SILLY SEASON-NYTT #6 THEO HAS SIGNED DA TING

Fotlol 18:20 18 Jan 2013

Firar med en bild på Sebbie Walcott, Theos sjukt gulliga brorson, iförd en tröja signerad av hela laget.

sebbiew.jpegTyvärr råkade jag i stundens hetta säga på Twitter att jag ska tatuera in Theo på något vis men heh... Får se om det blir av. Nu kan livet gå vidare i alla fall!

Silly Season-nytt #5
Silly Season-nytt #4
Silly Season-nytt #3
Silly Season-nytt #2
Silly Season-nytt #1

Gilla:
upp
22 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Rapport från FA-cupfinalen

Fotlol 15:42 19 May 2014

Hej Internet. Nu har jag äntligen hoppat igång efter 24 timmars koma, ja, jag sov på riktigt 24 timmar i sträck med lite mat- och vattenpaus i sömnen efter att ha fraktat mig själv hem från London och FA-cupfinalen. Nu sitter jag här med en nedladdad repris av denna fasansfullt spännande match på datorn och ska genomgå kaoset igen. Jag måste.

Arsenal kunde alltså vinna sin första pokal på nio år i helgen och jag behövde tvunget vara där men det fanns ju få saker som var svårare att få tag på än biljetter till denna match. Tillslut kom jag på att jag ju faktiskt jobbar med fotboll, alltså kunde jag lösa det genom att sitta på Wembleys pressläktare. Om jag nu skulle kunna ta mig dit.

Stämningen hos de Arsenalska supportrarna har varit extremt ohälsosam den senaste veckan, den här finalen har blivit en sådan besatthet, den har tagit över allt. Det är som ett stort sår i oss som bara vuxit för varje år, börjat vid en CL-final och fortsatt med brutna ben, förlusten mot Birmingham, mer smuts i såren, mer infekterat, mer smärta. Det är inte mängden pokaler det handlar om. För mig är det att se de unga spelarna gå igenom besvikelserna, drabbas av mörkret och rädslan att förlora, se spelare lämna för att få vinna, inte känna 100% tilltro till managern, tvivla på allt. Det gör ont. Jag vill bara vinna något med Wenger. Vårt största hot så här timmarna innan finalen var alla dessa jinxande supportrar där ute.

Klädd i svart med Arsenalhalsduk nedknövlad i väskan landade jag faktiskt på Stansted tillslut. Jag skulle minsann, lutherskt noga med regler i jobb, bete mig neutralt och seriöst. Tänkte köpa läsk men det gick ju knappast med detta utbud:

img_6796.jpg

Direkt från flyget till Wembley där jag liksom flöt fram genom massorna av supportrar, så starka overklighetskänslor dels orsakade av sömnlösheten min hosta gett mig men framför allt över att VARA DÄR!

Hullsupportrarna var oerhört softa före-under-efter match. Det var hundratals tiger-one piece-fans, obehagliga dansare, ständig support till laget och kärlek och applåder efter förlusten. MVG.

tigermotor.jpg

hulldansar.jpg

Väl inne på arenan njöt jag av press-LAN:et som pågick, olika John Cross-figurer som cirkulerade och ensam svensk kvinna Larsson fick genast några nyfikna vänner och vi tryckte i oss nära på oätlig engelsk mat, dock var allt annat som serverades både gott och mysigt och jag ger pressbox-upplevelsen en betyg: 5 överlag, dock kunde wifit ha varit bättre:

pressmat.jpg

Innan matchen drog igång var det ett stämningsfullt potpurri av drillflickor och eld till Prodigy i högtalarna. Jag kände mig hemma.

eld.jpg

Så började det. 

Kan säga som så att det märktes oerhört snabbt att objektivitet inte verkar vara så viktigt på de engelska pressläktarna. Det applåderades, skreks, jublades från ett och annat håll och det blev omöjligt för mig att bete mig under dessa omständigheter. Känslorna sipprade ut.

Sen började helvetet. Det stod 0-2 till Hull efter 8 minuter. Tänkte på Wenger och matchens första tår föll. Arsenal hade återigen klappat ihop.

Det var en sån där match. Ja. nu var det bara att vänta på frilägesutvisning och insläppt straff ovanpå detta samt minst tre skador. Så många tankar rusade genom huvudet. Jag tittar nu på mina "anteckningar" från matchen (ingen antecknade, det fanns inte tid eftersom det var ständig action) och det enda jag skrivit är "flytta till Värmland".
Ja. Det var min enda lösning om inte matchen skulle vända. Ena sekunden hade jag suttit där och frågat mig hur jag kunde vara så oerhört lycklig lottad att jag fick sitta där och se den här matchen, att jag får jobba med detta fantastiska, att mitt lag står där i final. Nästa sekund hade jag i panik utformat en plan. Jag ska aldrig mer se fotboll, jag ska aldrig mer jobba med fotboll. Jag ska flytta permanent till mitt isolerade hus i Värmland, slå sönder 3G-routern och bara smida totalt fotbolls-orelaterade saker för resten av mitt miserabla liv. Jag hörde min absoluta favoritlåt i stunder av tvivel på repeat i huvet: Du måste finnas med Helen Sjöholm som handlar om att göra upp med sin relation till den Gud man börjat tvivla på. Som jag tvivlade.

Sen fick Santi Cazorla en frispark, jag tänkte håll ihop nu Anna. Du måste våga tro, typiskt Arsenal att inte bara vinna enkelt utan ge oss detta drama och går det inte vägen är besvikelser vackra och jag får dela besvikelsen med alla dessa andra drabbade. Men jag måste våga tro och låten i huvet byttes till denna kraftlåt som jag sett 30-40 ggr om dagen sedan hon vann ESC:

Bollen gick in, 1-2, strupen läckte av ljudet av både lycka och ångest som lämnade kroppen och oroad engelsk journalist bredvid mig som applåderat båda Hulls mål frågade om jag mådde ok.

Jag satt oavför Hullsidan av läktaren som började se mer och mer gyllene ut när solen låg på i den tropiska hettan, men hjärtat var ännu rött och hoppet levde utan tvekan. Hela Wembley kokade hela matchen, att det bara sålts 50 000 biljetter direkt till supporterföreningarna märktes inte. Det gick ett skarpt snitt mellan rött och gult förutom mittensektionen som var helröd.

gyllenehull.jpg

I paus drack jag två liter ingfärste för att rädda halsen och satt och skakade i tystnad. Försökte minnas vad som precis hänt. Efter detta vet ni hur det gick, Koscielny gör mål och det står 2-2 och matchen går till förlängning. 

Och... Ramsey lyckas efter minst 20 olika försök skjuta bollen rakt in i mål. Där och då vet jag. Jag VET att Arsenal kommer vinna sin första pokal på nio år och jag gråter där på den engelska pressläktaren, "neutral". Totalt olikt mig att ta ut en så pass livsviktig seger i förskott men JAG VET. Fördämningar släpper, såret börjar läka. Matchen blåses av och fansen sjunger, spelare gråter, skrattar, Wenger springer runt och busar och jag har fan aldrig sett Gunnersaurus så lycklig förr. Hullsupportrarna applåderar sitt lag, sen börjar de lämna och Wembleys uppdelning blir ännu tydligare. Allt är som en dröm.

panorama.jpg

fira.jpg

Laget går upp för att tacka och ta emot pokalen på läktaren, totalt orutinerad som jag är har jag ej förstått att detta kommer ske några meter från mig och rusar dit alldeles för sent. Fem personer framför mig så kramar Wenger om ett fan. Arsene, han utstrålar en lycka jag aldrig skådat förr. Det här betyder ALLT.

wenger.jpg

Jag kan omöjligtvis gå därifrån. Står kvar och känner in allting. Kommer på att jag måste ha en bild som minne så några andra "neutrala" från CNN hjälper mig bevara denna stund där jag lärde mig vad fullständig lycka är.

stannarkvar.jpg

Sliter mig från läktaren och går genom press-LAN:et och de journalister som direkt måste kladda ner rapporter från matchen. Stoppar ner en kaka i fickan och tar mig till tunnelbanan sjungandes med de andra. 

journalistlan.jpg

wembley.jpg

Kliver av vid Arsenal och är nu säker på att jag har lunginflammation pga så oerhört svagt hälsotillstånd och beställer in lite hostmedicin på Gunners Pub, detta klassiska hak för Arsenalare världen över ifrån. Möter denna kändis i samma outfit som min vovve burit hemma i Sverige under dagen, dock att denna hund kunde tricket "skälla livsfarligt som svar vid frågan What do you think of Tottenham". Måste träna Mesut nu.

vovve.jpg

Avslutar 17 maj med denna julgrans-selfie inne på toan i ett extremt skört hälsotillstånd. Sen sjöng vi lite, dansade, sen bröt jag ihop och somnade i en hög med damm på Stansted. 

dodpatoa.jpg

Men vad ser jag då när jag öppnar mina ögon ur lunginflammations-pokallycka-koman 5 på morgonen? Kristoffer Olsson som ska hem och ansluta till Sverige U19 och U21. Kan ej tro detta är sant. Från ångesten vid tvåmålsunderläget vid nionde minuten, till att få glädjas åt pokalen med vår Norrköpingska tonåring i Arsenal ett halvt dygn senare. Man ska aldrig sluta tro.

annaochkris.jpg

Gilla:
upp
78 röster

SVT-laget vs Tittarlaget i kväll!

Fotlol 10:30 14 May 2014

Till att börja med hade jag aldrig skrivit detta inlägg om jag var frisk nog att spela ikväll eftersom jag lider av stor prestationsångest på planen, även i Korpenmatch med 0 åskådare. Nu har jag dock en inflammation på stämbanden (hörs tydligt i dagens tvodd även om jag självklart blivit anklagad av chefen för att ha förfalskat mitt sjukintyg) och måste i tystnad titta på från sidan.

Det är alltså så att SVT har satt ihop ett SVT-lag med oss som ska jobba med VM på ett eller annat vis för att möta att lag av tittare. Matchen spelas ute på Skarpnäcks sportfält där jag i friskt tillstånd faktiskt spelar alla mina Korpenmatcher annars med detta extremt coola lag:

Ja, vi spelar i Barcas gamla bortatröja eftersom färgen är helt exceptionell, syns bättre här:

skarmavbild_2014-05-14_kl._10.33.08.png

Okej, nog om denna tröja. Snälla kom och kolla med mig i kväll vid 18, alternativt glutta på svtplay! Det kommer bli kul att se Glenn Srömberg med två paja knän stå och hojta på planen, tvivla icke på detta. Mer info finns här!

Gilla:
upp
53 röster

Så svarar Arsenalspelare på hat-tweets

Fotlol 20:30 7 May 2014

Paddy Power må ha gjort extremt tveksam reklam förr...

paddybendtner.jpg

... men denna gången har dom tagit upp ett lite mer intressant spår och gör det befriande roligt: hat-tweets. Vi ser gnället hela tiden, ibland är ju tweetsen kreativt finurliga och tillhör fotbollskulturen, men tyvärr är dom ju ofta bara elaka och tråkiga och sänker det lag man påstår sig älska. Perfekt material att jobba med alltså:

Gillar att dom tar det ett steg längre och i sin tur dissar Rooney och Giroud. Elakhetens fackla får visst aldrig slockna.

Gilla:
upp
87 röster

Tvodd.

Fotlol 18:36 7 May 2014

Tvodd. Tänk så mysigt att detta nya fenomen finns. Nu har vi spelat in och sänt tre avsnitt som alla ligger uppe på SVT Flow och jag är så himla glad över att få chansen att få göra detta typen av program. Helt fria ramar och vi testar oss fram för att finna fram vad vi vill att en tvodd ska vara. Eftersom det är jag och den oerhört mysiga David Fjäll som gör Anna och Davids tvodd så kommer ju det mesta röra sig runt fotbollen, men som vi värnar om sidospåren samtidigt. 2014 är sannerligen sidospårens tid. Fotbollskulturen sen, den går ju att angripa från miljoner perspektiv och det ska vi försöka göra ihop med våra gäster, så programmets innehåll kommer ändra karaktär gång på gång på gång.

I det senaste avsnittet är Raggadishiga David Bexelius och min förra NG-boss tillika briljanta isländska prinsessan Margret Atladottir med och vi börjar hos Totti och slutar i ett långt, viktigt samtal om representationen i svensk fotbollsjournalistik och media och vikten av att fler perspektiv får ta plats. Se det!

skarmavbild_2014-05-07_kl._17.15.28.png

I avsnittet dessförinnan så gör Soran Ismail lite tillfällig comeback i public service och testar gränsen för vad som är tillåtet i en tvodd och funderar över Mourinho medan Lill-Eric tar upp det alltid lika aktuella ämnet "lag man hatar" samt fotbollsvärldens just nu hetaste derby. Om jag ska vara helt ärlig hatar jag ju inget lag, är för pass mkt utav en hippie där inuti men nog stör man sig i perioder på det ena eller andra laget. För mig handlar det nog mest om irritation om något lag är för överlägset, jag vill att nån ska komma underifrån och bemästra och överlista dom då. Hur dom än gör det.

skarmavbild_2014-04-30_kl._07.08.14.png

Och så avsnitt 1 har jag ju skrivit om tidigare. Bojan var på besök och Kakan var med i telefon och bättre kombo kan det väl knappast bli. Nån gång ska de komma tillbaka och vara på plats bägge tu och då kommer Vidic att finnas med i luren! Iiiiiihhhhh! Hoppas på att kunna dra ur Bojan några riktigt starka historier om tiden i Röda Stjärnan och att Kakan kan ta med oss in i sitt perspektiv på fotbollen, det kan sluta vart som helst. 

skarmavbild_2014-05-07_kl._18.28.10.png

Tvodd. Vi får se vart detta bär av.

Gilla:
upp
93 röster

Premiär för min tvodd(?!) på SVT Flow!

Fotlol 06:59 23 Apr 2014
Se alla artiklar om: 

Framtiden är här, nu finns både flow och tvodd i våra liv. In och kolla på världens första tvodd! 

skarmavbild_2014-04-23_kl._06.28.06.png

Ja, folk har suttit i soffor och pratat fotboll förr, men, det hette inte tvod..d. Här ser ni första avsnittet med premiärgästen Bojan Djordjic! Vi börjar med att ringa Kakan som tyvärr inte kunde vara på plats. När Bojan lovade henne att ringa Vidic om han kom tillbaka så vi kunde prata med honom i sändning så gick stämningen över till allmänt svimfärdig. Tipsa gärna om vilka ni tycker vi ska ha som gäster, varje vecka slinker en ny karaktär ner i vår soffa och samtalen utgår till stor del från dom.

Hoppas förresten vi ses på biograf Grand i kväll! 

Gilla:
upp
82 röster

Kolla fotboll på bio med oss i morgon!

Fotlol 15:48 22 Apr 2014

Hej kära fotbollstossar där ute, i morgon är det åter dags för fotbolls-bio! Jag och den allvetande oddssättaren Mikael Stålblom håller ett kort men intensivt uppsnack inför matchen. Vi ses på biograf Grand vid kl 20 och kollar semifinalsmatchen mellan Real Madrid-Bayern München. Missa inte att OSA här!

fotboll_grand_1.jpg

Gilla:
upp
71 röster

Dagens rädda mys

Fotlol 18:14 10 Apr 2014

Milans bästa hår (bland så många underhållande frisyrer) El Shaarawy är äntligen tillbaka i träning igen och polaren Balotelli är uppenbarligen glad att se honom.

elsharaawytebaxny.gif

Det går dock att läsa in så mycket i detta mys. Någon har nog blivit busad med en gång för mycket, El Shaa backar så fort Super Mario närmar sig. Håll er friska nu gosgubbar för jag längtar till att se de här två italienarna skapa kaos för motståndarna på planen i Brasilien i sommar. (På tal om hår, undrar vad som pågår i Hondas a.k.a japanska Neymars superfokuserade hjärna i denna gif.)

Gilla:
upp
71 röster

Mitt dygn på PSG-lajvet

Fotlol 00:27 8 Apr 2014

Tjoff, så trillade det in ett mail med frågan: Vill du åka till Paris? Det spontana svaret inuti var självklart "ja", men efter att jag fått veta mer blev det JA!! Denna resa verkade nämligen handla om att lajva PSG i ett dygn, samt provspela i en sko som i själva verket är en strumpa med dobbar på. Skon intresserar mig som fotbollstossig, men också för att jag av naturen är missbildad med platt och bred fot och plågas hårt i Korpen av dagens fotbollsdojor. Jag är redo för framtiden.

skarmavbild_2014-04-07_kl._23.00.50.png

Nåväl, nu skulle jag ju dessutom "heja" på PSG, träna som PSG, äta som PSG etc. I dessa kärva Arsenaltider och med den skrämda fascinationen jag har för lag som också är "projekt" lät detta som ett helt perfekt experiment.

Väl på plats så upptäckte jag att jag skulle bo i en suite på ett superfint väldigt franskt hotell jag gärna hade flyttat in på för alltid, och för er som undrar vad man normalt sett kan förvänta sig av ett rum värt 1500 € så är det tydligen bland annat ett arbetsrum med kombinerad spegelvägg-tv samt...

img_6863.jpg

... ca 15 olika skrämmande funktioner på toaletten. Jag vill inte ens veta de här knapparna gör.......

img_6390.jpg

Jag och 21 andra europeer inbjudna av olika fotbollsrelaterade anledningar började dygnet med att avnjuta PSG-Chelsea. Jag har varken sett det ena eller andra laget förr och det var Champions League-slutspel! Med andra ord, jag var extremt peppad.

img_6349.jpg

Det var en fantastisk stämning på Parc des Princes, förutom när Zlatan låg skadad i gräset förstås. I PSG (liksom i Chelsea) har man framgångrikt slitit med att få bort huliganism och högerextremism från läktarna. Men, jag är så trött på att höra "lär av England" angående våldsamma supporterfalanger för bara för att man städar upp på ytan och har oändligt med förbud på arenorna så löser inte det problemet med mäns våld, det bara flyttar problemen. Utanför arenan drabbade lagens stökigaste grupper ihop redan innan matchen och engelsmän som rutinerat tagit sig in i landet via Belgien tog chansen att slå sönder en och annan fransk uteservering s.a.s. Nu är engelsk media alltid snabba att demonisera fotbollssupporters men jag tvivlar inte på att de ställde till med problem på gatorna, sirenerna ljöd över Paris. "Lär av England", nänä. Hitta ett land där det inte finns en våldskultur bland män (lycka till) så slipper du problemet med våld runt fotbollen. Nåväl, detta blev ett irriterat stickspår. Som sagt, stämningen var fantastisk på arenan där alla ljud tydligen blir ack så fint förstärkta (lär av fransk akustik Friends Arena).

img_6910.jpg

Jag var nästan allra mest peppad att se denna dåre, följde honom med spänning men Mourinho höll sig i skinnet:

img_6895.jpg

Skrek högt när jag såg att Torres stretchade!

img_6899.jpg

Och klädde av sig och gick på.

img_6905.jpg

Matchen slutade, som ni nog kanske vet, med 3-1 till PSG. Inte riktig totalkatastrof för Chelsea ändå, som i och med den uschliga bortamålsregeln går vidare om de gör t ex 2-0 hemma i morgon så spänningen lever så länge Mourinhos sluga hjärna går varm. Publiken hade ju dock anledning att fira, och gjorde det. Ingen firade dock så bra som Thiago Silva vid Pastores mål:

thiagofirar.gif

Mourinhos reaktion på 3-1 målet är också imponerande!

Efter matchen åt vi på den mest köttiga av argentinska restauranger vilket laget älskar att göra enligt sägen. Själv var jag lite väl tagen av matchen, är lika svimfärdig varje gång publiken är extremt engagerad eller personer jag längtat efter att se spela/coacha är på planen. När jag ser Arsenal behöver jag promenera hela vägen till arenan för att mentalt hänga med i att jag ens är där. Det är väl lite skillnad när jag jobb-jobbar dock, då kan jag kliva ur det lite.

Nåväl, hem till multifunktionella toan och sussa, nästa dag skulle vi nämligen kliva på detta vrålåk. Det slutade aldrig vara kul när bussen stannade och folk hade radat upp sig med förhoppningen att få se Zlatan men ut klev till exempel jag i stället. Ett pärlband av besvikna franska fejs mötte oss.

img_6940.jpg

Bussen tog oss till Stade Sébastien Charléty där PSG Féminines spelar annars. Vi klev in i omklädningsrummet och jag skrek till i denna ordning:

1 MITT NAMN STÅR PÅ DÖRREN 2 Fnissar åt kreativa stavningen 3 Undrar om jag fått Asllanis skåp 4 Provar världens skönaste "sko", (mitt ärliga betyg är helt klart betyg: 6 efter att ha burit och spelat i dom i tre timmar) 5 Får moderskänslor för Magistan och blir nån slags Gollum eftersom jag vet att jag troligtvis måste lämna tillbaka skorna när dagen är slut. Sen glömde jag ändå lämna tillbaka dom och blev skamset påkommen med dojorna i väskan.

img_6944.jpg
img_6945.jpg
img_6946.jpg

Resans huvudperson, gosig sko eller styv strumpa?:

nike_magista_volt_hyperpunch_1_27856.jpg

Vi bytte om och sen var det tydligen dags för TRÄNING med Nike Academys tränare. Kan säga som så att fem års Korpen skapar ingen Marta direkt men jag kämpade.

img_6954.jpg

Ja det var jag och 21 killar. Här går jag in i en duell med nån musikartist från Tyskland som tyckte det var hejdlöst kul att jag hört Blümchen.

img_6964.jpg

Efter en lång, bra träning så är det pang på dags för match. 11-manna, 90 minuters, linjedomare, rubbet. Inga avbytare. Stämningen inuti: 50% åh vad fantastiskt PSG-lajv att få spela iförd hela kitet på denna arena men också 50% min Gud varför har du övergivit mig. Alla överlevde i alla fall och jag är helt nöjd med mina första tre minuter.

img_6980.jpg

Duscha och dra vidare, mör och med en hjärna som försökte hänga med i allt det som redan skett under dagen. Återigen var det supergod mat, cruisa runt i bussen och göra franska PSG-fans besvikna och sen kravlade vi på flyget hem. Jag sov hela nästa dag. Det var som en fantastisk vecka på ett enda dygn, men nu är jag äntligen i kapp inuti. Paris est magique!

img_6985.jpg

Gilla:
upp
107 röster

Tack Tahiti

Fotlol 22:01 23 Mar 2014

Tung dag i går. Chelsea 6-0 Arsenal. Mina föräldrar ringde efter matchen för att påminna mig om att "fotboll inte är allt i livet", var ej en så pass trevlig dotter tillbaka i luren då och det brukar jag vara (hoppas jag). Jag tog mig i alla fall samman och jobbade bort ångesten genom att göra klart min nya webshop, och idag så satte en oväntad aktör ett smil i fejset på mig igen!

Tahitis fotbollsförbund gled in på Twitter under Confederations Cup i somras när den lilla ö-nationen gjorde världen överlyckliga genom sin medverkan i turneringen. Ordet underdog räckte liksom inte på långa vägar till för att beskriva Tahiti. Till er som missade Tahitis twitterkontos framfart eller vill återuppleva den måste ni kolla mitt inlägg från min Confed-blogg på SVT, "Vi ser tillbaka på Tahitis känslomässiga twitterflöde". Tack Tahiti. Än en gång. Don't worry be happy, mvh ett lag vars spelare t ex jobbar med att klättra i palmer.

Gilla:
upp
137 röster