Vilka svin!

Redaktion 17:22 17 Sep 2008
Färska rapporter har på senaste tiden pålyst vildsvinsstammens explosionsartade tillväxt, inte minst i stockholmsområdet. Den svenska stammen har på ett par decennier gått från några hundra till 80 000 djur och kan om bara några år vara dubbelt så många. Djuret har blivit en plåga för markägare då populationens ökning medfört att stammarna sprider sig allt vidare och vågar sig allt närmare människor. Och helt ofarliga är de inte heller även om arten vanligtvis helst undviker att konfronteras med människor. Detta har gjort att jägarförbundet nu till hösten satsar på utbildningar i att jaga vildsvin. Förhoppningsvis kanske detta leder till att delikatessen dyker upp på fler av stadens krogars menyer under höst och vinter. Vildsvin är ett djur som gör sig väldigt bra i till exempel pytt-i-panna eller som stek men funkar alldeles utmärkt i kebaben också. Helst ska dock vildsvinet halstras över öppen eld och förtäras smått barbariskt med bara händerna. Gärna med en öl av det kraftigare slaget och en bunden trubadur vid fötterna. Nöjesguiden har förgäves försökt nå Obelix för en kommentar.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!