Leijontornets åtta drar igång

13:35 2 Mar 2011


Foto: Toby Maudsley

Efter en välförtjänt hype som har legat och pyrt under vintern är det äntligen dags för Leijontornets koncept 12x8. En restaurang med totalt 96 kuvert under året. Tillsammans med köksmästare Mats Sjöndin har restaurangchef Daniel Crespi skapat något han själv gärna kallar ett unikum i restaurangvärlden.

En middag på den superexklusiva restaurangsatsningen utgörs av sex serveringar där allt ifrån aperitif via vinpaket till kaffe och avec är synkroniserat med råvarorna i förväg. Som gäst köper man sig helt enkelt en biljett och får ta vad som bjuds på gott och ont, och med största sannolikhet uteslutande av det förstnämnda. Men lyxmiddagen är få förunnat. Åtta platser vid tolv tillfällen ger en totalsumma på endast 96 kuvert för hela 2011. 
Hur ser det ut med bokningar, finns det fortfarande platser kvar till några sittningar?
– Hela vårsäsongen är fullbokad men i augusti tar vi emot förfrågningar för nästa säsong, säger Daniel Crespi. Datumen känner endast de gäster som har bord till.
Vill du skvallra lite om vad som kommer att finnas på menyn nu i vår? 
– Menyerna är inte riktigt satta ännu så det är svårt att säga exakta rätter. Menyn kommer dock överlag att osa hedonistisk lyx. Råvaror som kommer att finnas från och till är kaviar, gåslever, ostron, pilgrimsmusslor, havskräftor, hummer, dilamm, blodanka, tryffel med mera. Dessa paras ju givetvis med våra absoluta favoritdrycker.
Matstilen på 12x8 kommer överlag att ha en klassisk prägel och portionerna mer rejäla än i den traditionella avsmakningsmenyn. Man ska inte bara kunna smaka på rätterna, man ska kunna äta dem. Middagarna börjar klockan 19 och pågår till den åttonde gästen har ätit upp den sista smulan av den sjätte rätten.

Leijontornets öppettider är spridda jämnt över två säsonger: sex middagar under våren (mars, april och maj) och sex middagar under hösten (september, oktober och november).

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!