Huvudmeny

Hur en övervinner spring-hatet

Brita Zackari 17:52 2 Jul 2013

Nu säger jag det bara: jag tycker att springning är så fe-ruktansvärt tråkig träningsform. Trots att jag vardagsspringer rätt mycket för att vara vuxen - från pizzerian och hem pga värdefullt och varmt gods, t ex- så tycker jag det är så otroligt plågsamt att göra med flit. Om jag inte springer i ett lopp (eller tränar inför ett sånt tillsammans med några som blir besvikna om jag går hem) pallar jag max fem km och varje kilometer känns som en mil och under dessa kollar jag frenetiskt på klockan och funderar på hur långt det är kvar tills jag är klar och vad jag ska äta när jag är klar. Jag avundas dom som kan lyssna på podcasts under tiden eller lösa olika problem på jobbet (lägg av) men för mig går det inte, jag kan inte tycka att det är mysigt eller *rensa tankarna*, det är bara hat. Men. Det finns en viss takt som får igång mig, och om jag får lyssna på låtar med tyyp den takten och kanske veva med armarna ibland som om jag va på klubben, så får jag nån sorts pepp som gör det, springandet, väldigt nära att bli kul. Så till alla er som hatar att springa men älskar t ex Bottoms up, för er gläntar  jag nu lite på dörren till min spotifygarderob och sticker åt er en liten specialdesignad spellista med låtar som är PERFEKTA springlåtar enligt yours truly. Eller takterna, alla är inte helt likadana eftersom jag inte är DJ. Än. Hehe. 

Ps. Checka in mina skitsnygga och snabba tights från, hör och häpna, Björn Borg. Skor, Nike. Linne, för gammalt för att en ska kunna se på lappen vem som gjort.

Lämna en kommentar, bild eller gif här

7 kommentarer

 1. Bild för Elsa B
  Elsa B

  Bra lista! Ska testas imorgon.

 2. Bild för Anna-Maria
  Anna-Maria

  TACK! Lider också av densamme springhat.

 3. Bild för Bea
  Bea

  Grymt bra låtlista! Känner peppen

 4. Bild för Daria
  Daria

  Mitt trick är att aldrig kolla hur långt det är kvar, då är det kört och antingen intala sig att man älskar varje steg och flyga fram av ren eufori eller stängs av helt och köra på som en robot. Första alternativet funkar bäst ör mig. Då är en bra lista livsviktigt. Så tack, grym lista!

  Ps. Även jäkligt bra att köra bil till.

 5. Bild för Malin
  Malin

  Denna lista skall testas idag!
  Använder du några träningsappar och i så fall vilken/vilka?

 6. Bild för Sylvass
  Sylvass

  Tack för playlist!
  Fattar dock inte att du måste börja gilla att springa. Vad tusan, jag gillar inte att klättra, inte att spela tennis, inte att spela någon som helst bollsport som involverar händerna samt hatar aerobics - måste inte hitta ursäkter för att göra det! Finns roligare saker att göra av min tid. Träningshets?

 7. Bild för Lina Melander
  Lina Melander

  Mitt tips till alla är att lekspringa. Dvs, skutta, hoppsasteg, indianhopp, skuggboxas, en hjulning här och där, vicka på rumpan i takt till musiken (glad musik!), köra lufttrummor osv osv. Då är det sååå jäkla kul att man längtar!! Ja, folk kollar lite konstigt. Men om du njuter av det & skiter i att folk tittar lite så kommer du märka att de mest ler och tycker att du är härlig,

Fler blogginlägg från Brita Zackari

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

Meny