_GIRLS-STYLISTEN BERÄTTAR (ALLDELES FÖR LITE)

Brita Zackari 15:27 8 Jan 2013

En grej jag älskar att nörda loss i är bakom-tänk kring t ex hur en karaktär bor eller klär sig. Tror ev att detta gjort mig lite småhatad av både stylister och set designers när jag på inspelningsplats hållit på och lagt mig i, "har hon ett trumset i hörnet, kanske?", "han har enhörningströjan bara när han ska gå och lägga sig, dock". Men obs har också jobbat med extremt mycket bra folk, det är mest att jag älskar att snacka om det. Blev därför rätt peppad av den här The Cut-intervjun med stylisten Jenn Rogien (är hon arvtagerska till anti-flint-medlet?) om hur hon tänker när hon skapar garderob åt Girls inför säsong 2. 

 

"...Rogien insists that the characters’ wardrobes will stay pretty consistent. “When we came back for season two, the first thing that we did was unpack all of the closets from the first season and pull basics,” she says. “We reincorporated their existing pieces and used them as stepping stones, just like real girls do. It’s not very realistic for any of these characters to get an entirely new wardrobe every year, so we didn’t do that either.” Instead, she mined vintage and thrift stores like Beacon's Closet and Amarcord Vintage for new, but still worn-in, pieces to integrate.

Lena Dunham’s character Hannah Horvath, for instance, re-wears her entire shoe closet (think Bass loafers), and handbags and accessories. But some pieces that got too much play last season were taken out of rotation. “For instance, the blue plaid dress that Hannah wore last season — there was so much association with it, and it had too much attached to it, so we put it in storage,” says Rogien."

EH, nån fler som tycker det var aaalldeles för lite info om t ex Jessas garderob?? Tänker fortfarande på hennes päls i säsongsavslutningen. Men sen kom jag på att google fanns. 

"Funny enough, that actual piece is something that we had found for an entirely different character much earlier in the season, and when I sent the photos, Lena said, “Hold on to that. Whatever you do, do not send it back; there’s going to be a place for that in an upcoming episode.” We held onto it, and when the script came out [for the Bushwick episode], and the description was of an ethereal, birdlike ensemble, we knew exactly what they were talking about."
 
Här hittade jag det..
 

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för Emma the Girl
  Emma the Girl

  Peppen inför säsong två blir knappast mindre av att läsa detta. Längtar, längtar, längtar!!

 2. Bild för M
  M

  Hej Brita!

  Inte alls relaterat till Girls, men apropå kläder. Jag vet ju att du gillar att ge folk moderåd, och jag har ett alldeles speciellt problem.

  Till vardags funkar min garderob perfekt - lite lagom quirky, med roliga snitt och mönster/färger men egentligen rätt basic - men ibland i särskilda möten när jag träffar kunder eller är inbjuden att snacka nånstans känner jag ett enormt sug efter att kommunicera lite mera Power. Jag jobbar med reklam och har nyligen blivit befordrad till creative director. Alla andra i min roll är typ snubbar minst fem år äldre än mig. Så jag behöver några statement pieces som inte är att leka med för att visa att jag inte är där för att ta mötesanteckningar. Jag menar allvar. Samtidigt vill man ju inte verka som någon slags bankmänniska bara för detta - jag måste ju behålla mina creative credentials så att säga.

  Ytterplagg har jag dock säkrat, med världens bästa långa vita yllecape som är det perfekta exemplet på this lady means business, and by business I mean kreativa superkrafter.

  Till saken hör att jag sedan ett par år slutat köpa nya (oanvända) kläder, dvs jag inhandlar enbart begagnat eller vintage. Vilket säkert inte är lika kul för dig, men jag tänker att det kan vara lite av en utmaning. Istället för "den där coola jackan från X" kanske det är mer "en kavaj i den här färgen och stilen"?

  (Obs, på tal om kavajer. Jag har en grym ljusblå en som jag inte kan matcha med ett enda dugg.)

  Kan du hjälpa?

  Svar till "Lost in London 2013"

 3. Bild för isabelle mcallister
  isabelle mcallister

  håller med om jessa vill veta allt. Och den där fjäderhistorien. oh la la.

Fler blogginlägg från Brita Zackari

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

1/10
Inför Oktoberfest
1/10
Sjukt odelat #1
1/10
Jeopardy ger svar på vad kvinnor vill ha och får en hashtag tillbaka
1/10
Givenchy SS15
1/10
LYSSNA!
1/10
Recension av en svettig jävla film med Matt Damon
1/10
Luis Suarez är så ond att han inte ens får vara med i tv-spel
1/10
Ello - där ingen kan höra dig skriva
1/10
Gillis ska få ett syskon!
1/10
Njut av dessa personer, tack
1/10
Lördags
1/10
A Fame Monster
1/10
"Vanligt hyfs" finns inte (svar till Hannapee)
30/9
H: 2012 bästa sång jag missade?
30/9
Varde mässingsljus
30/9
Jag eftersöker: HYFS!
30/9
Minnen från en svunnen tid
30/9
Comme des Garçons SS15- modeveckornas obehagligaste kollektion
30/9
Nya singeln från svenska Olsson är en popodyssé genom tid och rum
30/9
Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics
30/9
Ikväll sänds del 2 av Djävulsdansen, en dokumentärserie om medberoende
30/9
Nicki Minaj leder EMA's i november
30/9
"Jagad av hundar"
30/9
Jag fyller år!
30/9
Att göra ett nummer av en filmförbättring och en fakta-tshirt
30/9
Aretha gör Adele
30/9
Videon till Moment of Clarity är här
30/9
Alt-J tolkar Disclosure och det är kanske årets underligaste cover
30/9
Thigh High School
30/9
Det värsta som finns