Stjärnglans över Första Långgatan

15:08 27 Aug 2009


Det signifikanta tecknet på ren ondska är inte att medvetet beröva någon annan njutning, utan snarare att presentera någonting som skulle kunna vara fantastiskt, men i påver tappning. I detta land finns tusentals exempel på detta.

Särskilt inom matkulturen. Jämför till exempel den indiska matkulturen här och i England. I London finns ett antal fantastiska stjärnkrogar som utgår från den indiska matkulturen. I Sverige? Här finns en. Bara en. Den heter Maharani och är en fantastisk matupplevelse för västkustsbor med känsla för den indiska kontinentens nyanser och subtiliteter. På Maharani läser man mellan raderna på den indiska kokboken och nya smaker och upplevelser framträder ständigt. Geniet bakom Maharanis framgångar heter Naem och är delägare och kreativ chef för restaurangen.
Naem, du har tidigare arbetat på Sjömagasinet, vad fick dig intresserad av det indiska köket?
–Jag föddes i Mumbai i Indien och växte upp med indisk mat. Även om jag i många år har arbetat på restauranger med mat från världens alla hörn har jag alltid haft en passion för indisk mat. Det beror främst på mångsidigheten av den indiska maten och utmaningarna som bjuds. Indien erbjuder så många olika kulturer, smaker och religioner som alla påverkar det indiska köket.
Du ska arbeta på de indiska stjärnkrogarna Benares och Cinnamon Club i London, vad förväntar du dig av det samarbetet?
–Jag är glad att dessa välkända köksmästare ger oss möjlighet att ytterligare höja vår kunskapsnivå och få tillfälle att uppdatera oss om de nya trenderna i det indiska köket. 
Du har nyligen bytt meny på Maharani, vilka är dina favoriter av de nya rätterna?
–Då det indiska köket har så mycket variationer vill vi byta meny ofta för att kunna erbjuda våra gäster ett större urval. Alla rätter vi har valt att presentera på menyn är väl värda att smaka. Dock är mina absoluta favoriter hydrabadi lamm, jhinga kadhi (räkor), veggy kebab (vegetarisk) och alla tre förrätterna.
Men man får inte stryk om man bara beställer en tandoori va?
–Man äter självklart det man bäst tycker om, men man ska inte vara rädd att prova nya smakupplevelser. Man kan bli glatt överraskad.

Maharani hittas på Första Långgatan 4. Du beställer bord på tel 14 11 80.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!