Månadens krogprofil: Lisa Lönner Pulkkinen

13:46 19 Dec 2012

 

 

 

Restaurang Hemma Hos Lisa 

Ytterbyuddsvägen 29, husmorlisa.se.

Lisa Lönner Pulkinnen har ett förflutet i programmen Halv åtta hos mig och Sveriges mästerkock. Hon skriver till vardags bloggen ”Din husmor på nätet” som är en av de fem officiella Årets Kock-bloggarna. När hon inte står med fingrarna i grytan eller näsan i grönsakslandet jobbar hon dessutom som trendanalytiker. Nu startar hon en ny karriär med restaurang i sitt hem.

 


Du har alltså en restaurang hemma?

– Ja! Jag har byggt ett restaurangkök i mitt hus vid vattnet ute på Resarö i Vaxholm och man kan äta middag i vardagsrummet där jag har 16 platser. Här äter man på slitna möbler och ärvt porslin med riktig hemmakänsla. Vattnet och odlingarna är utanför dörren och bara egenodlade eller lokala råvaror från bönder runt omkring på menyn. 

Vilken typ av gäster hoppas du få hem?

– Det är precis nystartat men till en början tror jag att det blir många som känner till min blogg och Husmor Lisa-filosofin samt mycket lokalt folk då många känner till min verksamhet. Jag startade Bondens egen marknad härute och många vet att jag sysslar med god lokal mat och har ett fint hus. 

Går trenden mot att vi vill känna oss mer hemma på krogen?

– Absolut. Nu när många vill coza sig mer och skaffar familj allt tidigare igen är hemmatrenden stark. Krogar ska kännas mer familjära, det avskalade helt rena är förbi både i inredning och i uteliv. Maten ska vara nära, vi vill veta varifrån varje liten kvist kommer. Då är det bra med det nära och personliga där man till och med får komma hem till personen som driver krogen. 

Varför tror du att det har blivit så?

– Jag tror att allt går i vågor och nu är vi trötta på vitt och fräscht, rent och avskalat och framförallt stressigt och snabbt. Dessutom är det ju så att efter en period där vi fött barn allt senare i livet startar vi familj tidigare igen. Vi är trötta på självhävdelse och individualisttrenden. Istället längtar vi efter det nära och kära med familj och vänner i centrum. Mer tystnad och lugn omkring oss. 

Var går du själv helst ut för att äta och dricka?

– I Stockholm är nog min favoritkrog ändå Sturehof, en gammal klassiker som håller stilen med riktig fransk och nordisk mat. Och Johan Jureskog och hans köttfokus. Jag älskar att vi tittar bakåt och använder allt fler delar av djuret. Patéer, syltor och sådant är mina favoriter och han var den som fick mig att prova tuppkam första gången. 


 

Följ Lisas blogg på husmorlisa.blogspot.se och läs mer om restaurangen på husmorlisa.se

 
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!