Öppningen av Apple Store i Täby eller det läskigaste ni har sett

Amat Levin 11:51 17 Sep 2012

Gilla:
upp
202 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

67 kommentarer

 1. Bild för John Eriksson
  John Eriksson

  Hej då Apple! Jag hatar att vara en hater men trist att ni helt förstörde AD-känslan jag hade med min MacBook med detta genomamerikanska sekttrams.

 2. Bild för Kristian
  Kristian

  Vad är det för fel på folk?

 3. Bild för Ellinor
  Ellinor

  Vad.. i.. helvete?

 4. Bild för greg
  greg

  Nähä ! är apple-användare dumma jävla får som bräker med oavsett vad skräpföretaget fiser ut, och betalar aldeless för mycket för samma hårdvara som finns i andra produkter, i ett dessutom stulet OS , det kunde jag då aaaaaaaaaaaldrig tro.

 5. Bild för Emilie
  Emilie

  Jag är rädd.

 6. Bild för moley
  moley

  ALLAH MAC-BAHR

 7. Bild för Žanatotal
  Žanatotal

  Awkward!
  Horror show!

 8. Bild för Gabriel
  Gabriel

  Om ni tycker detta är för mycket skulle ni vara med när vi öppnade TGI Friday's i Malmö 2009 :)

 9. Bild för Robin
  Robin

  Lagom obehaglig sektkänsla.

 10. Bild för Silvio
  Silvio

  Det är så lätt att vara cynisk när man driver med hur ett av världens mest lönsamma företag arbetar, för när det kommer till kritan är det är så klart så att du vet bättre än dem hur man öppnar nya butiker.

 11. Bild för e
  e

  Jag älskar apple. Eller nej. Älskade. Vad i helvete?

 12. Bild för Dagobert
  Dagobert

  Endast i Stockholm.
  Är det något som är värre än Apple så är det Stockholmare.

 13. Bild för mediabyrån
  mediabyrån

  john: sekttramset har funnits där i 10 år, minst, så det är inget nytt. förr var bara sekten mindre, men ännu mer fanatisk.

 14. Bild för Berlusconi
  Berlusconi

  Silvio: Blev du tappad som liten eller vad är det för fel på dig? Menar du på fullaste allvar att det där du fick se i klippet verkar helt normalt oavsett vad det är för företag som skulle stå bakom eländet? Gå och lägg dig och kom inte tillbaka förrän du tänkt över hela din världsbild riktigt ordentligt.

 15. Bild för Anti
  Anti

  Join us... Join us...

 16. Bild för Vladimir
  Vladimir

  Ett tag trodde jag att de skulle börja haila vilken sekund som somhelst, satt och ksllsvettades! Man blir ju mörkrädd!

 17. Bild för Alexander
  Alexander

  Men lägg aav med allt sekttramseri! Detta kallas för företagsanda mina damer och herrar! Där ordet TILLSAMMANS har en stor innebörd! Mer sånt här behöver vi tråkiga svenskar!

 18. Bild för Joakim Berlin
  Joakim Berlin

  Vad är det för fel på lite tal ,en sång från nån kändis kanske lite nedräkning men de här såg ju ut som om nån gett dem för mycket socker innan. När starbucks öppnade i central gbg öppnade de bara. när Clarions grundare öppnade i Gbg var det bara han som var lite to much men det här för var lite to much...

 19. Bild för Johanz
  Johanz

  Precis som Silvio skriva.
  Och som tillägg, ni andra verkar har aldrig jobbat på ett stort international företag och varit på en kick-off träff.
  Ni är så jävla Svensson!

 20. Bild för Evolver
  Evolver

  Kommentarerna och denna vinkling kanske också säger ngt om hur jävla rädda Svenskar är för varandra och att agera i grupper, och hur otroligt dåliga vi är på det?! Varför tror ni att vi har problem med att hålla produktiva möten och ska ha konsensus hela tiden. #hänsynslekensuger

 21. Bild för Johanna Berggren
  Johanna Berggren

  Jag har kanske jobbat tio olika företag i hela mitt liv och gått på åtskilliga konferenser, kick-offs och liknande men ALDRIG sett någon som liknar det där. Helt sjukt beteende.

 22. Bild för OSX4 LIFE
  OSX4 LIFE

  det där är egentligen inget konstigare än att peppa sin personal och peppa mäniskor i deras köplust. kolla bara länken hur dom beter sig på svenska säljkontor

 23. Bild för Jakob
  Jakob

  Det här är en av orsakerna till att jag börjar tröttna på apple.

 24. Bild för PellePutt
  PellePutt

  Alexander: vadå TILLSAMMANS? De skiter i dig, de vill bara ha dina pengar. Punkt.

 25. Bild för André
  André

  Silvio. Religion var också ett framgångsrikt "företag" en gång i tiden (och är det fortfarande i viss mån) och visst för detta tankarna till religiösa fanatiker. Läskigt, pinsamt, löjligt. Finns många ord som beskriver detta.

 26. Bild för sandman
  sandman

  För oss som inte är med i sekten så är det svårt att förstå att man är beredd att betala 7.000:- för en iPhone 5 jämfört med en Galaxy S3 som är 2.000:- billigare och som åtminstonde prestandamässigt är jämförbara.

  Men eftersom priserna styrs av utbud och efterfrågan samtidigt som IPhoneanvändarna är extremt lojala så kommer vinstmaskinen Apple självklart fortsätta med sina ockerpriser.

  Även om vi nu skrattar åt de korkade iPhonenördarna så blir Apple allt mäktigare och stämmer sina konkurrenter på löpande band tyvärr oftast framgångsrikt.

  Snart kanske vi alla blir tvingade att bli slavar i världens största sekt.

 27. Bild för Loke
  Loke

  Ett stenkast från "Jimmie Åkesson, sha-lala-lala".

 28. Bild för Natalia
  Natalia

  Jag tycker att det är bara härligt!! Bra energi och positiv känsla av det hela! Fattar inte att folk kan klaga.. Klart, i Sverige är man antingen störd eller full när man gör oväsen.. Grow up people!

 29. Bild för Simon
  Simon

  Frågan är vad de har åstadkommit som gör att de tycker att det förtjänar så mycket applåder? De har ju inte ens öppnat butiken än. Det är väl ingen bedrift att få ett hyreskontrakt? Sen att de applåderar sig själva ska vi inte ens gå in på.
  Nä, det finns en chans för underkastat månggifte och blind tro på den allsmäktiga sedelgudomen härnäst, eller vi kanske redan är där?

 30. Bild för Uffeguffe
  Uffeguffe

  Dom får väl öppna sin butik hur dom vill. Valet är ju ändå köparens och hur man uppfattar det. Själv tyckte jag det var skit-töntigt men kommer ändå att fortsätta använda Apples produkter. Diskussionen om vad som är bra och dåligt med Apple vs. PC har ju pågått så länge jag minns och det kommer ju alltid finnas två sidor eller fler gällande vad som är fel, rätt, billigt, dyrt, bra, dåligt osv, osv... släppt det, gör som DU vill och skit i vad andra säger...

 31. Bild för Örjan
  Örjan

  Till Sandman:

  Iphone 5 kostar 4300:- upplåst, priserna släpptes igår.. Sååå, billigare än en Samsung alltså?

 32. Bild för The Clase
  The Clase

  Jaja. Töntigt tycker jag personligen, men om de anställda tycker att det var kul, så vilken skada orsakar det?
  Cirkus kring öppningseventet syftar till att skapa uppmärksamhet. Påverkar inte min syn på deras produkter, positivt eller negativt.

 33. Bild för Elias Wahlund
  Elias Wahlund

  Underbart!
  Dagens bästa!

 34. Bild för Silvio
  Silvio

  Svar till BERLUSCONI:

  Det du, jag och 74 000 andra människor har sett i klippet är samma sak, skillnaden är väl hur man reagerar på det.

  Från vad jag har sett så sker detta framträdande över hela världen när Apple öppnar nya butiker, det är deras grej helt enkelt. Kanske tog de dessutom i lite extra mycket då deras svenska PR-konsulter visste hur mycket den "amerikanska" framtoningen skulle sticka i dina ögon, oavsett så vet 74 000 personer nu om att det nu finns en Apple-butik i Täby Centrum.

  Svar till ANDRÉ:

  Jag håller med, människor har alltid varit sökare och i ett sekulärt samhälle tar andra makter över de sökandes behov, må det vara ett teknikvarumärke eller en popartist. Precis som tidigare så blir vissa inspirerade och andra förskräckta av det men det är upp till individen att skrapa på ytan och bilda sig en egen uppfattning om sammanhanget där "religionen" utövas".

  För att sammanfatta så tycker jag Apple gjort ett fantastiskt arbete med denna butiks-öppning ur en PR-synpunkt, varenda krona de lagt på öppningen har de snart, om inte redan nu, fått igen på försäljning.

  Det är så lätt att sparka uppåt och klaga på vad ett populärt företag gör, analysera och förklara hur de gör fel. Lägg den energin på att motbevisa dem, jag säger inte att ni ska göra en ny telefon men gör något, vi skulle alla må bra av det!

 35. Bild för Peter Lundholm
  Peter Lundholm

  Nog har jag sett många saker som var mycket läskigare än detta... Det här är ju inte på läskighetskartan ens. Har någon varit på fotbolls/hockeymatch? Krogen?

  Som sagt, herregud.

 36. Bild för Magnus Nilson
  Magnus Nilson

  De hade väl inte ens några öppningserbjudanden...?

 37. Bild för J
  J

  Så underbart osvenskt!

 38. Bild för Örjan
  Örjan

  Svar till SILVIO:

  Håller med! För att vara ett så stort företag så tycker jag de gjorde ett fruktansvärt bra jobb med öppningen då de maximerade vinsten på så små medel som möjligt. Inga erbjudanden, ingenting, bara ett överenergiskt personalbemötande som OBVIOUSLY stack folk i ögonen till den punkten att den här videon har gjort åtminstone ett varv runt nätet so far. Vad jag vet så har det nog inte undgått någon att Apple Store öppnat i Täby, oavsett om man gillar det eller inte så vet man, och Apple har lyckats utan att slösa en onödig peng. Det är skickligt och jag personligen uppskattar minimalismen och avsaknaden av "köp två för en" eller clowner som knyter ballongdjur.

 39. Bild för Emma B
  Emma B

  Haha, lite over the top kanske men läskigt..!? Visar väl bara en jävligt framgångsrik business. Det är NI som köper produkterna och har tagit dom dit dom är idag. Vore kul om ni som inte gillar filmen slutade köpa Apple...

 40. Bild för Alexander
  Alexander

  Underbart ju! Älska APPLE! Underbara produkter och helt fantastisk personal på samtliga butiker jag besökt

 41. Bild för Stevenson
  Stevenson

  APPLE Byt PR-byrå/eventbyrå snabbt. Som macanvändare sen -88 så skäms jag för detta. Pinsamt.

 42. Bild för Doomsdaydevice
  Doomsdaydevice

  Eller så kan man välja att betrakta det som ett gäng arbetsamma männsikskor som är stolta över att ha jobb, stolta över varumärket dom företräder och jävligt taggade inför butiksöppningen. Men så får man givetvis inte lov att se saker i vårt återhållsamma land där det är förbjudet att tjäna pengar.

 43. Bild för sandman
  sandman

  Örjan var har du fått denna uppgift ifrån? en Apple produkt har väl aldrig behövt vara billigare än någon konkurrents likvärdiga produkt så skulle de endast ta 4.300:- för nya luren.

 44. Bild för Dew
  Dew

  Jag ser inget skrämmande i detta. Det är så det går till då man med glädje öppnar en efterlängtad butik. Kanske inte så complient med jantelagen men roligare än att låta tystnaden tala.

 45. Bild för Dew
  Dew

  Jag ser inget skrämmande i detta. Det är så det går till då man med glädje öppnar en efterlängtad butik. Kanske inte så complient med jantelagen men roligare än att låta tystnaden tala.

 46. Bild för Arne
  Arne

  Dessa reaktioner är så typiskt Svenska. Inte sticka ut, inte göra sig hörd och för guds skull, tagga inte igång personal och konsumenter på att vilja köpa/sälja. Ja, det är inte direkt en Svensk ceremoni de håller på med där, kanske skulle de inte snott öppningsmallen direkt från deras systerbutiker i USA. Fortfarande, dom firar att dom öppnar en butik, något som skall framstå som stort. Att göra raketen på midsommar och detta, hålla ungefär samma nivå.

 47. Bild för Duck on sale
  Duck on sale

  Nu älskar jag päron mycket mer än tidigare...

 48. Bild för Andersen
  Andersen

  Vidrigt. Har varit lite inne på att gå över från iPhone till Android. Detta fällde avgörandet.

 49. Bild för Dew
  Dew

  Bytte från en samsung S2 till en IPhone efter detta. Lycka till med butiken. Och fortsätt att vara stolta över ert arbete, sprid glädje och ha kul på jobbet. Sådant skapar framgång. Jag önskar att min arbetsgivare var lika inspirerande..

 50. Bild för Olle
  Olle

  Nu förstår jag varför alla djurgårdare gick lite tidigare från matchen

 51. Bild för Ellis
  Ellis

  Kul med den där värmlänningen som typ är den enda som svarar på "andra sidan"

 52. Bild för Skoladan
  Skoladan

  Kommer det alltid att vara så där mycket personal i butiken. Så att man knappt kommer in. Man tycker synd om dom på nåt sätt. Dom har blivit beordrade att hålla på så där förstås.

 53. Bild för Rasmus
  Rasmus

  Jag tycker det var en otroligt trevlig öppning, personalen tog emot en trevligt man fick bra service. Lite för hög musik skulle jag vilja påstå men det är ju en smaksak.

 54. Bild för Joe Fake
  Joe Fake

  Stackars lurade idioter. Ni fått jobb i en butik. Som butiksbiträden.

 55. Bild för iSvensson
  iSvensson

  En andel av er är säkerligen fans av nåt hockeylag eller fotbollslag. På en match är det helt ok att vråla, vara förbannad, sinnessjukt glad, alkoholpåverkad, hotfull, provocerarande, våldsbenägen, ja till och med att banka på folk o.s.v. Ni vet själva alla känsloyttringar som uppstår bland en publik på en match. Det är tydligen helt ok att ha ett beteende som i det övriga samhället hade klassats som förargelseväckande eller rent utav brottsligt. Detta sker varje vecka på arenor runt om i Sverige. Tusentals människor som i grupp agerar så, konsekvent varje vecka. En del av er har säkert varit på en företagsfest och vaknat upp med ångest dagen. Detta på grund av ett mindre smidigt beteende. Diskussionen om Apples invigning känns ganska blek i relation till hur vi alla emellanåt agerar i grupp. Koppla på er verklighetsuppfattningen och jämför med vad ni själva är med om i olika situationer. Framgång kräver inga förklaringar eller bevis. Apple är framgångsrikt företag. Gå in i butiken så ska ni få uppleva hur ni hanteras som kund. Sen kan ni jämföra det med resten!

 56. Bild för Martin
  Martin

  Apple liknar en leligion. Vf sådan löjlig uppståndelse över en affär med eletronikprodukter? iphone, ipad, ipod är inget märkvärdig längre, produkterna är svindyra och är "inne" ett år på sin höjd sen ska det vara nytt annars är man konstig och omodern. Folk blir förtrollade när dom hör ordet Apple och nästan mordiska om man kritiserar någon iprodukt.

 57. Bild för Hulken
  Hulken

  Antar att ni är lika skrämda av IKEA och slutat handla där?

 58. Bild för Peder
  Peder

  Bara i sosselandet Svärje folk blir arga över en sån här event, att gilla ett varumärke och vara lojal mot sitt företag är förbjudet här. Och gnällvänstern fortsätter med sin klagosång, lite ironiskt för det är ju så här gemenskap ser ut. Det är väl avundsjukan som visar sitt fula tryne igen, men ni borde ju ha råd det är bara att gå till socialen så kan ni få en telefon

 59. Bild för Em
  Em

  Roligt att man automatiskt är trakig svensson för att man tycker att en hysterisk hejarklack är lite för mycket.

 60. Bild för Hassan P
  Hassan P

  Höjden av ironi är när Lena Sundström twittrar om att detta sektbeteende är läskigt och konstigt trots att hela denna videon är en enorm metafor för journalistkårens beteende och mentalitet.

 61. Bild för Peter A
  Peter A

  Det mår så vara att det ser lite väl arrangerat ut. Dock vill jag påstå att jag sällan skådat bättre service hos någon annan tele/data butik. De tog emot en vid entrén, guidade mig, vi satt ner i lugn och ro och diskuterade mitt problem jag hade med min utrustning. De bytte ut min utrustning utan några som helst problem, inga väntetider, inga reparationer.

  Det tycker i alla fall jag är värt ett hurra!!

  Peter

Är du emot rasism? Nej nu!

Amat Levin 11:30 9 Apr 2014Ursäkta att de senaste blogginläggen alla har behandlat ungefär samma ämne, men jag tycker att uppståndelsen kring SD:s arbetsplatsbesök säger så mycket om klimatet i Sverige 2014. Inför Jimmie Åkessons besök på Skånes universitetssjukhus har personalen tagit fram de pins ni ser på bilden ovan. Enligt SVT hotas nu dock de som bär dem med en varning från sjukhusledningen.

Vad har hänt med samhället när en markering mot rasism anses vara ett kontroversiellt politiskt ställningstagande? 

Gilla:
upp
54 röster

”Det är det enda partiet som har anhängare som mordhotar personalen”

Amat Levin 13:57 8 Apr 2014Som jag skrev om igår har det uppstått rabalder kring protesterna inför SD:s valturné och Jimmie Åkessons besök på skolor, brandstationer och sjukhus. Nu har tre stora fackförbund gått ut och stöttat protesterna och på Gomorron Sverige bjöds tre fackliga förbundsordföranden in för att förklara beslutet.

Jag tycker att de på ett bra sätt förklarar varför det är skillnad på SD och våra övriga riksdagspartier och varför den skillnaden gör de här protesterna befogade. Se klippet ovan!

Gilla:
upp
20 röster

Välkomna SD eller få sparken

Amat Levin 16:34 7 Apr 2014

Det kan inte undgå många att Jimmie Åkesson och SD:s valturné på skolor, äldreboenden, sjukhus och företag har stött på kraftigt motstånd. Varje vecka höjs nya röster från elever och anställda om att partiet inte är välkommet. Så sent som idag rapporterade Sydsvenskan om att 27 brandmän på en brandstation i Malmö som SD kommer att besöka på onsdag planerar att lämna stationen innan besöket. Detta för att inte hamna på bild med partiledaren eller på andra sätt associeras med partiet eller dess värderingar.

Sydsvenskan har även intervjuat SD:s andre vice ordförande Carina Herrstedt efter att hon på sin blogg skrivit: ”Anställda som inte klarar av detta väldigt enkla förhållningssätt borde helt enkelt tvingas se sig om efter ett annat jobb så att vi alla kan känna oss trygga med den hjälp och den vård vi förväntas få om olyckan är framme.”

Hehe, det är rätt intressant och högst oklar läsning. Se hela texten här.

Gilla:
upp
22 röster

Läsarundersökning om krogdiskriminering

Amat Levin 14:50 7 Apr 2014Nöjesguiden #3 finns ute sedan ungefär en vecka tillbaka, men vi är redan i full färd med att sammanställa nästa nummer. I Nöjesguiden #4 ska vi lyfta krogdiskrimineringsfrågan, som är väldigt angelägen för vissa medan den för andra knappt märks. Här på sajten har vi nu lagt upp en läsarundersökning på ämnet. Har du själv blivit diskriminerad? Eller har du haft turen att slippa?

Klicka här för att svara. Resultatet publiceras i Nöjesguiden #4, som släpps den 30 april.

Gilla:
upp
15 röster

Gästade Aftonbladets Partiprogrammet igår

Amat Levin 12:32 3 Apr 2014Igår kväll var jag med i Aftonbladets Partiprogrammet där jag satt på den så kallade ”Hyllan”, varifrån jag skulle kommentera innehållet. I det här avsnittet diskuterades fotbollsvåldet, det uppmärksammade Instagram-kontot @svartkvinna och American Apparels sexistiska reklam. Dessutom gästade Annie Lööf och det bjöds på en debatt om skolan mellan Vänsterpartiets Rossana Dinamarca och Moderaternas Tomas Tobé.

Som vanligt när det gäller dessa typer av debattprogram blir det lite ytligt när så många ämnen ska diskuteras på så kort tid. Mest lidande blev diskussionen om @svartkvinna, där de flesta frågorna bara handlade om vilka typ av fördomar kvinnor med olika sorters bakgrund utsätts för istället för varför de finns och hur vi ska motverka dem. Sedan tycker jag att Fanna Ndow, Mihae Roland och Sara Abdollahi svarade väldigt bra på de frågorna de väl fick. Och i stort tycker jag att Patriprogrammet lyckas bättre än de flesta med att ta upp viktiga ämnen och få en yngre publik att intressera sig av dem. Skoldebatten var kvällens höjdpunkt!

Se hela programmet här ovan. 

Gilla:
upp
193 röster

Pascalidou: "Det där var ju ett snällt brev, det stod ju bara att jag var en zigenarhora”

Amat Levin 11:46 3 Apr 2014”Du förstår inte hur mycket jag har fått höra under min tid. På ett redaktionsmöte för en välgörenhetsgala föreslog jag att vi skulle ha med The Latin Kings och fick höra ’men vi kan ju inte ha med negrer i programmet’ som svar. Jag var med på den tiden då det inte ens i de här välformulerade maktboningarna var tabubelagt med sånt här. När jag satt i invandringspolitiska kommittén, med fem gamla gubbar, frågade de mig ’är alla invandrartjejer oskulder?’ och ’är ni omskurna?’. Det var en sån jävla sorglig och ensam tid. Det var bara att försöka tänka 'vi vinner till slut’.”

I det senaste numret av Nöjesguiden intervjuade jag P1 Debatts Alexandra Pascalidou om att vara partisk, kritiken på det första avsnittet, vad det är som är så laddat med diskussioner om vithetsnormen och likheterna mellan olika främlingsfientliga vågor.

På vissa ledarsidor sprids nu ett citat från intervjun, där Pascalidou kommenterar hennes kontroversiella beskrivning av Alice Teodorescu. Lägligt har samma ledarsidor inte tagit med hela citatet utan klippt bort den del där det dels framgår att hon sa det i en skämtsam ton, dels att hon problematiserade varför hon överhuvudtaget tagit med hennes utseende i sin beskrivning av henne. Man får så klart tycka vad man vill om själva beskrivningen, eller Pascalidous skämt i den här intervjun, men det är trist när citat kortas ned i ett försök att spetsa till innebörden. Det spelar ingen roll att man sedan länkar till hela texten, eftersom man vet att många inte kommer att ta del av den utan enbart tar det nedkortade citatet som sanning. Det är ett gammalt och rätt billigt trick.

Hursomhelst, ni kan läsa hela texten här!

Gilla:
upp
197 röster

Drake tar hjälp av Lauryn Hill

Amat Levin 12:36 2 Apr 2014Imorse släppte Drake Draft Day, en låt inspirerad av den kontroversiella amerikanska fotbollsspelaren och framtidshoppet Johnny Manziel som spås väljas först i NFL-draften, samt Andrew Wiggins som lär bli förstavalet i NBA:s motsvarighet.

Boi-1da har samplat mellanspelat från Lauryn Hills Doo Wop (That Thing) och resultatet är simpelt men bra. Drake flowar grymt men vi får några HÖGST tafatta försök till svar på Jay Z:s senaste utspel. Tyvärr utsätts vi för ännu ett av Drakes försök att verka farlig:

”You know it’s real when your niggas will take the fall for you
All loyal so you keep eggeing me on, and we gonna have to crack a shell just to prove to you, you ain’t hardboiled”

Haha. Min livskvalitet skulle verkligen öka med minst 0.1 procent om han bara koncentrerade sig på det han är väldigt bra på och struntade i att försöka framställa sig själv som Torontos tuffaste.

Gilla:
upp
15 röster

Varsågod att våldta

Amat Levin 16:25 31 Mar 2014Förra veckan var det kvinnan som bakbundits och våldtagits under flera timmar som fick se sina förövare frias, trots vittnesmål och bra bevisning. Detta för att hon enligt Hovrätten inte skrikit tillräckligt mycket.

Idag kom ännu en frigivning (vad är det, den tionde bisarra frigivningen bara i år?). Den här gången frias en 16-årig pojke som hade tvingat en 15-årig flicka till oralsex på en annan kille efter att ha skjutit henne i ansiktet med en soft air gun. Som i tidigare fall tvivlar inte tingsrätten på att flickan ”känt sig tvingad”, men ger en friande dom för att pojken ”inte förstått” att han tvingat henne. Och som vanligt faller tingsrättens resonemang om man förflyttar det till något som inte handlar om våldtäkt. För testa att med en soft air gun i högsta hugg råna någon på en plånbok och sedan skylla på att man ”bara skojade”. Du hade åkt fast 100 gånger av 100.

Lägger man ihop alla de här fallen får man en hemsk bild av kvinnors situation. Det verkar nämligen vara lagligt att våldta kvinnor i dagens Sverige. Så länge man ”inte förstod” att man gjorde det, eller skyller på att det ”bara var en lek”, verkar det vara fritt fram. Och så länge hon vid NÅGOT tillfälle har visat intresse för dig (typ besvarat en fråga eller inte vrålat nej när du närmat dig) betyder det att det går alldeles utmärkt att ta för sig av hennes kropp.

Det svenska rättssystemet har lyckats med bedriften att beröva kvinnor rätten till deras kroppar, samtidigt som det idiotförklarar män. ”Vi vet att han tvingade dig till sex, men du hade ju inte en skylt i pannan som sa att du inte ville, så hur skulle han kunna veta det? Du sa nej? Du gjorde motstånd? Du var för berusad för att ens ha en chans att säga nej? Jaha, men var var skylten?” Det är ofattbart. 

Läs om andra uppmärksammade fall här och här

Gilla:
upp
104 röster