Sveriges otrevligaste servitör

14:27 10 Mar 2014

 

En gång fick jag jobb på min lokala kvarterskrog. Jobbade upp mig från disken ut i servisen. Vissa skulle kanske kalla det nerköp, men jag gillar att snacka med folk så det passade mig. 

En dag kom det in ett gäng avlägset bekanta, de verkade redigt bakfulla och svamlade om att de var sugna på sushi vilket de också beställde. 

– Ja visst, sa jag. 

Jag antog att de skämtade och bad kocken laga den mest sålda rätten på stället (inte sushi). När jag placerade tallrikarna framför dem såg de frågande på mig och undrade var deras sushi var. 

– Är ni dumma i huvudet? röt jag. 

För inte fan kan man blanda ihop ett köttigt kvartershak med ett sushiställe. Under tystnad åt de upp sitt käk och förklarade sedan att jag var den otrevligaste servitören de träffat.

Men jag anser att servitören inte har ansvar för korkade gäster. En kock jag känner fick tillbaka en tallrik revbensspjäll till köket. Gästen ville få den skuren, så kocken slängde köttet med potatis och grönsaker ner i mixern, passerade det, hällde upp det på en djup tallrik och skickade ut det till gästen igen – inget tjafs.

 

 

Bäst just nu

 

Holy Moly

Andra Långgatan 31

Nytt trevligt tillskott på gatan, givetvis i ägarkoncernen bakom Kings Head.  Billiga tacos i 40-kronorsklassen. 

Öppet: 16–01

 

Taste of Peru

Gustaf Dalénsgatan 2, tel 031-14 69 38, tasteofperu.se

Så har Göteborg äntligen fått en cevicheria, jisses vad det tjatats om rätten i Stockholm de senaste åren. Men ”Perus sushi” är grymt god i sin lime- chilimarinad. Synd att det bara är en lunchrestaurang med begränsade öppentider, men det är ändå ett kul tillskott på Hisingen.

Öppet: mån–fre 10–18, lör 10–16

 

Saigon City

Lilla Klädpressaregatan 15, 031-25 10 40, facebook.com/saigoncityab

Billiga dumplings, grymma vårrullar och annat smått och gått. Efter maten är det kul att kolla in alla skumma saker i livsmedelsdelen av butiken.

Öppet: mån–fre 10–20, lör–sön 10–18

 

Stop Drive in Gatukök 

Odinsplatsen 11, 031-15 02 92

Göteborgs taxichaffisar kan inte ha fel: skit i alla kedjor, Odinsgrillens högrevsburgare är bäst. Värt en omväg i droskan på hemvägen från krogen. Det är inte dumt att ringa i förväg och be chauffören att ta vägen via drive-in-luckan.

Öppet: sön–tors 10–01, fre–lör 10–05

 

August Café

Gamlestadsvägen 20, 031-217 400

Ett äkta arbetarfik som serverar allt från pannbiffsmackor till ägg- och falukorvsmackor.

Öppet: mån–tors 05–15, fre 05–14

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.