Krog

Ät Malmö i sommar

Karin Ericson 16:26 7 Jul 2011
Stad: 
Kategori: 

 

Upplever du en stad med munnen? Slickar i dig gatorna, luktar på människorna och småhånglar med asfalten? När jag reser är maten i fokus och så har det alltid varit.

Jag letar genom varenda vrå på nätet för de mest trovärdiga tipsen, analyserar dem utifrån vem som har skrivit dem, hur tipsaren ser ut och om de gillar samma saker som jag. Bokar in någon stjärnkrog och tvingar samtidigt in mitt sällskap bland bakgatorna för att hitta den riktiga gatumaten.
Hong Kong smakar sött, Saigon krispigt fräscht mellan tänderna och Kroatien spolar havsvatten upp i gommen. Så vad smakar Malmö? Som en skitig spark i magen eller som en tugga från varje kontinent. En perfekt tallriksmodell! Malmö har en hel rad krogar och i sommar föreslår jag ett besök i Dockan för att äta havsnära, en uteservering på Möllan för att andas in staden på riktigt och en sväng inom Gamla västers kvarter för lugna fik. Vill du uppleva matstaden – kolla in Glad-i-mat-och-prat-turen som lotsar vilsna gourmander genom Malmö. På vägen kan man checka in via Facebook Places och ta del av erbjudanden. Kartan finns på malmotown.com/dittmalmo.
Karin Ericson
 

Gilla:
upp
5 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Bäst just nu

Från tryne till knorr

Kanske Malmös roligaste och bästa restaurang just nu

Smak

Klassisk husmanslunch gjord på regionala råvaror

Söder om Småland

Öl av toppklass och välgjorda skånska rätter.

Laddar innehåll…

Mest läst på Nöjesguiden.se idag

Laddar innehåll…


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!