen tar ju inte semester för patriarkatet vilar aldrig. Så i vanlig ordning kommer Feministisk Filmsöndag, även om den verkar ha varit ledig ett tag. 

 

SET IT OFF! Det här är en av mina bästa filmer nånsin. Queen latifah är med, och spelar lebb innan hon ens kom ut. Oroande övertygande om en säger så. Det är så snyggt, smärtsamt och ljuvligt. Det är systerskap och tårar och riktigt jävla heartbreak. Trailern är såklart väldigt avslöjande, men ni blir icke besvikna.

 

set-it-off_592x299.jpg

images.jpeg
hqdefault.jpg

Hallå tjejer

still-of-vivica-a.-fox-jada-pinkett-smith-queen-latifah-and-kimberly-elise-in-set-it-off-1996-large-picture.jpg

Som om dessa koola kvinnor inte var nog, så är det ju en vouges klassiska Don't Let Go som är the original soundrack till filmen. Svimma till. Stark film och stark låt. Videon inte minst.

Njut ut den ungdomar!

Gilla:
upp
24 röster

ps för dig som inte gillar rasistisk konst mm

Kakan 10:47 3 Jul 2014

 

Dan Park är en rasistisk konstnär. I en tid som genomsyras av rasism, nazism och främlingsfientlighet använder sig vissa av "det fria ordet" konst för att kommunicera med omvärlden. En av dom är Dan Park. Han är även intresserad av sexism som många andra män.

Nu håller han utställning på ett galleri i Mlalmö. På Galleri Rönnquist & Rönnquist aka Fascist & Nazist, väljer man att ställa ut Park trots allt, eller kanske tack vare hans rasistiska och sexistiska åskter. Och "konst". Nedan hittar ni text från Expressen när Park dömdes till hets mot folkgrupp samt en uppmaning till att sluta upp på en manifestation mot galleriet och Dan Park. Låt inte rassesvinen hitta genvägar, låt dom inte ta konsten ifrån oss och göra det legitimt att hata!

 

(text från Expressen)

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.36.15.png

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.35.17.png

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.35.26.png

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.35.37.png

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.35.52.png

skarmavbild_2014-07-03_kl._10.33.44.png

 

 

Gilla:
upp
36 röster

Nailz did!

Kakan 10:00 3 Jul 2014

 

Igår gjorde jag äntligen det!!!!! Jag har spanat in Elina på instagram så extremt länge. För några månader sen tog jag mod till mig och ba; kan du göra mina naglar??? Elina gör naglar hemma hos sig, all certified nagelkwenna, och så extremt gullig. Blev ju inte direkt lessen när jag såg "trust No Man" halsbandet i hennes feed en dag... Så igår kom äntligen dagen då jag och min keramikbundsförvant traskade iväg till Bredäng och fick mig en manikyr utan dess like!!

 

Här e några naglar Elina gjort!

turkos.jpg
marblelila.jpg

 

gult.jpg
glitter.jpg

 

frida.jpg

Här e hon, gullet som kan det här hantverket ut i fingerspetsarna. Förlåt för Göteborgsskämt...

 

elina.jpg

Sitter och njuter i 1.5 timme av gott snack om naglar och gott snack om annat. Jag har inte kunnat ha så här fina naglar, som e pyttelite längre än mina vanliga pga att jag jobbar med lera, men nu ska jag äntligen på semester och njuta av två lerfria veckor (också ha panik för att jag har två veckor utan verkstad...). Men testade ändå att jobba igår med lera och det gick bara fint. TACK!

doin.jpg
jahoselina.jpg

FATTA SÅ FINA NAGLAR JAG HAR. Hello France, jag är nu redo för dig.

mina.jpg

Gilla:
upp
39 röster

Tvodda ut den med Anna Tascha

Kakan 17:18 1 Jul 2014
Idag jag börjat livet med att snooza i 70 minuter, sen ätit frukost med Brita. När vi träffas kan jag liksom bli lite stum i hjärnan för det är så mycket att prata om. Inte stum i käften dock. Hon är underbar. Sen swisha jag genom regnet till SVT och spelade in fotbolls-tvod med Anna Tascha! David är i Brasilien och jobbar med annat tex vm. Vad vi pratade om får ni se imorn på SVT flow från ca 6 på morgonen! Kan avslöja att vi pratar en del moral samt Vidic och inte i den kombinationen, tyvärr. Sen blev jag fotad av DN och Anna satt mitt på Gärdet och bloggade. En vanlig dag hehe. Puss
Gilla:
upp
34 röster