Värmdö satsar på hantverksöl för alla

09:42 1 Jan 2015

Värmdö Bryggeri består av Värmdöborna Joakim Tillman och Stefan Slätt. De gör mässpremiär i och med sitt deltagande på Nöjesguidens Ölmässa i slutet av januari och anledningen till att de har valt att vara med denna gång är den lokala anknytningen.

Hur många öl har ni hunnit med att brygga hittills?
– 
Vi har två lageröl och tre ale i vårt sortiment, Sandhamn Ljus Lager, Grönskärs Lager, Ingarö Pale Ale, Hamnkaptenens Sommar Ale och Fyrvaktarens Midvinter.

Har ni någon signaturöl eller signaturstil på era öl?
– 
Signaturstilen är ”hantverksöl för alla”, det vill säga öl som man kan de flesta kan relatera till.

Vilken är nästa öltrend?
– 
Helt klart är det alkoholsvagare öl som är på väg stort, man vill kunna njuta god öl men utan effekten av alkoholen.

Vad kommer ni ta med er dit?
– 
Vi kommer ta med oss våra befintliga ölsorter men också en del experimentellt och ta fram vid väl valda tillfällen.

Hur ser du på det ökade intresset kring öl och bryggning bland allmänheten?
– 
Intresset kring kvalitetsöl växer och är här för att stanna. Man beställer ju inte ”mat” när man är ute och äter, man vill veta vart maten kommer ifrån och vad man beställer, med det sagt så är en ”stor stark” på väg att dö ut. Den lokala förankringen är väldigt viktig, idag är mycket av det vi har omkring oss tillverkat långt bort utan att vi känner till vem som gjort varan, personerna bakom bryggeriet blir väldigt viktiga. Man vill veta vilken öl man får i glaset och vem som gjort den!

Hur svårt är det egentligen att få systembolaget att ta in en öl från ett litet bryggeri?
– 
Lika svårt eller lätt för alla bryggerier, vi har inte haft några problem att få in våra ölsorter.

Hur viktigt är det att få in sin öl där?
– 
Viktigt om man inte har en stor marknad med restauranger runt knuten, för oss är det viktigt men inte nödvändigt.

Vilka är de största utmaningarna ni som mikrobryggeri har stött på?
– 
En stor utmaning är att hinna producera den mängd öl som efterfrågas, men under 2015 kommer vi skruva upp produktionen ytterligare.

Hur står sig svenska mikrobryggerier internationellt?
– 
Svenska bryggerier står sig grymt bra redan, men om några år kommer vi nog slå dom flesta länder även när det gäller öl.

Nöjesguidens Ölmässa pågår mellan den 29-31 januari.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!