Röv

Emelie Thorén 13:43 18 Jun 2013

Väcktes klockan halv två i natt av Hanna som kom in i mitt sovrum och ba: mamma mamma, vad betyder röv?. Slut på story. Ett snippet ur mitt liv bara.

Mitt lilla geni.

Gilla:
upp
45 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Snoppfavoriter till Gröna Lunds Lilla Scen!

Emelie Thorén 12:24 2 Apr 2014

Alltså. Hur kan man - 2014 - smacka upp ett sådant här onyanserat artistsläpp? Intima kvällar med Thomas, Tommy, Nisse, Uno, Niklas, Martin och Jakob. Jag fattar (eh, hoppas) att de kommer strössla med kvinnor eftersom, men det är vansinnigt unket och fantasilöst och förlegat detta.

Gilla:
upp
30 röster

Fear of a zombie planet

Emelie Thorén 10:18 25 Mar 2014

Hej och välkommen till en höggravid, super-oparty och arbetslös blogg! Här ska vi ha mycket kul.

T ex har jag köpt ett sånt här. Så nu vet ni. Jag vill inte bli zombie, så om ni ser mej biten av en, please kill before re-animation occurs. Ett sånt här är ju ovärderligt, eller kan komma att bli, och nu koketterar jag kring det, men jag är ju på riktigt sömnlös ibland pga tankar kring hur jag skulle föda ut ungen om ett outbreak inträffar innan månadsskiftet april/maj (jag skulle teama upp med dej Lollo!!). Det är bara en av tankebanorna. Har så många. Allafall: Kortet finns att köpa på Science fiction-bokhandeln i Gamla stan.

Gilla:
upp
20 röster

Breathe it in and breathe it out then pass it on it's almost out

Emelie Thorén 21:45 24 Mar 2014

Rimligtvis borde inte de inre organen längre få plats inuti när ens kropp tas över, av något/någon som så vitt jag vet lika gärna skulle kunna vara en snabbt växande utomjording. Och det gör de inte heller. Får plats alltså. De finns där inne, men i ett bedrövligt tillknycklat tillstånd. Det mest påtagliga är lungorna som reducerats till barnets/ET's privata lilla punching bag. De får heller inte plats, och kan därför inte nyttjas normalt, resultatet blir att jag andas som genom ett sugrör. Jag har tack och lov aldrig upplevt astma, men jag tänker mej någonstans åt det hållet. Jag blir HELT SJUKT andfådd av att gå till Coop som ligger 50 meter från min port.

Näst mest påtagligt är HALSBRÄNNAN. Snälla snälla gå över. :(

Gilla:
upp
19 röster

Jag är så att säga "mellan jobb"

Emelie Thorén 07:51 24 Mar 2014

Oj, vad tyst jag varit. 1 vecka och 4 dagar enligt räkneverket.

Blev av med jobbet lite bara! Haft lätta inslag av panik. Å andra sidan, jag ska ju gå på mammaledigt och så, om det skulle ske så kanske detta var bästa tillfället? Fan vet. Jag GILLADE ju verkligen mitt jobb, eller mina konton snarare. Men varumärken byter byråer, så är det ju, inget en kan göra. I höst kommer jag tjata jättemycket om detta, men just nu, så orkar jag inte freaka. Det är vad det är.

Kommer ha så mycket tid över nu?! Ska skriva inlägg om vad jag gör, minut för minut. *LIVE UPDATE ALL THE TIME*

Men nu ska jag gå till Louie och käka fruppi. Äter HELA TIDEN. Älskar att stoppa socker och kolhydrater i käften. <3

Gilla:
upp
33 röster

När ditt blod pumpar i mej

Emelie Thorén 12:38 10 Mar 2014

Den här tröjan köpte jag på internetz för ett drygt halvår/tjugo kilo sen, och häromdagen kom lappen om dess ankomst. Hade glömt jag köpt den till och med. Och jag tvekade länge angående hur bra detta tryck skulle fungera på en höggravid. Men så visade det sig att det fungerade jättebra! En ska inte vara blyg för att tala om för de man älskar att en gör det, så here goes: stripsy, jag älskar dej - helst med sauce till.

Nej nu jävlar är magen stor hörrni. Det går liksom inte att få fram så bra på bild, men jag är som ett vaggande klot med ögon på. Varje dag får jag frågan/påståendet: nu är det inte långt kvar, any day now? Sagt med ett litet nudge nudge, ett pillemariskt leende. Ibland även med snäppet av ett medlidande i tonfallet. Näää men sex veckor ba. Så jäkla länge, och jag är så jäkla biffig över magen nu. På nätterna när jag varit på toa - dvs de cirka fem gångerna detta händer per natt like clockwork nu - så är jag så andfådd när jag lägger mej ner i sängen igen att jag andas/väser in i täcket för att inte väcka Ante med mina post-maratonlöpningsandetag. Asså. Det kostar på att vara någons bringer of life.

Anyhow. Jag har noll att klaga på. GO STRIPSY!

Gilla:
upp
55 röster

My hero

Emelie Thorén 09:42 6 Mar 2014

Min farmor har Facebook. Jag vet, det är så himla coolt. Min farmor är överlag vansinnigt ståtlig och cool. När jag var liten såg jag henne som en klippa, ett berg, alltid trygg och varm och grundad, där var det aldrig oförutsedda utbrott eller utspel. Farmor var orubblig. Om jag så var glad eller ledsen, sur eller bubblig av lycka, så var hon densamma. Jag antar att man lär sej hantera barn när man uppfostrat fyra egna. FYRA EGNA BARN. Herregud.

Jag ser henne fortfarande som någonting konstant. Alla andra tankar är omöjliga. Men i och med att jag själv blivit äldre, fått egna barn, levt i flertalet längre förhållanden som alla went krasch boom bang, så förändrar det ju även bilden av de jag har omkring mej. Respekten, vördnaden en känner nu för människor som LEVT. Jämfört med då när jag tuggade tuggummi och var häftig och cool och visste allt om världen och så. Som de nya ögonen jag såg min mamma med. Min pappa. Min fina fina farmor. ATT HÅLLA IHOP ETT ÄKTENSKAP I ETT HELT LIV T EX. Nu har ju jag en oerhört gullig farfar också, men det är ju inte poängen. Gullighet kommer en inte långt med i det långa loppet.

Undrar hur jag själv kommer se på de yngre generationerna när jag passerat femtio sextio sjuttio snart åttio. Haha guu, tror jag kommer störa ihjäl mej på dess ignorans.

Min farmor är inte bara klok som en bok och stark som en björn. Hon är sjukt jävla snygg också. *sitter lite här och på min vespa/valfritt tvåhjuligt fordon och ser lite sval och het ut bara* Himla hjältinneperson.

OBS jag är så klart fortfarande ashäftig och megacool. Bara rätt så mycket softare som person. Om jag får säga det själv.

Gilla:
upp
47 röster