Det är tisdag och dessa sex ting förgyller extra mycket

Holly Astera 09:29 21 Feb 2012

1. Saint Etiennes nya video.

2. Flytta på dig, Lana Del Rey. Min senaste musikcrush är Sam Flax! Nya EP:n är FANTASTISK och det bästa jag har hört i år. Hittills.

3. Streama hela School Of Seven Bells nya här. Den är väldigt sådär egentligen men ändå.

4. På fredag spelar Azure Blue och Happy Hands Club på Debaser. Be there or be #.

5. Jag längtar efter hans pretty boy face jättemycket. Mycket mer än vad jag hade räknat med.

6. Iamamiwhoami - Server

Gilla:
upp
17 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

REGNFUNK

Holly Astera 14:38 25 Jun 2012

1. KASHIF - HELP YOURSELF TO MY LOVE

2. RONNIE DYSON - ALL OVER YOUR FACE

3. DEMIS ROUSSOS - I DIG YOU

4. KEN LASZLO - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Gilla:
upp
39 röster

MYSIG MIDSOMMAR NURA

Holly Astera 13:41 21 Jun 2012


SÅ HIMLA GOTT MED TUGGUMMI. 

Nu packar jag min lilla väska igen och beger mig till vad ni stockholmare kallar för bästkusten. Lovar att härja nobelt.

BLACKBIRD BLACKBIRD - HAPPY WITH YOU

Gilla:
upp
54 röster

ETT SOMMARMINNE MED SAINT LOU LOU

Holly Astera 10:29 21 Jun 2012

Till min sommarföljetong, bidrar artister och band som jag avgudar/dyrkar/älskar/tycker om med varsitt sommarminne. Först ut hade vi Malmöbaserade folkmusikern Tim the Lion Tamer. Näst på tur har vi syskonduon Saint Lou Lou som jag tidigare har bloggat om här. De minns en sommar från 2011.

"Det var i mitten på juli förra sommaren, vi hade precis fyllt 20 och fått nycklarna till vår första lägenhet, en lite halvskruttig tvåa på söder. Lägenheten behövde en rejäl fix up men eftersom vi var panka och otåliga köpte vi bara vit målarfärg på Rusta och började slänga upp färg på väggarna. Vi öppnade balkongdörren och alla fönster till lägenheten, köpte ett flak med Anderssons starköl och stod där mitt i hettan i stora vita t-shirtar och kämpade med de där satans rollarna. Vi hade lånat med oss en högtalare och i en blandad spellista kom det på en remix som våra kompisar hade gjort av 90-talshiten ”I Love You Always Forever” av Donna Lewis. De där dagarna lyssnade vi på den låten på repeat. Låten som original är jävligt fin, men remixen där bl.a. introt är utdraget, sången uppitchad och tempot högre gav oss en väldigt drömsk och hoppfull känsla där vi stod, arbetslösa utan varken sommar- eller framtidsplaner, med ett sjukt tråkigt och oändligt målarprojekt. När vi hör remixen idag dras vi tillbaka till den varma, tomma lägenheten, lukten av färg, smaken av billig bärs och förväntan."

DONNA LEWIS - I LOVE YOU ALWAYS FOREVER (WILLIAM HAMILTON OCH HANNES NETZELL REMIX)*

*Remixen finns inte någonstans på www, så vi får nöja oss med originalet. Hihi.

Saint Lou Lou smider hemliga planer till sommaren, håll er uppdaterade på Stockholms nya duo här.

Gilla:
upp
50 röster

HEMMA HELT OK, MEN BORTA ÄR TYP BÄST

Holly Astera 19:12 20 Jun 2012

Jaha, DÅ vart man hemma igen. Buhu. Planerar att bombadera med bilder från Berlin om ett litet tag men innan dess så ska ni två två grymma musiktips från staden i mitt hjärta (en gång cheesy, alltid cheesy).

1. UMLALA - BABY YOG
Tycker jag om den? Jag vet fan inte. Jag vet bara att jag stod i en överkokt secondhandbutik på Eberwaldersstrasse och hörde "Foals-gitarrer". Det vet ni att jag älskar. Jag misstänker dock att dessa inte är några college drop-outs från Oxford, utan snarare från Israel.

2. THE WHITE LAMP - IT'S YOU (RON BASEJAM REMIX)
...fast jag gillar ju ting som saknar gitarrer också. Här är något elektroniskt man kan vara snuskig till. Eller bara dansa superlångsamt till flera dagar i sträck. 

Gilla:
upp
44 röster

ETT SOMMARMINNE MED TIM THE LION TAMER

Holly Astera 14:16 14 Jun 2012


Foto: Emil Hardenstedt

"Mitt finaste sommarminne hittills är nog förra sommaren. Jag var arbetslös, levde på en fond min mormor lämnat efter sig och var idiotkär i en skitsnygg tjej. Vi gjorde allt sånt man skakar på huvudet och skrattar åt i efterhand (drack vin i parker, kysstes i ösregn och allt det där), men det var awesome. Hon pushade mig till att satsa på musiken, fick mig att tro på den själv, och såhär i efterhand har jag henne att tacka för mycket. I Want You med Bob Dylan är förmodligen den låt jag lyssnade på mest under den tiden, inte för att sången i sig var ny för mig men kanske snarare för att den var så relevant."

BOB DYLAN - I WANT YOU

Tim är en singer/songwriter från Malmö som gör indiefolk-musik. Just nu jobbar han på sin debut-EP. Du hittar honom här och här.

Gilla:
upp
56 röster

HALLO BERLIN! AUF WIEDERSEHEN STHLM!

Holly Astera 15:27 12 Jun 2012

Tar semester från detta så kallade liv irl men bloggy lever vidare under veckan som jag blir hejdlöst full på tysk öl, rik på secondhandkläder och lp-skivor, pumpad (ew) med kärlek och _kultur_. Vill ni följa mig på Instagram så heter moi, kort och gott: hollyastera.

Gilla:
upp
45 röster

GIRL

Holly Astera 22:22 10 Jun 2012

Gick från det där till det här. Förlåt, men jag är så jäkla tappad just nu. Som ett jävla korthus.

TORI AMOS - GIRL

Gilla:
upp
47 röster