Nyöppnade Snack-Bar tar den franska kebaben till Stockholm

15:38 26 Sep 2014

Som ett hål i väggen finner vi nyöppnade kebaberian Snack-Bar i matgallerian K25. Bakom satsningen står Linus Ahlstedt och Mikael Gröndahl från Chez Betty, och Jon Lacotte som har sin bakgrund på Restaurang Frantzén. På menyn står franska kebaber gjorda av 100 procent kalvkött.

– Det var någonting vi saknat, som inte funnits här. Det finns kebab, men inte fransk, säger Jon Lacotte när vi möter upp honom utanför Snack-Bar.

Snack-Bar öppnade den 1 september, men fröet till projektet har funnits länge. Jon Lacotte har hela sitt liv spenderat somrarna med sin familj i Frankrike, och Mikael Gröndahl och Linus Ahlstedt har haft ett tyckte för fransk kebab i över femton år.

Den franska kebaben har ganska få ingredienser jämfört med till exempel den tyska dönern, och såserna är majonnäsbaserade. Men den största skillnaden är förmodligen att kebaben består av hundra procent kalvkött. Nu försöker Snack-Bar att göra sin tolkning av den.
– Vi har försökt att inte twista till det utan göra som de gör i Frankrike, säger Jon.

Som research inför restaurangöppningen bestämde sig Jon Lacotte för att äta kebab, och bara kebab, när han besökte Frankrike under sommaren. Det kan låta monotont, men Jon menar att han inte tröttnade.
– Det finns inte ett recept, utan varje kiosk har sin egen karaktär eller twist.

Snabbmat är stort just nu i Stockholm och trendiga restauranger som Flippin' Burgers och Käk har fått en närmast religiös fanskara med vad Nöjesguidens Björn Werner förra året kallade för "Barnmat för fint folk". Jon Lacotte menar att Sverige i allmänhet varit dåliga när det kommer till det billigare restaurangsegmentet.
– Lyx för mig är vällagad mat. Det kan vara en ostmacka. Men det kan också vara en tjugorättersmeny – någon har brytt sig om råvarorna, säger han.

Snack-Bar står att finna i K25 på Kungsgatan 25 i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!