Ät Malmö i sommar

Karin Ericson 16:26 7 Jul 2011
Stad: 
Kategori: 

 

Upplever du en stad med munnen? Slickar i dig gatorna, luktar på människorna och småhånglar med asfalten? När jag reser är maten i fokus och så har det alltid varit.

Jag letar genom varenda vrå på nätet för de mest trovärdiga tipsen, analyserar dem utifrån vem som har skrivit dem, hur tipsaren ser ut och om de gillar samma saker som jag. Bokar in någon stjärnkrog och tvingar samtidigt in mitt sällskap bland bakgatorna för att hitta den riktiga gatumaten.
Hong Kong smakar sött, Saigon krispigt fräscht mellan tänderna och Kroatien spolar havsvatten upp i gommen. Så vad smakar Malmö? Som en skitig spark i magen eller som en tugga från varje kontinent. En perfekt tallriksmodell! Malmö har en hel rad krogar och i sommar föreslår jag ett besök i Dockan för att äta havsnära, en uteservering på Möllan för att andas in staden på riktigt och en sväng inom Gamla västers kvarter för lugna fik. Vill du uppleva matstaden – kolla in Glad-i-mat-och-prat-turen som lotsar vilsna gourmander genom Malmö. På vägen kan man checka in via Facebook Places och ta del av erbjudanden. Kartan finns på malmotown.com/dittmalmo.
Karin Ericson
 

Gilla:
upp
5 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Bäst just nu

Saltimporten Canteen

Förutom att servera Malmös bästa lunch kan man nu även få stans absolut godaste mjukglass på maten. Den hemmagjorda glassen på grädde med maräng på alger från Öresund och rabarber-caramellsås är värd cykelturen ut i hamnen.

Bantorget 9

Det var längesedan restaurangutbudet Lund såg så här hög klass på tallrikarna. Vi diggar den jämställda balansen mellan vegetariska, fisk och kötträtter på menyn men skippa de heteronormativa namnen på drinkarna så är vi hemma.

Kiez

Äntligen har S:t Knut fått en kvarterskrog där vinet får fullt fokus i en opretentiös och avslappnad inramning. Ett glas rött och några goda ostar mitt i veckan på uteserveringen är svårslaget.

Laddar innehåll…

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Mest läst på Nöjesguiden.se idag

Laddar innehåll…


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!