Skånska mellanrätter i fokus på Bantorget 9

Johannes Kjellgren 14:10 10 Mar 2014


carlbodinsvensk-1322.jpg
Foto: Christian Andersson

 

Från och med mars får lundaborna en ny restaurang att gå till där lokala råvaror omformas till mellanrätter. Bakom Restaurang Bantorget 9 står Carl Bodin Svensk, som sedan han kom tvåa i Sveriges mästerkock i fjol har hunnit öppna två krogar på Käringön i Göteborgs skärgård.


Tillsammans med Lotta Andersén Westerlund och Adam Petersson öppnar Carl Bodin Svensk upp en restaurang på Bantorget 9 i Lund i början av mars. Stämningen de vill åt är kvarterskrog. 

– Tanken är att Bantorget 9 ska fungera som en kvarterskrog, dit man både kan gå för en öl och en mellanrätt eller för att avnjuta en hel avsmakningsmeny, säger Carl Bodin Svensk. Vi vill ligga på en bra prisnivå, men samtidigt erbjuda kompetensen i köket som kan ge våra gäster en fantastisk upplevelse.

Även om Sveriges mästerkock har öppnat dörrar för Carl Bodin Svensk medger han att hans medverkan i programmet gör att folk förväxlar rollerna krögare och kock.

– Jag ser mig mer som en krögare än en kock. Bara för att jag var med i Sveriges mästerkock betyder inte det att jag kan rodda ett restaurangkök. Det är att förringa kockyrket att tro att vem som helst är lämpad för det. Det krävs många års erfarenhet och en bra utbildning för att klara av det. Jag kommer istället att vara med och ta fram menyn och hjälpa till där det behövs.

I köket kommer Alexander Lööv Fohlin, som senast kommer från Vendels Matrum, och Sven Jensen, skolad under Claus Meyer, att stå för den dagliga driften. Maten kommer att vara regional och säsongsbetonad.

– Det är ju då maten blir som godast, säger Carl Bodin Svensk. Tomater smakar ju inte bra i december och då är det bara att undvika det. Så fokus kommer att ligga på närproducerat, ekologiskt och det som är i säsong. Det kommer att vara en levande meny, inte olika från dag till dag men i alla fall från vecka till vecka.

Utöver matsalen kommer Bantorget 9 att ha en ovanvåning där man serverar drinkar och hemmagjorda bartilltugg.

– Det saknas en restaurang i staden som både har avslappnad stämning och en hög kvalitet på maten. Det är något som jag själv har saknat i Lund.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!