Krogguiden Stockholm

16:17 23 Aug 2005
[B]1. GQ - GASTRONOMISK INTELLIGENS[/B] [I]Kommendörsgatan 23, 545 67 430[/I] Töntigt namn på en krog? Whatever. Smaka på Jürgen Grossmann. Jürgen Grossmann! Det är ett namn som får ankorna i Alsace att skälva och min mage att börja kurra på hexameter. Jürgen och Marit drev förr Gässlingen, som var en av Sveriges allra bästa krogar. I sin betydligt finare och rymligare lokal på Östermalm kommer de att göra succé. Boka bord så fort du läser detta. Du kommer att vilja skänka mig guld och myrra som tack för tipset. Härmed lovar jag att döpa min förstfödde son till Jürgen Grossman. I förnamn. [B]2. NOX[/B] [I]Grev Turegatan 30, 545 824 00[/I] Kommentarerna om Nox på vår webbsida är rolig läsning. Anna är rädd för att Hotellet-publiken ska hitta dit. Nils är rädd för Caféetpubliken. Och signaturen "I Love" är rädd för inflyttade smålänningar i eventbranschen. Alla tycks vara rädda för att någon ska komma och ta deras älskade Nox ifrån dem. Jag säger som oraklet, upplysningskvinnan och spridaren av visdom Juliette Lewis: "Confront your fears!" [B]3. WASAHOF[/B] ÄRRET ÄR HÄR! Som jag har längtat efter det där ärret. Världens bästa bokstav. Septemberrrrr. Ett sjungande ärr som säger "Nu får ni äta ostron igen". Och det gör man giftevis på Wasahof, skaldjurens lovprisade herre och det enda hof som är något att ha sedan Sturehof - om man ska döma efter vårt senaste inofficiella besök - helt tappat greppet. [B]4. TEXAS LONGHORN[/B] [I]Till exempel Upplandsgatan 56, 31 50 77, www.grillboss.com[/I] Under sommaren har jag ätit oräkneliga gånger på stans olika Texas Longhorn. Och det är faktiskt sjukt nog stans bästa köttkrog. Dock beställer jag numera köttkorg, vilket inte är en felstavning, utan vad Beef Bontaña borde heta på svenska. Notera dock att Östermalmsfilialen tyvärr inte håller samma kvalitet som övriga. Märktligt, men efter ett otal jämförelser kan jag gå ed på att detta är ett faktum. Ingen skulle bli gladare än jag om detta åtgärdades. [B]5. RICHE[/B] [I]Birger Jarlsgatan 4[/I] Herregud. Jag läste Anna Lindsteins klubbspalt och det slog mig just... jag är 31 år. [B]6. BELUGA[/B] [I]Nybrogatan 44, 661 44 24[/I] Den där slafsiga årstiden sommar är över. Nu är det slut på svettiga bringoroch baginbox- fyllor. Dags för lyx, iskall vodka och världens finaste kaviar. [B]7. HALV TRAPPA PLUS GÅRD[/B] [I]Lästmakargatan3, 678 10 50[/I] Jag har hört ett rykte om att Erik Videgård aldrig varit i Kina. Hans kinamat är hur som helst den godaste vi smakat, både i Sverige och i Kina. Och att menyn är helt befriad från kycklingfötter är något jag kan ha överseende med. [B]8. RAMEN KI-MAMA[/B] [I]Birger Jarlsgatan 93, 15 55 39[/I] Fortfarande bäst i stan på nudelsoppor. Men vad är det vi ser? Har man börjat snåla på ingredienserna i soppan? [B]9. GERDA[/B] [I]Norr Mälarstrands Kajplatser 466, 650 80 31 tel 13 29 00[/I] Hit går vi för att det är snyggt och trevligt, snarare än för maten. [B]10. ET[/B] [I]Hornstullsstrand 4, 658 63 50[/I] Läs MS Gerda-tipsen bak-och-fram och du får en aning.
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!